До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 772
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Добро, утро!

Ние пак сме си в къщи.  Confused

Вчера беше коледното тържество на Даная. Всичко е минало чудесно... Дадо Коледа дошъл дал им подаръци, казвали стихчета и песнички пеели и т.н. Беше много щастлива и си носи подаръка до вкъщи. Обаче на мен ми се обаждат на на мибилния на обяд и ми казва сестрата че Даная акала 3 пъти от сутринта обилно разстройство и да съм отидела да си я взимам. Добре поне че тържеството искарахме, да видим Дядо КОледа. Направо ми се преплака момичета... Отидох взех си я , а тя нали ви казвам, беше щастлива и доволна, че е идвал Дядо Коледа и си носи сама подаръка до вкъщи. Заведах я пак на педи, а тя ми казва, че нямало друго какво да направим, просто се иска време за да спе. Приемаме си лекарствата и това е. Изследвания са и направили и т.н. Добри са. И сега сме в къщи... А, аз първо за нея се притеснявам и второ за работата. Винаги така ми се случва. Сега си намерих добра работа в офис на топло и материята е друга, обаче то все ще се случи нещо против мен, да отсъствам или друго. По принцип сме се разбрали сшефката, че няма проблеми за отсъствие за Даная обаче, мисля, че всяко нещо си има граници и незнам кой ден ще изхвърча, и тогава само с на татито заплатата незнам за къде ще сме... Confused Sad Просто ми се уби Коледното настроение честно да си кажа...

Това е по късно пак ще се включа!

Благодаря за рецептите, аз се сетих че си имаме Готварска книга на БГ Мамма и там има хубави неща.

# 181
  • Пловдив
Честит РД на МарияФ!!! С пожелания за още много такива прекрасни събуждания и прекрасна Коледа! Peace

# 182
Привет на всички!Аз малко се позагубих,че доста задачки имам напоследък.На Ками вчера им беше коледното тържество в яслата и тя беше доволна ,че Дядо Коледа е раздавал подаръци.Аз си оставих фотапарата и лелите са направили някоя и друга снимка на децата.Не са много добре фокусирани,но все пак имаме снимки Wink
Честит празник на Мария и от мен! bdbaloniПожелавам ти да бъдеш най-щастливата и обичана жена!
Кузманка дано Даная бързо се оправя.Много е неприятно така с работата и отстъствията.И моят шеф по принцип е разбран човек,но и аз се притеснявам някой ден да не изхвърча.Пък работата ми харесва.Но сега на свекърва ми завода спира работа,така че тя ще ми удря рамо когато Ками е болна.С мъжа ми много често сме се карали за тез болнични,щото и той има право да вземе както и аз вземам.Ама той все не можел. Ти нямаш ли някоя баба наблизо да помага в такива ситуации?
Фибичка и Ави HugБлагодаря за приветствията.
Целувки на останалите.Довечера ако ми остане време ще пиша повече,че съм на работа и ме чакат един куп задължения.

# 183
ехооо

МарияФ, ЧРД   bouquet Страхотен подарък са ти направили любимите мъже... все така да сте, ти пожелавам  Hug

Денис, хубаво, че така философски разсъждаваш. Арен има страхотни разсъждения, абе страшен е той...

Хехее, Дядо Коледа вече мина през яслите, чакам да видя снимки аз... Меги да разкажеш как е на живо... щото нали в нашите не допускат точно заради оправданието как децата се разсейват и не става...
Уффф Меги, лошото е и, че и Боян взе да пърпори и вечер главата ми ставаааа... А и така се бие това дребното  Shocked Днес го питам на път за яслата, кой ти е приятел, а той "БИЯ". Питам лелята Бие ли се с децата, а тя, Ами те с Гого са неразделни, ама и Гого не е лесен... Направооо  Confused срам ме хвана  Embarassed Този бандит явно с бандити ще се сприятелява...

Диман, истинска дама си имаш  Flutter Браво за бързото и адаптиране...

# 184
Поли, благодаря, но ако имах някоя баба щях да я използвам. Майка ми е на работа и баща ми, а свекървата първо  на 300 км. от нас и второ, не се разбираме, неискам тя да ми гледа детето. По добре аз от колкото тя.

# 185
Пия кафе, пека пица и чакам моите да се събудят, че да излизаме за пследно по магазините, че ако не остане нещо за крайния момент няма да съм аз. Затова ще съм и кратка.

Ави, поздрави у дома! Толкова рядко се мяркаш насам.  Sad

Кузманка, да оздравява Дани бързо! И за работата стискам палци!

Поли, дай да видим малко снимки от яслата. Simple Smile

Ренка, този бандит ще стане най-кроткото дете след някоя и друга година, сигурна съм. Прегръдки за вас!  Hug

Стели, тази събота не сложи кафе, та се наложи да си правя. Wink

Доничка, само информативно - повтарят ли предаванията през ноща по някое време? Така бих могла да го гледам, наистина ще ми е интересно? А далъка на дядо Койи е много голям и хубав, явно много е слушало момчето.

diman, наистина колко е пораснало детето.  Heart Eyes

Мари_Анка
, хубавица е Мими! Прегръдки!  Hug

dennis, Арен не спира да ме изненадва, сладур! Иначе имам чувството, че всички възрастни хора са едни и същи на тези години - твърдоглави най-вече. Прегръдки!

Меги, седни си малко на д-то бе, жена. И разкажи за вашето тържество.

Фиби, шапка ти свалям.  Hug

Моето диване нали не е от тези приказливите и като изръси нещо, направо си е за водене на бележки. Онзи ден взела куклата си, сложила я по корем на дивана и крещи: "Мамо, мамо, мамо, мамо, кука тия" (Куклата разтрива). Гледала нашата как се разтриваме с баща й като сме болни и схванати, че и тя. Аз обаче умилено продължих да я гледам, а тя очевидно се притесни от погледа ми и ми посочи монитора и каза: "Мамо, гедай купа" (гледай си компютъра). Така де, к'во съм я зяпнала.  А пък снощи й се карам за нещо и я питам "Кажи ми защо? (направи еди-какво-си) и тя ми каза "То?" (защо). Ей, умрях от смях, как да й се сърдя. Нали все я карам да повтаря разни думички и детето не се усетило какво искам от него.  hahaha
Само да питам, вашите съкровища гледат ли още Бейби Айнщайн?

Ставам, че окъсняхме. А, само да покажа на Мими подаръка за Коледа -
http://www.leapfrog.com/en/fridge_phonics/fridgephonics.html

Купихме още и тези неща

лепят се вътре по страничките цифричките,
и това
http://www.dorlingkindersley-uk.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,978 … 05322027,00.html#,

обаче влязоха в употреба.  Mr. Green Ох, исках да разкажа за тях, ма като се поосвободя.

Е, много кратка бях, няма що!

# 186
  • София
Марлелка, повтарят го към 3 часа някъде наше време...Много хубави подаръци...тук не съм виждала такива чудеца, иначе бих му взела.
Днес пак бяхме при дядо Койи... Че и мама се изтипоса на снимка до него hahaha

# 187
  • Пловдив
Добро неделно зимно утро!

Марлела, вчера не успях с кафето понеже беше работен ден и имах задачки, но днес се реванширам! Hug Интересни неща си й избрала на Мими, но не е ли малка още за цифрите....Дай малко повече инфо...... Thinking А твоето дете си говори /макар и повече по -бебешки, не се втелясвай /тази дума за 1-ви път ми се налага да я изпиша.. Mr. Green/.
Доника, много голям и пораснал ми се струва Хриси! Като ти гледам корема, то не останало никак много до раждането! Много е слушал Хриси и много срещи с добрия старец тази година..... Laughing
Аз така и не успях да намеря къде да заведа Стенли, за да му покажа кой носи подаръците..... Blush Иначе той му казва дядо Мраз..... Mr. Green
Rени , не се тревожи! Ще го израстне! Пък е все пак е момче и явно има нужда още от сега да изразходва повечко енергия..... Rolling Eyes
Мари_Анка , много е сладка Мими на тържеството! Хубави празненства ти се очертават!  Hug

Момичета, не можах да коментирам всичко,но ме викат да строя кули......До по-късно!

# 188
Привет дружинка!

Ще се възползвам от кафенцето на steli-ssd и ще поседна за малко при вас, въпреки многото работа, която ме чака, но като е чакала до сега, ще почака и още малко Grinning..... Ей, лоша работа е тъй с един почивен ден, че и Димитър днес е зает и ще трябва да разчитам единствено на помощта на Йоана, за да доведем къщата в обичайната и красота и блясък. Ние с подаръците сме още наникъде, а време свободно до 24-ти не ни се очертава хич и накрая пак в последния момент всичко ще правим. Само Йоничек може да е спокойна, дядо Коледа ще я изненада с това http://shop.d2leisuregroup.co.uk/picture?pic=37730265&table= … 00&height=572
Марлела - много интересни изглеждат подаръците за Мими. Да се забавлявате много с тях! Йоана познава вече почти всички букви. Не по звуци, а тази е на котенцето, онази на жабката, на мама, на тати и така...
Доника - много сте сладки на снимките... Айде не остана време при вас да си получите най-хубавият подарък. Да не ви изненада Дядо Коледа и да го донесе за празниците... Wink
.... По този повод забравих и аз да пожелая на Бебе Дунди една щастлива и наситена с много положителни емоции бременност и в края и най-сладкото бебче! newsm32 ... За мен периода около Коледа винаги ще остане бременелско-емоционален и винаги с трепет ще се сещам с колко надежда и любов си мечтаех след 9 месеца да гушна дъщеря си....Страхотно е, че мечтите се сбъдват! Heart Eyes
Rени - ще мине и това, нали не веднъж сме говорили на тази тема - част то израстването им е....
Кузманка - точно от коледната тема в Готварския правихме меденките. Въпреки, че я направихме на половина - 5 часа се занимавахме. Но това беше и главната идея - не в крайния резултат, а в емоцията по реализирането и.
Ей,Ави  - дай да видим колко е пораснал Дани. Той скоро ще проходи, пък ние още като малък го помним! Grinning
   Ми да ставам освен....щото Йоана сама няма да се справи.... Mr. Green
ЧАО и весели приготовления за празниците!

# 189
Мммм, кафеееее...
Стели, благодаря! И аз да се разпиша докато любимият дреме все още.

Ние сме готови с подаръците. То и без това сме купували само за децата - нашето и на приятели. Ние с по-добрата половинка вече си правим подаръците сами, никаква изненада. Вчера взаимно си накупихме зимни якета, надявам се да потрябват за Тенеси следващата седмица, така де - сняг да има. Тук в Атланта такива якета са излишни за жалост. И дребното го обзаведохме - за 3 годишно, та се налага да навивам ръкавите, но се надявам да свърши работа и за следващата година. Супер е якенцето. Пък и искаме пролетта да отскочим до едни приятели в Калгари, та и там да ги поносим. И разни други дрешоляци накупихме, нали го правим веднъж в годината, та ни е простено харченето.  Mr. Green В тази връзка да питам за гумените ботушки на дечковците ви - как ги носите, на мен ми се струва, че ще е студено само по чорапки. Купихме на Мими уж за всеки случай и за дъжд разбира се, но ми е чудно дали няма да й е студено?

Фиби
, супер е кухнята. Изглежда нестандартна и много сладка. Мими има вече цял кухненски кът - печка, мивка, хладилник... Един такъв мъничък, но с удоволствие играе с него. Дори в момента нещо си бърка и ми вика "Мамо, Мими готи" (готви), само дето го прави в мивката.  hahaha

За буквичките и цифрите мисля, че не са малки. Тук децата тръгват на 6 години на училище и вече знаят да четат и пишат. От рано ги подготвят. На 4 тръгват на т.нар. предучилищна и смятайте до 6 вече колко неща знаят. А и преди това. Още повече самото дете си показва дали е готово. Аз дори мисля като Фиби, че на тази възраст са по-готови за буквите, отколкото за цифрите. Съдя по това, че дребното се справя по-леко с буквичката на мама, на тати, на Мими, отколкото с цифрите (категорично знаем единицата, двойката и тройката ги бъркаме на моменти, четворката незнайно защо изпада от всякакви класации, петицата е на моменти и тя). Книгата с цифричките, която сме взели е с магнитни листа (така де, върху тях могат да се лепят магнитни неща). На всяка страничка има нарисуван съответен брой предмети и цифричка в бледи цветове, а детето трябва да преброи, да намери и да залепи правилната цифра. Има и самите думички one, two, three..., но там е ясно, че е невъзможно за момента. Подаръкът с буквичките е също магнитен - самите буквички могат да се лепят на хладилника, а и могат да се слагат в специалната играчка, като издават звуци и всъщност така детето научава звученето. И той се лепи на хладилник. На мен ми е още така  Crazy как да я уча Мими - да каже буквичката "Ей" ("А") или "А"?! Нея я познава като кажа "Ей", но не знам колко е правилно. Понягога буквичката на Мими не е "М", а "W"  hahaha Така де, ще се четат книги и теми по въпроса.

За представата за дядо Коледа - объркано ми е детето. Знае, че този белобрадия старец с червената мантия и шапка е Дядо Кола, но като й кажа, че сега опаковаме подаръка на Алекс за Коледа и ще го получи на Коледа ме гледа странно и задава объркани въпроси.

Казах ли ви как пее Мими, като в оня виц за сръбската кръчма, в която един попитал оркестъра дали знае "Защо маймун ... в бирата?" и оркестъра запял песен с този текст. На Мими само текст й дай и се започва. Вчера пя как тате е взел пари от банката...  Joy

Аз ставам да ровя за рецепта за баклава и да излизаме пак навън, че днес е слънчево, макар и студено.

# 190
  • Sofia
Ау, какви страхотни подаръци сте приготвили  Hug

Моето момче се плаши от дядо си Коледа, праща брат му да му взима подаръка. Поне е хитър, не остава с празни ръце. Но тази голяма, бяла брада го ужасява...

Аз съм стигнала до под кривата круша с приготовленията и то защото децата са за 3 дни с баба си и дядо си в Девин - на служебно парти на бабата.. И аз се размазах, не съм пипнала друго освен книга и сега ще ми излезе през носа...Но си починах за първи път от 2 години...И не ми е гузно  Hug

За подарък съм взела червен хеликоптер, книжки с лепящи се стикери, дъска за рисуване на която могат да се закачват и разни цифри и букви - това е комплексен подарък за двамата юнаци, коли- 2 броя, камион - 1 брой  и дрехи...Баткото съм разнообразила с една нинжда и един Шрьодер.

Сега ще бягам и ви желая спокойни и приятни празници   bouquet

# 191
Добро, утро!

При нас е слънчево...и много приятно.
Дани в момента рисува а аз сложих да сготвя вкусен спанак с ориз..м-м-м много го обичаме всички в къщи, а с останалия спанак (той е мъничко) ще сготвя една спаначена супичка!

За подаръците, на Даная вече и купихме, а сега на близнаците още не съм! newsm78 И смятам като се събуди Дани следобед да я свършим и тази задачка. Ох, сега трябва и багажи да събираме и пак да мъкним...Хич не ми се ходеше точно по Коледа при свекито, ама няма как иначе тя ще дойде. Mr. Green По добре ние за 2 дена да идем отколкото тя за 10 да дойде, щото тя е дълга с визитите... Mr. Green

Незнам за букви и цифри, обаче моята Даная много обича да пише, тя всъщност си драска де, обаче за сега това и е най-забавната игра. Купих и съвсем случайно една тетрадка с квадратчета, от тези дето са за 1-ви клас по математика...Започна да си драска в нея, изписахме я и сега 3 имаме втора такава същата и това за сега и е любимото.

Фибичка, накупила съм си продуктите и днес като приспя Даная започвам...Стискайте палци, да станат, защото смятам от тях да занеса и при свеки като идем, Трябва да се представя подобаващо. Party

Чао за сега че Дани иска да сме видели манджата дали не е готова... Hug

# 192
Привет на всички!
В събота вечерта писах,писах и изведнъж нета спря #Cussing outИ така два дена нямахме нет.
И аз съм готова с подаръците - На племенничката, на кръщелниците и на разни други дечица.
Марлелка много хубави играчки.
Слагам малко снимчици на Ками от коледното тържество в яслата, дето лелите ги снимаха:
http://picasaweb.google.com/pavlinachulova80/KoledaVQslata#
Фибичка,къде я намери таз страхотната кухня,че и аз търся за Ками нещо подобно?Скъпа ли е?
Доника, много сте хубави на снимките.И бъдещия бебо вече има първа снимка с Дядо Коледа. Mr. Green
................, а сега на близнаците още не съм! newsm78 И смятам като се събуди Дани следобед да я свършим и тази задачка. Ох, сега трябва и багажи да събираме и пак да мъкним...Хич не ми се ходеше точно по Коледа при свекито, ама няма как иначе тя ще дойде. Mr. Green По добре ние за 2 дена да идем отколкото тя за 10 да дойде, щото тя е дълга с визитите... Mr. Green

Кузманка,какви близнаци ?Извинявай за глупавия въпрос!Нещо не съм разбрала?Пък и нали още съм нова EmbarassedА пък свекито ще я изтърпиш два дена.Няма как.Тръгвайте докато не е довтасала тя. Mr. Green
Ей да ви се похваля - снощи бях на коледно парти на фирмата,което беше маскенбал.Беше невероятно.Аз бях вещица и метла си имах даже LaughingДругия път ще ви сложа и малко снимки да се посмеете.
 Hug на всички.Няма да изброявам имена,да не пропусна някой,че днес съм на работа и ми е едно заспало след снощния купон.

# 193
Поли, имам племеници близнаци момчета вече на 1 годинка. Вече им купих подаръци по едни много сладки пантофки.
,
ох нямам време повече да пиша, че Даная ми е на врата...чао. Hug

# 194

Какво става с вас, от вчера никой не  е писал!

Меденките ми станаха чудесни, малко повечко брашно съм сложила и са малко по хрупкави все едно са бисквитки...но са чудесни!

Хайде на кафето от мен за тази сутрин Hug Grinning

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 09:22 от Кузманка

Общи условия

Активация на акаунт