До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 747
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
Радвам се че от рано тук цари любимото ми предколедно празнично настроение  Party
Марианка незнам дали е още там но имаше един магазин за пури успоредно на Главната в Повдив. Като вървиш от подлеза към Хепи ресторанта, преди Аптеката в дясно, магазина е от дясно на улицата. Крис понякога пропаква вечер, но го завивам и му давам мечето и заспива. Ако е рано сутрин, към 6(ставаме към 7) го взимаме и при нас.
Ние за Коледа планираме весела семейна вечер, в свекърва ми(където ще отседнем докато сме в БГ). За Нова година с приятели, а Крис с някоя баба. И без това ще спи. Преди да се омъжа празниците са протичали пак горе-долу така - Коледа - вкъщи, Нова година - навън, с приятели. Крис осмисля дните ми, и както празниците така и делниците ми след раждането му са много по-вълнуващи. Някои от подаръците сме купили от Португалия, а други ще купим от БГ. За родителите на мъжа ми купихме дигитална фоторамка с допълнитена карта, да ни се радват когато не сме с тях. Почти всички снимки са ни дигитални и за да не се налага да включват компютъра, им купихме именно това. Мъжът ми уж иска Плей Стейшън но още се двоуми. Крис ще получи мноооого подаръци от роднини в БГ така че смятам да не му взимам нищо там, защото и без това после няма да можем да пренесем всичко. Напроелт ще му вземем акомулаторен мотор. Обожава мотори. Сега се сещам че трябва да питам дали пак ще има Дядо Коледа в яслата, за да предвидим подарък. Може би багер - другото което много харесва, след моторите.
Йоанка благодаря за успокоението за кг.  Hug
Чочи успех на операцята, да мине бързо и гладко  Praynig

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 22:09 от viki81

# 16
Eeee, хайде добър вечер и от мен!
irinii - тенк ю за новата ни темичка!  bouquet Много се зарадвах да видя най-накрая красивите очички на малката ти принцеса, че все в спящо състояние я заварваха твоите фотографии. А батко Спаси си е направо младеж вече.  Heart Eyes
muckata - не забягвайте така задълго с Ема. Отскачайте периодично на отчет.  Hug
Мари_Анка - отпратихте ли я баба шарка? Лули сигурно в магазините за цигари и алкохол ще продават. Ти си си готова значи с идеите. Йоана не се буди вечер. Изобщо със спането нямаме никакви проблеми /на мен се е метнала Wink/. Сама си казва - "искам нани" - ляга и заспива.
Chochy - стискам палци всичко да мине бързо и незапомнящо се за сладкото ти голямо момче! Hug
yoana77 - офффф и на Йоана всичко е нейно. Непрекъснато и обяснявам, че съвсем не е така....кога се съгласява, кога не - много е интересна как решава подобни проблеми.
viki81 - няма да се притесняваш - горна граница, долна граница - всичко си ви е ОК!
steli-ssd - е това си е в реда на нещата. Интересно им на децата да гледат и трудно може човек да ги откъсне от това удоволствие. Гледам само да не се прекалява. Гледачките са хубаво нещо, но аз онзи ден минах през яслата й и така мъчно ми стана, че не ходи, че реших пак да я пусна и да пробваме как ще е. И на нея и се ходи. Туку хване някоя чанта и каже, чао мамо, тивам гинката.... и пантофите си за там не ще да обува вкъщи, казва тези са градинката.... Sad
 Тя тази седмица е на почивка в Сливен. И въпреки, че за пръв път се разделяме, раздялата и на двете ни не ни се отразява зле. Ние с Димитър сме цяла седмица младоженци и сме се отдали на вино и любоФ, пък тя беснее там. Само като и се обадя по тел-а казва - иска мама гушииии, искам вкъщи, но после забравяла... Утре ще си я нагушкам мооооого. Днес са успяли да я пострижат, защото тук въобще не даваше и сега нямам търпение да я видя на какво е замязала. В събота я взимаме нея, взимам си и новата халка, щото старата я загубих  Embarassed и Димитър ми поръча нова и отиваме на Боженци. В неделя ще ставаме кръстници на един сладур и от всички хубави манастири в БГ, избрахме Соколовския манастир за тази цел. Димитър се е уговорил с някаква монахиня Grinning по телефона, та се надявам да бъде един незабравим момент за всички ни. Ми това около нас - ще показвам снимки после.
...За Коледата.... както и всеки друг делник и празник, след появата на Йоана в живота ни е много по-истински и пълен. Лампичките по елхата греят много по-ярко от преди, подаръците за нея са най-грижливо избраните и опакованите от всички ни, радостта да сме заедно в празничната нощ е много по-силна и незаменима.... а аз съм почти сигурна, че като погледна през прозореца, в ясното звездно небе виждам шейната на дядо Коледа да прелита над притихналите къщи!
ЧАО!

# 17
Хо-хо-хо,

аз тъкмо направих профила си есенен и ще трябва да сменям със снежно настроение. За моя мъка тук сняг не вали. Обичам зимата снежнобяла. irinii, благодаря за настроението!

irinii, децата ти са страхотни! Очите ми лепнаха за стилния Спаси. С този шал е неустоим чаровник! И Джинджи е бонбон! И благодаря за рецептата, при следващото главоболие ще опитам, но с Мими ... мисия невъзможна ми се струва почивката в тихо помещение. Simple Smile И аз започнах да правя коледните картички. Нещо като скрапбуукинг, ма не съвсем. По-скоро аз рисувам и доизкусурявам някак си. Подаръците ще са малко тази година, мъж ми да си го измисля сам (очевидно и моят е най-труден), за Мими съм се спряла на една магнитна азбука за хладилника (отдават й се буквите, без майтап, пък и да се навърта около мен без да ми пречи, когато съм в кухнята). Това на прима виста.

Вики, екстра си ти е момчето! Изследванията заради теглото ли са ги изписали? Иначе коледните и новогодишните ви планове звучат много добре. Излишно е да казвам, че нашите не са такива. Макар онзи ден да рекох на половинката, че имам нужда от баба за 3 дни, не повече, но...

Доничка, супер ти е подаръкът! Преди диетата и аз исках (ровех, четях ривюта, проучвах...), ма сега не давам и дума да се продума. Живот и здраве след като си вляза в старите дрехи, може и да измисля нещо. Интересен факт е, че преди да се омъжа мислех, че ако мъж ми ми подари някакъв домакински уред (метла, дъска за рязане или в най-добрия случай комплект тенджери) ще го наритам, ма на - сега сама си искам такива подаръци.  Mr. Green Със здраве да си я ползвате всички! И прегръдки за сюреалиста и майка му!

Ренка, големи са образи момчетата ти - като майка им де. Поздравите са страхотни! На Бобо отдалеч му личи какъв е хитрец - да ти е жив и здрав!

Ние ходихме 5 дни на бунгала в планината с приятели, много весело изкарахме, барбекЮта, песни танци, топки футбол и разходки до забележителности и из гората... Децата се нати4аха на воля, а Виктор направо видимо порасна, за няколко дни на 4ист въздух...
Снимки, снимки, завидях! Simple Smile Чакам с нетърпение и нашата почивка.

dennis, вашият Гошо освен, че е щастливец, е и хубавец.  Mr. Green Бисерите трябва да се записват. Най-мило ми е, когато се съберем съученици/стари колеги и на всеки изречението започва с "А спомняте ли си когато/как..."

steli-ssd, аз не намирам проблем с гледането на филмчета. Това е част от разнообразието ни през деня. Тук има обществен канал със страхотни детски предавания до 12.00, че и след това - и обучителни и развлекателни. "Улица Сезам" е част от тях. Мими гледа сутрин докато закусим и се приготвим за излизане. С баща й пък се забавляват с "Ну, погоди" в youtube. Но самата тя не ми се струва пристрастена към телевизора, което е добре и за двете ни.

muscata, имаш си голямо и разумно момиче - я виж какъв хубав подарък иска.  Grinning

cvetiberova, и твоята Коледа звучи страхотно!  Grinning

Stelitka, моята Мими от скоро има детска кухня. Освен, че й вади мивката и готви в нея, най-редовно пече във фурната едни малки куклички (мама и тате), мисля че е време да разказвам "Хензел и Гретел".  Mr. Green Искам да кажа, че и тя не се заиграва много-много с нея.

Мари_Анка, Мими не се буди нощем, но нейното легло е долепено до нашето и на практика спи при нас. Случва се понякога да се събуди, да попита "мамо, мамо", аз да кажа "тук съм, мамо" и тя заспива отново. За жалост си мисля, че периодът на отделяне при нея е още много далеч. Ма каквото - такова.

Amaretto, умни са ти децата!  Heart Eyes

yoana77, щастлива жена си ти, не могат да те разделят, радвай се!  Hug

Chochy, насъбра ви се много. Стискам палци за здравето!  Hug

Фиби, както винаго страшно позитивно зареден постинг. Винаги ме караш да се усмихвам! А сега ме върна в спомени преди 3 години и половина. Соколовският (Соколския) манастир го видях за първи път в един слънчев мартенски следобед от тридневен преход в Стара планина. Тънеше в сняг - голяма красота. На този преход се запознах със съпруга си.  Heart Eyes

Много писах, стана тежко. Исках още да разказвам, но прекалявам. Останете си със здраве!  Hug

# 18
Привет, момичета!
Страхотно настроение и голяма активност в новата ни тема. Браво!
Ние тази Коледа и Нова година сме тук у дома. Една година в България, една в Белгия, да няма сърдити  Grinning Най ми липсва снега, миналата година карахме шейни, правехме снежни човеци. Не вали сняг тук, или ако вали не се задържа. Но пък в центъра на Антверпен, на площада, по празниците има ледена пързалка. Около нея Коледен базар с павилиони за сладкиши и греяно вино, и така цял месец:

Мими не се буди нощем, но нейното легло е долепено до нашето и на практика спи при нас. Случва се понякога да се събуди, да попита "мамо, мамо", аз да кажа "тук съм, мамо" и тя заспива отново. За жалост си мисля, че периодът на отделяне при нея е още много далеч. Ма каквото - такова.

Peace такова е положението и у дома, освен че и бебето си спи в отделно креватче до нас. Да ви се похваля, Виктор не го приспивам, както преспивах Филип. След баня и кърмене, направо го слагам в леглото му, върти се  5 мин и сам си заспива. С ФИлип се носехме, пеехме, лЮляхме, четем книжки и трудно заспива и до днес. Но човек се учи от грешите си... Ако имаме още едно бебе , още по-лесно ще е. Наистина малкото само си се гледа, покрай голямото  Heart Eyes

Снимки от бунгалата още няма свалени

Стискам палци на Chochy, пиши как мина..

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 11:10 от MariaF

# 19
Ами,здравейте и от нас в коледната темичка! Grinning
Не съм се появявала дълго време,защото ни налегнаха едни болести и да не ви натоварвам,както и да е нещата вървят към приключване,надявам се,но пък положителното е,че си взех болничен,за първи път в живота ми  Shocked,шефът полудя,но...така се получава,този път не отстъпих!Всеки път ходя болна на работа,но сега усетих ,че се влошавам и така...
Коледа-любимият ми празник,винаги съм го посрещала семейно и това ме е правило много щастлива,откакто имам детенце,празникът никога не е бил по-вълнуващ и красив!Нямам търпение да приготвя масата,подаръците,да украся всичко вкъщи Heart Eyes
irinii,страхотни са дечицата,на теб как ти се отразява двойното майченство Laughingсигурно е много хубаво Heart Eyesи ние след толкова години ходене по мъките,най-после приключихме с всякаква документация по къщата Hug
Чочи,успех ти пожелавам,на мен са ми вадили сливиците като малка и не знам дали е от това,но до ден днешен гърло почти никога не ме боли Peace
Фибичка,сигурно е полезна една такава раздяла,ние още не сме осъществявали такава ,оставяли сме го най-много за 2-3 дни!На мен нещо много мъчно ми става и така...Сега какво стана с яслата,защо не я пуснеш щом иска?
viki 81,много е добра идеята за дигиталните рамки newsm78дали и аз да не подаря нещо подобно???
yoana77 ,направо си представям какво е у вас с две дечица Laughingкато знам у нас какъв екшън се разиграва Winkно браво,после пък ще ти е лесно,освен ако нямаш планове за трето,де Grinning

Малко прекалих,ще извинявате,да си спомните какво беше като имах време Joyи не работех...

# 20
Лелеее страхотно ми е а ви чета така ... предпразнично!
Много благодаря за милите думи  Embarassed
Чочи, дано всичко е минало леко... то възстановяването не е по-безобидно от самата операция, но...  Praynig Praynig Гуш
МарияФ, страхотна красота, страхотна!!! Не знам какво бих предпочела снежен мръсен град или чист, празничен и без сняг... Май второто;-) Поздравления за приспиването.
Малката още не мога да я хвана как най-леко заспива. Първо прявя масаж и игри /след баня не обича да "й бавят манджата"/, после - кърмене, после - акане /Всъщност точно това забравям да ви споделя. Отглеждам малката с ЕБХ /етествена бебешка хигиена/ и вече на 90% ака само в мивката. това е чудесно за нея - защото много по-добре се освобождава от газовете и  коликите, а и е винаги чистичка, но на мен понякога ми идва в повече това обличане и събличане. А рошката си чака и стиска  и пъшка докато не я занеса в тоалетната  Shocked/ Съответно след акането е разсънена и ии отново и давам да хапне или я слагам в количката и заспива. И тя като Виктор, май предпочита да заспи сама. Винаги когато заспи на гърда при преместването се ококорва. та така...
Фиб,  весело изкарване. Ех как хубаво ми стана като прочетох за дядо Коледа на шейната.
АлексаЛ, абе много си го рзглезила шефа си ти! Болна - пък на работа. ти в къща в Овча купел ли живееше? Иначе как се чувствам като мама ва двама... ами кат оцяло много е хубаво, но е изморително... Знам, обаче, че бързо ще се изтърколи времето и гледам да оценявам неповторимостта на момента. Все още на моменти имам чувството, че ту единия, ту другият е пренебрегнат. Мъжът ми се смее, че съм от майките които не дават на децата си да плачат - в смисъл, все ги гуша, душа, успокоявам...
Марлелка, как върви диетката? Похвали се с резултат. Много ми липсва една добра телевизия за деца на български. С предавания като Улица Сезам, Тлетабис и др. любими на Спаси, но на български. тук сутрин в 9.30 по BBC PRIME дават любимите Тъбиси на Спаси - закусваме с тях, както вие с Мими. Гледаме и Бейби ТВ, а също и руската Теленаня - следобед има едно мн готино предавен Зов Джунглъй и после гимнастиа за дечковци. Смях голям настава.

Днес ходих сама с двамата да пазаруваме провизии - беше забавно за околните - аз с 2 те колички - едната за Спаси и провизии, другата за бебка...

За празниците ще разкажа в следващия си постиг, че този подозирам, че стана непоносимо дълъг!

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 08:32 от irinii

# 21
Да ви се похваля, Виктор не го приспивам, както преспивах Филип. След баня и кърмене, направо го слагам в леглото му, върти се  5 мин. и сам си заспива.

Дано да е все така, защото моята Мими беше толкова самостоятелна и лесна за гледане до единадесетия месец. Сама заспиваше, сама си играеше - идилия. Изведнъж започна с кански рев в момента, в който ми видеше гърба, че излизам от стаята. Драмата беше голяма. Като проходи стана малко по-лесно, че тръгваше след мен, но само толкова. Сега я приспивам и се изнасям от стаята. А като се събуди не идва при мен, а сяда в леглото си и започва с рев "Мамо, мамо".  ooooh! А Антверпен изглежда супер.  Simple Smile

irinii, върви, върви, направих месец онзи ден с минус 6 кила почти. Обаче не бих могла да кажа, че много ми личи. В ръцете и краката - да, но талията и шкембето са си все още така надиплени. Не мога да повярвам как съм изкарала цял месец без сладко, тестено, алкохол... Можело значи. Аз се впечатлих от ЕБХ. Все така! Simple Smile

Щях да се оплача вчера от Мими, но мога и днес - трети ден времето е лошо, а днес и мъгла е паднала, та си стоим у дома и моето диване оправдава напълно характеристиката си. Пощурила ме е, аз без нерви останах. Прави трагедии от едно казано "Не" за нещо си със сополи, лиги, сълзи, тръшкане по пода... Вече не знам с какво да я залъгвам - с добро, с лошо, със сръдня? Вчера бяхме в един Art and Craft магазин и не искам да описвам какво вършеене беше из рафтовете. Викове, крясъци, когато не давах да се пипа. После в банката обиколи всички ъгли, добре че нямаше почти хора. Много съм уморена от поведението й. А уикенда се очертава още по-студен, та ще я връча на баща й.  Mr. Green

Моите Коледи със семейството са все различни. Първата беше само със съпруга (тогава още гадже) - наготвих, украсих къщата, нагласих масата и с изключение на питката-подметка, всичко беше много хубаво.  Втората ни Коледа беше с Мими на 3 месеца. Послушанка, ние на гости в свекървата, но в Стара Загора традициите за масата на Бъдни вечер нещо се разминаха с моите. Не съм придиряла, разбира се, просто отбелязвам. Третата Коледа я карахме тук в САЩ. Беше една объркана и забързана Коледа, не мога да кажа, че това е мечтаната Коледа. Тази година живот и здраве ще сме в къща в планината, ще пътуване обаче следобеда на Бъдни вечер и не знам с приготовленията как ще стане, ма все ще стане, разбира се. Иначе се каня да украся дома си рано-рано (тук след Деня на благодарността настроението е вече коледно).

Приятен ви ден!  Hug

П.С. И понеже никой не е писал след мен ще се редактирам като се оплача. Дребното ще го водя на преглед за оценка на цялостното психо-моторно развитие, има ли нужда от помощ, рехабилитация и т.п. Демек стискайте палци във вторник. И към невролог ни насочиха, но ще се обадя да запиша час след прегледа във вторник. Знам, че е за добро, но ми е адски притеснено, все едно че не познавам детето си и очаквам някакъв напълно непознат проблем.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 19:39 от Марлела

# 22
  Е добър вечер, ако ви кажа , ме цял ден ви чета и чак сега се доредих..
 Аз съм на страшен педал  последно време и даже вечер не ми се сяда на компа, а много често си мисля за вас, липсвате ми...
 Ирини, много е красива Джи, и Спаси ..но, най -вече евала за ЕБХ, много съм чела за това и стискам палци да не се откажеш, страхотно е особено за момиченце..Камина Йес и вашата иде , а дано всичко е ок вече.. изобщо става ни много хубаво и даже сега на полеви условия много обичам да си хода там и всяка свободна минутка съм там, а и майсторите както казах са приятни за посещение...
 Коледната тема е мното приятна, аз вече си представям коледата у дома... у новото у дома, на новата ни голама маса с всички баби и дедита... демек родата, край камината, с огромна елха и весели светлини.... много ядене приготвена в мечтаната ми кухня... А Лаци иска "барък (подарък)" какъв "зе.ен ( зелен)... и финално иска влак... ще го разположим в новата му стая....ееееееххх незнаете колко съм нетърпелива вече, много искам да успеем
 Чочи, прегръщам те , дано всичко се подреди, да се въстанови бързо Яни и да не боледува повече..
 Коледното парти май нещо за 10 -ти януари говорихме
 Искам още да пиша , но обещавам утре на светло... и на по - будна глава... лека нощ!
 И за Лаци аз съм " Тва е мойта мама!"...... и обича варено яйце .. ххехехехе

# 23
Хей здравейте на всички в новата темичка   bouquet  bouquet  bouquet
Днес моето голямо съкровище става на 4 години , нооооооооооо Стефани е убедена , че и тя също има рожден ден  Joy Joy Joy

# 24
Zarrasuzuki Да са ти живи и здрави рожденниците  Mr. Green  bouquet

Ники ходи на ясла вече за цял ден.Спи там ,но отказва да се храни.Много е злояд Tired
Моята работа уш върви ,но не е някак много сигурна TiredТо ще се чуе Thinking

# 25
  Здравейте вече на наспана глава, искам да се отчета , че почне ли седмицата кой знае кой на къде...
 От къде да почна, Лаци от сряда си е у дома щото много кашля и даже и темп вдигна , но еднократно, после остана кофти кашлица и хрема, чудя се дали утре да иде на градина или не , но може би ще изчакам и утре да видим, като че ли е по- добре вече.. Иначе сме на Банско, тук сезона вече се готви и само подсмърчам като си минавам покрай ските, вече нямам търпение да падне сняг... на мен вече ми е коледно, обясняваме на Лаци за Дядо Коледа, гледаме коледен Мечо Пух и пеем коледни песни вече и както казах вече Лаци знае какво иска, въпреки че много ми хареса това с пазенето на подаръците под елхата до последния момент, обмислях и тати да се появи на врата с брада .. ноооо плановете ми ще останат само планове ако не мога да си окрася къщата по предвидения график и да си се нанесем преди Коледния ден...... Извинете , но сега за мен почти всичко се върти околото това...
 Иначе Лаци е страшна работа, постоянно с нещо ме шашка, но и това че на моменти ме бута и не иска да го докосвам още е в обръщение.. иначе много любознателен и попивателен, знае много песни вече и даже знае бабо мравке де така, мила моя мамо, пеят скачат палците, ние сме войници ще вървим на пред и .... още и още...  вчера вечерта ме заби като пред количките си преброи до 9 без грешка и накрая каза 3... хехехех но за повечето е виновна баба му , която постоянно го учи на нещо, чак малко се дразня, ще вземе да му припълни малката главичка с информация и да го блокира.. хехе но на него много му харесва.. изощо той много време прекарва с нея от както е полу- болен и мама малко ревнува, но благородно, скоро си се връща на градина...
Марианка, дано се оправите бързо с шарките и наистина е добре Веси да я изкара сега, поне вече си в час с начина на лечение, но виж това със скарлатина не е добре.. не съм привърженик на такива гадни болести.. кой ли е
 Марлелка, как е положението..... малката ми сладичка Мимка събра ли им очите на тез хамерикански дофтори..
Денис, да цункаш Аен - любовника, къде са тез мацки бре.. да пратя Лаци и той да се учи, баща му вика че ще го учи ама аз кат' чели предпочитам Аен да го напътсва..
 Оф момичета така ми се преказва с всички ви ама на живо.... айде да идва коледното парти или пък да спретнем някоя зимна следобедна срещичка без специални ангажименти, а...
 Мария Ф, аз съм ходила на подобно веселие, кънките и панаира наоколо, къкто и греяното вино, беше в Мюнхен, но изглеждаше по много подобен начин.. беше истински празник, някъде декември и имаше кукери даже.. много беше хубаво
 Ави.. много цунки на големия и малкия бандит (бовец на мечки) хехе
Фиби, много ще е хубаво ако тръгнете на градина и нещата потръгнат здравословно, демек да няма болести, аз съм привърженик на градините и съм убедена , че и за децата е добре, но пък като има такива пречки независещи от нас е много неприятно.. дано всичко се подреди, а това с горските ме разби.. Йоанка е изкарала страхотно и Лаци умре за танци и партита, той ще е моя партньор за бъдеще , че тати никакъв го няма по тая част, разкажи ни за работата, как е , свикна ли вече с ритъма, глоби ли някой.. хехехе
Рени, ти ме забрави кат чели.. онзи ден хехех, аз също нагледах обекта оня ден ма видях само калния подход към двора... ееех как хубаво си изкарахме на поляната онзи слънчев бебешки ден... айде дано видим покрив скоро, аз знам , че това грубия стоеж барзо върви.. кажи ти ли си прави проекта, как да са ти разположени стаите и всичко...
 Алексал , я верно му тропни на тоя твой шеф с крак, как си я мисли той тая работа, трябва да се лекуваш, тоя вирус сега е толкова гаден, че много хора казват, че и без АБ не се минава, Лаци кашля(купила съм АБ ма още малко изчаквам аха. да се опарви), мъжа ми е така и още 100 човека, така , че ако чакаш да мине на крак по - скоро няма да стане, стискам палси...
 Хо - Хо- Хо ... и Баба Мразка се качи на шейната и фиуууууууууууу........
 Спорна седмица ви желая и като се включа да знаете ще имаме монтирано дюшеме... дай боже утре ихихиххиих.... ама то май не пречи за сложа лампички на след строежа .. хехех ще е доста праш.. празнично..
 Сплотена неледна вечер от мен.......

# 26
Еййй,коледният дух е жив и пак е тук в точното за това време  Hug
Ирини,супер темичка си ни спретнала и си внесла уют с тематичните ти запитвания.
Коледата ми е любимият празник.За мен е свързан с голямо събиране на голямото ни семейство под един покрив,с много украса,сладки приказки,вкусотии и незабравими подаръци,със споделяне на очаквания и пожелания за следващата година и коментари кое от миналогодишните се е осъществило.След появата на Арен и поредицата от негови братовчеди всичко това е просто в пъти по-сладко,по-истинско,по-сияйно.Подаръци не съм замислила,но знам че ще ми дойде музата скоро.Искам да заведа Арен на 3Д кино да гледаме анимациония филм за дядо Коледа.Мечо пух ни е любим и вечер се върти нон стоп.Поздравления за ЕБХ звучи ми интерестно макар да не знам почти нищо по въпроса.Гушки за прекрасните ти съкровища.
Меги,много се вълнувам за вашата бърлога.Ще стане за коледа  Hug защото Коледата е време за чудеса  Laughing Страхотен е този Лаци еий,ще го учи Аен/който напоследък е Арин/Дано минете без антибиотик.наистина ужасен грип.
При нас в яслата отново има драма.Просто още не съм се отърсила и съвзела.Една вечер Арен се прибра у нас и започна да разказва,че леля таня го биела лошо и по дупето и по ръцете и скубела косата.Втрещих се.Реших да проверя коя е тази Таня и дали има подобно нещо.Сутринта водейки го,вратата ми отваря една рошава,възрастна санитарка тип тези от Пирогов,която нещо мие пода.Арен влезе на вътре за да си остави сам якето в гардероба както всяка сутрин.Олеле,мале стъпи на измитото сякаш лелята я удари ток.Скочи извъртя го зелият във въздуха за ръката с репликата; Абе яяя....и аха да го перне ме видя че не съм излязла.В този момент мен вече ме удари адриналинова вълна през зъби попитах тя таня ли е,която бие детето ми.Като скочи онази ми ти жена срещу мен,била съм неблагодарница и да тя е Таня.Ходих при директорката,разправии,утре ще нося жалба до нея в яслата,в мин. на здравеопазването,в столична община и в община триадица към където се води тази ясла.Арен бе мигом взет от яслата и тази седмица до изясняване на ситуяцията ще е в Пловдив.Другият сюрприз дойде няколко часа по-късно детското заведение получило средства от проект и ще затвори врати от 24 ноември ,за да се ремонтира до февруари,в пълен шах съм как да се справя с гледането на детето.
Чочи,стискам палци за Ян и чакаме да пишеш когато можеш как е ?
Zarrasuzuki Да са ти жива и здрава да ти е рожденничката  Hug
Марлелка,чакаме да споделиш след прегледите и стискам палци,запази спокойствие с теб сме  Heart Eyes
Алексал,правилно !Никой не бива да ходи болен на работа,то като ти е зле толкова и работа можеш да свършиш.Уфф,и аз съм имала подобен шеф знам как е
Мариаф,голяма красотаааааа.
Фибии ние сме вече 2 дни без Арен,а ми липсва ужасноо.Той се справя добре,вилнее,вършее,играе,но нощем към 3-4ч ме търсел,защото последните 3-4 седмици се е настанил перманентно да спи под косата ми и така ми диша на врата до сутринта ако се опитам да го преместя се намушва още повече и казва; бичам и гушам мамоооо!
С буденето през ноща от раждането му до сега тези моменти се броят на пръстите на двете ми ръце,било е рядко и винаги е имало сериозна причина за това.А напоследък спря да се буди към 8 и уикенда спим до 10-11ч което за мен е уникален кеф,защото така си спях едно време допреди да се сдобием с Арен.
Големи танци му удряме вечер на Денсинг старс и любимец на Арен е бати Олин  Mr. Green
Муцката,Стелитка,Диман и на всички който ще пропусна да коментирам прегръдки,но изписах много,а е време да тръгваме и тук половинкат апотропва вече нервно из стаята.
Прегръдки и успешна нова седмичка утре  Hug

# 27
Денис, меко казано съм потресена, дано си получи заслуженто тази ... #2gunfire Защо трябва да си и благодарна, тя услуга ли ти върши или някой и плаща за работата която сама си е избрала. Напълно те разбирам за неудобството от това че ще е затворена яслата  Hug
Меги, бърз да здравява Лаци и да показваш снимки от Коледа в новия дом.
Марлела, дано всичко с прегледа е ок, ще чакам да се отчетеш с добри новини. На Крис изследванията ги назначиха защото се съмняват за малък проблем, но ще пиша като се изясни всичко. Изследванията ще ги правим в БГ.
Успешна седмица на всички  Hug

# 28
Днес не съм се спряла. Преди обяд пазарувахме двамата с Миши. Следобед с батко на рожден ден в Патиланци. Вечерта водих баба и дядо да видят и другия внук. Голяма игра падна. От тримата разбойници Миш си игра най-тихо и спокойно с един кран.
Irinii и на мен “Патиланци” ми е удобно, пък и “Арена”. За свикването свикнах, защото нямам много време да мисля. Водим и прибираме бати от училище. Във вторник и четвъртък  следобед го вземаме по-рано от занималнята и го водим на английски, обикаляме един час района, докато приключи часа и се прибираме. Това го казвам за желаещите за кафенце. Всъщност Миши ще ходи малко на гости при баба и дядо, за да избяга малко от това всекидневно разнасяне напред назад. Пък и аз малко да отдъхна, че на моменти ми се изправя косата. Наскоро както карах, той си свали коланите и се изправи прав във столчето. Е, има и смешни моменти- редовно се заключва от вътре и като река да го свалям от колата, той ми се смее отвътре.
 За следновогодишното парти- четох, че в “Младост”I през месец декември  ще отвори врати чисто нов клуб от веригата “Барбарони” .
Коледата пак както последните няколко години ще сме в Русе, за Нова година се чудя, че моя мъж е нощна.
 Zarrasuzuki, да  ти е жива и здрава  рожденичката. 
 viki81, дано съмненията се окажат неоснователни.
 Dennis, кофти случка, добре че Арен ти е обяснил ситуацията. Ако беше моето китайче можеше да си тъна в неведение. Ей, такива лелки са една от причините децата да не искат да ходят на градина.
 Марлелка, нали знаещ нашите гарджета са най-умни.
 Доника, честита ти хлебопекарна, със здраве да си я ползваш.
 mama_meggie, браво на Лаци и баба му. Миш едва от скоро започна да повтаря след нас и то инцидентно. Не желае да каже името си, за сметка на това бати Флинстоун го кръсти Барни и той си го повтаря, естествено “Р” почти не се чува. Меги, аз пък са на тема детска стая. Предложението за зимна следобедна срещичка се приема.
 Хайде лека и приятна седмица на всички, че ей сега ще звънне часовника.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 21:00 от Amaretto

# 29
  • София
Денис, като прочетох разказа ти...няма думи #Cussing out В нашата група засега поне лелите  са мили. Дори се притеснявам, че ако още един понеделник заведа Хриси с рана на ясла ще вземат да звъннат на социалните. Миналия петък раздра носа. В събота спука вена точно до окото...
От яслата ни дадоха някакви анкети да попълваме за личната хигиена на детето-голяма простотия-щяла да спомогне за правилното гледане на детето-дрън-дрън.
Меги, пожелавам ти за Дядо Коли всички да сте на масата в новото семейно гнездо Hug И под елхата да има един голям влак. Хриси все още мълчи по въпроса, какво иска за подарък newsm78
Чочи, как мина операцията?
Алексал, надявам се си оздравяла, лекувайки се вкъщи, а не на работа. То бива безобразие, ама чак пък толкова...
За Коледа ще сме в къщи с родата. Предполагам, че и нашите ще дойдат. За Нова година-2 години под ред събираме приятели в къщи. Тази година честно да ви кажа, нещо не ми се занимава, нали вече се изморявам по-бързо и ми е само до готвене, чистене, миене...Та да видим...

Общи условия

Активация на акаунт