Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 551
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Такааааа, снощи до никое време рязах плодовете за АКК, но не се предадох и ги накиснах. Чакам мъжа ми да стане и да отиде за хартия за печене, че ми е останало съвсем малко и дреби като заспи следобяд се залавям да бъркам и пека, та да видим докъде ще го докарам  Mr. Green
Ако става за показване- ще показвам  Simple Smile

А за нишестето, правилно са казали- заменя се без проблем с царевично. Поне миналата година го замених и нямаше проблем- кравайчетата се топяха в устата  Simple Smile

# 256
  • София
  • Мнения: 3 060
Снощи направих маслените орехови сладки на Веси 127. Станаха супер. Започнаха да намаляват бързо, но аз развъртях точилката. Май попрекалих с лимоновия сок и леко се насълзяват очите от крема, но въпреки това е изключително вкусен. А най-хубавото беше, че ги правихме заедно с дребната, която час и половина меси, точи, изрязва без да мръдне от стола. Чувствах се уютно.

И понеже пак не съм разбрала, АКК снощи пийна доста порядъчно, но ще започна с пропорция 2/2, защото така ще глътне цялото шише ром.  hahaha hahaha

# 257
  • Мнения: 4 358
За Щолена нищо не казвате newsm78.Какви са тези две тави при печенето - една от долу и една за самия Щолен.
Без тази тава на дъното не става ли.Аз мислех просто в тавичка го изпека и готово, но явно и там има някаква философия при печенето.
Аз тази неделя ще почвам всичко. Дано не е късно.

# 258
  • София
  • Мнения: 639
е тази година и аз ще се правя на кулинарка  Mr. Green

# 259
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Ох, колко е уютно при вас! Мирише на Коледа!

Миналата година от четене на тази тема направих 5 вида сладки и почти си ги изядох сама, от което резултата беше няколко кила нагоре, но пък се накефих от процеса на правенето, та сигурно и тази година пак ще понправя нещо, но ще гледам да съм по-умерена Laughing

# 260
  • Мнения: 7 949
Бъни,нямам си на идея защо е тази тава отдолу.Дано се появи Джема,за да каже,но и в руската рецепта не е обяснено.Само е написано,че така се пече.

Ето нагледно как се сглобява къщичка.На някой може да му е от полза.Има и рецепта в самото видео.

Картофеното нишесте съм заменяла и с царевично, и с пшенично.Разлика няма,поне между последните две  Peace .

# 261
  • Мнения: 1 440
Страхотно сте се справили всички с коледния кекс...Поздравления!

Искам да ви кажа, че днес си купих захар на Захира - фин кристал. Миналата година продаваха такава само в промоционалните им пакети с пудра и обикновена захар, а после така и повече не видях фин кристал. И тъй като се оказа, че тази захар е страхотна за нашите коледни рецепти веднага си взех един пакет и исках да споделя и с вас Joy

# 262
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Преди 15 мин. кекса замина към фурната... ще го видя след 2 часа има ли напредък, а ако стане довечера и снимки ще показвам.
Само едно питане относно съхраняването му: Да го увия отстрани с прозрачно фолио и да го сложа в тенджерата в която го пекох и после да му тупна отгоре уплътненият капак?!? Правилно ли съм разбрала?

# 263
  • Мнения: 1 248
Ох не знам аз вчера след като го опекох и извадих да изстива след това не можах да го върна обратно в същата тенджера. Иначе съм го увила в алуминиево фолио. Не знам дали е правилно. А ето го и негоhttp://picasaweb.google.bg/silvia.angelova/IjgddG#5269513925705921618

# 264
  • 7800
  • Мнения: 243
Аз си го увих целия и си се събра в същата тенджера и капака си му "тупнах" отгоре.
 sisku, мисля, че ако си по-настоятелна, ще се събере. Изглежда чудесно.

# 265
  • Мнения: 1 248
Ами достраша ме да го натискам и го преместих в една друга тенджера.   

# 266
  • Мнения: 7 949
Миналата година го увих първо в хартия за печене,а след това в алуминиево фолио и го държах в тенджера с капак.Добре му беше  Wink .

# 267
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Аз си го увих целия и си се събра в същата тенджера и капака си му "тупнах" отгоре.
 sisku, мисля, че ако си по-настоятелна, ще се събере. Изглежда чудесно.

И всеки път за поливането го отвиваш ли?

Аз за това питах дали само отстрани и отдолу е увит или целия  newsm78

# 268
  • 7800
  • Мнения: 243
Е не го отвивам целия. Махам капака и рагръщам отгоре фолиото и така. Почти никакъв труд.

# 269
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
skali4ka, много ти благодаря за съветите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт