Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 543
  • 2 129
  •   2
Отговори
# 810
Аз май обърках нещо със сушените плодове за АКК. Реших да го направя, залях сушените плодове с алкохол и сложих настъргана на едро ренде кора от портокал и лимон - пресни  Sick Сега виждам, че сте писали, че трябва да са сушени  #Crazy Какво мога да направя, преди да съм развалила и тестото?

# 811
Neli^na , според мен може да си гребнеш от сместа с повечко корички където е и ако не ти загорчат си ги остави така.Ако не ти хареса , те чака дълго ровичкане , докато отделиш максимум от тях !  Mr. Green Поне са на едро ренде , че ако бяха на ситното ..... Друго не се сещам !   Rolling Eyes

# 812
Neli^na , аз сложих пресни като забърквах моя кейк, но не знам какво ще стане ако престоят с алкохола. Ако не си заляла още може да опиташ да ги отделиш както е писала Диди, но ми се струва , че няма да има проблем и така да ги оставиш

# 813
Neli^na Аз също сложих от пресен плод за АКК корички.
Но мисля тези дни на си направя лимонови и портокалови корички
Линцерови сладки Аз днес ги направих и излязоха точно  45 броя(всъщност 108 но нали ще се слепват по две ),но съм ги разточила като чели по тънко от Покахонтас(чудесни сладки и кекс)
Правих и двойна доза Ванилени кравайчета като едната веднага се тества от семейството.
Видях страхотни снимки БРАВО Доби  Peace
Аз пак да попитам Шаблон за шейна някой има ли   ?

# 814
Имам нужда от спешна помощ. Току що почнах да меся тестото за Линцерови сладки на Наталина и нещо немога да схвана. Тестото ми е меко и се лепи страшно много, в рецептата пише, че се слагат точно 500 грама брашно. Та въпросът ми е нормално ли е тестото да ми е такова и ще се оправили след като престой в хладилника? А и освен това май нещо не ми става гладко тестото.

# 815
  • Варна
Привет. Hug

Момичета, влизам за първи път в темата. Възхищавам се на красотите ви. Решила съм да спретна тази година по-различна то традиционната ми коледна и новогодишна трапеза. Гледам вие вече се вихрите.  PeaceИма ли рецептите на първа страница или трябва да изчета цялата тема. Видях, че има, но отне зная то миналите меми ли са? newsm78

Апропо  какво е АКК? Нещо да не е като коледен кейк? newsm78 newsm78

# 816
  • София, Младост 2
Аз пак да попитам Шаблон за шейна някой има ли?
Шаблон има тук:
http://3opu.multiply.com/photos/album/10/10

# 817
Моето тесто вече е в хладилника.Направих двойна доза.Не знам дали съм сбъркала , но като видях , че лепи много добавих още брашно , но като цяло си остана мнооого меко тесто , но без да лепи.
desi_go , аз за пръв път ще правя тези сладки , но ако наистина лепи много все пак трябва да прибавиш малко брашно.В крайна сметка , аз измерих брашното и захарта с чаши , защото не ми се вадеше везната от шкафа , а пък яйцата ми бяха доста големи и си мисля , че няма начин тези мерки да не варират в някакви граници.Според мен е важно тестото да е много меко без да лепи , но нека се произнесе и някой ,който ги е правил и друг път.

sea woman , рецептите на първата страница са само от тази тема и старата , обща , която беше и за предястия , ястия и сладки.Ползвай първата страница , всичко е точно !
  Peace АКК е Английски коледен кекс , за кратко наричан АКК с добавка на НВ - Негово Величество  Mr. Green , заради редовното обгрижване , което му се прави до Коледа !   Grinning

# 818
desi_go тестото ще се стегне като престой в хладилника
Диди ,да това е една доза от линцеровите сладки
 В момента украсявам меденките. Дажи си оцветих малко глазура. Нещо фантазията не ми работи ,но ще копвам

# 819
  • Варна
Диди, благодаря ти. Кооолко имам да чета... #Crazy Joy

АКК не знам дали ще спретна, но меденки задължително. Досега не съм правила с такава украса, а са много красиви.

# 820
Опитах- не горчи, а и е много ароматно. Аз въобще не се замислих за лимоновата кора, защото за сладкиши , а и за блатове за торта винаги си я настъргвам прясна и не пречи на тестото. Но сега като прочетох, направо се стресирах  Rolling Eyes Ако ги оставя дали ще има проблем, на едро са настъргани, но само от повърхността на плода, бялата част съм я избегнала.

# 821
Neli^na , щом не ти горчи си ги остави така.Ако много се притесняваш , махни по-едрите , не знам какво друго да те посъветвам ! Rolling Eyes

sea woman , четенето е лесната част , трудното идва с избора !
  Wink

# 822
Арлина, аз си го държах в хладилника и на другия ден за секундички го врътнах в микровълновата преди да го разточа и то на ниска мощност.

С белтъцити си направи целувки, или изпечи меденки и къщичка и рисувай Joy Това последното съвсем ще ти запълни времето и ще ти се иска да си ги изхвърлила и да идат зян, вместо да се пинкяш hahaha ама и аз съм се навила да рисувам, така че...... ще видим какво ще излезе. Laughing
Тестото ходих да го нагледам, според мен като изстине още стаята съвсем ще му е добре до сутринта Grinning Мъжът ми се смя като го предупредих да не включва там парното Crazy
А за белтъците ще заложа на ореховки или кокосови сладки май... Нямам аз нерви за къщичка, нямам и деца, които да и се радват.

За  линцеровите сладки - правила  съм подобни и на мен не ми се струват малко, но сме двама в къщи. Особено по Коледа съм се чудила обратно - дали да не намаля дозата, защото едва изяждаме сладките, които направя, въпреки че носим навсякъде където ходим.

Последно, за АКК също исках да пиша, че съм слагала настъргани кори от пресни плодове. И не само там - във всички сладки. Това със захарните портокалови корички ми се струва голяма играчка... Може би ще се откажа от щолена и ще си направя миналогодишния сладкиш с кайсии.

# 823
  • Плевен
Neli^na за твое успокоение, моя АКК е също с пресни портокалови корички, настъргах на ситно ренде без бялата част (тя горчи),  а и гледах да не е много като количество - настъргах кората на 1 портокал и лимон, бквално само прозрачната част.

# 824
Благодаря Grinning Може би рискувам, но ме мързи да се ровя, а и това със захаросването е доста трудоемко.

Общи условия

Активация на акаунт