Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 011
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 795
Да кажа и аз за ванилените кравайчета, защото всяка седмица ги правя. В момента се пече поредната доза. Laughing Не слагам хартия и не намаслявам тавата. Не залепват. Даже не чакам по цяла нощ. Днес ги замесих на обяд, а сега са във фурната. Mr. Green

# 796
За ванилените кравайчета - самата Наталина поправи рецептата и написа няколко пъти - готварско нишесте - което значи пшенично, царевично, само да е натурално. Останало е от първоначалния вариант картофено, защото пък в Чехия това е масово продаваното нишесте. Аз ги правих с царевично.
И да слагам хартия. Wink

# 797
линцеровите сладки си чакат сладкото
ето го  красавеца
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310467&pid=9140675 тук още снимки

# 798
  • Прекрасна ВАРНА
За ванилените кравайчета - самата Наталина поправи рецептата и написа няколко пъти - готварско нишесте - което значи пшенично, царевично, само да е натурално. Останало е от първоначалния вариант картофено, защото пък в Чехия това е масово продаваното нишесте. Аз ги правих с царевично.
И да слагам хартия. Wink

златна си,и аз сложих царевично натурално нишесте,понеже нямаше картофено.

# 799
  • Плевен
pokahontas прекрасно си се справила. И АКК и сладките изглеждат много добре.

И аз имах намерение днес да пека меденки, но малката е нещо болничка и отложих, защото иска да ми помага  Grinning. Дано утре да е по-добре и да запретнем ръкави   chef.

# 800
pokahontas , браво , много са хубави !   Peace

# 801
Здравейте!

Искам да благодаря на всички, на които не им омръзна да обясняват къде в магазините стои нишестето Crazy Днес успях да го намеря. Тестото ми за ванилени кравайчета е готово и утре сутрин ще ги пека. Колебая се само къде да го оставя. Намалих много парното в едната стая, която почти не използваме, но не знам дали не е по-добре да го сложа в хладилника?

Сега разглеждам рецепти и се чудя какво да направя с останалите белтъци Grinning , ще се постарая да снимам кравайчетата и другите сладки, които съм направила и да ви ги покажа утре!.

# 802
  • София
Мами, някои пишеше за захаросани и сушени портокалови корички, мисля, че беше Джема, но не съм сигурна Embarassed, ако някои знае как се правят да сподели... Rolling Eyes

# 803
Арлина, аз си го държах в хладилника и на другия ден за секундички го врътнах в микровълновата преди да го разточа и то на ниска мощност.

С белтъцити си направи целувки, или изпечи меденки и къщичка и рисувай Joy Това последното съвсем ще ти запълни времето и ще ти се иска да си ги изхвърлила и да идат зян, вместо да се пинкяш hahaha ама и аз съм се навила да рисувам, така че...... ще видим какво ще излезе. Laughing

Покахонтас и ти си се справила повече от отлично. Само като ти гледам бройката за линцеровите сладки, мъничо ми се вижда бройката Simple SmileSimple SmileSimple Smile Мен това количество само за тестване докато се правят няма да ми стигне. Освен ако нямаш още 5-6 такива кутии де Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 804
Като стана въпрос за линцеровите сладки имам питане.Ако може ориентировъчно да ми кажете колко излизат от една доза ? Знам , че зависи от формичките , но да кажем , че са средни по размер.Сега ще меся тестото и ще го слагам в хладилника за утре и се чудя , дали да не забъркам двойна доза ?!   Rolling Eyes

П.П. Ако на снимката на pokahontas са сладките от една доза , май ще трябва двойна да правя ?!   Rolling Eyes

# 805
  • Поморие
Днес направих една доза меденки по рецептата на Джули  Simple Smile Невероятно вкусни и ароматни!

# 806
pokahontas , сладките изглеждат страхотни и преди да си ги украсила, а за кейка нямам думи  bouquet

emy_emy има много рецепти за правенето на корички, но ми се струва, че не си заслужава хамалогията , ако ще ги ползваш за някой сладкиш. Знам, че в  Кауфланд продават портокалови корички на някаква чешка фирма.

Ето една рецепта от Интернет, която не съм пробвала...
Корите на три портокала, една чаена лъжичка сол и три чаши захар.

Нарязваме  коричките на половин сантиметрови кубчета или лентички, добавяме солта и ги покриваме със студена вода. Варим 15 мин, след което изхвърляме водата. Слагаме нова студена вода варим още 20 мин, която също изхвърляме.
Към коричките добавяме 1 чаша вода и 2 1/2 чаши захар. Варим като разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато течността се изпари напълно. Отцеждаме коричките на попиваща хартия , след което овалваме с останалата половин чаша захар.

По-добре някой, който е правил да напише...

# 807
dobbito2 , много хубаво си ги украсила ! Браво за старанието и търпението !  Peace

MamaChrisi , дано информацията ти за Кауфланд е вярна , ще ми се реши проблемът !   Grinning

# 808
dobbito2,pokahontas - страхотни красоти сте сътворили! Браво!

# 809
dobbito2, pokahontas  Hug

emy_emyq аз днес писах, че съм правила коричките, даже и снимка пуснах - на някои от предните страници е. Но ще ти напиша и точната рецепта, по която ги правих. Станаха страхотни, изобщо не горчат и са ми много вкусни!  Peace

ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ

Продукти: 4 портокала, 4 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода

Измиваме добре с четка портокалите, обелваме ги, като разрязваме корите на 8 части. После ги накисваме за 5 минути в студена вода, след което ги нарязваме на тънки лентички. Кипваме ги 3-4 пъти, като след всяко кипване сменяме водата. След това ги накисваме отново в студена вода и ги оставяме да престоят през нощта. На сутринта завираме водата със захарта и добавяме лимонтузуто. Прибавяме коричките и варим около 2 часа на слаб огън. След това ги изцеждаме добре и ги нареждаме върху фолио (внимаваме да не се допират). Остатъка от сиропа се налива в бурканче. Коричките съхнат 3-4 часа и след това се нареждат в бурканчета и се съхраняват в хладилник.

(може да се съкрати количеството на продуктите на половина, на мен от това количество, което съм посочила ми излязоха 7 бурканчета от бебешки пюренца)

Общи условия

Активация на акаунт