Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 047
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 540
Записвам се да следя темата
Заразихте ме пред Коледно
 Ще се опитам с АКК и коледни сладки,но първо да се поуча от вас

# 541
  • blizo do moreto
   Момичета ако от сега украся меденките с белтъчната глазура , до коледа няма ли да се развали? Thinking

# 542
Айде, дами, да се посмеем малко и за моя сметка! В събота вечерта бяхме на гости на родителите ми и баща ми като ме почна - "Какво сатна с товя АКК? Да не се изложим пред французите на Коледа? То става ли за ядене изобщо това чудо? Що не го дадеш сега да го изядем, пък ти направи още един, тъкмо ще стане още по-хубав!" И на мен само това ми трябваше естествено. Вчера забърках сушените плодове и днес на обяд ще я пека тази височайша особа, пък да видим този път какво ще стане. Пожелайте ми успех!
Правих с детенце джинджифиловите сладки и станаха супер, снимки по-късно, че ми падна батерията на фотоапарата.
Мноооооого са ви хубави АКК, щолени, изобщо браво на вас!
 Heart Eyes

# 543
tonita07 , аз си мисля , че може да ги украсиш и по - нататък.Пък нали се държат и на хладно , сигурно няма да се развали ?!

Ma4o
, кой АКК ще изядете - стария или новия ? По-добре новия , че старият да отлежава повече.И на мен ми е чудно дали ще става за ядене точно на Коледа , като го резна , но ще се подсигуря и със сладки !
  Mr. Green

# 544
  • blizo do moreto
    И аз мисля така да наравя Диди , ще ги украсявам като наближи Коледа

# 545
Имам въпросче : Къде си държите АКК-то? Аз го бях сложила на терасата, но при тези температури го прибрах и сега се притеснявам и се чудя къде да го държа? Мислите ли че навън ще е добре на този студ? newsm78

# 546
Записвам се тази година навреме във висшата лига, за да ви следя. Миналата година в последния момент творих с променлив успех, но тази ще репетирам усърдно, че и чужденци ще има на трапезата ни за впечатляване  Wink  Laughing

# 547
  • 5 етаж в ляво
Имам въпросче : Къде си държите АКК-то? Аз го бях сложила на терасата, но при тези температури го прибрах и сега се притеснявам и се чудя къде да го държа? Мислите ли че навън ще е добре на този студ? newsm78

аз моя си го държа на терасата,увит с фолио за свежо съхранение и похлупен с капак Wink
Нали се поливаше на 3 дни? newsm78 Направих го в събота ,така,че ще го поя във вторник,ако е на 3 дни

# 548
Аз го държа на терасата,не ми е остъклена.Увит в пекарска хартия,после във фолио и в кутия от сладки-метална.С толкова алкохол едва ли ще замръзне.

# 549

Не се притеснявай! Този кейк обича да му е студено Wink. Някой от англичаните дори си замразяват част от коледния кейк за по-нататък през годината. Ако е направен правилно, "нахранен" (това буквално преведено означава напояването на кейка) достатъчно добре с алкохол може да се съхрани до следващата Коледа. Не трябва да се прекалява с алкохола, защото може да стане кашав във вътрешността. 2 лъжички седмично са му достатъчни и колкото му е по-студено, толкова по-добре! Hug

# 550
Здравейте Grinning
След няколко дена четене, реших да се присъединя към вас. За АКК хич и не мисля, защото не съм толкова смела. Набелязала съм меденките на Джули, Ванилените кравайчета и Линцерите. По- нататък ще тормозя max-mamma и Джемма за щолена, но първо съм решила да опитаме един купешки, за да видим дали ще ни се хареса вкъщи Wink
Та днес реших да изтренирам с Линцеровите сладки и имам един въпрос (не ми се смейте, правя сладки за сефте в живота си Embarassed ): месих, месих и тестото ми стана малко лепкаво Rolling Eyes . Дали не съм объркала количеството брашно? Има такава някаква вероятност за разлика в порядъка на 100-тина грама, защото везната ми е ужасТна. Освен това под "гладко тесто" има ли се предвид баш гладко тесто? Защото мойто гладко не мога да го нарека. Не че не е хомогенно, но не ми е гладко гладко Confused...
Ами... това е. Ако може някой да ми помогне в аматьорските опити Blush . Ще го разстилам и режа след час и половина, та имам време за съвети всякакви.
Благодаря предварително Hug

# 551
  • Балчик
♥ KorNeliq ♥, max-mama вече ти е отговорила. Не прекалявай с плодовете, разделени с фолио е чудесно да се пекат в една тава, няма проблем. Мажеш обилно с разтопено масло и ръсиш с пудра захар- пак обилно. Колко ром ще сложиш не е от занчение, важно да се накиснат плодовете, да не е малко. Ако е много ще го отлееш. Simple Smile

# 552
  • Разград
Здравейте Grinning
След няколко дена четене, реших да се присъединя към вас. За АКК хич и не мисля, защото не съм толкова смела. Набелязала съм меденките на Джули, Ванилените кравайчета и Линцерите. По- нататък ще тормозя max-mamma и Джемма за щолена, но първо съм решила да опитаме един купешки, за да видим дали ще ни се хареса вкъщи Wink
Та днес реших да изтренирам с Линцеровите сладки и имам един въпрос (не ми се смейте, правя сладки за сефте в живота си Embarassed ): месих, месих и тестото ми стана малко лепкаво Rolling Eyes . Дали не съм объркала количеството брашно? Има такава някаква вероятност за разлика в порядъка на 100-тина грама, защото везната ми е ужасТна. Освен това под "гладко тесто" има ли се предвид баш гладко тесто? Защото мойто гладко не мога да го нарека. Не че не е хомогенно, но не ми е гладко гладко Confused...
Ами... това е. Ако може някой да ми помогне в аматьорските опити Blush . Ще го разстилам и режа след час и половина, та имам време за съвети всякакви.
Благодаря предварително Hug

Според мен на тестото му трябва още брашно,щом лепне продължаваш да месиш върху набрашнена повърхност,докато се оформи хубаво,нелепнещо тесто.

# 553
  • Пловдив
Здравейте, мами!
Вдъхновена от вашите кулинарни умения реших и аз да се пробвам с малко сладки изкушения   Blush

Това са линцеровите сладки:
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=bfi1227547069c.JPG

Това са меденките:
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=arx1227547202y.JPG

Това е щоленът:
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=bwy1227547233m.JPG

Искам да ви попитам нещо за щолена - тестото не се наду и e леко тикляв, чудя се къде сбърках newsm78
Благодарности за рецептите  bouquet

# 554
  • Балчик
donika.t, не мога да знам къде си сбъркала, но щоленът не изглежда да има характерната структура. А и са ти малко стафидите освен това.
Нещо промени ли в рецептата и по коя го прави?

Общи условия

Активация на акаунт