Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 490
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 930
  • Мнения: 1 440
Какви красоти само Hug

Аз вчера разглеждах сайта Joyofbaking и си харесах едни джинджифилови курабийки, за които не е задължително да се правят формички...дано само да вкусни Peace

# 931
  • Мнения: 4 358
Нелина и моят АКК така се получи.Черешите и стафидите отгоре изгоряха.Доста стъргах ooooh!.И при мен се отчупи парченце и като го опитах много ми хареса.Вътре си е наред.
Решила съм някаква украса да му спретна отгоре и каквото това.
Ирини прекрасни сладки си показала въпреки двете бебчета покрай тебе Hug.
Дидка и твоите мила са върха Peace
Тази събота трябва да се взема в ръце и аз да меся. Нещо изостанах от маратона hahaha #Crazy

# 932
  • Мнения: 364
Здравейте Мали колко много сте изписали ooooh! не мога да ви насмогна да чета Mr. Green Mr. Green

# 933
  • Мнения: 95
И аз след стъргането мисля, че глазурата ще свърши добра работа  Simple Smile Просто това печене 3часа- сигурно трябва да е в смного слаба фурна  Thinking

# 934
  • Мнения: 364
Да на 150градуса и без вентилатор. Naughty
В рецептата е описано Peace

# 935
  • Плевен
  • Мнения: 974
Диди много красиви са станали сладките ти   chef. И аз съм ги мернала и незнам тази или другата седмица ще ги правя.

Ето и ние какви меденки сътворихме тази вечер с щерката:
http://media.snimka.bg/1464/009183796-big.jpg
http://media.snimka.bg/1464/009183780-big.jpg

Ще ги украсявам след 1-2 седмици, а на половината не сложих какаова глазура, за да има по-голям колорит  Grinning.

# 936
  • Мнения: 1 854
Браво, "труженички" Hug.Невероятни сте, а и снимките Ви миришат чак на сушени плодове, ванилия, РОМ Mr. Green и масло.

Аз замесих преди малко тестото за линцерите, стана идеално, нито лепеше, нито имах проблем.Утре ще пека.Дано да стане по план,
След това планирам още сладки и щолена.Каквото стане и докьдето, ще снимам.

Бьни, голям си веселяк, всеки пьт като те чета и се смея на глас,чак ме гледат странно вече вкьщи.Нали не се сьрдиш? Heart Eyes.За АККто ако не беше поизгоряло, нямаше такава веселба да е, но ти пожелавам всичко, което подхванеш отсега натам да се получава супер Hug  bouquet

# 937
  • Мнения: 483
И аз да се отчета...днес запретнах ръкави и направих меденките на Джули.Много съм доволна, тестото стана страхотно и много леко се работеше с него.Мазах ги с кафявата глазура и станаха лъскавки, по-нататък ще ги украсявам, че с двата мъника не смогвам.За това и не пускам снимки, не са украсени.Дори мъжът ми, който не обича меденки, каза, че тези ухаели по-хубаво от миналогодишните.За мен разлика в уханието няма, защото подправките са ми същите, но щом казва  Wink
Утре ще правя ванилените кравайчета.После линцеровите и в четвъртък май се пада щолена.
Гледам да свърша тази седмица с направата на сладките,  докато свеки е тук и помага за децата.
За десерт ще си оставя декорацията на меденките  Wink

Диди, Ирини, Люсил, страхотни сладки сте направили  Peace

# 938
  • Мнения: 186
Здравейте,
Много време не съм писала, но това не означава че не следя какви хубави неща сте направили  БРАВО!!! Heart Eyes
Това са меденките които направихме с моя син вчера и тази вечер украсихме една част. Благодаря на Джемма за прекеасната рецепта - вече втора година ги правя!   bouquet
Линк към албума: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950&pid=9183952

# 939
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, чудесни меденки!!!

Най-после 12 Days of Cookies
 
/давам снимка, линк към рецептата и видеото, ако има интерес към някоя - ще превеждам/

1 ден: Paradise Macaroons

рецепта: http://www.foodnetwork.com/recipes/paradise-macaroons-recipe/index.html
видео: http://www.foodnetwork.com/12-days-of-cookies2/video/index.html

# 940
Големи красоти сте сътворили браво. Аз направих кравейчета, които почти свършиха  Wink. Набавих и продукти за Щолен, но нещо време не остава... А и линцеровите сладки ми седят в писъка.

Джемма, бях питала за едни формички, които се похвали, че имаш, но може би нямаш време.
Питах, защото попаднах на това http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=35&pc=1 явна могат и в България да се намерят.

Наталия, просто си магьосница. Браво.

Rumya, хубава рецепта сега чакам останалите 11 предложения.

Не намирам рецептата за сладката кайма, моля за помощ.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 09:24 от Miss Monday

# 941
  • Мнения: 186
Момичета, извинете ма за невежеството, но като ви слушам с колко много работи сте се захванали се чудя има ли някакъв задължителен минимум на приготвените вкусотийки? Или всичко е според желанието, времето и настроението?

Люсил, намирам че идеята ти да оставиш една част от меденките без глазура е много добра    Peace

# 942
  • София
  • Мнения: 3 060
Хайде аз пак да питам - става въпрос за тестото за Линцеровите сладки:
Аз го омесих, но то си лепне. Това нормално ли е или ми е малко брашното?????

# 943
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Хайде аз пак да питам - става въпрос за тестото за Линцеровите сладки:
Аз го омесих, но то си лепне. Това нормално ли е или ми е малко брашното?????

Като го сложиш в хладилника ще се стегне! После само изваждаш парче, правиш кора, изрязваш, печеш и така нанатък! Peace

Момичета, извинете ма за невежеството, но като ви слушам с колко много работи сте се захванали се чудя има ли някакъв задължителен минимум на приготвените вкусотийки? Или всичко е според желанието, времето и настроението?


Люсил, намирам че идеята ти да оставиш една част от меденките без глазура е много добра    Peace


Ivane, забравих да те похваля за меденките - изглеждат прекрасно! Не знам защо не си доволна, но искам да ти кажа, че просто ти е нужен  малко повече опит, за да са съвършени!

Иначе за вкуснотийките - тук в Чехия много наблягат на сладките за Коледа (а обяда и вечерята им са съвсем прости - риба(най-често шаран и при това пържен и руска салата). На 25 се пече гъска или пуйка с кнедли и кисело зеле. Та тук обикновено трябва да има 12 вида сладки за Коледа и затова се започват отрано. Освен това козунака е задължителен! До сега се стремях да правя и малко български ястия за Коледа и да нося при свеки(ние сме обикновено там на 24), но тази година съм на работа до 14 часа на 24, така че ще сме само на чешки ястия. Дори козунака ще трябва да го направи тя, или ще го правя на 26! Rolling Eyes


irenanu, чудесни меденки! БРАВО!  bouquet

# 944
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Леле, какви красоти сте сътворили Shocked
През почивните дни направих половин доза меденки на Джули - станаха много вкусни Peace половината тесто направих пълнени с твърдия ябълков мармалад, който се реже, без да го замразявам - станаха разкошни, а полети с шоколад свършиха за норматив - нищо не остана за снимане Laughing
Да кажа за бургазлийки - намерих бадемова есенция по 80 ст. шишенцето - в магазинчето за подправки, което се намира на ул. "Константин Величков" - след светофара на Демокрация, преди първата пресечка в ляво

Общи условия

Активация на акаунт