Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 319 995
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 395
  • ГОре на черешата...

Ако има някой, който е сигурен в съотношението на мята да пише и ако има грешка, да коригирам Embarassed

Не съм сигурна в съотношението, но като почти 3-год. притежателка на машина за хляб пак казвам от опит - 1 кубче мая=1 пак. суха /ползвам на д-р Йоткер/.
За хлябове, питки и сладкиши с около 1 кг. брашно - винаги стават супер!

Manzhelka , добре че те хванах - къде точно в Метро да търся моделиращата маса, че миналия път не намерих, а тръгваме след 30 мин.

# 1 396
  • Варна
В Метро, там където продават и стикчета с боята, т.е. при маята, бакпулвера и кремчетата на д-р Йоткер.

# 1 397
  • София
Ванилените кравайчета са без бакпулвер, нали? newsm78 Един неуспех със щолена и вече ме е страх.... А щолен пак правя,втасва сега,дано този път стане.....
 А марципан имаше точно там при маите и сухите млека-200гр.- 4 лв

# 1 398
  • София
В Метро, там където продават и стикчета с боята, т.е. при маята, бакпулвера и кремчетата на д-р Йоткер.

Аз се убих да търся последния път и нищо не намерих Sad Sad Sad

# 1 399
Здравейте момичета, тази година съм решила да направа и аз щолен, късно ли е вече или все още имам време? Дайте съвет по коя рецепта да го направа? Виждам, че някои от вас са имали проблем с маята, а аз за празниците ще имам гости от Гърция и не искам да се изложа. Като разглеждам рецептите всички са страхотни!

# 1 400

Аз се убих да търся последния път и нищо не намерих Sad Sad Sad

В Бургас е на успореден щанд на щандовете със сирената, салатите, кашкавалите и т. н. - хладилни се водят май ... срещу бебешките пюрета  Peace
И аз няколко пъти мерих магазина и накрая случайно ги уцелих - имаше марципан и тубички с глазурка за рисуване и оцветяване ...

# 1 401
  • София
Стаси,
Виждам, че си правила Ванилените кравайчета. Тази рецепта ли ползва:

"Ванилени кравайчета
Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):

150г брашно
70г картофено нишесте
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилова захар......."

Ако да, намери ли картофено нишесте и ако не си намерила с какво го замести?
Благодаря  bouquet

# 1 402
Стаси,
Виждам, че си правила Ванилените кравайчета. Тази рецепта ли ползва:

"Ванилени кравайчета
Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):

150г брашно
70г картофено нишесте70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилова захар......."

Ако да, намери ли картофено нишесте и ако не си намерила с какво го замести?
Благодаря  bouquet

Коментирахме може да се замени с пшенично или царевично нишесте -НАТУРАЛНО

# 1 403
Днес  си направих корички от мандарина по моя си измислена рецепта,но станаха много хубави, и много бързо станаха.Изпробвах ги в едно кексче е такъв аромат се носеше,че направа почнах да слюнооделям.Сега мисля да си направя от портокали и лимончета. Peace

# 1 404
Аз правих днес Коледните пръчици! Станаха много вкусни! Направих ги за проба, та за Коледа да не се изложа! Ще пусна и снимки утре!  chef

# 1 405
Бях срещнала някъде из темата как мога да си приготвя сама портокалови  и лимонови корички...но сега немога да я намеря. Някой можели да ми помогне как се правят точно Praynig
Благодаря

# 1 406
  • Плевен
desi_go  заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9308904#msg9308904

Момичета, страхотни красоти сте сътворили   bouquet.

мм надявам се втората доза щолен да е станала перфектно  Hug

Тези дни хич не намирам време за творби, но живот и здраве идната седмица мисля пак да се вихря   chef.

# 1 407
desi go, заповядай Hug портокалови корички

Люсил, писали сме заедно Hug

# 1 408
Благодаря Ви момичета Hug А дали ще стане без шоколад. Да ги ползвам за сладкиши примерно newsm78

# 1 409
Да, просто ги оставяш да си изсъхнат (по моята рецепта съхнаха 4 дни за да не лепнат изобщо) и ги прибираш Peace

Общи условия

Активация на акаунт