Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 059
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 725
обаче в рецептата пише за 1 кг брашно-110 гр прясна мая или 28 гр суха. Едно кубче мая е 42 гр и аз знам, че то е за 1 кг брашно, имам суха -на д-р Йоткер 1 пакетче е 7 гр и е за 500 гр брашно.

Аз сложих 2 кубчета прясна и 1 пакетче суха, за да спазя рецептата, но не мога да преценя малко ли е, много ли е...

Момичетата по-горе бяха прави, че щоленът си мени вкуса всеки ден и явно трябва да постои известно време, за да се разгърне в целия си блясък - днес е много по-добър и ароматен Mr. Green

# 1 726
  • Czech Republic

Момичета, имам нужда от помощ!Искам да направя глазурата(по-точно снежен покрив) на медената къщичка, но не знам как.Попаднах на една рецепта, в която се слага 700гр. пудра захар ooooh!.Тук не мога да открия такъв лукс SadИмате ли някаква идея с какво да я заменя.За слепване на стените намерих айсинг, на който пише, че уж върши работа.

Биляна, можа да свариш захарта на сироп (трябва да е много гъст обаче) и така да разбиеш белтъците. Иначе както казва Зори и с маршмелоуз или готов айсинг също ще стане! Peace

Уна, разкошни са ти меденките, както винаги!

Момичета, я кажете на тестото за меденките на Джема ако престои една вечер в хладилника
е му стане ли нещо? Защото ги замесих следобяд, но така се стекоха обстоятелствата, че не можах да ги опека после. Сега тестото спи, увито във фолио newsm78

Не съм правила тестото на Джема, но си мисля, че нищо не би могло да му стане (общо взето е подобно на това на Джули като гледам, само че с олио). newsm78

# 1 727
Иглика, къщичката е станала супер  Peace. Глазурата в плик ли я сложи за да рисуваш около портичката и прозорците?
Не с един шприц , тя малко се разтече, но всеки дефект за ефект, както казват. Mr. Green

# 1 728
  • на брега на реката
Момичета, невероятни сте  bouquet

Vesi_127, този Коледен кекс кога се прави?Предполагам,че не тр.да е много дни предварително, може би 1-2 дни преди Коледа?Изглежда страхотно!И дозата на 1 ч.ч=240 мл ли?

Аз искам да похваля Мексиканските сватбени сладки.За който не ги е правил, на вкус са като масленkите.Много лесно за работа, неронливо тесто, от сьщото си направих и кравайчетата(като на топките сложих смлени орехи,а на кравайчетата - смлени бадеми).Само се вьртя около кутиите...нещо не ми се снима напоследьк, ще снимам накрая накуп.Имам да украсявам и сладки....

има ли я рецептата за мексиканските сладки. Аз още нищо не съм правила, само събирам рецепти и от 21 нататък ще почивам и ще правя сладки и коледен кекс.

# 1 729
Добро утро ,момичета!Толкова много сте изписали...страхотни сладки видях,вие сте ми вдъхновението тази година!    bouquet

Диди,твоите сладки с орехи,шоколад и канела непременно ще се направят ,още днес.

Ето и моите меденки,най-после украсени.Почнах и къщичката,но сили нямах снощи вече да я доукрасявам,така че нея по-късно...

# 1 730
  • В лудницата на 2-рия етаж.

Момичета, имам нужда от помощ!Искам да направя глазурата(по-точно снежен покрив) на медената къщичка, но не знам как.Попаднах на една рецепта, в която се слага 700гр. пудра захар ooooh!.Тук не мога да открия такъв лукс SadИмате ли някаква идея с какво да я заменя.За слепване на стените намерих айсинг, на който пише, че уж върши работа.

Биляна, можа да свариш захарта на сироп (трябва да е много гъст обаче) и така да разбиеш белтъците. Иначе както казва Зори и с маршмелоуз или готов айсинг също ще стане! Peace

Уна, разкошни са ти меденките, както винаги!

Тъкмо това намерих като рецепта за глазура-3/4 ч.вода се сварява с 1/2 ч.захар на гъст сироп,1 белтък се разбива на сняг и на тънка струя се прибавя топлия сироп.
Наталинка ме изпревари   bouquet

# 1 731
Ето и моите меденки са готови.Надявам се да ви харесат.И тази година моето вдъхновение  е Наталина.Благодаря й отново.
  bouquet

http://media.snimka.bg/1597/009448723-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448738-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448733-big.jpg

Mного хубави меденки. Моля ти се, кажи ми от къде са ти формичките. Искам да си взема човечета (gingerbread man) обаче не намирам. Мерси предварително.

# 1 732
Ето и моите меденки по рецептата на Джули.Намазани са сурови с жьлтьк+какао+малко вода

а тук са вече украсени /тези с дупчица ще сложа на елхата/

# 1 733
  • Варна
Ето и моите меденки са готови.Надявам се да ви харесат.И тази година моето вдъхновение  е Наталина.Благодаря й отново.
  bouquet

http://media.snimka.bg/1597/009448723-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448738-big.jpg
http://media.snimka.bg/1597/009448733-big.jpg

Страхотни са!    bouquet  bouquet bouquet А украсата от готовата ли е? Има ли такава в Пикадили? Не ми се ходи до Метро за една тубичка украса. Embarassed

# 1 734
  • София
dalka,една част от формичките ги е правил съпруга ми,другата са купувани от ebay.Човечетата са точно от там.Тук не съм виждала.Ако имаш кредитна карта,нямаш проблеми-купи си от ebay. Peace
mar4ela5,не е от готовата,правила съм я на ръка.

# 1 735
  • София
Девойки, дайте изпробвана рецепта за някакъв коледен пунш - това с плодовете и рома/ или е вино, или вермут newsm78/, дето се сипва с черпак Laughing Много ми се иска да пробваме вкъщи, не сме пили никога, нямам  и идея какво се слага вътре.

# 1 736
има ли я рецептата за мексиканските сладки. Аз още нищо не съм правила, само събирам рецепти и от 21 нататък ще почивам и ще правя сладки и коледен кекс.

canu6a, рецептата за сладките е линк, указан при кликване вьрху самото им име.Ако имаш вьпроси за превода ми пиши да помагам Grinning

# 1 737
  • на брега на реката
Видях това, обаче не знам английски, така че имам нужда от помощ - превод поне на продуктите. newsm78

# 1 738
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Момичета,имам въпрос,направих меденките,но като ги украся и сложа в кутия с ябълка,дали няма опасност тази глазура да се размекне и да се скапе? newsm78

# 1 739
Bambinkamalinka , краси.мира , страхотни , красиви меденки сте изрисували !  Peace

Аз така и не се реших да направя , но пък снощи замесих тестото за Базелски медени сладки.Може би ставам вече банална с моята класация , но тези окончателно детронираха всички останали - невероятни са на вкус !  Heart Eyes Бързи и лесни са !  Peace

Базелски медени сладки :

Общи условия

Активация на акаунт