"АПРИЛче с поглед сладък очаква коледен подарък"

• 12 221
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
Ларсен,заповядай  Hug Детски ботулизъм

# 151
  • Чехия
Тенк мами..ето още http://ivalex.multiply.com/photos/album/119

Раче това е болест на ботулинови бацил или поточно в медa може да има спори..но мисля че прекалено се спекулира с нея, за цялата си практика не въм видяла един случай и най-често се среща от компоти и колбаси..Верето обожава мед и само домашен ползвам...така,че дефакто непроверен.Не бой се.. Hug Hug малко повече се пише и говори за това.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 13:59 от ivalex

# 152
мед - аз и давам от няколко седмици, страхувах се да и дам, но досега не  е имала алергия към нищо и се престраших, нямаше реакции, давам и го в чая, обожава чай, даже после като и дадох вода и ми я връща и вика - мамо кок / сок / !

smooth - знам че бяхте записани на частната д.кухня, моляте сподели впечетленията си ! Защото от известно време от другата хвърлям почти всичко и от седмица готвя, моите неща ги яде без проблем, дори когато кажа че тати ги е готвил си яде с голям апетит ! Но това ме затруднява , освен другите неща в къщи и готвене Simple Smile

# 153
  • Варна
Здравейте момичета,

Лелеее, ivalex, страхотна зима си имате вече!

Цитруси - давам и още от миналата година - цезях и сок, а сега вече си похапва и самите плодове.

мед - давам само със сода  Mr. Green - за гърлото. В нашето семейство този продукт не го долюбваме особенно много.

pepa k - не се притеснявай, не сте единствени. И моята бебка е яла май вече от всичко и то повечето неща благодярениета батко си. Единственото нещо, което аз ужасно много мразя, това са гризките и никога не купувам такова нещо, включително и на баткото. Ядат това чудо само ако някой им донесе или видят децата навън да ядат и поискат, но определено купувам "Слънчо" - никакви други.

# 154
Момичетата заспаха и бързам да се включа, че после няма да имам шанс Simple Smile

ivalex, благородно ви завиждам за снега. Руми всяка сутрин се събужда с въпроса "Доде ли най-после този сняг? Не мога повече да чакам". Усещането от първия сняг е пракрасно дори на снимки Simple Smile

Илит, благодаря за прекрасната виртуална разходка из Прага

За партито ние на 26-ти вероятно сме на кумец №3 на РД, така че също предпочитам 27-ми и всичко това е в случай, че сме в София. Аз съм на линия да резервирам Фъни, ако остане като вариант след вашите огледи по другите клубчета Simple Smile

Захранването с "по-рискови" храни при нас отдавна приключи - още около годинката Гери беше опитала от всичко, естествено благодарение на Руми. Единственото, което се стремя е да ограничавам боклуците. За съжаление не знам с какво ги хранят в детската градина, но каката ми е напълняла откакто ходи, а е само до обяд. Чета, че именно в следобедните закуски,които прескача, са вафлите и пр...., но явно и манджите им са пълни с брашно и незнам какво си.
Гергана продължава почти от всичко да хапва само по няколко залъчета с голям ентусиазъм и после не иска да продължи, но колкото толкова, Руми беше същата.....

А сега да се похваля с подранилия подарък от Дядо Коледа..........е, трябваше той да го донесе, но аз не издържах и сега в семейството има полово равноправие. Сдобихме се с две мъжки зайчета, които постоянно трябва да пазя от момичетата да не ги уморят от любов Simple Smile.  Наистина са много много сладки и аз, подобно на децата, нямам търпение сутрин да се събудя да си ги погушкам... Казвам се Белчо и Сивчо - белички със сини очи, около една шепа големи, като Сивчо има сиво петно около едното око и около дупето, а опашката му е по-тъмно сивичка........ Ще кача снимки, надявам се скоро.

Отново поздрави от нас и ще проверявам по-честичко тук, за да не пропусна резервацията, ако се наложи да я правя аз Simple Smile

# 155
Привет момичета и сладки априлчета! Hug

Ivalex, честит ви първи сняг! Колко спомени наистина извиква този снежец - изкарвахме си страхотно всяка зимна ваканция в планината със сестра ми при бабите и дядовците ! Grinning

Илит, прекрасни снимки - ти си роден фотограф (явно ти идва отвътре, много малко хора го могат)!  smile3501 И аз благодаря за виртуалната разходка из Прага!

Давам сок от портокали доста отдавна (иначе цели не иска да ги яде). Мед и мандарини все още не съм давала.

Ние днес се сдобихме със сополки. Вече почвам да се изнервям  Close - откъде ги хваща не мога да разбера като все гледам да нямаме контакти с болни дечица. Ще пробвам лучената рецепта отново и дано даде бърз резултат, че ме чакат безсънни нощи ако се засили хремата.

Варненки, ние няма ли да заформим коледно парти за децата???

Лек и спокоен ден на всички!

# 156
  • София
Иве, честит първи сняг! Много приятно коледно ме зареди:)

Цитруси Калина не яде, както и никакви плодове все още Tired иначе бих и давала, защото не е проявявала никакви алергични реакции досега.

Мед не иска. Tired Хубавото поне засега е, че рядко харесва нещо сладко. То аз и много рядко й предлагам де, но и тя не настоява. Та в тая връзка, Aya, коледните сладки ще ги купувам за нас, не за нея. Embarassed Joy

Не знам какво става със сайта ми в Мултиплай, давайте идеи как да го оправя. Thinking

Коледното парти предлагам да е в по-ранен час - 10 или 12 часа. За датата нямам претенции. Ако няма да сме чак толкова като на миналия купон, значи Фъни е добър вариант. Казвайте кой кога може и кога не и ще направим нещо като списък. По памет /извинявам се ако пропускам някой:
Илит + татко ... айде и + Калина Mr. Green
Страчуна + Мая и татко
Марини + Алекс +... ?
Све + Боян, батко му и татко им... нали? Wink
Алекси + Бобо +...?
Ая preggo + двамата юнаци Бобо и Вико + татко им
Слънце + Бела +...?
Стайл в пълната четворка, разбира се Simple Smile/27/
450 + Вики + таткото /27/

Момичета, помагайте за допълване на списъка и за гласуване за датата, че не остана време Crazy

Стайл, дай снимки на пухчетата! След онова бебче на Алекси, си представям какви са сладки.

# 157
Ние ще сме тримката. За останалите си спомням, че Емили каза, че ако е на 27ми няма да може, а Neci и МАРТА са под въпрос /като се надявам да отпаднат въпросителните и да дойдат Wink/! За часа, ако ще е преди обяд, аз предпочитам да е 10h, защото малкият спи между 13-15! Но ако повечето са "ЗА" 12h няма проблем, ще изменим режимът! Важното е да се видим...спането ще го нагласим! Peace
А, коледните сладки също ще са си за нас! На него му давам бисквити и други подобни сладки неща, но не и шоколад! Ял го е всъщност под формата на нишестен крем!
Style, зайчетата наистина са сладки и дано интересът на малките да е по-дълготраен, защото моя приятелка купи на дъщеря си зайче, но се оказа, че само тя се грижи за него 5-6години, а малката му се нарадва за няколко месеца!
Алекси, как е вашето най-малко бебе? Захрани ли се вече?

# 158
Ами вижте, аз съм под въпрос, защото на 27ми брат ми има имен ден и ме очаква тежко напиване, обаче Фъни е точно до нас и ако е в по-ранен час може и да успеем да дойдем.Най-добре вие се организирайте спокойно, а ние в последствие ще видим дали ще се включим.

# 159
  • Чехия
Илитка смени си темата на оформелението..  Hug

# 160

smooth - знам че бяхте записани на частната д.кухня, моляте сподели впечетленията си ! Защото от известно време от другата хвърлям почти всичко и от седмица готвя, моите неща ги яде без проблем, дори когато кажа че тати ги е готвил си яде с голям апетит ! Но това ме затруднява , освен другите неща в къщи и готвене Simple Smile

Не мога да направя сравнение с общинската кухня, но не останах особено впечатлена нито от разнообразието , нито от количеството /не надхвърля 200 гр.основното ястие/. След около месец се отказах, защото и без това Томи не ядеше нищо, било моя гозба или от кухнята. Имах проблеми и с доставката- винаги закъсняваха и Томи вече беше заспал. Мисля, че има и още една частна кухня- ВИП Бейби или нещо от сорта.

Щом детето обича твоите манджи, не го лишавай от тях. Въпрос на организация е да се прибави и едно готвене към служебните задължения.

# 161

Не мога да направя сравнение с общинската кухня, но не останах особено впечатлена нито от разнообразието , нито от количеството /не надхвърля 200 гр.основното ястие/. След около месец се отказах, защото и без това Томи не ядеше нищо, било моя гозба или от кухнята. Имах проблеми и с доставката- винаги закъсняваха и Томи вече беше заспал. Мисля, че има и още една частна кухня- ВИП Бейби или нещо от сорта.

Щом детето обича твоите манджи, не го лишавай от тях. Въпрос на организация е да се прибави и едно готвене към служебните задължения.

Благодаря ти, значи варианта е аз да и готвя, може би просто и  станало еднообразно! Не ми е проблем да и готвя, само да не се изчерпам с менюто  Simple Smile

Лека вечер !

# 162
Партито, бройте ни и за едната и за другата дата - претенции нямаме  Peace. Фъни видях, че е това от Р.Д. на Мая - то е много приятно и е изпитано, така че няма смисъл да си усложняваме живота - давайте него да резервираме.  Wink Само се надявам да не се пуши вътре, защото си влиза при децата малко или много + те вече щъкат навсякъде + няма да сме малко  Blush. Иначе видях на сайта, че за 1,50лв на дете организират и Дядо Коледа, а за 30ст повече и една Снежанка  Flutter. Часа, аз гласувам за 10ч. Режимът колкото и да го местя, накрая ще заспят в колата и после целия ден ще е разбит  Tired, но ако няма друга опция просто ще сме за по-малко време - важното наистина е да се видим и да повеселим децата  Hug. Анишка и Мелодия за сега се сещам, че не са коментирали присъствие - може би е добре да ги прозвъним и тях като правим резервацията. На мен ми е малко далече, но както споделих съм отпускарка, така че мога да се жертвам утре или вдругиден да отида до там с колата и да запазя места - ще дам ориентировъчна дата, колкото да си имаме ден и час  Peace. Ако някой иска да ме придружи - с удоволствие   bouquet

Детска кухня, отдавна я отказах - хвърляхме 90% от десертите, 50% от супите и 20% от основното. Като сметнах, реших, че няма да ми е по-скъпо да се запася с пюрета на Гербер и като е сготвено да хапват готвено, ако няма - пюренце. Поне не хвърлям толкова храна и пари на вятъра. Супите в момента на 90% са им домашно приготвени (да е жива и здрава детегледачката  Crazy); манджички - или едната баба или аз (по-рядко) готвя така че да могат да ядат и те. Закуските винаги са им домашно приготвени - попарка, филийки, мляко с бисквити, каши (кремове нишестета, кус-кус и грис не понасят  Whistling). И аз мисля, че ще ти е по-удобно да адаптираш вашите манджи и за нея, отколкото да се ядосваш постоянно с кухните  Rolling Eyes.

# 163
Ние отдавна я караме на мамините гозби,само дето има предпочитания към едни и същи храни и се въртим в кръг,без особено разнообразие.Но по-добре така,отколкото въобще да не яде.Днес например си хапна супа,нещо,което не е правила от месец насам.Чак и се зарадвах на апетита.След един месец пак ще ме зарадва сигурно..... Wink
Момичета,благодаря,че ме "светнахте" за ботулизма. HugДа чукам на дърво,на никой да не му идва до главата. ooooh!Калина обича сокове,които от време на време замествам с бабините компоти и меда,с който я захраних вчера  беше домашен.......да не знае човек кое е по-безопасно и кое е по-полезно...... Thinking

# 164
Ами, да си позволя да обобщя: 27.12., 10ч., клуб "Фъни" ! Това е предложението, така че ако има нужда от корекции, казвайте! Ако не, значи да помолим Style да резервира тези дни  bouquet! Ая, мисля, че няма нужда да е разхождаш до там, защото Style каза, че им е близо до в къщи! Момичета, а предния път май ви искаха капаро? Сега как ще се процедира?
Детската кухня, докато бяхме в БГ си я ядеше моето прасенце, но тук няма такива екстри! Затова му готвя веднъж-два пъти седмично  Embarassed, а през останалото време и аз разчитам все още на добрите, стари пюрета!

Общи условия

Активация на акаунт