Очакващи ЮЛИ! Тема №3

• 14 017
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета! Някои знае ли дали може да се пие парацетамол по време на бременност. Мен вчера адски много ме боля главата и звъннах на личната. Тя ми каза да пия парацетамол и че е безвредно за ембриончето, стига да не прекалявам. И аз пих....И днес съжалявам...Много ме е страх, въпреки инфото в нета, че наистина може до 3  хапчета на ден.

Другото, което искам да ви попитам....Знаете ли дали отрицателният резус фактор на майката има отношение към бременността и какво е то!?! В моята книга /Ръководство на бременната жена - д-р Спок/ пише при първа бременност не е проблем, но при втора има значение. А според това което прочетох в др форуми - ако бебето е с положителен резус фактор, то 72 часа след раждането трябва да се бие ваксина на майката, за да не развиваантитела по време на втора бременност.

Иначе за гаденето....вече го получавам всеки ден, дори през нощта. Но няма начин, ще изтърпим Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 121
Добро утро на всички. Много сте изписали, едва ви изчетох. Ние казахме на близките вече голямата новина. Голяма радост настана, а племенника ми е много щастлив, че ще става батко.
А да ви питам, някой пил ли е Дуфастон. На мен ми изписаха като ходих минала седмица на преглед, обаче аз не се сетих да питам до кога да го пия? И сега се чудя като свърши опаковката да купувам ли нова, щото до тогава няма да се видя с докторката да я питам.
Лек ден на всички  Hug

# 122
  • Zagreb CROATIA
 Hug на новите момичета! Повече оптимизъм и усмивки  Grinning!

beru6ka, аз пия дуфастон вече 20 дни и ще го пия още поне месец, защото ми предстои пътуване със самолет и доста натоварен период в работата.До колкото знам през първите 3 месеца се предписва за по- добро закрепване на зародиша за стената на матката. Един вид превенция е . Не се притеснявай , можеш да го пиеш до следващия преглед.

Усмихнат ден и целувки на всички!!! Hug

# 123
Май ще се окажем съкварталки Laughing.... в коя Дружба си 1 или 2? Grinning

Дружба 1, близо до езерото живея и от сега си правя планове за разходки покрай езерото юли месец Mr. Green

Hug на новите момичета! Повече оптимизъм и усмивки  Grinning!

beru6ka, аз пия дуфастон вече 20 дни и ще го пия още поне месец, защото ми предстои пътуване със самолет и доста натоварен период в работата.До колкото знам през първите 3 месеца се предписва за по- добро закрепване на зародиша за стената на матката. Един вид превенция е . Не се притеснявай , можеш да го пиеш до следващия преглед.

Усмихнат ден и целувки на всички!!! Hug

Мерси за успокоението. То и аз си ходя на работа, и от време на време се ядосвам с колегите и май по добре да си го пия. Поне се чувствам по спокойна. А другата седмица ще питам доки до кога трябва да се пие.

# 124
Здравейте и от мен!
Престраших се след едноседмично четене да се включа и аз Simple Smile
Преди десетина дни видяхме двете чертички, но на мен не ми се вярваше...не смеех и да се зарадвам. Отидох на преглед в Шейново, където ме навикаха че съм отишла толкова рано /8 дни от закъснението/ и съответно никаква точица не се видя. Взеха ми кръв и ЧХГ- то си каза тежката дума - бременна си в 3-та седмица.
Винаги ми е било интересно каква е реакцията на един бъдещ татко, когато разбере щастливата вест, но това което последва вкъщи надмина всичките ми очаквания   bouquet
Първа бременност ми е и имам хиляди въпроси. Повечето мами тук сте с опит и ще ви помоля да ми кажете кога най- рано мога да видя точицата  Embarassed
Благодаря  Simple Smile

# 125
Здравейте и от мен!
Малей, колко много сте изписали през уикенда!Няма изчитане!

Диди, много съжалявам за тъжните поводи при теб Наистина си доста натоварена, но като започнеш работа ще се наспиваш поне през нощта!

Добре дошли на новите момичета! Hug

Z.Ivanova, не се притеснявай излишно!Ще видиш, че всичко ще както трябва!А ние утре ще стискаме палци!

Моят преглед е в четвъртък!Вече нямам търпение!

Лека седмица момичета!

# 126
Usmivka123  
 Доколкото ми е известно, парацетамол е единственото нещо, коеото можеш да пиеш когато си бременна и настинала. Така че - не се притеснявай.
А за резус факторите - докторите си знаят работата

Добре дошли на новите момичета!

# 127
Celica, честито и добре дошла!Лека и безпроблемна бременност ти желая и здрав бебок на финала!
Относно точицата,можеш да я видиш в 5 седмица, но по-добре изчакай до 8 за да видиш и сърдечна дейност и как е оформено бебчето!

# 128
Благодаря, dzimbi!
Тези седмици доста ме объркват, защото ми казаха че съм 3-та реална, а 5-та гестационна  Shocked
Иначе не ми се гади все още, спи ми се постоянно и ми се реве за щяло и нещяло  Laughing
Ще изчакам още малко за прегледа....

# 129
Здравейте! Днес ми особено хубав ден! Видяхме сърчицето и съм много щастлива и спокойна! След 4 седмици пак ще ходя. Доктора много бързаше и не можахме да си поговорим по-подробно, но и на това съм доволна.
А това е и най-големият подарък за рождения ден на дъщеря ми - днес Юлиана става на 3 годинки! По този повод се чувствайте почерпени, кой каквото му душа иска и задължително с по една фолиева киселина! Wink Няма да пускам виртуална почерпка, че може на някой да му си прииска и реално! Wink

md4282, добре дошла!   bouquet Странна е наистина практиката в Англия, все пак се допитай до познати, а също можеш да пишеш и в подфорума на английските мами тук, със сигурност ще могат да ти дадат полезни насоки!  Peace

didikar, много напечен период ти предстои! Стискам палци да мине неусетно и бързо да излезеш в майчинство! Не се притеснявай да споделиш какво се е случило, нали за това сме тук!  Hug

djidjito, разбирам те как си се чувствала сама при земетресението!  Hug Кога се очертава да се видите с мъжа ти? Предполагам по празниците, дано и по-рано!

inedica, пази се, трябва да измислите нещо за това носене на малкия! А количката не можеш ли да тътриш на обратно, макар че пак са си усилия? Поощрявай го да се качва сам, дори и да ви отнема много време!

априлска мама, как е момченцето ти?

Manolo Blahnik, аз заспивам рано и през нощта се събуждам. Заинтригува ме с домашна метеорологична станция, ние планираме в новия апартамент да се оборудваме и да наблюдаваме звездите от последния етаж. И да кажеш имаш ли оригинални обувки? Wink

galeto123, ти разбра ли се с твоята шефка?

maimun77, честита точица! Много да си я пазиш! И дано некомфортното ти състояние не продължава дълго! Какви витамини ти дадоха да пиеш? newsm78

Z.Ivanova, дано бързо преборите ремонта! Успех на утрешния преглед, ще чакаме хубави новини! Praynig

Puppy, добре дошла и на теб! Пожелавам незабравимо прекрасна бременност!   bouquet

Usmivka123, не се притеснявай за парацетамола, може, разбира се без да се прекалява!  Peace

beru6ka, чудесно е, че ст споделили новината! Ние довечера на рождения ден ще кажем и на останалите приятели, които още не знаят. И вече който иска да научва, но няма да тръбим. За Дуфастона - изписва се индивидуално, някои момичета го пият месеци, виждам, че Лотус ти е обяснила ясно. Лекарят ти най-добре ще прецени, обади му се!  Peace

Celica, привет! Хубава и лека бременност пожелавам и на теб! Точицата може да видите със сигурност в 5 г.с., но ако искаш може да изчакаш до края на 6, нач. на 7 г.с. направо за сърчице.

dzimbi, наближава! Сигурна съм, че всичко ще е наред!  Hug

Без да искам да ви плаша - с дъщеря ми се кърмихме до 1,5 г. и през нощта, макар и по-рядко. Истински имах възможност да се наспя чак след това. Simple Smile Така че дремкайте сега колкото имате възможност!

Хубава седмица на всички!  Hug

# 130
Ихаааааааааааа! Сиси честито сърчице много да си го пазиш!Много хубава новина!
Честита ти рожденничка!Много да ви радва, да е много здрава и да помага на мама за бебчето!  bouquet
А за кърменето, това е много хубаво че си кърмила толкова време!На мен през 7 месец ми спря кърмата и продължих с кисело мляко домашно приготвено и така до 3 години!Аз тогава започнах да се наспивам!

Мaimun77,честита точица!Да си я пазиш!

Има ли още някой на преглед днес?Ако има успех и да донесете хубави новини като Сиси!

# 131
Привет на новите бременелки, а на Сиси ЧРД на дъщеричката ти! Моя син също скоро стана на 3. Пожелавам ти много да те слуша и да ти помага в къщи.
И при мен се видя точица миналата седмица и също от време на време ме придръпва като стана по-рязко, но четох че се дължи на разрастването на матката.
Иначе гадене нямам, само сутрин ми е едно замаяно и предполагам че ми пада кръвното, но аз по принцип съм си с ниско и предишната бременност даже ми се случи да припадам 3 пъти от това.
Моя син вече знае че ще става батко и се радва и се интересува за бебето. Опасявам се по-нататък да не почне да ревнува, то засега няма такива признаци ама не съм сигурна доколко осъзнава какво предстои.

# 132
Честити точици и сърчица   bouquet
Честит рожден нед на дъщеричката на Сиси - много здравичка и пъслушна кака  Hug
И ние предната ми бременност бяхме в ремонт и тъй като мъжа ми не вярва на майстори го правехме двамата- аз излизах в болнични и с големия корем 6 месеца в праха бях  Laughing То май винаги като се забременее се почват ремонтите. Laughing
Да- малката няма да е при нас от 01,12 когато тръгна на работа ама тогава май ще ми е още по - трудно  Cry

# 133
  • София
Здравейте момичета! Аз в петък съм на преглед. Тогава се пада да съм в края на 8 г.с. Някой знае ли, какво трябва да очаквам да се види на този етап от развитието на плода, за да знам какво да питам на прегледа? Така съм се спекла, като преди всеки преглед (незнайно защо все очаквам да ми кажат нещо лошо), че пропуснах да чиститя рожденния ден на дъщеричката на Сиси. Да ти е жива и здрава и много да те радва.

# 134
Сиси, Честито ти сърчице!  bouquet
Честита ти и рожденничка! Да ти е жива и здрава!

На Мaimun77 честита точица! Много да си я пазиш. Hug

Толкова много сте изписали, че не мога да ви изчета. Затова на всички ви пращам по много  Hug Hug Hug и да се пазите!
Усмихнат и спокоен ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт