Очакващи ЮЛИ! Тема №3

• 14 010
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,
Сиси, честита рожденничка и честито ново сърчице!
Момичета и аз днес бях на лекар, 5 г.с. съм и  се видя само околоплодно сакче, точицата се криеше нейде! Поне ми се установи бременността! Simple Smile
На лекар съм пак след 2 седмици, и до тогава се надявам картинката да е съществено различна!
Предписа ми пренатан (комплекс витамини) и едно лекарство Утрогестан? някой да е чувал нещо по въпроса?

# 136
Здравейте, момичета,

Радвам се да се присъединя към вас - имам си от вчера + тест, към края на седмицата ще ми е първият преглед, стискайте ми палци като съвсем нова и прясна Simple Smile

Изчислих си термина за 28 юли, след прегледа ще ви кажа дали като математик съм добре или зле с математиката - доки ще се произнесе.

Пожелавам на всички ни прекрасна бременност и чудесни бебоци накрая!  Hug

Сега започвам да ви чета тази и предишните теми.

# 137
Edna ot nas,  много се радвам да те видя тук, това значи, че седмичната тема е започнала с поредното положително тестче, за което съм адски щастлива!
Изпращам на всички положителни тестчета, точици и сърчица много  Hug Hug Hug, на всички мами много да се пазят, в това число и от стреса на работното място, на мен също ми е доста напрегнато, ама някак си сега нещата са по-различни Simple Smile
И аз редовно имам прерязвания и болки, но гледам да не се шашкам, мисля че всичко е от матката! Безсънието и мен ме гони, особено тази нощ преди прегледа, беше кошмарно!
Нали затова сме се събрали тук, да си даваме взаимно кураж!
До скоро

# 138
  • София
Здравейте момичета, на всички ново-бременни добре дошли. Аз се  върнах днес от втория преглед и чух сърдечната дейност на две сърчица Two Hearts, толкоз отчетливо сякаш  ултразвука беше на моето сърце. Дано всичко продължава наред с моите близнета. Двете сакчета са се изравнили по големина.
stellab Утрогестана е прогестерон и взема като превантивна мярка до края на третия месец. Може да се пие или вагинално. Вагиналното е по-гадно, но пък няма да ти се гади и успива за разлика ако го пиеш.
По отношение на Парацетомола може да се пие, когато ни боли главата или сме болни, поне така дока ми каза днес.

# 139
Здравейте момичета, на всички ново-бременни добре дошли. Аз се  върнах днес от втория преглед и чух сърдечната дейност на две сърчица Two Hearts, толкоз отчетливо сякаш  ултразвука беше на моето сърце. Дано всичко продължава наред с моите близнета. Двете сакчета са се изравнили по големина.
stellab Утрогестана е прогестерон и взема като превантивна мярка до края на третия месец. Може да се пие или вагинално. Вагиналното е по-гадно, но пък няма да ти се гади и успива за разлика ако го пиеш.
Благодаря ти Sanitamm! Много хубава новина ни носиш с тези две сърчица!   bouquet
Мисля, че седмицата започва страхотно!
Celica, бъди търпелива и аз съм 5 г.с. и точица няма! Живот и здраве след 2 седмици ще се похвалим и ние с тупкащо сърчице!

# 140
  • София
Сиси ♥♥ Честита рожденичка   bouquet Да расте здрава и много щастлива  bouquet
Честито и на всички чули сърчица  Heart
Usmivka123 аз съм с отрицателен резус. Специфичното е, че може бебето да е с положителен и имунната система на майката да го разпознава като чуждо тяло. За това периодично (общо 3 пъти ) се вземат проби за наличие на антитела. При мен не се получиха. Когато се роди Дани, се оказа, че е взела полижителният резус на таткото, а на мен ми поставиха инжекция анти Д гамаглобулин. Прави се до 72 час след раждането. Така при втора бременност се предполага, че няма да се образуват антитела  Peace

# 141
  • Силистра
Здравейте момичета!
Мен малко ме е страх да пиша, но мечка страх мене не..
Имам 8 дневно закъснение, а иначе часовника да си свериш с моя мензис.
Във вторник правих тест - нищо, а в петък имах бледа чертичка, не смея да се зарадвам. А таткото не вярва, ние правихме опити, но точно октомери се пазихме че пиех антибиотик и сега ме е страх. По изчисления на калкулатора съм с теримин на 21, а синът ми е роден на 22.07.2004 г., какво съвпадение. Мисля към края на седмицата да посетя доктора, имам срашни болки вечер, ама зверски, както все едно ми идва, но още по-силни и през деня имам, но са слаби.
Честито на всики чули сърчицата на своите дечица   bouquet
ПП да ви кажа юли е малко горещичко за раждане, за това през нощта най-добре  Joy

# 142
Да се разпиша и аз за днес Simple Smile
Нищо интересно при мен, освен че вчера имах кофти емоции - нали ви казвах, че имахме гости..и събота обикаляхме доста, аз бях с една пола, макар и дебела - обаче май съм се простудила и вечерта леко ме боцкаше вдясно, помислих че е яйчник. В неделя боцкането си стана откровена болка, отзад кръста ме болеше - като настина ме удря в бъбреците и май съм си докарала възпаление...та като се почна с тази болка отзад напред, като пишкам ме боли, после и вляво ме заболя..почти съм сигурна, че са бъбреците (болката не ми е за първи път), ама като си втълпих че е извънматочна...и взех да чета в нета...поне не съм единствената де, сега като прочетох Embarassed Сега пия чай от шипка, малко имам облекчение, но още си ме боли...Утре съм на лекар, ще се пръсна от страх и притеснение, искам да се види точка вече и да се поуспокоя поне мъничко Crazy

Виждам, че сте говорили за хапчета - парацетамолът е едно от малкото позволени хапчета за бременни, така че ако видите зор, пийте, не е хубаво и да се търпи много болката. Относно Дуфастонът - много хубав медикамент, аз си го самоназначих като видях + тест, тъй като докато правихме бебе, забелязах, че имам къса лутеална фаза (признак на нисък прогестерон) и за всеки случай почнах да го пия. Изписват го често дори и само превантивно, до 3 месец, както вече сте споменали. Също така - тези, които се страхуват, че са пили хапчета преди да разберат, че са бременни - спокойно, до този период (първите 4 седмици някъде) ембрионът е изцяло предпазен и до него не достигат тези неща. Имаше някъде точно обяснение, но съм го забравила - затова казвам само същественото Grinning

Добре дошли на новите момичета  bouquet
Сиси - честита ти рожденничка и честито ти сърчице Hug

извинете, ако пропускам някой, просто прочетох темата на един дъх...

П.П. относно казването на новината - при нас голяма каша стана - не сме казвали на никого, исках поне първият преглед да мине...обаче в събота, докато обикаляхме, решихме да идем до един магазин за бременни, да си купя нещо по-широко и удобно, че нямам какво да нося в момента - и след дълго обикаляне стигнахме до магазина, аз влезнах да си харесам нещо, а мъжлето ме чакаше вън - и по едно време, гледам през витрината че говори с майка му Shocked направо ми изтръпнаха коленете...викам, край, до тука с тайната, няма как да се излъже в този случай...и й казахме, после тя ни замъкна у тях, да кажем и на другите, после се обадих и на нашите...и така...надявам се да е за хубаво, вярвам, че всички които знаят, ще ми стискат палци Simple Smile

# 143
Сисиии, честита ти рожденичка, аз докато разбера..., а и още съм заета да чета предищните ви юлски теми, напредвам все пак ... Simple Smile
И аз честитя на всички останали нови  Hug

Видях в първата тема, че май има противоречиви мнения за това как се изчислява терминът - аз моят за 28 юли го изчислих по формулата - вадиш 3 месеца и прибавяш една седмица, ама знам ли ... последната ми менструация беше на 21 октомври. Някой ако ми го смята различно, моля ви кажете Simple Smile
Пожелавам ви лека и приятна седмица с още много видяни точици и чути сърчица!  Hug

# 144
Ето този калкулатор на мен много ми харесва, защото отчита и дължината на цикъла и на лутеалната фаза. Не че си знам моята колко е дълга, но поне не ми го смята с цикъл 28 дни както са повечето формули. Ако твоя цикъл е 28 дни и това което си писала е ОК.

# 145
  • София
Сиси, честит празник да ти е жива и здрава дъщеричката, много да ви радва и честито сърчеце  bouquet

На всички новодошли - успешна и приятна бременност и добре дошли  Hug

Дидикар - незнам как издържаш аз сега направо си се глезя като се оплаквам, че ходя на работа  Embarassed

На всички видели точици и чули сърчица - ЧЕСТИТО   bouquet

Сиси, моята шефка се зарадва, каза, че се досещала защото аз я бях предупредила от преди , че имам намерение. В общи линии ме увещава да не си оставам вкъщи, а да си работя до края , за което за сега няма проблем от моя страна, защото издържам на гаденето някак си  ooooh! и пари ни трябват покрай тоя ремонт се охарчихме... но, малко ме ядоса, защото споменала на колежката ми да не съм се  глезела с  желанието ми да си поостана вкъщи и да изкарам спокойно бременноста си..... При нас е натоварено, а и тя няма  на кой да разчита - с 2 думи мисли за бизнеса си повече, което е разбираемо, но не мисля да я разбирам много ако не се чувствам добре , а директно да си пусна болничен. Не ми е важна заплатата толкова, колкото здравето на мен и детето ми  Crossing Arms
С този дуфастон ме хвърлихте в размисли - на мен никой не ми е споменавал , а и не мисля да си го назначавам за пиене  newsm78

# 146
Гале, според мен си минала критичния период и ембрионът е имплантиран добре, така че може би нямаш нужда. Hug
Аз също не съм фен на самолечението, но в случая имах нужда поради проблем.

# 147
Галенце,дуфастона не си го назначавай сама  Laughing
И прави с работата си каквото искаш - а и болничния ти ще бъде 90% от заплатата.Както казах преди и ние бяхме в ремонт през първата ми бременност и като влязох в 4 месец почнах да излизам в болнични за да помагам на мъжа ми а и да няма тези нерви около работата - така,че ако ще ти е по-спокойно в къщи не му мисли.  Hug

# 148
Сиси, чеситита ти рожденничка! Да ти е жива, здрава и щастлива!

Да ви се похваля - моя син за първи път се качи сам до 4-тия етаж и двамата бяхме толкова щастливи........ Голямо кискане и пляскане падна горе на площадката.  Joy Дано е така и за напред и поне там да не се налага да го нося.  Tired

Stef, като е трябвало да се разбере то и само става.
Аз не можах да се сдържа да кажа на майка си, тя не се сдържала да каже на баща ми, той на брат ми........ кой знае и мъжа ми на кого е казал  newsm78 Ама нищо! Както някой беше казал - каквото има да става ще стане.

При мен симптомите от време на време съвсем изчезват и направо се чудя дали още утре да не ида на лекар, че взех да се съмнявам.  newsm78 #Crazy Но пък ако не се види нищо ще кажат да отида след 2 седмици чак, а аз искам да видим сърчицееееееее, не да чакам толкова. Уф!!!

# 149
  • София
Най-накрая и аз да се включа:) Налагаше се да поработя събота и неделя, та нямах кога да пиша:(

На всички нови попълнения добре дошли. Пожелавам им много много лека, успешна и приятна бременност  Hug Hug Hug

Ех Сиси, ти днес имаш двоен празник newsm51 Да ви е жива и здрава дъщеричката. Много да ви радва и слуша. Голямо честито и за сърчицето, което си чула  bouquet  

Аз да ви кажа не знам как с таз работа ще го бъде. Мисля поне още месец да се прикривам, ако мога де, че доста си похапвам и бая килца маи съм качила. В работата че се уморявам повече и по-лесно, уморявам се, но да ви кажа честно други неща повече ми пречат. Може да кажете, че се глезя, но направо се побърквам от всичката таз миризма около мен:( Не мога да понасям парфюмите на 1/2 от колегите ми, а към това като прибавим и малко цигари и други неприятни миризми работата става нетърпима:( пък няма къде да се дяна, работим в open space cry Аааа на всичко отгоре са и болни половината и само кихат и кашлят, а сега знаете не е много гот да се разболяваме...

Извинете, оплаках се а набързо май....

Хубава вечер от мен и до утре Hug

Общи условия

Активация на акаунт