Растат в мамини тумбачета ЮНСКИ пеленачета!!! Тема № 5

• 14 211
  • 279
  •   1
Отговори
# 150
  • София
относно витамините, моят доктор не ми дава да пия, казва да ям много плодове и най-вече ябълки. Най-много ако се почувствам уморена, да взема и да изпия от сиропчетата на Хип.

# 151
  • около Варна
Дребната спи, ще драсна и аз няколко реда.

Витамини засега не пия, предния път вземах Пре-натал след трети месец. Фолиевата не я спирайте до края на третия , дори да ви се гади от нея.

За бременността знаят само най-близките, не ми личи още щото си имам излишни няколко килца от първата бременност. Предния път не смятах да казвам до трети месец, но всички ме разбраха по напращелия бюст и отказа от цигари/бях страстна пушачка/

Боядисвам се и се подстригвам, не стига, че ще съм дебела, ами няма да ставам и грозна Grinning

Гърлото си го лекувам доста ефикасно с мед и хлебна сода, в краен случай пия и чай с лимони.

somebody, страхотни дрешки, ама и ти изглеждах чудесно.

# 152
Здавейте бременлийки!
Аз искам да се похваля,защото сега се връщам от лекар.Платих си абонамента,пуснаха ми всички изследвания.Видяхме бебчо и слава богу всичко е наред.Има си даже и пикочен мехур.За съжаление снимката не се получи много хубава,защото бебо не спря да мърда и да се върти.На 15.12 съм на БХС и така.
И аз трябва да поразгледам магазините за бременни,защото вече съм +2.5.
 Hug

# 153
greenlife, благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор!

На шефа и на колегата ми казахме преди няколко седмици, на някои близки приятели - също. От роднините - само на "най-близките" (родителите имам предвид) и то на половината от тях сме казали. Да не ви занимавам с повече подробности, че темата е по-скоро за ДиС.

Да ви попитам нещо. Как си чувствате гърдите? Моите сякаш не растат повече и не са ми така чувствителни и твърди, както бяха преди седмица-две. Пак са ми големи, пак са ми чувствителни зърната, но самите ми гърди се поуспокоиха сякаш и са една идея по-меки. При вас как е? Дали е нормално това?  

polito_87, радвам се за хубавата новина  Wink

# 154
И моите не са толкова чувствинелни като в началото, но пък също са пораснали.

# 155
Здравейте и от мен , верно много сте изписали и днес  Peace
 Аз днес минах прегледа , всичко с бебчо е наред , докато го гледахме ни обърна гръб , после направи салто и лекарката се засмя  Mr. Green , вече си имаме ръчички и краченца , сърчицето бие ли бие . Пуснах и кръвни изследвания за БХС , след 10 дни ще са готови  Praynig . А иначе за килограми не съм се теглила още , но сигурно ще имам някое друго килце отгоре .
 Що се отнася до шефа , моят шеф беше един от първите на които казах , тъй като ми е брат  Mr. Green и съответно бъдещ вуйчо  Grinning
А за гърдите моите вече почти не ме болят , само зърната са ми чувствителни , но като се консултирам с приятелки , които бяха бременни доскоро , те ми казват че е нормално .  Peace

# 156
Днес ви изпуснах от поглед, защото имаше доста бач и не успях да надникна какво сте писали Simple Smile

При мен всички разбраха още първия месец, защото започнах да се измъчвам от парфюмите и от кафетата им. А и спрях да ходя с колегите на обяд... Да не говорим, че в 4 следобед беше берях душа и често ми се налагаше да си ходя по-рано. Та предпочетох да изясня отрано за какво иде реч, та и те да се съобразяват. Имаше ефект - някои дори не се парфюмираха заради мен. Имам страхотни колеги!!! Simple Smile А иначе единият ми шеф е чужденец, а другият има две големи деца и срещнах разбиране от тях. Чужденецът само ме попита "Нали няма да си вземеш двойно майчинство заради близнаците" и аз му казах, че няма такава опция, да не се притеснява... Ама знам ли... може по-късно да ми дойде друг акъл  smile3521

Колко е хубаво, че разказвате за прегледите, толкова ви се радвам! Аз съм другия четвъртък на ранен УЗ скрининг за синдром на Даун. На някой правили ли са му и нали си е нормален УЗ преглед? Колко продължава?

Хубава вечер на всички! Черпя ви с една ябълка Simple Smile newsm10

# 157
На мен утре ще ми правят и ще разкажа. И ранното БХС също.
А аз черпя с портокалче, открих коледния сезон и умирисах на хубаво целия офис. Лека вечер  Simple Smile

# 158
Здравейте момичета и от мен!Утре съм на преглед да видим малкото човече и вече нямам търпение..
За гърдите мен продължават да са ми доста напрегнати, може би само сутрин са малко по-спокойни, но после пак - на допир направо ме болят..не мога да си намеря удобен сутиен Cry

# 159
Счупих се от работа днес ooooh!, направо ужас. Ей сега вече у дома сядам да драсна някой ред.
Все още не съм казала в работата си, едва ли ще го приемат особено добре.
Те всъщност нищо не приемат добре. Преди два месеца, точно преди да забременея се влачих близо месец със страхотна кашлица на работа и от ден на ден ставах все по-зле. Взех си 3 дни болнични, за което ми удържаха 140 лв. от заплатата. #Cussing out И все обясняват, че не било колегиално да се разболяваш. Mr. Green
Оф, но да не ви занимавам с глупости.
Променили се по някакъв начин вкусът ви към храните? При мен доста, направо се учудвам от себе си какво ми се дояжда.

А за ранната фетална морфология и ранното БХС аз ще ходя в 13 г.с., което се пада в средата на декември.

# 160
  • София
Франческа, как не те е срам да се разболяваш?  Joy
На мен вече почти не ми се гади, но не мога да понасям доста храни, например месо и шоколада, който обожавам. Много странно  newsm78
Аз пък си казвам и миналия път и сега, за мен това е много хубава новина и не мисля дали и кой може да ме одумва.

# 161
Относно храните...направо почти не намирам какво да ям. От повечето храни ми се повдига. Установих, че от кисело /абълки, домати, които иначе обичам/ и от много сладко /днес ядох тиква с мед и орехи/ - това от началото на бременността го разбрах по шоколада, повръщам така, че не ми се ще да ги погледна.
Все нещичко намирам да хапна.
Мисля, че нищичко не съм качила.
С първото си дете не пих никакви витамини нито докато кърмих! За втора и т.н. бременност моят лекар ми каза да пия, но след 20-та седмица. Аз го слушам за всичко, защото му имам доверие и този път ще вземам, но ще гледам да са хубава марка.
А иначе кръстът много ме боли, ако стоя наведена. Иначе режимът ми на повръщане си е същия като с първото бебе - 12.30 и 18.30 - учудващо съвпадение. Сега обаче ям по-малко и повръщам само малки количества храна, а  повече течности. Пишете как е при вас.
Хубава вечер!

# 162
Франческа, ако си била с болничен лист, би трябвало от НОИ да си получиш 90% от сумата, която са ти удържали от заплатата, макар и с голямо закъснение.
Витамини не пия, хапвам по 1-2 кг. мандарини на ден, и сега и предния път бях така.
Имам голям апетит и ме е страх да се премеря, сигурно съм вече поне 2 кг. отгоре. Засега ходя със старите панталони, но леко разкопчани.
На лекар - в понеделник, нямам търпение вече.
Мъчи ли ви безсъние? - дъщеря ми става да пишка между 3 и 4 ч. всяка вечер, после няма сън, и това е, а през деня съм парцал...

# 163
Да, Франческа, Slavena е права за заплатата, що така? ... Чудна работа, тия твоите са за бой!!!  #Cussing out

Иначе се чудя откъде тази изобретателност у мен за храните. Преди си харесвах едни и същи неща и само тях си купувах. А сега - задължително всеки ден се яде различно, ама мнооого различно! В момента тялото ми е господар и много го слушам - не ми се яде нищо шоколадово, риба и месо да не видя (аз и преди бях само на пилешко, ама сега и то рядко ми се дояжда). Готвя си всякакви фантастични манджи, от които най-доволен е мъжо, щото толкова разнообразно готвено у нас не е имало никога  chef
Преди не минаваше вечер без тиквени семки, сега не мога да ги погледна Simple Smile Сега не понасям кафе и препечени филийки... Странна работа, но най-важното е, че имам апетит. Толкова ми беше тежко с повръщането и миризмите, че още не мога да се нарадвам на апетита си Simple Smile

# 164
пфуу, форумът се бъгна, публикува ми едно и също нещо два пъти. Не мога да си изтрия второто, затова ще го редактирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт