Растат в мамини тумбачета ЮНСКИ пеленачета!!! Тема № 5

• 14 231
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
И при мен гаденето, като че ли намалява- в смисъл че не е целодневно, а само на моменти, но и аз не мога да ям кисело, защото получавам киселини, и повръщам. Шоколада, които преди ядях дневно- сега не ми пука грам. Открих че единствено тестените изделия ме спасяват и за това взимам на-добрите витамини тук, че ако разчитам на храната, която усвоявам, ще я закъсам. Иначе си раста- то и от тестото де, ама не ми пука- само да ми е здраво бебчето- после ще се борим за талия.

# 166
slavena, KaterinkaM НОИ ми преведе 35 лв. и 34 ст.  Laughing
Още си пазя СМС-а от тях
Това е 90% от изработеното от мен за 2 дни ooooh!
Първият ден се заплаща от работодателя. Моят обаче това се направи,че не го знае.
А пък и съм на два договора трудов и граждански. НОИ ми преведе пари само по трудовия, удържаното по гражданския си е за моя сметка. Та за това съм толкова назад.
Нали ви казах не е колегиално да се разболяваме. #Cussing out

# 167
Geraldine тези дънки ги пробвах и обезателно ще си ги купя, супер удобни са и могат да се регулират чак до 9тия местец.

Не мога да разбера защо навсякъде тръбят за центрум матерна след като е вреден?включително има реклама във форума.Аз си ги взех още в началото на бременноста-док ми каза да ги взимам.Какъв им е проблема незнам, ако е толкова вредно да ги спирам?
Но много се притеснявам защото пресни плодове и зеленчуци не мога да си намеря никъде хубави, пък и по това време са пълни с нитрати и от парници.Иначе взимам но са безвкусни и искам да пия и витамини за всеки случай.

Е успях да се изкажа преди да влезнем пак в нова тема..

# 168
Добро утро и от мен Simple Smile.
И аз пия Центрум Матерна и също се чудя, защо им е излязла лоша слава. Втората бременност я карах в Америка и там моят доктор ми изписа също витамини за бременни. Та нека някой специалист каже кое им е вредното на тези витамини. Аз ям много малко зеленчуци и плодове и ме кара повече на тестени ястия, но поне не сладко не налитам. Мисля, че вече съм качила около 2 кг. и като се сетя, че и с двете предишни бременности качвах по 30 и отгоре кг.

# 169
Добро утро и от мен!

Толкова се радвам,че все повече майчета спират с оплакванията около неразположенията.Мисля че вече е време да се насладим на бременността си  newsm44
Апетитът ми вече не е чак толкова стръвнишки,но ще видим до кога,защото аз по принцип обичам да си хапвам.

Аз също пия матерна.И при първата бременност ги пих и сега.За много лекарства се тръбят такива неща и в много случаи това се прави от конкурентни производители.Аз лично съм с добри впечатления от тях.

# 170
Добро утро и от мен!
И при мен гаденето и останалите неприятни симптоми на ранната бременност започнаха постепенно да отшумяват. И моят апетит се регулира и вече не ми се яде по толкова много. Дори вечер ми се гади от храна. Едвам приготвям вечерята на мъжО и детето.
Качила съм около 1-1.5 кг.
Дънките, за които пишете си ги купих вече. Взех си № XS, но са ми доста широки в крачолите. Иначе са супер удобни, защото горе се регулират и предполагам, че ще мога да ги нося до края на бременността.

# 171
Добро утро от мен  Hug
Франческа , така се е получило , тъй като болничните не се изплащат от работодатела а от НОИ , и дефакто за пред работодателя ти не си била на работа през тези три дни , а НОИ ти изплащат обещетение за тези три дни на база заплатата на която се осигуряваш , която явно е по-малка от тази която получаваш всъщност .
 А що се отнася до витамини , аз предпочетох да пия центрум Матерна , тъй като знам от  лекари на които имам доверие че те са най-добрите витамини , някои майчета се оплакват че се качват малко повечко килограми от тях , но какво да се прави , важно е бебчо да получи нужните му витамини за да порасне здравичко . Далеч съм от мисълта , че със зеленчуците и плодовете , които са на пазара ще успея да си набавя всички необходими витамини , предвид нитратите които съдържат  Sick

# 172
Добро утро и от мен!  bouquet

За витамините, на мен ми изпиксаха Пренатал, за Матерната, лекаря каза, че не са много добри , пък и аз прочетох доста негативи за тях, не че пия и Пренатала, смятам да почна да пия след 4 месец нататък!

Франческа, а за дънките гледам, че говорите, такива, като моите ли сте си взели, щото и моите са XS??!

За гаденето и при мен почти няма, мен много ме мъчи задуха, вечерно време, от преяждане ли от какво незнам, ама ям много, чак се плаша, а за задуха се мисля, че е от ядене, понеже преди моята вечеря се състоеше от зрънчо или солети, а сега  ям  доста солидно, корема ми се раздува и ме притиска!
Аз корема си го усещам все едно имам мусколна треска, усещам си го как се увеличава, почнах и него да мажа!

За гърдите от вчера не ме болят, стоят по -меки, но все така големи!

А я кажете мислите ли ,че Но-шпа може по някакъв начин да навреди на бебето, че нали трябва да пия по 6 на ден още 4 дена,и после до края на 3-ти месец, по 3 на ден, ама нещо ме  е страх да го пия и мисля да си намаля дозата по 3 хапчета на ден, от днес??!! newsm78
!!

# 173
somebody не мисля че ще ти навреди по какъвто и да е начин , максималната доза която може да се приема от бременни е 3*2 . МИля че няма защо да се притесняваш , но шпа-то помага срещу болки в яйчницит е, спазми и контракции .  Hug

# 174
Доколкото знам Но-шпа и папаверин са напълно безопасни по време на бременност.По време на миналат ми неуспешна бременност,докато лежах за задържане,на всички ни даваха или но-шпа или папаверин.Мисля че няма за какво да се притесняваш.

# 175
Здравейте и от мен.
Вчера не успях да вляза във форума и гледам доста сте изписали.
Ох гаденето- не съм сигурна че съм по добре. някак си съм на монети. През една част от деня ми няма нищо, дори си мисля "дали свърши кошмара", но след известно време и то предимно вечер пак започва. Но наистина като се замисля май вече го прекарвам по леко или просто свикнах с това.
Гледам че обсъждате килограмите- браво на вас много малко сте качили. Аз да си кажа малко ме е срам но при мен килата са 3,5 отгоре. Когато забременях бях 49 кг. сега съм 52,5 кг.  Като цяло съм ги трупнала на пупата и  bombs В момента съм в отпуск и няма наблюдение върху дрехите си как ще ми стоят защото ходя с анцуг. Ще взема да пробвам някой панталон, да не се окаже че в петък няма с какво да отида на работа (за съжаление отпуската ми свършва).
Добре дошли на новите мами
Лек ден на всички. newsm51

# 176
Добро утро от мен!
Нещо на последък не успявам съвсем да се включа, но не съм ви забравила.
Чудесни покупки са направили някой от Вас - и аз в петък се поотпуснах: ботушки, джинси бодита...реших че иде зима!

Да не казвам голяма приказка, но гаденето ИЗЧЕЗНА, с него и АПЕТИТА. сега си ям нормално както преди, но сигурно за изминалите 3 2 месеца съм качила най-много от всички тук - като гледам 4кг си ги има хихихихихих Joy

имам и нова прическа - напук на суеверията Peace! малко по-късичка но с тенденция да растеее!
не можах да се скрия в салона и ме разбраха, че ще ставам мама! не исках да казвам, защото нали знаете приказката: като те интересува някоя клюка отиди на зъболекър или на фризьор  Laughing

# 177
Здравейте и от мен,

И аз да се опла4а от натрупването-Шарки- не си сама.А днес даже щях да припадна за малко, като се набутах в една стая с двама дърти доктора- а стаята метър на два- и на климатик, без свеж въздух, и единия с лош дъх, а другият май подпръцкваше.. ooooh! ooooh! ooooh! Sick Sick Sick censored censored censored и аз за малко да...smile3551,както и да е не беше забавно, и се надявам скоро да приключат тези симптоми че на моменти съм нефункционална.

# 178
Аз за сега удържам със старите дрехи, но преди Коледа /като се опарича:)/, ще си направя подаръци за душата. Пък и ще реша точно от какво имам нужда.
За сега само козметика съм си купувала - обичам да се мацоткам, но умерено /във Франция се научих -  страшно шик е да е малко и само на някои места Wink/
Хубави емоции от нас.

# 179
При мен гаденето и повръщането са все още на първа линия и нищичко не ми се яде. Като цяло ми се струва че съм отслабнала. Панталоните ми са станали широки, но не и на талията. Всеки като ме види ме пита на каква диета съм и се учудва колко съм отслабнала. Аз от това слабеене обаче никак не съм доволна  Crossing Arms Дано скоро започне да ми се яде и да спра да повръщам  Praynig
Пия витамини О'мами и мисля че това е добре предвид обстоятелствата.
Вече съм направила следващата тема, така че чакам предложения за заглавие, че поезията нещо не ми се отдава. В предишната тема имаше някои много добри предложения и вероятно ще използвам някое от тях.

Общи условия

Активация на акаунт