Растат в мамини тумбачета ЮНСКИ пеленачета!!! Тема № 5

• 14 343
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
Мели, много, много мерси за паролата и указанията. Успях да разгледам снимките- големи сладури сте всички  Simple Smile
Сигурно ще повторя въпроса, но някой знае ли кога най- рано може да се види пола на бебето?! След три дни ще съм в 10та седмица и 1 ден, дали има шанс да го видим, как мислите?! И още един въпрос- какво предпочитате- момче или момиче?! Тези, които вече имат деца, как смятате, кое е по- лесно за гледане /като се абстрахираме от факта, че най- важно е да е живо и здраво, а каквото и да е, все ще си го обичаме!/ 

Не искам да те разочаровам, но е твърде рано за да се установи полът на бебето. Евентуално това може да стане най-рано около 12-13-та седмица, но точността ще бъде около 40-50% и повечето лекари не се наемат да дават прогнози.
Доста от тях се и дразнят на въпроса "Момче или момиче?", защото отивайки на фетална морфология бъдещата майка отива да види преди всичко дали детето й е здраво, а не какъв е полът на бебето.
Както и е рано още да се усеща бебето!
Движенията на плода се усещат при първа бременност най-рано около 18-та седмица, при втора най-рано около 16-17-та г.с.

# 91
Да се запиша и аз в новата тема. Доега по4ти нямах време да следя темата, но от днес съм болнични и се надявам да се включвам по често

# 92
  • Germany
Момичета, пратете и на мен моля указания как да видя албумчето Praynig Praynig
Иначе, аз съм горе долу добре. Нещо се завърна повръщането и вече едвам издържам Sad. Малкия е болен от петък и сега на всичкото отгоре се гледаме двамата вкъщи и само треперя да не ме зарази... На работа още не ходя, което е добре защото едвам си стоя на краката. По този случай дрешки за бременни още не съм си взела, но мисля другата седмица ако съм по добре да пообиколя. Аз си мислех да отида до mother care. До колкото разбрах има супер неща, но по скъпи, но пък все един панталон ще мога да си взема.

# 93
Мацки, качвайте снимки с покупките си в албумчето,  и аз токущо използвах обедната почивка, до пообиколя Солунска и  се купих много готина туника и много хубав блузон, не от магазин за бременни де, довечера ще се снимам да ме видите! Ама качвайте и вие, де!Аз вече съм плюс 2 отгоре, ама пре мен беше ударно и бебе и цигарите спрях от раз и така.... Wink

# 94
И аз си записах час за декември при доц. Димитрова във Фемина. Ще бъда някъде 13 седмица, нямаше часове по-рано, но пак съм в срок.

А за пола - имам едно момиченце и пак момиченце искам  , мъжът ми също. Но и момченце да е няма да го върнем  Wink.

Много искам да си купя дънки, но пък предишния път така напълнях , че съм почти сигурна , че от сега не мога да преценя какъв да е размера. Ще се разходя и аз до края на месеца по магазините да хвърля едно око.

Пак ще помоля някой да ми прати паролата?

# 95
Здравейте и от мен...понеделнишки!
Много депресивно време е навън - духа вятър и като че ли всеки момент ще завали! Опитвам се да не ми пречи и да не ме настройва негативно, защото откакто спря гаденето и при мен настроениеята се сменят страшно бързоо..

Някой чувал ли е, че по време на бременост не е хубаво да се подстригваш?? или пък боядисвашшш??
Споделих с майка ми че утре съм на фризьор и тя вика "мислиш би че трябва да ходиш"? - суеверия ли са товаа

# 96
Здравейте, момичета!
Аз се чувствам много добре, ама никакви сиптоми за бременност нямам и това вече мен малко ме притеснява. Смятам да посетя докторката си в четвъртък, че мина 1 месец от последния преглед.
Всяка сутрин ми се налага да ставам в 6.30 и много ми се спи, но аз и преди да забременя бях така.
Ще помоля и на мен някой да ми изпрати паролата за албумчето.
Лека и успешна седмица ви желая!

# 97
Здравейте и от мен...понеделнишки!
Много депресивно време е навън - духа вятър и като че ли всеки момент ще завали! Опитвам се да не ми пречи и да не ме настройва негативно, защото откакто спря гаденето и при мен настроениеята се сменят страшно бързоо..

Някой чувал ли е, че по време на бременост не е хубаво да се подстригваш?? или пък боядисвашшш??
Споделих с майка ми че утре съм на фризьор и тя вика "мислиш би че трябва да ходиш"? - суеверия ли са товаа

# 98
 А Sharky ще се караме, как депресивно време, я бързо направи един тур по магазините във В. Търново, да видиш, как ще ти се оправи настроението, и само една блузка да си вземеш, да видиш, как ще се усмихнеш!

А за подстригванети и небоядисвенето по време на бременност за мен са суеверия- всичките ми познати дето родиха се боядисваха  и подстригваха, че някой и момченца родиха с "големи мъжества" Wink И аз съм за боядисване, но смятам да го направя, към края на трети месец, сега и без това ми дадоха да си слагам  глобулки хормони, може и да не ме хване, малко като циганка, ама ще изтрая, какво да се прави! Confused

# 99
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile
Последните два дни ме боля доста време корема и пих но шпа няколко пъти. Като се замислих се падаха дните когато трябваше да ми дойде, та се поуспокоих малко, но ще питам и лекарката в сряда. И гаденето се позасили, което ме изненада, нали уж трябвало да намалее, че и да изчезне даже.
sharky81 за подстригването си е чисто суеверие. Аз също мисля скоро да отида на фризьор, но с боядисването ще изчакам поне да мине третия месец и ще избера някоя безамонячна боя, че са по-безвредни.
За нови дрешки си мисля в събота да се поразходя и да разгледам, че само един панталон ми става вече.
Може ли и на мен име и паролка за албумчето.
Прекрасна и усмихната седмица на всички  Grinning

# 100
  • София
Добре, че ме сетихте да си запиша час за фризьор, съвсем забравих.
Тези суеверия хич не ми се нравят и не ги подкрепям. Не искам да вляза да раждам като метла в главата и да стресна персонала и бебето Laughing
За боята нищо не мога да кажа, не се боядисвам, нямам представа в коя какви химикали има и доколко са вредни за детенце.

# 101
  • Плевен
Аз също мисля да отида на фризьор скоро, а за боядисването ще изчакам още 2 седмици да вляза във втори триместър. Чисто суеверие си е и нямам намерение да му се връзвам.
Дрехи за бременни не знам дали и кога ще си купувам, но аз съм си вкъщи и ходя основно с анцузи и блузки, засега всичко си ми става. Може би за Нова година някоя рокличка ще си взема от еластична материя, не специално за бременни. Но има още доста време докато започна да не се побирам в дрехите си. Повечето ми неща са от еластични материи и предния път почти не ми се наложи да си купувам дрехи за бременни.

# 102
Здравейте и от мен, мамчета.
Много съжалявам за cvetemama и bambino4ka, прегръщам ви силно. Ех, да можеше да не се случват такива ужаси...
Sharky, според мен това за подстригването си е чисто суеверие, но виж боите за коса са си вредни и е по-добре да се избягват поне до 4-тия мес.
Колкото до  усещането на беб4о, аз преди го усетих към  20-та седмица, а за пола разбрах чак след седмия мес., преди това все не се виждало.

# 103
Някой има ли информация какво може да ви стори амонячната боя, гледам всички пишете, че ще изчакате да мине 3-я месец. Питам, защото имам час утре за боядисване на корени само, а се боядисвам с амонячна? През цялата предна бременност се боядисвах също с амонячна боя прес 40-45 дни и не съм имала никакви проблеми, може би ме дразнеше само миризмата.

# 104
Beatriks,много се радвам за теб.Усещането е невероятно.Аз с първата си бременност усетих бебчето в последната седмица на трети месец и оттогава все си го усещах.Като питах док дали е възможно,той ми каза ДА,защото много зависи от това дали плодът е разположен ниско.Сега все още не съм го почувствала.Надявам се скоро и това да стане.

Общи условия

Активация на акаунт