Новите ви книги - 2 част

• 66 665
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 225
В последните дни на 2008 - много Лъдлъм - наистина ме разтоварва, така ме поглъщат книгите му, че релакса е пълен  Peace

и доста негови от преди купувани препрочетох,
освен това

и още имаше, ама не се сещам в момента  Peace

# 226
Здравейте момичета, открих ви едва днес Embarassed за което съжалявам, защото книжен маниак като мен има нужда от споделяне. Имам въпрос: Някой попадал ли е на "Кръглата риба" на Момчил Николов:

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=132037

Ако да, дайте отзиви, моля. Тази година е спечелила наградата на Хеликон, а аз нова българска литература най- обичам да чета по този начин, т.е. избирам си наградените, предполага се че пресявката е добра. Това невинаги работи, но така открих Алек Попов и Виктор Пасков. Препоръчвам ви горещо "Аутопсия на една любов" на Виктор Пасков. Малко е хард, ама е супер литература. Това е засега.

# 227

"Състояние на страх" - aко не сте я чели, прочетете я. Много съм впечатлена. Книгата може да бъде анатемосана от повечето природозащитници, но все пак мисля, че е полезно да се прочете. Екшън (водят го трилър) на тема глобално затопляне, природозащитни организации, екотероризъм и манипулации на различни нива. Вероятно автора прокарва удобни идеи, но все пак ме накара да се замисля, какво ЗНАМ за това, което проповядвам, и за кое съм само на ниво "лозунги". Мисля, че книгата си заслужава да се прочете, дори след това да се захвърли веднъж завинаги. Дааа, да се прочете, а не да се купи Simple Smile Ясно ви е, че е изгодно да живеем в състояние на страх, нали? Няма значение от какво... е, замислих се.

# 228
През празниците разрових едни стари кашони на тавана и ми попадна едно любопитно книжле. Малък формат, луксозна корица, тираж 12 бройки, писано и издадено от някакъв седемнайсетгодишен младеж в началото на деведесетте. Самото съдържание едва ли носи кой знае каква литературна стойност - сюжета е за един ученик на който му излиза херпес и който бавно полудява, потънал в спомени и размисли...и е очевидно повлияно от пътуванията на Керуак, самотата на Кафка, отчуждението на Камю и вулгарността на Х. Милър...забавна е по-скоро самата книжка като продукт. Правена изцяло на ръка - от печатането, подвързването и подлепването, а на корицата се мъдри самия автор - симпатично слабичко хлапе, с лула, цилиндър и магьосническа пелерина....малко нарцистично и превзето в стил Труман Капоти, но без да е педерастко. Какво го е подтикнало да я направи? Личи си, че е имал страст, дух и вдъхновение. Чудно ми е какво е станало с това хлапе...и къде ли са останалите 11 бройки?

# 229
През празниците разрових едни стари кашони на тавана и ми попадна едно любопитно книжле. Малък формат, луксозна корица, тираж 12 бройки, писано и издадено от някакъв седемнайсетгодишен младеж в началото на деведесетте. Самото съдържание едва ли носи кой знае каква литературна стойност - сюжета е за един ученик на който му излиза херпес и който бавно полудява, потънал в спомени и размисли...и е очевидно повлияно от пътуванията на Керуак, самотата на Кафка, отчуждението на Камю и вулгарността на Х. Милър...забавна е по-скоро самата книжка като продукт. Правена изцяло на ръка - от печатането, подвързването и подлепването, а на корицата се мъдри самия автор - симпатично слабичко хлапе, с лула, цилиндър и магьосническа пелерина....малко нарцистично и превзето в стил Труман Капоти, но без да е педерастко. Какво го е подтикнало да я направи? Личи си, че е имал страст, дух и вдъхновение. Чудно ми е какво е станало с това хлапе...и къде ли са останалите 11 бройки?

Светле как е името на хлапето, чичко Гугъл хептен нищичко ли не каза... Навремето и на мен ми бяха направили такава книжка, бях на 14...,незнам къде отидоха мойте бройчици,аз самата не си ги пазя и ми е жал.

ИНАЧЕ новата ми книжка, която си чета с миньорска страст е Епоха на турболенция на Алън Грийспан. И една още за поети, гении и луди, но не помня заглавието..само за Андерсън четох та ще я видим и нея.

# 230
здравейте, за първи път се включвам и много се радвам на темата  Peace
по коледа се отдадох на творческа работа - т.е. чета предимно научна литература но винаги намирам време и за друго четиво - по коледа се сдобих с книгата на Хю Лори, още нямам отзиви но е обещаваща
нямам наблюдения от българските автори, така че ще ми е полезна инфо на пеперуда333

# 231
Здравейте момичета, открих ви едва днес Embarassed за което съжалявам, защото книжен маниак като мен има нужда от споделяне. Имам въпрос: Някой попадал ли е на "Кръглата риба" на Момчил Николов:

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=132037

Ако да, дайте отзиви, моля. Тази година е спечелила наградата на Хеликон, а аз нова българска литература най- обичам да чета по този начин, т.е. избирам си наградените, предполага се че пресявката е добра. Това невинаги работи, но така открих Алек Попов и Виктор Пасков. Препоръчвам ви горещо "Аутопсия на една любов" на Виктор Пасков. Малко е хард, ама е супер литература. Това е засега.
Аз я имам и я изчетох. Книгата е хубава и впечатляваща - разбира се за любители на този стил. Интересна и запомняща се като сюжет, написана е леко и не отегчително и определено ти остава кат овпечатление...дълго след като си я прочел. Също бих я прочела след година, за да открия нови неща в нея - сигурна съм, че съм пропуснала част от посланията Simple Smile

# 232
        Здравейте!И аз наскоро ви открих,за няколко дни изчетох и старата тема и подобно на други и аз съм си направила дълък списък с най-препоръчваните от вас книги,имам много да ви догонвам.Днес отивам на шопинг,ще видим какво ще намеря.Аз в момента привършвам "Какво обичах" на Сири Хуствет-хубава е,но мисля,че не всеки ще я хареса,за загубите в живота на главния герой,тъжничка.В коментарите назад не срещнах да се споменава за "Войната за вдигнатия капак  на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз-настолна книга,интересна,забавна и поучителна,четиво за абсолютно всеки.Препоръчвам я.Аз съм я купувала преди 5-6 години.

# 233
  • home!sweet home!
Прочетох я за един ден....хубава книга!
http://helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=143451

# 234
  • Кацнала на едно дърво.
Людмила Улицка е моето ново откритие. Сравняват я с Чехов, не без основание.

# 235
В момента чета тази
Безкрайно приятно четиво, кара ме да си спомням за детството и за Том Сойер, който също беше една мъничка част от него  Heart Eyes

# 236
Някой да си е купил новата на Жорж Амаду?

# 237

Василиске, Улицка я открих преди време със "Сонечка/Бедни роднини". Много ми се хареса.

Благодарение на препоръката от Умницата подарих на мъжа ми за Коледа биографията на Брансън. От бъдни вечер до късно вечерта на коледния ден, нито шукна, нито гъкна. Прочете я на един дъх.

# 238
  • София, Младост 2
Някой да си е купил новата на Жорж Амаду?
Ако имаш предвид Завладяването на Америка от турците - аз я имам. То всъщност не е книга, а е по-скоро разказче. В предговора му има каква е историята - имало е някакъв неосъществен проект да се издаде книга с 4 истории по случай нам си колко години от откриването на Америка от известни писатели в двете Америки и са му поискали текст. Той взел изхвърленият май от Габриела текст за това как се жени турчина, попреработил го малко и се е получила една весела историйка, която се чете за половин час. Нищо особено, нищо впечатляващо - определено не е значима добавка към колекцията от негови книги.

# 239
  • Belgium

Василиске, радвам се да те видя  Heart Eyes

Ще я потъря тази авторка.

Калин@ как е автобиографията на Брансън? Купих си я, но имам доста книги да прочета преди нея.

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 12:16 от Лу

Общи условия

Активация на акаунт