Новите ви книги - 2 част

• 66 648
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 135
"Да преследваш пръсен с диамант"от Лорън Уайзбъргър. Започнах я и съм вече наполовина, но нещо не ми е по вкуса. На моменти ми е откровено скучновата, но съм решила да я прочета докрай.

Да, и аз я четох и малко ми беше скучна на моменти.
"Единадесет минути" - след като чаках толкова време финала, останах разочарована. Смятах, че ще е по-задълбочен някак си. Знам ли и аз, кво ли разбирам newsm78

# 136
# 137
Днес съм  в едно доста особено настроение и си взех Пожелай ми слънчогледи на Софи Кинсела, с надеждата, че ще е леко, ще ме разсее и прочее...
 Thinking имам смътенспомен, че няой тук нещо беше споделил за тази книга. Crossing Arms newsm78

# 138
Днес съм  в едно доста особено настроение и си взех Пожелай ми слънчогледи на Софи Кинсела, с надеждата, че ще е леко, ще ме разсее и прочее...
 Thinking имам смътенспомен, че няой тук нещо беше споделил за тази книга. Crossing Arms newsm78

Не съм писала аз отзиви за тази книжка, но съм я чела. Чак да те разсмее, не се надявай, но е увличаща. Леко четиво за преди сън. Ако искаш да се посмееш вземи си други книги на С. Кинсела - няколко за Беки Б., мисля че бяха 4 броя. Друга книга на същата авторка в този стил е "Можеш ли да пазиш тайна?". Свежи книги, които са ме карали да се смея от сърце.

# 139
  • Средната земя
Днес си взех "Наследството на Болейн"  newsm44и с нетърпение чакам малката да заспи и да я започна. Бях очарована от "Другата Болейн" 

# 140
Току-що прочетох двата тома на "Търговска къща" на Клавел. Книгата е екстра, изключително подходяща за Голямо Коледно Четене, но превода е нещо ужасно - четирима преводачи без всякаква координация помежду си.

Сега търся "Вихрушка" от същия автор. Много моля, ако някой я е чел, да сподели.

Миналата седмица прочетох "По слънчевата страна на улицата" на Дина Рубин. Великолепна книга, малко носталгична, но оставя едно такова хубаво чувство - за града от детството, че всичко все някога се нарежда, че никога не е късно за прошка и т.н.

Преди това четох и "Агата - една английска мистерия" от Лаура Томпсън - първите 100 страници бяха много интересни, но след това започнаха едни цитати от нейни книги... направо да ти се завие свят. Дочетох я с огромно усилие на волята. Ако някой е чел "Лелия, или животът на Жорж Санд" от Андре Мороа (1952 г.) ще ме разбере - структурата е сходна, цитатите от по цяла страница - също.

# 141
Последно си взех книжка с психологични тестове "Кокология" на Тадахико Нагао и Исаму Сайто.
Много интересно четиво.С половинката се забавляваме .
Party Party Party

# 142
  • София
Току-що прочетох двата тома на "Търговска къща" на Клавел. Книгата е екстра, изключително подходяща за Голямо Коледно Четене, но превода е нещо ужасно - четирима преводачи без всякаква координация помежду си.

Сега търся "Вихрушка" от същия автор. Много моля, ако някой я е чел, да сподели.

argun , ти си започнала т.нар. " Азиатска сага " на Джеймс Клавел. Първи са " Тай- Пан" и " Шогун", после Клавел съединява тези романи като споменава героите, семействата в романа " Търговска къща ". След нея е " Вихрушка " и последна е " Гай- Джин ".

Ако не си чела и останалите, препоръчвам ти ги, всичките са страхотни.  Crazy

" Вихрушка " я има в Пингвините- http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=5086Peace

# 143
Иля,
много благодаря за линка.  Hug
Мисля да направя последователно четене на "Вихрушка" на Клавел и на "Иншаллах" на Ориана Фалачи, след което да си почина с чиклит.

# 144
Да споделя, че  приключих Слънчогледите/от предния ми постинг/  преди около два часа. Май можех да оползотворя тези 12 лв доста по-разумно!

# 145
  • Майничка
Иля, всъщност "Вихрушка" е последна като хронология на развитието на компанията "Струан" (действието се развива в Иран през 70-те години на 20 век). "Гай-Джин" хронологично е преди нея, въпреки че е написана последна, там действието се развива през 19-ти век в Япония.

# 146
"Гай- Джин" , струва ми се, е преди "Търговска къща", чисто хронологично.
Много ми харесват всичките изброени книги на Клавел, както и " Цар Плъх".
Чела съм ги преди много години, но някои моменти съм запомнила почти визуално. Например в "Тай-Пан" яденето на хапки дим-сум и огромното значение, което имаха за сключването на сделката.
А " Слънчогледите" съм ги чела сравнително скоро и да ме убиете не си спомням сюжета.

# 147
  • София
Иля, всъщност "Вихрушка" е последна като хронология на развитието на компанията "Струан" (действието се развива в Иран през 70-те години на 20 век). "Гай-Джин" хронологично е преди нея, въпреки че е написана последна, там действието се развива през 19-ти век в Япония.

gargamela, сигурно е така, чела съм ги много отдавна и съм ги позабравила.  Crazy Hug

# 148
Здравейте,
Аз този път се поулях с книгите. Купих си : "Психология на човека", "Психология на общуването", "Детска психология" на Румен Стаматов; " Смъртта на големите босове"на  Димитър Златков и "Музикални хуморески" - стихотворения и хуморески на Любомир Динолов.

Утрепа ме  #2gunfire Joy  Много амбициозно! Браво, ще очаквам да споделиш поетапно каквото прочетеш....

Аз да доверя голямата си тайна - не мога да дочета СНЯГ на Орхан Памук. В целия ми съзнателен живот / плюс това едното от образованията ми е филология/ такова нещо се е случвало само венднъж. Това е втория път  Confused
Информирам ви за това, което успях да прегледам. Определено книгите по психология са интересни и написани на достъпен език. Успях да ги прегледам набързо  и не съжалявам за избора си. Книгата на Димитър Златков ще бъде интересна за хората, който  искат да научат повече за  престъпният свят в България.

# 149
Имам нужда от помощ, ще ми правят подарък книга, но от Бард, може ли да ми предложите нещо?
Харесах си тази http://www.bard.bg/categories/?cid=115&BookID=1119, но уви нищо не знам за автора.
Бих искала нещо,което да мога да чета пероидично, не да го захвърля просто ей така след това.

Общи условия

Активация на акаунт