Отговори
# 90
Ха здравейте и от мен!

Честити ходещи крачета на бузанка Хриска!Все напред да я водят! smile3539

Орхидейке изгубена  Wink,как е Ди?Ама голямо кърмене му ударихте,дай боже и аз да стигна поне до 6-ия месец. Rolling Eyes
mishlentze добре завърнала се,и на мен ще ми е интересно да прочета за Мароко. Sunglasses
Telma страхотни са ти госпожиците,много си приличат наистина.А Бояна колко е пораснала..все едно е на 4,Дарина си върви дребна като цяло,но пък не е от ниските. newsm78
Vili4ka душко,дано е някакъв период при вас,като при нас.До скоро и ние с мъжо се карахме жестоко/понякога се случваше пред Дари за което се чувствам много виновна/ и даже веднъж се посбихме ама и двамата сме се изнервили адски и палим от четвърт.Дано нещата се оправят при вас и всичко да е наред/до колкото е възможно/занапред.
По Коледа ставали чудеса,та може и да им простим на мъжете.. Mr. Green
VIVKA успех на новото поприще! Peace

Вчера да ви кажа, като се метнах на колата в 7.30 с мъжО,оставих го на работа и като се отприщих на един пазар,та съм се прибрала чак в 19ч.  ooooh!  Хич не ми попречи лошото време и това шопинга наистина има лековита сила.  Laughing  Накупих страхотна коледна украса от Хит,Практикер и едни кв.магазинчета в Надежда.За каката има голям/почти колкото нея снежен човек.
Тя на всички снежковци им вика Страхил- от една песничка.Взех и една страхотна картина за детската с мечо Пух и приятели,нали всичко ни е на тази тема-големи сме фенове и двете с щерката/и аз се уредих с пижама с Пух / И на бебката  взех дрешки на Caramell и бокалски ританки,а за мама-Кастинг крем глос /кестеняво фрапе/,че другата седмица е на каката тържеството в градината и да си пооправя малко фасона.  Flutter Обхванало ме е едно коледно настроение,сега се залавям да чистя/мъжа ми купи нова прахосмукачка-твърди,че не е към коледните подаръци  Mr. Green / че утре си взимаме щерката и чака с нетърпение да украсяваме, и да пише  писмо на дядо коледа.   madnoel

Засега е здрава,пи почти две седмици сиропи за кашлицата и Аугументин,та разгеле се разминахме с антибиотика.Като цяло има добър имунитет и почти не боледува,дори мисля че миналата година в яслата повече се случваше да отсъства.Досега и давах само Марсианци витамини,а вчера взех имуностимулатор с витамини,минерали и т.н.който е на бонбонки да го сдъвква и ще ги давам два месеца и после почивка.Мандарините много ги обича на сок,мешам и с малко лимон и мед и пита за още.
За закуската- на градина е при свеки през седмицата и основно закусва в градината.През уикенда обикновено правя топли сандвичи с кашкавал,салам и шарена сол,кус-кус,понякога палачинки или пържени филии.Ако се сетя и правя попара със сирене и масло,преди повече я ядеше,сега набляга на саламите. Simple Smile Взех няколко корнфлейкса,но не ги хареса нито сухи,нито с мляко,но мляко с нескуик не отказва,както и данонино,данет дуо,карамел и всякакви такива кремчета.

Хайде изчезвам да чистя,хубав ден на всички!

А който още не се е настроил предколедно,да го настроя:
http://www.vbox7.com/play:ef5b04c1

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 12:58 от БОДЛИВКА

# 91
ООО БОДЛИВКА  пу-пууууууууу  дай боже  Praynigи повече от 6 месеца да кърмиш Crazy Embarassed Hug Hug найстина голямо кърмене ударихме слава богу  не беше  чак толкова трудно hahaha Joy.ТаЗа ДИ много е добре детето прави си пиеси сама и си наказва играчките побеже не слушат Shockedаз не наказвам newsm78Та си е поръчало детето БАРБИ-ветеринарен доктор и панда за рождения ден newsm78барбито намерих ама пандата Naughty.Играят с баткото и купона е пълен на височина дърпа но на кила не #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out едва 12.500 е и 100см Sickсега чакам да ми  докарат от германия саностол че и брат и не иска да яде пък изглежа як newsm78

# 92
  • София
Момичета, благодаря за отговорите за закуската - гледам горе-долу сме на една вълнА.Дадохте ми идеи, дано на всички е било полезно!
Неда, как така ангина, и без висока Т ли? Я кажи всички симптоми? Дано бързо да се повлияе!
БОДЛИВКА, влизай по-често! И взимай по-често колата от мъжа ти - виж как добре се отразява!  Hug ... Яяя, кой е почнал да гнезди вече  Wink Heart Eyes
Петенцето, и на мен ми стана интересно за сравнението с фунията - има логика! Естествено, на всеки му се иска детето му да е интелигентно и се старае за това от малко.Само да не залитне към прекалените амбиции (не визирам никой тук!), че горкото дете  Cry - ще забрави за едно щастливо детство.
Една приятелка, примерно, ме кара да водим бебоците ( Shocked!) на английски - имало вече и такива занимания за бебета Grinning - ама тя не от прекалени амбиции - просто начин за разнообразие на ежедневието на нея и на малкия й (той е на 1 г.).
Telma, наИСТИНА МНОГО СИ ПРИЛИчат сестичките! А Андрея е една пухкавкаа - ух, само за мачкане! Hug .... Ама ти наистина имаш тонове свободно време щом се занимаваш с изпишкване от новородено. Crazy
ilindi4ka, ти не можеш да преглъщаш сандвичите с кренвирши- но Сами може и да ги преглъща. Simple Smile Аз лично много пъти съм се чудела как Вики яде сухи сандвичи в яслата като у нас и залък не може да сложи  Rolling Eyes Важното е, че вкъщи наваксвате с по-полезните храни. Не знам дали ви казвах, но Вики напоследък сутрин става чак в 9 ч. (и как няма като вечер едва заспива към 22.30-23.00 ч.!) и затова си закусва вкъщи - та затова ви питах за по-голямо разнообразие полезни храни.
DIVA_ORHIDEQ, не виждам за какво да се притесняваш - щом децата са здрави и си изглеждат добре - не може всички под калъп!

# 93
Илиндичка, Галита, източника на информация е сестрата на мъжа ми. Тя е лингвист и освен това беше участвала в един роект на MIT за създаване на искуствен интелект, та тя ми разказва интересни неща за мозъка и за способността ни да учим езици. Лошото е, че живее в Нова Зеландия и рядко си идва, но ще я питам за някакви книги или интеренет адреси с инфо.

Телма, големи сладурки  Laughing А относно домакинската работа - аз тоя път хич не и се връзвам и ми е много по-спокойно и по-добре.

Бодливка, нямах нужда от много настройване за Коледа, ама това вече ме довърши... Вадя украсата от гаража и събота и неделя почваме да украсяване с Калоян.

Орхидейке, защо Саностол от Германия нали и тук има  newsm78

Вивка, успех в работата!

Илиндичка, и Калоян помни доста думи на английски и то оснвно от филмчетата, защото и аз като Мишленце доста от ях ги пускам със субтитри, а не с превод, че да се тренираме и ние и детето  Peace Сега имат голям свободен капацитет и затова помнят. Ако сега им говориш на два или три езика ще ги усвоят като майчини всичките. ЛОшото е, че ако езика ти не е добър (правилен) и детето ще го усвои с грешките, та аз и затова съм се оверила на филмчетата, а не на себе си  hahaha

# 94
  • Madrid
Попитах за езиците и тяхното изучаване в тази възраст-две,три годишни,понеже моето мнение е,че може и да се развива мозъка/което е достатъчна причина по принцип/,но езика едва ли се усвоява.Затова би ми било интересно да прочета повече.
Бодливка,Аугументин не е ли антибиотик или аз бъркам нещо?

ilindi4ka, ти не можеш да преглъщаш сандвичите с кренвирши- но Сами може и да ги преглъща. Simple Smile

Joy много се смях!!!Вярно е,той преглъща с огромен кеф всичко,което на мен не ми се нрави! Joyоще се смея

# 95
Илиндичка, напротив - не само, че развива мозъка, но детето наистина учи и езика - докато не може да говори, само се учи да разбира, а после и проговаря паралелно на двата езика, че дори и три... Зълва ми се бъзикаше, че те като имат дете ще си вземата бавачка китайка, че те говорят на английски, тя ще говори на български и норвежки, и то само китайски оставало  Mr. Green

# 96
  • Madrid
Това само може да ме радва. Simple SmileБях доста предубедена с изучаването на английски в градината.Учителка ,говореща на испански го учи на английски,а той не разбира нито един от езиците Crazy,та занова.Иначе те рисуват примерно портокал,оцветяват го в оранжево и учат,че този плод е "оrange".

# 97
СирЕнке, в никакъв случай не съм от майките с болни амбиции, даже като чета че децата на някои от момичетата познават толкова букви и знаят да броят до 10 се изумявам. С моите в това отношение много не се занимавам, само ако попитат или бабите ако решат. Свекърва ми доста се занимава и им е купила книжки, аз смятам, че още им е рано. Сега съм на тема цветове и действам по схемата на Деси. А за въпросните филмчета свекито като донесе тези италиански, дето са ни наследство от едни батковци с татко италианец малко бях скептично настроена, но един ден те сами си поискаха да ги пуснем и оттогава постянно тях искат и сега другите дето са на английски и на френски. Ники още преди да се сдобием с всичките тези филмчета ми изтърси един ден в колата happy birthday to you и онзи ден  what is this. Откъде му идват не знам, но явно има интерес и смятам да се възползвам. Така или иначе не изисква нищо кой знае какво от мен, само да пусна видеото LaughingЩом искат да гледат Heart Eyes

Други занимания им търся аз обаче, исках да ги водя на плуване и на латино танци, за да им запълвам времето, докато не са на ясла и да заявкват и да се каляват, обаче и на двете места ударих на камък Rolling Eyes Свеки ми каза, че тук до нас в болницата на Мазнейкова имало плуване за малки деца, аз преди бях ходила да питам специално ,но ме отрязаха, а сега уж били раздавали листовки, та отидох с децата да питаме. Първо се скарах с рецепционистката, защото ми държа ужасен тон и беше много нагла в държанието си, после чаках 2 часа буквално, за да намерят треньора, накрая той ми заяви, че били много малки и не можело. А моите само питаха по време на целия разговор кога ще отидат да ес цопнат в басейна. Ами човека ми каза, че и да имал пари той не би ги дал толкова рано на плуване. Групите започвали с 4 годишни деца, защото тогава вече можели да научат нещо наистина, а те много държали на това, защото иначе родителите се оплаквали защо си давали парите  Grinning Ами, аз му обясних, че моята идея е по-скоро за каляване и запълване на времето с нещо полезно и че ми е ясно, че няма скоро да се анучат да плуват брус или делфин Joy Ама той май нямаше много чувство за хумор. Въпреки всичко ми каза ако искам да се обадя януари месец да видя дали се е освободило някое място. В Спартак също съм проверила ,че има плуване за деца на нашата възраст със сигурност, даже щяха да започват мишките лятото, но точно този ден се посраха си извинение Rolling Eyes А сега мъжо се и втълпил, че е мръсно на Спартак и не ми дава #Cussing out

За танците също съм получила погрешна информация, иначе има занимания близо до вкъщи, но са за деца от първи клас нагоре Rolling Eyes Ще продължавам да търся. Имам и трети вариант, но нещо съм на кантар да не им дойде вповече на децата. През лятото ни спря една жена на улицата и пита колко са големи и каза, че набира дечица за фигурно пързаляне в Славия, но че са още малки. Записа си телефона ми и каза,че ще ме търси през януари като станат на 3 и че мога през януари да ги заведа да опитат да видят дали ще им хареса да се пързалят. Иначе сериозни тренировки ще могат да започнат от септември ако им хареса. Мъжо обаче го е страх да не искат после да стават професионални спортисти и ме отряза. Ама ако ги заведа пред свършен факт няма какво да каже. Нямам желание да са професионални спортисти и аз, но искам да се калят малко, защото с тези болести ми писна вече Sick

Сега за Мароко, не писах защото не съм очарована изобщо. Вярно, през деня е с 2-5 градуса по-топло и може да се ходи по кожено яке с жилетка и блуза с дълъг ръкав отдолу, но нощно време си е кучи студ. Така било и лятото, защото има пустиня и от океана. Новина за мен беше, че отопление там няма, в големи студове само пускат една вентилаторна печка - духалка и това е, да, ама докато бях аз не пуснаха и умрях от студ честно казано. Единственото с което мога да се похваля, че за 4 дни видях живота им отвъртре така да се каже и не съмо очарована. Яденето се слага върху една голяма мушама на масата с гледжосан съд тип гювече, ама по-разлат и с хляб се взима каквото има вътре, т.е. яде се с пръсти #Crazy На мен като гостенка ми дадоха чиния и лъжица, но яденето е общо и не особено много, така че ако не ядеш с много хляб си оставаш гладен. За закуска се ядат само тесторляци със сладко, 5-6 видя различни неща тип палачинки, хлебчета и едно като нашата баница, но без пълнеж, само тесто с масло. Имат подобно на нашето кисело мляко, но му казват ферментирало мляко и е доста гадно на вкус, особено ако си свикнал на нашето хубаво кисело млекце Laughing Иначе манджите им ми харесаха, един цял ден ядохме само риби и раци, които там са изключително евтини. За 3 кила големи раци колкото разперената ми длан съм платила 6 евро #Crazy

В Казабланка е голяма мизерия, Рабат ми се стори по-модерен град и мноооооого по-красив. Казабланка беше изцяло в ремонти особено крайблежната улица. И в двата града по улиците нямаше нито едно кошче, а иначе изглеждаха що-годе чисти, само по пазарите им беше доста мръсно. Ходихме и на двата сука и в Рабат и в Казабланка, приличат на кирковския пазар по време на кризата през 90-91 година. Стари железни сергии и на пазара се продава всичко - от кокошки и гъски до риба, подправки, печени телешки главки и агнета, варени охлюви, които си ядеш на сергията с клечка за зъби и сърбаш бульона от гледжосана чашка, от която кой знае кой още е сърбал Sick

Още на първия ден ме заведоха на турска баня в кварталната баня Sick Първо да ви кажа, че там под гормата дреха, която представлява нещо като чувал с качулка и дълги ръкави, жените се разходжат по пижами, поне моите познати всичките това правеха #Crazy Сават от леглото навличат чехли върху чорапите с които са спали слагат чувала увиват си главата се един шал и тръгват по пазара и където има да ходят #Crazy Ами аз си бях взела един анцунг и си го сложих, защото ми дойде твърде множко, но иначе се изтипосах и аз като арабка де Mr. Green Та турската баня - циментови корита в които са събира водата - студена и топла и се плацикаш с едни канчета. От вкащи си носиш в една кофа шампоани, самобръсначки и каквото още искат и кисе най-важното. Плащаш долу на входа и се качват мъжете в едната част, жените в другата. има "парна баня", пиша го в кавички, защото това е буквално една тръба с пара и миндери от цимент, като се напариш отиваш да те изтъркат с твоето кисе. Като свършат дори не те изплакват, отиваш и сам се оправяш, аз за 15 минути бях готова, обаче моите познати и приятелки се капаха 3 часа #Crazy Е казвам ви умрях от скука, ама наистина, още повече че всички останали говореха арабски и съответно аз бях изолирана и освен да се плацикам с още вода друго нямаше какво да правя. Сега за столчетата Sick Седи се на едни столчето от пластмаса, жените лисват едно канче с гореща вода и сядат, махат си гащите и се почва едно бръснене на интимните части Sick Следващата идва - едно канче гореща вода и сяда Sick Ами аз просто не си свалих гащите и после направо ги изхвърлих Sick Всички без мен бяха възхитени все едно са били на супер лукс, аз съм била в Турция на турска баня и няма нищо общо да ви кажа ooooh!

На пазара също се разходихме дегизирани за да ни дадат по-добри цени, на местните дават много по-ниски цени, както е в България и всеки гледа да те излъже колкото може. На следващия ден като се разхождахме с нормални дрехи ни качваха цените почти двойно.

Такситата им са отврат, като маршрутки. Има малки и големи, малките са като тико, могат да се качат до 3-ма души, но това че си хванал първи таксито изобщо не означава че сам ще се возиш, спира и качва точно като маршрутка, само дето е кола. Много мръсна при това и раздрънкана. Голямото такси е мерцедес тип циганска мечта, на първата седалка се качват двама души, седиш на половината седалка, другата половина от задника ти виси в небитието Rolling Eyes На задната седалка се качват 4-ма души и страничните двама пак са седнали наполовина, не знам ако има някой по-дебел какво се случва. В таксито всеки си носи багажа, кой си купил кокошка от пазара, кой нещо друго, перушина хвърчи във всички посоки, кошмар ви казвам.

Ами за капак явно разбиранията за гостоприемство са тотално различни в двете държавви, не откъм храна и подслон, а откъм внимание. Моята приятелка постаянно си говореше с всеки друго ,но не и с мен и понеже говореха на арабски нямаше как да се включа. Другото момиче от Мадрид, което говори и испански и арабски изобщо не ми превеждаше и се стараеше да ем изолира от разговора когато и да се опитвах да се включа по повод хотела и мястото за сватбата. Вечерта преди да се замина приятелката ми си изкара цяла вечер с разговор с майка си, хем ме виждаше че се чудя къде да се дяна, добре че си бях взела книжка и списани яда си чета, иначе щях да откача тези 4-5 дни Rolling Eyes Също и таксиджията във всяко едно такси беше по-интесен от мен. Просто съм разочарована тотално и съжалих че отидох изобщо. Ами това е то мойто пътешествие до Мароко.

Голям роман изписах, да ме прощавате, ама щом питате ето Mr. Green

# 98
ilindi4ka антибиотик силно казано /за мен/,и педката го изписва като предантибиотик,пак от тази група лекарства,но не толкова агресивен.

Леле mishlentze какви впечатления само!Изчетох всичко на един дъх и ми беше страшно интересно.Имах една идея че в накой райони са си доста мърляви,обаче не съм си мислила,че приятелките ти ще решат че банята и разходката сред перушини и варени охлюви е национална забележителност и непременно трябва да се види. Confused И как ще те изолират така,нали си дошла от другия край на света дет се вика,тия нещо не са у ред. Crazy

За плуването и Дарина се беше тръшнала че иска да ходи.Аз всъщност я бях записала първо на плуване в градината,басейна е след ремонт но два месеца не работеше пречиствателната станция и нямаше занятия.Един ден госпожата се обадила на мъжа ми,че наща ревяла-децата отивали на танци,искала и тя.После рабрах че са народни танци,не както си мислех модерни,та я записахме на тях.Сега пък като се чуваме по телефона ми нарежда да съм и купела бански,шапка и джапанки,че се оправил басейна и щяла да ходи на плуване с другите деца Crazy ooooh! Обаче криво-ляво се разбрахме,че лекарката не дава за да не се разболее,водата не е чиста и разни други смислени и не дотам версии,та миряса засега.. Tired  Ходи си на танците с кеф иначе,занесла съм една плисирана пола да се фръцка,ще видим кога ще и дойде друго на акъла.. Rolling Eyes

# 99
Бодливка и аз останах изумена, но нейсе, скъпичко ми излезе това завръщане в миналото и мизерията  Rolling Eyes Лошото е, че ще трябва да се върна там още веднъж и то с мъжа ми, не знам как ще го завлека Rolling Eyes

Неда, благодаря за пожеланията, забравих в горния постинг, дай Боже Heart Eyes

# 100
mishlentze и аз изчетох разказа ти на един дъх и ми приличаше на ония книги за арабките.
Но все пак си е преживяване Wink

# 101
  • София
леле Кали, наистина странна държава и хора! На мен пък много ми харесва мароканската кухня - от мароканския ресторант Анет в София - като домашно сготвена и вкусна ми е...
Сега съм на тема цветове и действам по схемата на Деси.
Други занимания им търся аз обаче, исках да ги водя ...  и на латино танци,
За цветовете, много съм доволна от един пъзел - страхотен напредък има Вики с цветовете с него, пък и не само - може да се играе различни игри с него, развива асоциации, креатичност, памет, разграничаване от цвят на фона от цвят на предмета... Ето го пъзела: http://www.beleduc.de/eng/images/big/16129.jpg. Тук можете да видите и други видове пъзели: http://www.beleduc.de/eng/index.html?cognito_puzzle_in_wooden_box.htm - COGNITO.
От едно магазинче до нас е (те са вносителите) и съм издавала сума ти пари за дървени пъзели от него, ама не всеки един лев си заслужава - напоследък Вики е изоставила и куклите и кухнята и най-често си играе с дървените играчки. Тези за по-малка възраст съм и ги прибрала вече да ги пазим за брат й. Ако някой се интересува, ще дам повече инфо за магазина.
За танците - една приятелка ми предлагаше да водим коконите ни на народни танци - имало оферта за възрастни с деца - нещо такова ми се върти, ако те интересува, ще попитам, щото аз нямам възможност сега със Сашо да се включа.

# 102
Ехо,привет!
Аз нещо не смогвам напоследък да се вясна,а и ми избяга кондицията нещо Tired
МАлкото ми се разсополиви пак от вчера,но мисля че аз съм си виновна.Държах я на гърне почти един час за да и взема урина,горкото ми детенце,аз го простудих Rolling Eyes И да ви се оплача резултатите показаха левкоцити в урината.Педи ми каза да не се притеснявам,тези лаборанти били с леки отклонения Crazy,привиждали им се често разни неща.Аз,да си призная,не съм особено шашната поради тази причина и също и това че миналата седмица същата тази лаборатория изкараха Стефи на сестра ми със същите левкоцити.Те веднага повториха изследването и тогава всичко беше чисто Sick И въпреки че казвам че не се притеснявам,си имам едно наум Confused Някой ако има какво да ме посъветва моля да сподели Praynig А иначе ще повторим изследванията,ама нека оздравее мишенцето.

Гале,Вяра вече научи стихчето за Дядо Коледа дето го пеше пускала тук,мерси Hug
Мишленце,от понеделник нататък когато кажеш и ти е възмжно да се отбиеш към Дружба,в близосто Горубляне,свиркай - дискът ще те чака,мъжо ще ти го даде Laughing Много увлекателно си разказала за недотам приятната ти екскурзия,но все пак си видяла много интересни и забавни неща Wink
Бодливке,как е тумбачето? Hug
нюня,хайде и ти бързо тук на отчет?
Пете,Калина плачка ли или е кротка както прогнозирах?Има ли колики?Ако имаш нужда от нещичко за малко момиченце,свиркай,с удоволствие ще ти дам някоя полезност от която имате нужда.Не го казвам  за друго,ами просто някои неща не си заслужава да се влага в тях за толкова кратко.Дано съм се изразила както трябва и сте ме разбрали.
Хайде Hug на всички

# 103
За езиците да се обадя. В Холандия основното положение е, че първо детето трябва да научи добре родния си език. Започват късно да учат други езици в училище.
Може би за това не можахме да намерим уроци по англисйки за малки дечица. Като казвам уроци разбирайте - пеят песнички, играят, четат им приказки. Чиста проба полезно забавление. Всъщност аз не очаквам да научи нещо, поне да слуша езика...
За това пък намерихме кой да дава уроци по китайски. Simple Smile

Иначе много хубави уроци по английски ( и не само) са тези с Мuzzy нa BBC. Сигурна съм, че има от къде да г дръпнете.  Grinning

ilindi4ka, тук също нямат легла. Който иска ходи да спи на...възглавниците. Laughing Който иска си играе. И се ходи със същите обувки, с които навън. Т.е. абсолютно, като при вас. И не връщат деца, защото им тече носа или кашлят. Щом са жизнени, без висока температура са добре дошли. Аз нямам нищо против. Иначе няма да ходи въобще. Така или иначе от там лови всичко.

mishlentze, сигурно много хубави снимки си направила. Такива места са много интересни за снимане.

galita, здавословно...най-здравословните закуски на Борил са тези от плодове. Обича сottage сheese (като извара, но някак по-мек вкус и на по-големи парченца) и му давам вместо обикновеното сирене, защото има малко мазнини. Кашкавала го ограничихме, но варено яйчице веднъж в седмицата на филийка не забравяме. Макарони (пълнозърнести) много обича. Яде кисели млека (гледам да са със захар, а не подслдител, по възможност без Е-та и не много сладки, също да са нискомаслени). Пека му в малки количества  мъфини и кексчета. Все пак цял ден беснеене го чака.  А като си ги правиш сам можеш да намалиш захарта, да намалиш мазнините, няма консерванти. Така общо взето всяка сутрин може да яде нещо различно и вкусно за него...и поне аз си мисля здравословно.

П.С. Днес ни дойдоха календарите! Много яки са станали. Това подсещане за коледен подарък на близки.
Борил нарисува и картичките до бабите. На тъмен лист хартия рисуваше с лепило и после му давах да ръси едни лъскави прахчета. Едната стана, като топка за елха, а другата пролича на заря. Другата година ще започнем по-рано и на всички ние ще направим картичките...сега просто няма да успеем и да ги направим им а ги изпратим навреме ...

# 104
  • Madrid
windy [YES] ,леле колко е порастнал Борил!Ама наистина ли той взима уроци по китайски? Simple SmileИнтересно,то на тази възсраст май е все едно какъв е езика,важното е самото занимание,което си е креативно.Последно помня,че Борил ходеше за по четири часа на занималня,сега по цял ден ли е?И спи ли,нали преди не спеше през деня?Самуил спи по около час на ден,така поне пише в тетрадката за отчет.Ти ми даде страхотна идея за картички,чудесно!Ще направим и ние заедно със Сами,пък какво толкова,че няма да пристигнат на време! Simple Smile
Лика,щях да те питам-пържените/печени/ филийки в тиган"тефал" ли ги приготвяш?И каква ти е сместа точно,в която овалваш?
Дес,явно е практика да бъркат в изследванията.Не виждам защо се обвиняваш за настинката,едва ли е студено у вас,за да настине,знам ли.Хриска ми е изключително сладичка,толкова миличка,а и като казваш,че е кротка,направо... Heart EyesДано се размине с лека настинка!А на каката едно голямо "браво" за стихотворението.Самуил все ми пее някакви песнички,но аз не ги разбирам. BlushЩе попитам учителката им.
Мишленце,направо във филм се почувствах с тази история,наистина много интересно,да се сблъскаш с тяхната култура и възпитание.Почти всичко,което сподели ме изуми.Не съжалявай за средствата,такива преживявания остават за цял живот.Сега вероятно си разочарована в известна степен от отношението на приятелките ти,но след време ще остане само спомена за едно вълнуващо пътуване! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт