Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Юле честито синче!
Да ти е жив и здрав дългоочаквания наследник!

Темичка добре дошла на теб и Стефи Hug
Нелчо миличка много съжалявам, че ти е било толкова трудно и болезнено - но важното е че всичко вече е нормално, гушкаш си малкото Мите и се чувстваш удовлетворена Hug
Пепе, Валя ако си мислите, че момжците не се съдират от рев когато ги къпят жестоко се лъжете - ела да видиш как ехти целият вход като започнем да се къпем #Crazy Crazy
За храненето - ние се храним на поискване. Общо взето храненията ни са на 2,3 или 4 часа. В началото имах голям проблем с едната гърда, защото каналите явно на същата са по тесни и кърмата оставаше в гърдата, обаче с упорит труд успях да ги отпуша и положението се нормализира. Сега вече се чувствам по-уверена и детето си суче по-добре. Абе всеки следващ ден е по-добър от предишния Grinning
За коликите  - и аз мисля, че Саб Симплекс са по-добри - Гоги съм му давала от тях и държа да кажа, че той е плакал от колики само 2 пъти Grinning
Ще бягам сега, а после ще влезна пак да кача малко снимки и на нашия сладур Hug
На всички, които днес се канят да раждат - леко и безпроблемно Peace

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 12:31 от tonesa

# 211
Честито на всички нови мами!!! Да са живи и здрави малките бебоци!   bouquet

lunes,като те чета и се виждам как бях преди 6г. със сина си. Опитай да се разсееш по някакъв начин. За хора,които са свикнали да водят активен начин на живот,това ежедневие,недоспиване и неувереност при първите моменти с бебето,са много тежки. Да не звуча като свекърва,но наистина трябва да се успокоиш и да се разтовариш сама.
Ние още сме 2в1, но така ме болят тазовите кости....  Confused не мога да ходя. Вчера бях готова да я раждам вече.
Пък през нощта като сънувам едни глупости.... едни кошмари, чак се притеснявам вече от мислите,които ми минават през главата.  Tired
Дано всичко мине нормално  Embarassed
Успех на всички,които са се запътили към родилното днес  Praynig

# 212
Ха хахах - и нашта мацка хич не ги обича  тия работа с банята - аууу реве та се къса -е чат пат има проблясйци и си трае де - но като цяло пищи юнашки - къде от страх, къде от глад - нали се къпеме преди хапването, че да не повръщаме  Laughing -  в началото се шашках ама сега гледам да я гушкам по време на къпането - е поомокря ме малко, но поне не се шубельосва толкова много Peace
За коликите ние сме на инфакол - една приятелка ми носи от Лондон - скоро ще си идва та ако някой иска да каже - опаковката стига за около 2 седмици и излиза към 10-12лв. - много са добри!
За пъпчето - мокрете смело и мажете после със спирт - няма никви грижи - ще си падне пъпчето и ще си заздравее Hug

Ооо и честито на новите мамчета - да сте много щастливи  bouquet
Днес сме на педиатър - после ще споделя - хайде са сега адиос

# 213
Ехооо! Аз се поизгубих, защото миналата сряда,

на 12 ноември, в 8.05 ч. родих нашата прекрасна Андреа! 3150 г., 50 см.   smile3521 newsm44

Родих нормално, в Майчин дом.  Всичко стана супер бързо - приеха ме в 5 ч. сутринта, само със 1,5 см разкритие, а в 7 и 30 вече имах пълно разкритие, дори не ми вярваха, че ме боли достатъчно  hahaha , за да ми сложат обикновени обезболяващи! И в 8 родих! Много съм щастлива!
В събота ни изписаха, но едва от вчера имам интернет вкъщи и сега успявам да влезна!

Честито на всички, които са родили междувремено! Ще се опитам да наваксам с новините по-късно!

Целувки! Hug Hug Hug

# 214
Здравейте и от нас

Честито бебчовци на всички нови мами-да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Благодаря на всички за съветите относно пъпчето,искам вече да пада,защото малко ме е страх от тази щипка ConfusedИначе и ние плачем докато се къпем във ваничката,но после,докато го мажа с кремчето и мълчи-явно му харесва.

Темичка-добре завърнала се ,аз май съм изпуснала момента с твоето раждане,дори вчера питах тук за теб,но никой не ми отговори Cry

Вале,благородно ви завиждам за нощния режим-сподели моля те как постигна спокойствие между 1 и 7 часа ?Ивайло се събужда през 3 часа като по часовник ,а тази сутрин се събуди в 6 и заспа в 7.30

След малко ще отидем на пробно кърмене и после дано да имам време,ще се включа да разкажа как е минало

# 215
Честито на новите мами - Юлия и Мадам! Да са ви живи и здрави слънчицата!  bouquet

# 216
  • София
 Честито на Юлета и Мадам да са живи и здрави бебоците.

Ние се къпем в корито след като ни падна пъпа . Ама на мен ми е второ и е много по-лесно , а на мамите с трето прочетена книга.
Иначе си мисля ,че щом ака 3-4 пъти всичко е наред .

Аз да ви кажа бях на пробно кърмене и лоша работа , но страшно няма ще дохраанваме важни са антителата и естесвения имунитет , колкото толкова. С дъщерята пих и хапчета за крави да ми се повиши лактацията и пак нищо.

Момиченца стискайте палци и се помолете с мен всичко да е наред с бебо ,днеска в 16,00 имам час при д-р Велковски да видим шумчето на сърчицето. Дано всичките ни бебенца са здравички и силни .

Прегръщам Ви силно и лек ден .

# 217
Юленце, МАдам, честити ви рожбички! ДА ви радват постоянно и да са здравички!

Вале, как се научихте на този режим???Давай съвети.Аз вчера го събудих на обяд и после беше кисел три часа.Спа 6, изкъпахме го, хапна в 21, после в 0 часа, в 3 , в  5 и като се започна един рев, едно чудо, без гласче остана милото детенце, почти не е спало.После поспа около час, сега пак плаче, чудя се вече какво да го правя.
Лунес, колийф знам че са много добри.Моя позната е много доволна, само те му помагали.Съдържат някакъв ензим и се държат в хладилник.
Денчо, колко често даваш инфакола, от капкомера или с лъжичка.
Митачето много обича във водата, но като го мажем и обличаме надава силен вой.
Мами, сменяте ли памперсите нощем?
Още не съм го изкарвала навън, днес е много влажно и вали, искам поне да има леко слънце или да е ясно времето.От болницата се е поизнежил предполагам.
Не може да се разберем с нашия тати за температурата и денонощно поддържа с климатика 22 градуса. Увиваме го с бархетна пеленка, едно тънко поларено одеялце и му мятаме друго отгоре.През деня е само с едно одеялце.Чудя се добре ли е, много ли е???Мамите с опит да дават съвети, че сега сме объркани и не знаем много неща...
Водичка не искаме, изпихме 10мл от снощи до сега.Чайче бебезан с лъжичка пийва по мъничко.

# 218
  • София
Пепе, спокойно, не само наш'те две кокони са мърли Joy Явно е всеобща черта  Mr. Green
МАДАМ, ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА! Радвам се, че си имала такова бързо раждане.
Sasa, стискам палци за прегледа всичко да е наред с Алекс!  fingerscrossed

Хана, честно незнам какво да ти кажа. В момента съм на догадки защо реве, защо не спи, защо не яде???? Но по принцип, това което четох за храненето, дневният режим трябва да е 7 хранения през 3 часа и след това 6 часа почивка за майката и за бебето. Поне според мен тя се будеше и ревеше нощем защото не ни чува и не ни усеща. затова и  тази възглавница мисля, че я успокоява. Понеже спалнята ни е рамка без крака и е много ниска, съм сложила и възглавницата на същото ниво. Само си поставям ръката зад гръбчето й и се укротява на момента и не ми се буди изобщо.
Е, таткото каза, че ще берем ядове, щото съм я била разглезила и вече щяла да реве като усети че не съм край нея ама ....какво да я правя като реве??? А и навсякъде пише, че бебетата не може да се разглезят до 6 месеца след това вече, ще сменяме тактиката  Mr. Green
Ето ти и линка към възглавницата: http://spelta.biz/mothers_hose.php?gclid=CKTR9fqUm5YCFRmMugod8iUm7A

# 219
Честито на новите мамчета-Юлето ,Мадам и всички други  които пропускам !
Да са им живи и здрави малките съкровища-много късмет ищастие да ги следват , а на мамчетата бързо възстановяване! newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525
Sasa - имаш нашата подкрепа и стиснати палци с бебо всичко да е наред :fingerscrossed   Flowers Four Leaf Clover Praynig
Добре дошли на всички завърнали се мамчета  bouquet
И ние сме с колики вече , снощи от 11 до 4 беше рев , сълзи  направо сърцето ми се късаше -давах Еспумизан ,слагах топли кърпи на коремчето , но нямаше много ефект само за 10-15 минути.Най-накрая заспа от изтощение , а днес е спокоен спинка си сладко , сладко-ще видим довечера как ще е.
Вале , как го постигна този режим? Браво на теб и на послушното бебче.
Момичета -да ви попитам ,някой от вас наясно ли е как се получават тези пари за раждане дето ги отпускат и колко лева са?Преди 5 години с Лъчи ми ги дадоха от работата , а сега знам че не е така , къде се ходи и какво се носи?
Аз ви оставям , че някой е гладен и държи много да папка. Hug

# 220
  • София
Нелка, Радослава, номерът с режима ми го повториха 200 пъти и двете баби, но затова поне нищо не мога да кажа прави бяха. Цитирам дослевно: "Вие трябва да направите режим и бебето да го следва не обратно"  Peace.
Зор е първите няколко дни докато се буди между храненията и реве или не иска да яде но за 2,3 дни свиква.
Вие да не помислите, че мойта мома въобще не се обажда? И тя си има часове за рев обикновено между 5 и 10 реве на почивки, в почивката и давам биберон. Mr. Green Ако таткото я гледа много доволно ми съобщава, че детето трябва да си развие дробовете така че да пореве не му пречи. Вчера вечерта ако ви кажа на каква сцена станах свидетел, нямах камера но умрях от смях. Оставих Сашо да я гледа аз да вляза да се къпя, че това сега ми е горе долу наградата за деня и се къпя дълго. Излизам от банята и чувам малката че реве, но след нейния рев чувам и още един. Влизам в стаята и какво да видя. ТВ засилен явно да я заглуши и като не е успял моя мъж я гушнал тя реве и той срещу нея повтаря. Обаче щерката не се стряска от неговия рев и продължава  hahaha Joy

Знаете ли в какъв срок трябва да си вземем акта за раждане??

За еднократната помощ четох някъде из форума преди, май се подава молба в НОИ.

Нелка, и ние поддържаме 22 градуса с климатика, само за къпането го увеличавам на 25, тя спи завита с едно поларено и още едно памучно одеалце. Но сутрин и следобед за по 10-15 мин отварям да се проветри, че иначе много се спарва въздухът.

# 221
  • София
Честити бебчета на Юлето и Мадам!   bouquet  bouquet  bouquet

Къпането било много забавна работа. Тъкмо приключим (дребното много се кефи) избърша го, сложа го на повивалника и като почне едно пиканееее. Тая малка пишка можела да се прицелва много надалече!  Laughing И такава мазна усмивка пуска после, все едно е свършил голям подвиг.
Пъпа още ни седи  Close но вече не се впрягам толкова. Преди малко ме "зарадваха", че първия болничен - от 01.10 - ще го получа не по-рано от 5-10 декември. Ако гледам положително, поне за Коледа ще купя нещо на Косьо.

Валя_76_08, на нас ни казаха, че акта ще е готов 20 дни след изписването. За еднократната помощ не бързай, защото там ти искат акта за раждане - копие и оригинал.

# 222
  • Попово
при нас декларацията за еднократната помощ се подава с ориигинала на акта за раждане в социални грижи, изплаща се към 20 число на следващия месец.
болничните се изплащат от НОИ, за сега са ми изплатени до 30.10  Simple Smile все още чакам обаче 50%товото майчинство което ми се полага за Тошето Naughty също от НОИ.

# 223
  • София
Здравейте мамчета!Имате прекрасни бебчета. baby_neutral Леко раждане и на тези които още не са.
Аз съм от февруарските мамита.искам да попитам дали има някоя от вас която е раждала във Втора градска болница,за да питам какво трябва да си нося и как е минало раждането.
Благодаря!  Hug

# 224
Честити бебчета на новите мами! Да са им живи и здрави!!!   :bouquet:

Относно режима - сматам, че колкото и да се опитваш с някои бебета просто не става. Опитах да махна нощното хранене със сина ми и какво - две седмици не спим по цяла нощ, нося, люлея, залъгалки... Накрая ние с научихме да не спим, ама той да не яд - НЕ  Mr. Green Така че най-добре е в някои случаи да се примирим и да се успокоим.

Пъпчето - падна преди три дни, къпем се на мивката. Слагам една хавлия на мивката, Калина отгоре и поливам с една кана. Много по-бързо и удобно ми е отколкото да влача кофи и корита в стаята. Поне докато е малка ще процедирам така.

И аз памперсите ги сменям нощем само като са наакани.

Саса, стискам палци всички да е наред на прегледа!

Лохиите - първия път си ми караха 40 дни, 10-15 дни яко, после слаби... Сега вече почти ми спряха. Шевовете зарастнаха и вече съм абсолютна пушка.

Разходка още не сме правили, само едно излизане на терасата. Иначе аз всеки ден си правя по една разходчица - 5-10 минути, половин час - колкото време имам. Действа страшно ободряващо  Peace

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 16:08 от petenceto

Общи условия

Активация на акаунт