Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 237 411
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Si_reni, благодаря за информацията! При дъщеря ми се оказа различно. Надявам се и при вас да е така, или поне бързо да се оправите!   bouquet

Благодаря  Peace

Имам час при д-р Ангелова другата седмица...

# 166
Привет!
От 1г имам проблем, в началото ми казаха че е домакинка екзема.
Скоро друг дерматолог ми постави диагноза псориазис, но само така, поглеждайки ме, без някакви специални изследвания.
Прочетох първата тема и ми подейства много затормозащо, подтискащо.
Сякаш едва тогава проумях колко сериозно е положението и как няма изход.
Засегнати са ми пръстите на ръцете, адски болки имам заради цепенето на кожата, за сърбежа няма да говоря.
Имам 2 малки деца и има моменти, в които не мога пълноценно да ги обслужвам, да ги облека, да сменя памперс, да ги окъпя.Правя го често с домакински ръкавици.
Може би трябва да кажа, че всичко започна малко след като родих за 2ри път.Все още кърмя.
И че майка ми също страда от това заболяване.
Мазала съм с какво ли не, вкл. и с мехлема на др.Порязов, ефект краткотраен, след което всичко се върна с още по-голяма сила.
В момента пия Мерц и мажа с един крем на Шпириг-Excipial Manelolsalbe.
Съдържа цинк и сякаш добре ми се отразява, но е едва 3ти ден, та не смея нищо да кажа.
Ще си купя и Омега 3,6,9, ще започна Дюкан олекотена форма за кърмачки...
Сериозно съм уплашена...

# 167
Лейди ФиЛ,здравей  Hug
 И аз като теб прочитайки първата тема се ужасих  Sick...Жалко е и имам чувството,че колкото повече медицината напредва ,толкова повече и болести се появяват.Сами сме свидетели как всяка година се "появяват" разни вируси  ooooh!
   От хората които пишат тук и страдат от години от това заболяване,разбирам,че няма лечение.Надявам се все пак да бъде открит лек  Praynig
          Остава надеждата  и  това да си споделяме   Peace

# 168
Здравейте
до сега не съм писал в тази тема, от близо 12 години има прориазис-вулгарис. За първи път се появи когато бях на 18, оказа се че е е наследсвенно от баща ми...та както и да е. Исках само да кажа че аз бях на лечение миналата зима при д-р Къдурина във Военна Болница. Моето лечение се състоеше основно от 3 неща:
1.. водни процедури с соли от мъртво море
2. облъчване на тяло и скалпа на главата
3. мазане с крем (което продължавам да правя и сега)

1 месец след лечението ми се оправи напълно кожата (имах петна по цялото тяло преди това) , лятото ходих на черно море. Общо взето близо 1на година бях "чист", сега пак имам петънца (всяка зима така става). Не съм спазвал диета. И сега си позволявам всичко, но със сигурност след употреба на алкохол и тежки храни усещам сърбежи по кожата и ми се зачервява кожата на лицето и главата. Единствения шампоан, който ми понася главата е Psorian, за тяло ползвам Linola Fet (води се добавка за баня) - все едно се миеш с олио, но определено ми пази кожата от изсъхване.Опитвам се да не се ядосвам, защото конкренто в моя случай съм на 90% сигурен, че това е моят причинител на проблемите.

ПС: оставам телефона на кожната клиника във военна болница, но се чака много..Аз чаках за преглед близо 2 месеца, единственото хубаво нещо, че лечението за Прориазиса се поема от здравна каса.
тел: 02 922 55 34

# 169
  • София
Някой ползвал ли е козметика с минерали от Мъртво море и как ви се отразява?
Мисля да взема някакъв крем за лице, който да се ползва и за ръце.
В момента псориазисът е в затихнала фаза, но от студа кожата изсъхва и се лющи малко.

# 170
Ползвала съм соли за вана от Мъртво море. Добре е с тях, но много скъпо излиза,  а ефекта не е траен. Я кажете това Linola Fet ползвал ли го е някой друг? Мисля да си го взема за миене. А дали няма някакви вредни съставки? Четох в нета, че мажат и бебетата с него.  newsm78 Аз сега се мажа с Цитросепт без да го разреждам с нещо. Направо от шишенцето мажа. Засега ефектът е добър. За поддържане става, то е ясно че пълно лечение няма

# 171
                      Simple Smile  Здравейте!
       Да кажа,че водих сина ми на преглед при д-р Ангелова.Много съм доволна от отношението и.Изключително внимателна дама!!!
След доста обстоен преглед тя каза,че не е псориазис.Оказа се липса на витамин А.Изписа ни лечение и диета  и след 20 дни ще се видим пак.
     Нека всички които се колебаят дали да  отидат на преглед и не са сигурни в диагнозата да не се отказват,а да потърсят компетентен лекар.Три години ходя по лекари със сина ми.Надявам се този път лечението да е успешно.

Ще пиша пак  Peace

presty,ти ме масочи към тази лекарка   bouquet
                         Hug МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!  Heart Eyes

# 172
ще ми кажеш ли и на мен координати? Миналият петък на малкият ми син му поставиха диагноза псориазис, а кожната лекарка във нашата поликлиника все я няма и не ни обърна много внимание. Искам да чуя и второ мнение на специалист!

# 173
ще ми кажеш ли и на мен координати? Миналият петък на малкият ми син му поставиха диагноза псориазис, а кожната лекарка във нашата поликлиника все я няма и не ни обърна много внимание. Искам да чуя и второ мнение на специалист!

Заповядай:
0899419181 Ангелова-29-та поликлиника в София, кабинет 308
Трябва да си запишеш час.Вчера имаше много хора,всичките със час  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4361

Аз ходих без направление,но може да си вземеш от личната лекарка  Peace

# 174
Si_Reni, много се радвам за вас!  Hug Честно казано и аз си мислех, че твърде вероятно да не е псориазис, така както казваш къде са петънцата по кожата. Сега да пожелая бързо оздравяване! Д-р Ангелова ме диагностицира и мен.  Peace

Аз нали се къпя с един шампоан, понеже имам плаки само на скалпа, и засега съм много доволна. Направих си труда да потърся шампоаните на Neutrogena, оказа се че с този, който използвам сега имат еднакво активно вещество - 3% salicylic acid, zinc complex. Зачервяванията за избледнели, а и самите плаки не са толкова наслоени, сърбежа е по-слаб.

# 175
Здравейте

Досега съм писала в темата само един път, но ви следя, когато имам време.

Имам псориазис вулгарис от малка - даже не се сещам точно от кога - беше само едно петно на глезена, което после изчезна и се появи същото на лакътя. Едва на 11 години се прояви, предполагам вследствие на емоциоанлен стрес или навлизането в пуберитета. Така или иначе винаги съм имала петна само на лактите и едно две на колената, и на главата. През 20 ми години се появиха и няколко на торса под кръстта, вследствие на триенето с дрехите. Едва когато забременях и спрях локалните медикаменти (ползвала съм Клобедерм, Дермоват, Дайвонекс), станах истински зле  Sad Беше нормално да се влоща след рязкото спиране на кортикостероидите. Бях решила, че в един момент обострянето ще отшуми. Но не. Реших да пробвам PUVA терапия. Това ми предстои. Ще пиша разбира се какви са резултатите.

Въпреки, че по това, което съм чела и виждала знам, че не съм от пациентите с много тежко състояние, се страхувам как болестта сякаш набира инерция . Винаги съм била против това да провеждам самолечение, и това е причината толкова години да не посмея да пробвам нещо на своя глава - било то билки, ОМЕГА или хомеопатия. Чела съм за различни диети и това ме е обърквало а и всеки болен знае, че лечението явно е много индивидуално. Освен това не съм доволна от досегашната си среща с лекари, които ти предписват лекарства и с това "приключват". Надявам се този път да е различно...

Si_Reni, точно исках да ти пиша, че надали синът ти страда от Псори, а виждам, че вече и лекар ти го е казал. Аз не съм лекар, но все пак ако говорим за най-разпространения тип Псори, проявата му обикновено винаги е на лактите, коленете - въобще места, където има механично триене. Другите видове не са ми толкова ясни, но те са по-тежки форми.

trick, преполагам лечението ти също е било PUVA.?  Моля те пиши в какво се състоеше и дали е трябвало да спазваш някакъв режим.

Аз лично не съм забелязала за толкова години някакво влияние било от алкохол, цигари, видове храни или стрес. Предполагам защото тялото ми не е било много засегнато.

Ще съм благодарна, ако някой е правил PUVA и сподели опит и мнение!

Бъдете здрави!  Peace

# 176
          Светла Кръстева   Hug
                                                         Благодаря  Grinning
 Аз все още не смея да се радвам.Нека мине лечението,пък ще видим.Все пак съм много обнадеждена  Peace
  Благодарение на тази тема и на вас открих д-р Ангелова  Heart Eyes

# 177
Ronja, правили са ми PUVA и в комбинация с меланинин и без, при мен ефекта не беше особенно траен или по-различен от която и да било подобна терапия
SI_reni, много се радвам за вас и стискам палци диагнозата този път да е вярна Peace.

-

# 178
Presty, може ли по-подробно да споделиш как протичаха сеансите и колко бяха на брой. С какво си се мазала по време на терапията, как си се чувствала, как си се пазила от слънцето? Цялото тяло ли третира и колко точно беше ефекта? Ходила ли си на работа и въощбе всичко Simple Smile Аз от своя страна ще споделя като почна как върви  Peace

# 179
Има ли кърмачка, която си е правила облъчваща терапия за псориазиса по време на периода, когато е кърмила? От две години не съм се облъчвала и станах много зле. Искам да направя терапия ,но незнам дали ще повлияе на млякото, а искам да си кърмя още бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт