Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 237 418
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Принципно не би следвало да има проблем, но когато и аз ходих със същите намерения, може би за да си вържат гащите, казаха че при бременност и кърмене не смеят...По-добре изчакай до морето, аз така направих-кърмих 2г и 8мес Wink

# 181
Има ли кърмачка, която си е правила облъчваща терапия за псориазиса по време на периода, когато е кърмила? От две години не съм се облъчвала и станах много зле. Искам да направя терапия ,но незнам дали ще повлияе на млякото, а искам да си кърмя още бебчето.
Лора, аз ходих да ме облъчват докато кърмих. Не е имало проблем. Но все пак послушай докторите какво ще кажат  Peace

# 182
Здравейте, днес мина първия сеанс. Пия само псорален но определелено ми е едно особено. Presty, а можеш ли да ми кажеш дали правилно съм разбрала за Алпикорта? На мен ми казаха, да го слагам след измиването на салицила, но аз да питам дали не трябва и той да се отмива  Rolling Eyes

# 183
Здравейте!
Аз също съм ходила на процедурите във ВМА, и то две години.Първата година започнах през ноември, защото ми казаха, че това е най-благоприятният период.Процедурите продължиха един месец - водна терапия със соли от Мъртво море, след това облъчване и, разбира се мазила.На мен ми изписаха Daivonex и Daivobet.Ефектът беше бърз, но за съжаление краткотраен.Въпреки това следващата година отново реших да направя процедурата.Месецът отново беше ноември, но различното беше, че бях родила наскоро и все още кърмех.След първоначалния преглед ми казаха, че имайки впредвид това, че кърмя, ще се въздържат да ми предпишат мазилата и ще пробваме само с процедурите.Ходих редовно - всеки ден от понеделник до петък, в продължение на 1 месец.Но... както може би се досещате, ефект нямаше.Явно миналогодишното ми повлияване е било не от процедурите, а от небезизвестните мазила.Така че спрях и това "лечение".
В предишната тема съм писала за лечението с рибките в Турция.За мен това остава единствената ми надежда.Тази година ще ми бъде трета поред и се надявам най-накрая да видя един по-дълготраен ефект.
Успех на всички!

# 184
Ronja, Alpikorta не се отмива. Миналата година през април ходих във ВМА, направиха ми 20 процедури с прекъсване, защото се влуших. Пих неотигазон, но на 5-ия месец започна бързо и много лошо влушаване на състоянието ми, въпреки, че не съм го прекъсвала и за ден... Преди доста години са ми правили и PUVA + меланинин, но нямаше кой знае какъв ефект. Моето лично мнение е, че процедурите не теябва да се правят по време, когато е обичайно да си зле, зашото така се подтиска външното появяване на болестта и веднага щом спреш положението става много по-лошо. По-добре е да се правят когато си в ремисия и така просто я удължаваш, поне моят опит е такъв.
Mamatoni, моля те сподели по-подробно за лечението с рибките и за твоят опит от това лечение???

# 185
Преди доста време още във Първата тема , аз написах рецептата на едно билково мазило.Това билково мазило действително има ефект- може да е по-бавничък и да изисква търпение (за разлика от кортикостероидните мазила) , но действително действа.Мога да кажа че аз го ползвам близо година и половина - две , но ефекта вече е налице.Ръцете ми са изчистени , по краката както писах преди време имам 1-2 плаки , които вече порозовяха и нямат люспи отгоре.По главата вече имам само 1-2 петънца , а на изчистените от плаките места дори не си личи че някога е имало петна там.Това мазило е безвредно за бременни жени и деца , все пак е само от билки - не съдържа нито алкохол нито някакви лекарствени там продукти.Проблем е вече , ако някой е алергичен към някоя от билките.Аз пия също и фолиева кислена и мога да кажа че също помага , а и е полезна и за бременни жени , за костите , за кожата.Пия всяка вечер по 1 хапче.А относно диети - честно казано  не виждам голям смисал в диети , но действително и теглото има значение, забелязала сам го. Не хапвам свинско - 1 път до 2 пъти на няколко месеца най-много.Сладко отвреме на време си похапвам.Алкохола почти го забравих (само ако има повод - 50 гр , не и повече ). И моля ви имайте търпение и пробвайте мазилото.Никъде не прочетох коментар на някой , който да го е пробвал , освен моя коментар.Нищо не губите ,а и няма да съжалявате ако пробвате. smile3521

# 186
Presty, съгласна съм с теб, но..въпроса е как да настъпи ремисия при мен. Исках да пробвам с нещо различно от "лечението" досега.  Малко съм разочарована, че Алпикорта съдържа кортикостероид  Cry. Решила съм, ако Пува не ми помогне да почна с хомеопатия. Краси ще прочета назад за мазилото  Peace Радвам се че ти помага.

# 187
По руската телевизия гледах едно предаване, в което говориха за една гъба, Чага се казва, расте по брезите в Сибир. Една лекарка  изреждаше болестите и каза, че лекува дори и тежко заболяване като псориазис. Някой чувал ли е за тази гъба?

# 188
здравеите,не съм писал отдавна.Имам напредак в полъжителна насока спрямо псориазиса.От извесно време съм на съровоядство,резултата е полуйителен.ако изка някои ,може да си изтегли книгатаотhttp://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=220&LangID=0&Letter=*''книгата е за суровоядството ще я намерите.нужно е испорт,трява да се движите.за сега съм обнадежден щте пиша по нататък как съм Praynig

# 189
Някой ползвал ли е LINOTAR GEL ? Моля споделете ..... Благодаря
http://www.schickersunichem.co.nz/linotar.asp
http://nam2.com/health/shop/en-us/dept_5.html

# 190
Привет на всички форумци!
От понеделник и аз преминах от другата страна на барикадата, при вас. Диагнозата на сина ми е "псориазис вулгарис", поставена му на базата на хистологично изследване, което направих в София. Понеже сме от Русе, а аз хич нямам вяра на тукашните лекари, настоях да се вземе биопсия и да се прати в София. Това стана реди 20 дена и в понеделник резултата беше горната диагноза. Та от понеделник до сега, когато се регистрирах, изчетох много внимателно тази и старата тема. В резултат на прочетеното и това, което аз си знаех (не съм медицинско лице, но 7 години съм работила в сферата на здравеопазването в пряк контакт с всякакви лекари), видях, че предписаното от нашата лекарка няма да помогне. Тя изписа един крем, който се забърква в аптеките. Съставките са му досущ същите като на Лоринден А. Това установих защото съм свикнала да разчитам почти всяка рецепта на лекарите-краснописци. Ядоса ме факта, че я попитах дали в този крем има кортикостероид и тя отговори, че има мнооооооого малко.
От тази моя презентация искам да ви споделя, че няма да го купя и ще мина на "бабино" лечение с билки. Знам, че болестта на сина ми е така да се каже "прясна", но не искам да минавам през метода "проба-грешка" на нашите медици, понеже на всички им е ясно, че щом не се знае причината за тази болест, то не може да се намери и цяра. Поне ще спестя на детето си тъпкането със синтетични гадости.
Сега ще седна и ще отворя старата книга на баба ми от 1948г. и ще направя сама един курс на лечение, пък да видим какво ще излезе.
Тъй като поста ми стана дълъг, спирам засега, а ако някой се интересува за нещо по-конкретно, с удоволствие ще обяснявам, стига да мога.
Бъдете здрави всички вие и успех в борбата с тази отвратителна болест.

# 191
Traqna , съжалявам че това ви е дошло на главата  Sad
Дано успееш да помогнеш на детето си Hug, наистина, медикаменти които да лекуват няма, а и повечето са с кортикостероиди, които само временно намалят симптомите Confused
Просто ходете на море-това май е единственото най-безопасно като лечение /можете да правите и калолечение на Поморие примерно, през НОИ/.

# 192
Благодаря за съвета MTV, стига да имам средства - какво по-приятно от лечение на море. Ама ми се струва, че няма да можем дълго да стоим. Ще видя какво ще излезе от цялата работа. Както написах, от три дена съм в кюпа при вас и нямам още никакъв опит за споделяне, но поне написах какво смятам да правя. Пък какво ще излезе - ще докладвам.  Simple Smile

# 193
Някой ползвал ли е LINOTAR GEL ? Моля споделете ..... Благодаря
http://www.schickersunichem.co.nz/linotar.asp
http://nam2.com/health/shop/en-us/dept_5.html

# 194
Аз съм новак в борбата с тази гадост, но се опитах да изнамеря някаква информация този гел. Направи ми впечатление (лошо), че никъде не са описани съставките или поне активното вещество. Успях само да разбера, че съдържа катран, което принципно влияе добре, но не е описано под каква форма е, т.е. до каква степен може да се усвои от организма защото катраните са канцерогенни.

Общи условия

Активация на акаунт