Времето как бързо отиминава,АПРИЛчо вече сам се заиграва!

• 12 728
  • 272
  •   1
Отговори
# 150
Хелънче, ще ви заринем с песни, да знаете, ей!

Милата снахичка, дано се оправя по-бързо. Аси 2 седмици плющя тази лечебна хумана, но нали е дебелокож, не му се отрази, освен леекинко на обиколката на дупето. Но си абсолютно права за алергиите,околната среда и изобщо света, в който живеем. Остава ни едната вяра за по-добро!  Praynig

Ясмина, абе нас ни няма в тази таблица + не мога да пиша в нея, трябва ли да се дърпа или нещо подобно?

# 151
Здравейте мами,

хайде и ние в отбора на зачервеното гърло. От вчера Бобката покашля някак по-странно, не е като да се дави от слюнката си и тази сутрин грабнах и детето и беж на доктор - добре, че отидохме.
Изписаха му Стодал - мами има ли според вас бебчета със зачервено гърло, които се оправят само със сироп и чайче. Предния път като беше така Боби се разболя, сиропчето не му помогна, разви кашлица с храчки. Не искам да съм песимист, но дали този път ще се разминем по-леко  newsm78 

Днес съм дала задача на татито да купи увлажнител за въздух, не виждам от какво се разболява това дете, освен от сухия въздух вкъщи, причинен от парното. Като беше голям студ два дни не съм го извеждала, а той вчера зачерви гърлото, според мен де, поне като го слушах как покашляше.

Някой има ли такова чудо на техниката вкъщи - увлажнител имам предвид? Какъв да вземем, някак си не ми се дават 200 лв, сигурна съм, че това е някаква проста машинка, и само благодарение на маркетинговите трикове се продава толкова скъпо. Та ако ме посъветвате ще съм ви много благодарна  Hug

Милени, Хелън, какво да ви кажа за връщането на работата... Тъжно е, обаче нали всичко това пак за мъниците го правите, ами ако не се върнете и останете без работа в тези времена дето се задават ? не го мислете толкова, ще видите , че и тогава ще дарявате с много любов мъниците и те ще бъдат щастливи  Hug

# 152
Vanyivan, Алекс преди месец беше със зачервено гърло и кашлица и се оправи само с Витамин Ц. И температура имаше цяла седмица и като я вдигнеше повече давах Панадол  Thinking Според мен може спокойно да се оправите и без антибиотици и други подобни  Thinking Бързо оздравяване  Heart Eyes

За овлажнителя, ние дадохме 350 лева за обратното обезвлажнител и ефекта просто е забележителен. Купихме го преди да се роди малкия, защото живеем в нов блок, влажността беше ужасно висока. Имаше конденз по прозорците и мухъл. Е, забравихме ги тез проблеми Simple Smile Така че по принцип от такива уреди смисъл има, не е просто рекламен трик  Hug

# 153
Добър ден  Hug
има слънце разгеле днеска и драскам 5 реда и бягаме с малчо навънка

cenitelkata, много хубава картина сте си взели, браво  Peace. Ще споделиш ли откъде, че и аз отдавна търся (има-няма 3 години  Laughing), но все не намирам подходящата.

Картината е от Бриколаж  Peace имаше страшно красиви
леле Милени  Tired ужасно е не знам какво да кажа ,защото никога не съм била пред такава дилема Tired бъди силна и стискай зъби щом се налага ,а за песента тъпкано да ти се връща и на мен ми е любима тая песен  Hug
Ванче ние имаме овлажнител за въздух на Делонги е прилича на летяща чиния  Joy един синичък много е готин  Peace не беше скъп и върши чудна работа .........да ти издам една тайна като ми се разболееше Сашко слагах в него и 2 пакетчета чай от лайка  Peace той го прави всичко на чай и в цялата стая мирише на чай и диша детето много по-лесно ,забелязвам и при Стефан веднага му се запушва носа от сухия въздух  ooooh!
Иване знам го това с джиесемите ........ей нали знаете което си го правим сами никой не може да ни го направи  #Crazy много задълбах ама бързам и няма да мога да се обоснова  Rolling Eyes
Хелън много м и гадно за вас през какви неща минаваш  Tired Дано бързо израсте алергията .....а на тема едно време ........няма смисъл квото било било сега сме длъжни да се борим за здравето на децата си  Peace Hug
айде чао и до послееееееееееееее бегайте на слънце   bouquet

# 154
Благодаря за всички музикални поздрави, кафенца и закуски. Така хубаво ми стана на душата.

Vanyivan
, Дари като се разболя, започна с хрема, вдигна температура и докато стигнем до педи вече беше с много червено гърло. Аз хич не съм фен на антибиотиците, но тя като каза че директно минаваме на Зинат и аз изобщо не си и помислих да пробвам за начало без. Дано на Боби не е толкова зачервено и бързо се оправи и със сиропчето. А за обезвлажнителя нищо не мога да ти кажа.

Milenni, напълно те разбирам, мила. Аз също ще се връщам на работа от януари и ми е супер гадно  Cry Още повече, че всички около мен смятат че правя грешка (не визирам семейството ми) и като започнат да ми обясняват с възможно най-укорителния поглед че ще пропусна толкова неща и се чувствам още по-ужасно. Аз реших така още преди да започне да се отразява тази тъпа световна криза, но сега след като виждам че нещата стават все по-зле и май няма начин, ще трябва да работя. Засега го правя от вкъщи, но работата ми е такава, че не може всичко да правя от нас, и за да мога да работя пълноценно и да си върша работата като хората ще трябва да го правя от офиса. Не знам при хората около вас как е, но специално моя мъж май ще ги пускат принудително неплатен отпуск повече от месец, и направо не знам какво ще правим  ooooh!

За режима на Дари:
6.30 - 7.30ч. - мляко
10-10.30ч. - мляко
13-14ч. - обяд (зеленчуково или месно пюре)
17-18ч. - каша или плодово пюре. Като в плодовото пюре слагам бисквити, или пък започнах да и давам едни със сметана, купила съм и с извара да я пробвам, уж по-хранителни.
20.30-21ч. - мляко
Това са моите кулинарни шедьоври, ужас, а като чета вие колко разнообразна храна давате  Embarassed

Аз да ви кажа без да искам съм въвела глутена с едни бисквити на Плазмон, които и троша в плодовото пюре. Така смело и дадох още при първия прием 3-4 бисквитки (тогава не знаех че са с глутен). И май нищо му няма на детето. Така че вече мисля и попара да започна да и давам.

helenblondy, дано бързо я израстне Еличка тази алергия, че е ужасно направо.

Хайде чао от мен, че се отплеснах пак в писане, а работа ме чака.
Хубав ден и приятни разходки   bouquet

# 155
Здравейте на всички !!!

Не съм писала от много отдавна. Да си призная честно бях решила повече въобще да не пиша,но година и 3 месеца с вас не се заличават лесно.Причини няма да изтъквам , за да не възбудя нови спорове ( скоро имаше такива - четях тайно ). Само искам благодаря на майчетата , които не ме забравиха ( те си знаят кои са ).

Искам да честитя рождения ден на Ади. Ирина , да ти е жива и здрава голямата помощничка.

Vanyivan , ние имаме овлажнител от Джъмбо ( 40 лв струва ).

И малко инфо от нас - имаме 2 зъбчета .Последните 2 седмици имаме кошмарни нощи( които продължават). По цяла нощ се дере -няма успокояване.
И отчета от последната консултация ( тя беше преди повече от 2 седмици ) тежим 8050гр ( +650гр ) и сме високи 70см ( +1см).
Ядем цяла порция попара ( хляб и чай само ) с голямо удоволствие.

И не на последно място .Това , което ме провокира да пиша беше клипа , който Сисе направи.
Сисе , страхотен е  Hug Hug , браво на теб.

# 156
ааа, забравих да напиша - лекарствата давам, катослагам Елица в шезлонга и и отварям устата с едната ръка, стискайки (като Ваняиван), наливам лекарството в спринцовка (като Дидимора) и й го плъзгам по едната буза отвътре (като ВаняМ) - така че, мерси и на трите  bouquet Бибобибо - значи и ти ще се връщаш рано на работа? Ами според мен никога не е "време" да се върнеш на работа! И на 2 години да станат - пак са си бебета- ние сме различни хора, с различни работи - така че не се връзвай - всеки сам си знае...много неприятно това с мъжа ти - ти си първата, при която чувам световната криза да се отразява и в БГ... Sad Миленак - зъбчетата долу ли са ви? Има ли някой със зъбче, пробило пъро отгоре (без долу да има?). Скоро говорих с моя приятелка - стоматолог (упс, лекар по дентална медицина - извинете) - та тя ми даде интересно обяснение, че това със заболяванията и температурата по време на никнене на зъб си има и др причина - при никнене на зъбче имунитетът спада ( и аз не знам по какви механизми) и затова децата са по-предразположени към заболявания (грип, дрисък, хрема...) - т.е. може да си има и Т и дрисък и отпадналост, но зъбчето само да е предиспозиция към всички тези "заболявания"...и след всичко това и всички сополи и кашлици от страна на Елица, сега чакам поне 20-на зъби наведнъж  Laughing

# 157
  • Бургас
Най-после да успея и аз да се включа в новата тема, че тя ще вземе да свърши Tired
Но си имам една голяма двегодишна помощничка и направо лудницата е пълна вкъщи Crazy
Сисее, браво за клипчето, страхотно е   bouquet, обаче моята щерка ще трябва да я обличаш като кръстница Wink
За овлажнителите - аз не ползвам, защото за спалнята си взех електрическа печка, в която се налива вода Rolling Eyes и овлажнява въздуха Peace
Емма, с тия къщички насред снега, направо ме връщаш в първите ми коледни празници като гаджета с мъжа ми и ми става едно хубавоооо Blush
Зъби нямаме, но доживях да чуя думичка и тя е "бау"  Mr. Green
Миналата година за пръв път не изпращах картички. Предишните няколко години изпращах между 100 и 150 картички, лични и служебни. Втрисаше ме като наближат празниците, имах мускулна треска на ръката поне месец след това Crazy Иначе като дете се радвах, когато мъжът ми получаваше картички, но си смени адреса за кореспонденция с този в офиса и тази година ще ги получава там Confused
Толкова за днес, бягам, че ми обърнаха къщата с краката нагоре Shocked

# 158
Миленаг, видяли, че Коско добре си наддава - само дето се тревожеше, че бил мъничък  Hug

Бибобибо, щом имаш подкрепата на семейството, какво друго има значение. Тези хора, които ти приказват колко ще изпуснеш, връщайки се на работа, дават ли си сметка, че на теб никак не ти е леко да вземеш това решение? И че отивайки на работа, ти не гледаш да се оттървеш от детето си, а ти се налага да го направиш- не винаги можем да правим само това, което искаме, така че горе главата - Хелън е права - и на 2 годинки да стане бебчо, за нас винаги ще е рано.....

Хелънн, голям си изобретател - 3 в едно му се вика на твоя метод  Mr. Green

Реянче, права си, телефона е разработка на Самсунг, но нещо хич не ми е удобен. Ти твоя ползваш ли го?

Момичета, мерси за инфоро за уредите - ще пиша какъв сме взели и дали сме доволни  Hug

# 159
helenblondy ,отдолу са му зъбките на Косьо.  И стига с тия болести , да бягат по-бързо от вас.

Vanyivan , един месец качва добре , а другия-малко. Но яде много и изразходва много енергия.

И на нас ни подариха такъв уокър на чико. Готин е .Ще го ползваме , но по-нататък.  Пише , че е за над 9 месеца.

Его го моя телефон - много е готин.
http://novgsm.com/a2/offers.asp?parent=3118&mo=10777&m=84

# 160
helenblondy, Vanyivan, благодаря ви  Hug Аз винаги съм разсъждавала по същия начин, и никога не бих си позволила да говоря така на някоя майка, защото знам колко е трудно и че колкото и да растат децата винаги ще ни е мъчно за тях докато ходим на работа.
Аз все се каня да ви питам дали усещате вече кризата, защото около мен моите познати само се оплакват. Освобождават хора, взимат им служебните коли, работата намалява драстично. И не говорим за някакви малки фирми, а за доста големи. Само да вметна че всички те работят и на международните пазари, така че може би това оказва влияние  Thinking

helenblondy, Тази теорията на твоята приятелка се връзва при нас, защото и на Дари седмица след като боледува и пи антибиотик и изби първото зъбче.
Сега май и второто е на път, имаме кошмарни нощи като milenag, но се надявам бързо да отмине и този период. milenag, дано отминат и при вас бързо.

Goldie
, я дай малко повече инфо за тази ел.печка с вода. Стана ми интересно  newsm78

# 161

helenblondy, Тази теорията на твоята приятелка се връзва при нас, защото и на Дари седмица след като боледува и пи антибиотик и изби първото зъбче.
Сега май и второто е на път, имаме кошмарни нощи като milenag, но се надявам бързо да отмине и този период. milenag, дано отминат и при вас бързо.

Бибобибо, същата работа беше и при Боби - точно седмицата преди да му избие второ зъбче, детето се разболя и пи АБ. Сега, докато го преглеждаше докторката каза, че горно зъбче е на път съвсем скоро да пробие. Има нещо вярно в тая теория - хайде, дано си вземем зора с тези зъбки и другите да не ги усетим  Praynig

Миленаг, няма страшно-щом е здрав Косьо и наддава, кога повече, кога по-малко, работата е ясна - добре си е детето  Grinning

Аз днес няма да излизам, не защото Боби е с червено гърло (времето навън ми се струва достатъчно хубаво, за да го разходя за малко), а защото вчера най-накрая си изпрах количката. И познайте какъв е проблема - Неееееееее, не е мокра все още.
Просто съм толкова хай-тек ориентирана, че днес не мога да си я сглобя  Embarassed

Хелън, не си сама в това отношение, аз до сега си премълчавах,, ама то моето на нищо не прилича. Защо мислите, че още нямам снимка на Боби на аватара  Embarassed

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 15:06 от Vanyivan

# 162
Ясмина, много добра идея  Hug  Написах си мейла  Peace

И на мен не ми се мисли като дойде времето да тръгна на работа как ще оставя малкия... Но и това ще трябва да се случи. Дано да не се налага да е скоро  Praynig
Ние днес си направихме една хубава разходка, а сега Жики си играе с лелите си и се смее на глас - най-прекрасният звук! Сърцето ми се разтапя като го слушам как се смее!

Пожелавам на всички болни бебчета бързо да оздравяват!

# 163
Здравейте!

Честити месечинки на празнуващите днес бебоци!!!

Ето и нашия режим :

06,00-07,00 ч. - кърма
10,30-11,00 ч. - кърма или половин бурканче плодово пюре с извара / сметана
13,00-13,30 ч. - месно пюре (половин бурканче, много рядко цяло)
17.30-18.00 ч. - кърма или половин бурканче каша
20,30-21,00 ч. - кърма
+ 2 нощни кърмения.

На работа не ми се връща. Вярно, че още някой лев никога не е излишен, особено в голямо семейство като нашето, но не искам да си оставям детенцето на друг човек, който да стане свидетел на първите стъпки, първите думи и още хиляди първи неща, които трябва да си бъдат само наши! Нямам баби на разположение - свекърва ми живее в Русе и не е добре със здравето, а мама вече 10 години е на небето. Остава вариантът с яслата. Момчетата са ходили на ясла и аз съм доволна (не са боледували повече, отколкото докато бяха в къщи). Но няма да пусна Поли на ясла, преди да навърши 2 години. Дотогава ще си стоя с нея в къщи.
Между другото, търся си работа, която мога да върша от къщи. Аз съм електроинженер по образование и в момента се занимавам с преводи на техническа литература. Харесва ми, а така мога да си бъда в къщи край децата. Ако нещата потръгнат, ще бъде чудесно. Напоследък обаче работата понамаля - може би заради кризата.  Sad   Затова се оглеждам и за нещо друго. Ако някой може да даде идеи, ще съм много благодарна.
Е, ако не намеря такава работа, пак ще се върна на старото място. Само че то е частна фирма и не плащат много...  Sad

Бързо оздравявне на всички болнички бебчета! Hug

П.П./ Ето и моя телефон, макар че той не отговаря на изискванията, защото е тип пудриера (моят е бронзовият 7390). http://www.nokia.bg/A4574314

# 164
  • Варна
Списъкът с пощенските адреси почна да се пълни  newsm10 На тези, които съм им изпратила покани, имейлите са оцветени в оранжево. Ако някой не е получил, да ми пише на лични.
tanzen и тези, които ги няма в табличката с бебоците. Кликвате върху ето този линк и скролирате най-отдолу, където пише "Редактирайте тази страница". След това си попълвате данните  Peace

за връщане на работа не ми се мисли още, най-вероятно ще е септември'09. Мъжът ми нещо подмята, че не иска да се връщам на старата си работа, а ще ме вземе в нашата си фирма, ама да видим... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт