АПРИЛските деца пишат коледни писма!

• 10 704
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честито на вчерашните и днешни именници!   bouquet

Ексче, дано скоро да се похвалиш и следващия път всичко да е успешно!  Hug

Ванче, ще ви чакаме за партито!

Рени, браво на големия мъж! Много бързо ще настигне кака си  Peace

Ние пък на Валката имения ден го празнуваме 2 пъти - и по нашенски, и по католически. Все пак, колкото повече, толкова повече!  Mr. Green
А като бях малка, нашите ми празнуваха ИД на Ивановден (Ирена съм, да не се чудите  Mr. Green), но после открих, че има и празник на Св. Ирина и си избрах него за ИД, защото хем по-близко до името ми, хем е по-малък и не оставаш незабелязан сред многото именници. И най-хубавото е, че мога да си събера всичките приятели, иначе на големи празници, повечето хора все са ангажирани със семейни сбирки, или нещо друго.

Татянка, страшна си! Много ще ми е интересна реакцията на Милена, дали ще има търпение да не ги отвори всичките наведнъж?!  Party

Аги, а има ли вероятност Тони да каже, че не иска Томас, а си иска бибата?

За клуба си мислех, че ще е добре да поръчаме торта и сокче за децата, ама ако решите да е сандвич или пица, нямам нищо против. За нас винаги можем да поръчаме на място нещо, а и не се знае, колко татковци ще могат да дойдат.

# 211
  • София
Честит празник на Катета ни!

ЕксчеHug С пожелание скоро да ни се похвалиш за  EFP
Татянка, календарът ти е станала страхотен.  newsm20 за уменията, търпението и желанието.
Какво става с поръчката на играчките - докъде сме, защото от общата поръчка повечето неща пристигнаха.

Данче- имен ден досега официално не съм празнувала на Емо - само съм черпила колегите. Не сме решили кога да го празнуваме. Свекърът (на него е кръстен Емо) празнува на 30 май, освен това Емовците празнуват и на 17 и на 18 юли (в зависимост от източника на информация  Mr. Green), на 8 август и на Архангелов ден. Мислехме да му харесаме 18 юли за в бъдеще, че май тогава сме го сътворили  Mr. Green Но пък на Архангеловден имам и аз имен ден та може и два пъти да му отразяваме на малчо именцето.
Енви мед не бях давала доскоро, но за сметка на това в градината поне веднъж на 2 седмици следобедната закуска е филия с масло и мед. Този уикенд Емо сам си поиска мед да яде и след това му сложих и в чая, но досега не бях давала. Интересното е, че много обича чай и на ден пие поне 2, но никога досега не са били подслаждани. Орехи е опитвал.

Момичета исках да ви споделя нещо, което ме тревожи. Емо като му се направи забележка, ако не се тръшне да реве, спира да говори и ако иска нещо започва като бебе да мучи и да сочи с пръст и така поне 30 минути. Вече няколко пъти ми прави това нещо и взех сериозно да е плаша. Говорих с познати и мисля да се консултирам с логопед. Притесненията ми идват след последното падане на 13 октомври, когато си пукна веждата и направи голяма цицина. Страх ме е да не си е увредил мозъка - не дай Боже Praynig

Вашите малчовци правят ли така? Възможно ли е да го прави нарочно? Най-често го прави като се напикае. Дали не се чувства гузен, че не е казал на време?

Хубав ден ви пожелавам  Hug

# 212
Здравейте!
Да ви почерпя, макар и виртуално за именния ден на дъщеря ми  Grinning

Честит имен ден на всички!

# 213
Честит имен ден на Катетата,да са живи и здрави имного обичани  bouquet
Честито на патерица и на Алекс на Смин,и дано не пропусна някой Hug  bouquet

# 214
Привет!
Честит празник на Катетата и всички други празнуващи!

Нещо нямам настроение да пиша, ще ме извините. В момента ми е напрегнато - незнам защо точно сега.

# 215
Раче, аз бих се посъветвала с логопед.  Peace Прилича ми на психологически проблем, а не да е от удара. Нали и ние с Пепи имахме/имаме подобни проблеми...  Confused Мнооого търпение, нежност и обяснение му е майката, ама той е по-голям... Много  Hug на теб, че знам каква мъка е за родителя!

Ренка, в тинейджърските си години мечтаех Crazy, да се казвам  "Ирена" - без логично обяснение, не познавах жена с такова име, но ми звучеше страхотно...
Blush

# 216
Раче, все още няма известие да са пристигнали, ама довечера ще ходя до пощатата да проверя или през седмица ще мина направо до митницата да питам ...

# 217
Честито на празнуващите и от мен  Hug !
Днес бях на фризьор,замазахме положението,лошото е  че бритона никакъв го няма  Joy ,много надълбоко съм го взела.Но добре ме направи  жената,даже и се боядисах черна  Simple Smile .Казах на Аксел ,че вече сме с еднакви прически,като момченце съм  Laughing .Снимки довечера,но не е за хора със слаби нерви  Laughing .
Раче и според мен  не е за логопед ,обаче не смея да давам съвети,защото дето се казва ,аз с моите деца не мога да се оправя,пък какво остава за другите.Ето например Аксел си е точно за логопед,вече на 6 години а не приказва както трябва.но и за психолог се замислям .След раждането на Инес много се промени това дете,казва че не го обичаме  ,че обичаме само Инес и такива работи ,не искам да задълбавам,става ми мъчно  Sad .Иначе се мъча да обръщам внимание и на двамата.Проблема обаче ,че баща му много  му се кара ,обижда го ,правя му забележка ,но той казва че много го глезя и нищо нямало да стане от него и се чувствам  провалена като майка. Ами оплаках се  Tired .

# 218
Катета, малки и големи, Честит имен ден!
И на Али на патерица Simple Smile
Тинче, ти пък защо не празнуваш, не си ли на Цветница.
Енви, орехи и мед Симона не обича. Правя опити да давам от време на време , но не става.
Аги, много са готини покупките!
Деси, Шошка за два часа що може да погълне и на злоядите деца порциите ще изяде, но така няма да стане от масата да играе. Така че, каквото решиш.
Татянка, супер е станал календара.
Раче, не знам какво да кажа. Виж при Тони на Скарлет логопеда помогна, но ми се струва че си е някакъв период да се прави на бебе.

# 219
Халапела, просто седнете една вечер, сами, и обсъдете възпитанието на децата. Обикновено момичетата се явяват по-послушни като цяло, да не говорим, че малките деца са по-глезанчовци, големите обират пешкира както се казва.
Аз няколко пъти като ми прекипи от поведението на Саш и сядам да му говоря, т.е. давам знак, че съм сериозна, и че така няма да продъ;лжаваме. Изказвам си мнението, той като цяло дори да не е съгласен поне го обсъждаме. Не може да обиждаме децата си, това не е редно. Саш как му казва на Тони понякога, ще го удушите и вие ако го чуете. Такива цветисти изрази ръси и на мен ми е много неприятно, даже ме хваща яд направо.

Кате, Честит Имен Ден!
Бъди здрава, щастлива, всичко най-сладичко ти желая, а соленкото да са само мезета и червено винце!!!
  bouquet

Значи 7-ми, неделя, 10 часа?Ок, ок, просто съм абсолютен шемет и това си е .

# 220
Благодаря ти  Чаено момиче ,виждам че ме разбираш , пробвали сме да говорим ,ефект никакъв .А за момичетата  че са по-послушни, за Инес не важи , да ми е жива и здрава ,ама е дива  за 10 момчета  Joy .

# 221
Раче, Емо нали ходи на ясла? Да не би да копира от по-малките деца?
Иво понякога се глези така (при него наистина е глезене, защото както вече писах, той е много спокоен и уверен в себе си и в нас) и ъъъм-ка и сочи с пръст като Дани, пищи театрално, слага пръсти в устата, лапа разни неща от пода. При Албена (детегледачката) и при свеки номерът винаги минава и затова той винаги им го прилага. Когато се опита да се "беби" и на нас с Младен обаче, ние му казваме, че не го разбираме и ако обича да използва думи, за да разберем какво иска - иначе не можем. И спираме да му обръщаме внимание, т.е. не толерираме и не награждаваме поведението. Това винаги помага, веднага се сеща как да говори. От време на време му разрешавам да открадне бибата на Дани и да се окичи с нея  Laughing  Все пак и двамата са бебета, нищо че едното бебе говори доста добре и знае за какво служи гърнето  Laughing
Младен също се ядосва понякога, когато някой от двамата стане непоносим, но аз се намесвам и го успокоявам, а после даже го моля да се извини. Все пак децата не са виновни, че им се играе, а той е уморен. Основните правила вкъщи и всичко относно възпитанието си го обсъждаме редовно, както и въобще неща ,свързани с децата - какви играчки да се купуват, какви дрехи, обувки, къде да ги водим. Макар че Младен казва да решавам сама, аз много държа и той да участва активно в тези неща, за да не се откъсва от децата и проблемите, свързани с тях и ако наложи вето за нещо, го спазвам.

Енви, Дани още не е проходил. Но почна да се катери по дивана и столовете в кухнята, в момента това е доста по-интересно от ходенето.

# 222
Момичета, я кажете, купихме на тони един лабиринт с дървени топчета, за моториката. Знаете ги, имаше ги по немските сайтове, но големи. Ние купихме малък

Искам да купя 24 броя за яслата /за коледни подаръци/, но не намирам сайт, в който да има такива. Само тези от снимката, те са с малко топчета и са по 4 лв.
Аз искам нещо мааалко по-голямо, за по 6-7 лв някъде се пада /толкова го взех от магазин, но там са им останали само 2 бр/

# 223
Кате, да си жива и здрава  bouquet Добре, че влизам от време на време та да видя какъв празник е. Как може да съм толкова не просветена незнам. Преди имах извинение, ами сега?

По зададените въпроси:
Крис проходи още преди годинката за разлика от сестра си, която го направи в 14-я си месец. Твърдението, че момченцата били по-бавни в това ( и други) отношения се оказа не вярно тук.
Иначе отношението на Лекса към него...ами доста по-добро от колкото в началото. Но е рядкост да дели играчки с него. Иначе на последък започнаха да играят заедно по малко. Тя доста често е груба към него, но не мисля че е осъзнато. Иначе други неща си ги прави съвсем съзнателно. Например от рода на " само мен ще пипаш а Крис не". Има и моменти на любов между тях. Най-силно изразена е ако е била на гости на баба си и първото им виждане след това. Но като знам какво беше от нейна страна като се роди дребния ( то не че и вие не знаете де, малко ли се оплаквах тогава) сега дори не трябва да се оплаквам.

# 224
Добро утро:)
Аги и да има, според мен не рискуваи да поръчваш за градината. Вече пратките започват да се бавят и може и да не пристигнат до Коледа

Общи условия

Активация на акаунт