С вяра в себе си творим, ний в ДОБРИЧ Коледен базар да сътворим (49)

• 16 308
  • 228
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Добрич
Краси, честно казано 2 дена нищо не свърших, защото с малкия е почти невъзможно да се прави нещо. Иначе съм направила 10-те диска от Борето, боядисах крушките от Хриси, само трябва да се лакират и дооправят. Имам още 10 крушки да направя. Снощи се хванах с една друга измишльотина и тъкмо си мислех че съм свършила и малкия се залепи и ми развали работата, аз пък да го дърпах си развалих и другата щуротия и така 2 часа напразен труд. Всичко отиде в мивката, а аз изревах 100 кила сълзи от яд.

# 151
Дали нямаш за какво да ревеш, че си писнала за някакви си провалени джундурии... Rolling EyesИ утре е ден бе, базарът няма да избяга Hug

# 152
ЗА ДА ИМА УТРЕ И ЗА НАС

# 153
това е петиция, която не успях да линкна Embarassed Cry.Надявам се някоя от вас да помогне и да я подкрепим.
Лека!

# 154
Краси, къде да я търсим тази петиция?

Имам въпрос относно яслите. Искат ли ви пари за подаръци за Коледа, които ще останат в групата? Колко ви искат?
Вчера ме изненадаха, че трябва да дам /като тона е точно такъв!/ 20 лв. за подарък, който ще остане там....баси подаръка, че той трябва да е купен минимум от онзи магазин с дървените играчки в Стария Добрич....+ да е съобразен с възрастта....Днес ще се разправям...Как е в другите ясли?

# 155
  • Добрич
Добро утро.Черпя ви по едно кафенце.
Боре,ами и в яслата и сега в градината постоянно се искат пари за нещо..така е..А вашия случай си е направо наглост вече-не за сумата,а за определянето на закупуване на подарука и оставянето му в градината.Чакай малко-къде е тогава радостта на детето ,че си е получило подаръка,който е "искало",че той е негов и може да си го занесе у дома и навсякъде където иска да си играе...хоп после подаръка му общ ShockedКато искат госпожите играчки за градината-събират се парички и се купуват играчки за целта,ако вие родителите желаете...Пууу понякога много се дразня,взеха да става много нагли бе.

# 156
Добро утро!
При нас пък пишат писмо до Дядо Коледа ,като оставят списъка навън до шкафчетата , за да видят родителите и предния ден всеки родител си носи подаръка опакован с картичка с името на детето , за да го подари Дядо Коледа .подаръците си ги вземаме в къщи пак опаковани (не разрешават да се отварят там и с право според мен).а за играчки ,които трябва да останат в градината събираме пари или купуваме  от остатъка , който остават от парите за консумативи(тоалетна х-я , салфетки , вода ) , които събираме за месец.
Бори наистина не е хубаво това -как ще се почувства детето , че не е получило това което си е пожелало(може би ,че не е било добро ) , те дребните са толкова чувствителни . Cry
Спинки не се притенявай колкото направиш толкова.Той и моя помагач така прави понякога в стремежа си да помогне. Wink
Лек и спорен ден на всички!

# 157
Искам да кажа, че според мен тази заповед на кметицата е пълна пръдня, а самата кметица въобще не е заинтересована, а си прави кампания....Какво точно е забранила с тази заповед? Сега не могат служителите на ясли/градини да събират парите, а това се прави от родителите..т.е. реално няма никаква забрана....
Нали ги знам какви играчки ще купят - китайски, не съобразени с възрастта, които догодина ще са начупени...никакъв поглед върху нещата...направо като чуя "Да дадат родителите..." и ми се повдига...поне подход да вложат малко...ясно ми е, че се дават пари и това няма да спре....
Малко набрах сутринта, та затова така звуча  Wink
Но са и прави, че ако оставят избора на родителите да купят играчки за групата, един ще купи за 2лв, друг за 20....Цялата система смърди.... Confused

# 158
Бори ,при нас в яслата миналата година беше както ти е писала Красето Peace

При нас пък пишат писмо до Дядо Коледа ,като оставят списъка навън до шкафчетата , за да видят родителите и предния ден всеки родител си носи подаръка опакован с картичка с името на детето , за да го подари Дядо Коледа .подаръците си ги вземаме в къщи пак опаковани (не разрешават да се отварят там и с право според мен)
Peace
Аз днес съм по центъра с децата ,ако се разхождате свиркайте Hug
Лек ден на всички  bouquet

# 159
  • Добрич
Ето я петицията, за която говори Красито:

За да има утре и за нас!

и темата

# 160
# 161
Спики, чудесна идея за опаковане на шампанско Hug

# 162
Спинки страхотни са !Ама ще стане бой за тях май.И Арчела каза , че ако има такова шампанско ще си вземе   и аз искам такова.А и това е чудесен подарък според мен за празниците.
Айде да събираме от сега членски внос , за да може да купим още шампанско и Спинки да ги направи (ако има време и желание естествено).

# 163
Здравейте момичета!
Днес намерих време и успях да  се информирам за ставащото. Радвам се, че се справяте добре.   
1. За членски внос или сумата, която сте решили всеки да внася, съгласна съм. Одобрявам идеята ви.
2. Както обещах,  ще се включа в Коледния базар с продукция, която все още не е в напълно готов вид.
3. Картички също ще направя /мойте със снимки/;  коледни късметчета със сувенирче; кошнички с лакомства /по-скоро бонбони/ засега; и още изненади, някой от тях са само идея в главата ми, но се надявам, че ще бъда готова до  деня, който обявите за предаване на стоките за базара.
Ще се постарая да следя темата и в близките дни.
Поздрави, Д. Ор.

# 164
Спинки страхотни са! Направо..........
Дормани благодаря ти, че отново се притичваш на помощ   bouquet
За детските градини и яслите, ми свършиха силите да коментирам. От както сме почнали градината, си мисля, че ако бяхме в частна щеше да е по добре, защото парите са все същите май. Само името им е общински детски градини. Предлагам да ги направят акционерни дружсетва, и да си купуваме акции, ще ни излезе по евтино, и ще имаме собственост, да знаем какво плащаме в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт