В БАНКЯ ще тичат малки крачета по жълти пав&#

• 16 070
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Надя79, кога ли ще се запозная с теб на живо като си толкова работеща жена  Grinning Трябва да измислим нещо, да знаеш  Thinking

Мони, по темата за образованието на децата да кажа, че и аз съм от бранша - магистър филолог от СУ и с педагогическа специалност и опит в няколко софийски училища като преподавател по български език и литература на 6-ти, 10-ти и 11-ти клас  Crazy Преди година пък преподавах английски на възрастни (че имам и такава специалност). Честно казано, въпреки опита, който имам, не съм толкова притеснена за бъдещето образование на децата, а още по-малко за това, че сме тук в Банкя и това може да им попречи на достъпа до добрите училища в София. Личният ми опит показва, че средното образование е най-важно от гледна точка на избора на професия и въобще професионална ориентация като възрастен, без с това ни най-малко да подценявам началното, разбира се. Но темата е мнооого широка и подлежи на безкрайна дискусия.
Мария Ст., а ти не бързай се преместваш от Банкя или поне изчакай да се запознаем, а и децата да запознаем, моля те  Wink
За съжаление още не мога да се изкажа съвсем адекватно за детската градина, че Емил все го задържам заради малкия (заради болестите разбира се), а и заради адаптацията в новия ни дом, но сега вече мина и последната ваксина на дребното, стана на година и половина и вече сериозно се заемам с това, баткото от 2009-та да започне да посещава детско заведение  Party Все си мисля, че година и половина на детска градина и една година предучилищна са достаъчни, за да не е като "диваче" в първи клас. Ще видим, де  Laughing .

Тази седмица май ще бъде много студено, но ако ходим към парка за разходка ще пиша, та може и да се видим с някоя от вас  Hug

# 226
браво, лилиииииииииииииииииииииииии!благодарение на теб темата ни е блестяща!!!

newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 09:56 от софи1914

# 227
Мария, моля те, кажи какво е положението в детската градина в Банкя. Какво не ти харесва? Събирам информация от сега. Имам племенник, който беше записан в яслата, но много боледува и няма да ходи до април месец.

Galiushka, моите ходят във "Фоти" на детска градина. Миналата година беше поносимо, но тази много съм и насъбрала... пусто не ми се сменя така по никое време... А в държавната дори само размера на групите ме плаши, иначе познавам няколко майки, които нямат оплаквания, но аз просто не мога да си го представя. Как е възможно една учителка и една лелка (като втората има и куп други ангажименти) да дадат дори елементарно внимание на 30-тина деца? По едно време нашето братовчедче беше там и имаше дни, в които спяха по 2-ма на легло (преди 2 години - сега не знам как е). Та въобще не съм се замисляла за там. За яслата съм сигурна, че ще ги стяга старшата, която им е сега (от доста години я познавам), но пак стои въпросът с бройката.

А,знаете ли,исках да ви питам хрумвало ли ви е да попитате повече неща във връзка с детските градини?Например с какви методи въдворяват ред и дисциплина,как се наказват децата когато не слушат и др.подобни.Понеже живея в близост до една и ги наблюдавам всекидневно ми хрумнаха токова много неща,за които нямаше никога по-рано да се сетя...

Avgusta21, ти сигурно при "Фоти" живееш? Или при държавната? Ако е първото, разкажи повече, моля те - въпросът ме касае лично.
Иначе на въпроса ти - хрумвало ми е, разбира се, това е едно от първите неща, които питам. Рядко обаче се получават отговори, които в последствие не се оказва, че драстично се разминават с действителността...

Мария Ст., а ти не бързай се преместваш от Банкя или поне изчакай да се запознаем, а и децата да запознаем, моля те  Wink

Абе чакам, аз, чакам... ама нещо много съм се обезкуражила покрай неволите ни с "Фоти" тази година и хич не знам догодина какво ще го правя синковеца с предучилищната. А си е мноооого път до София... освен може би до "Люлин".

Хриси, мерси за пожеланията за двамата именници   bouquet Аз бях изненадана, че от тази година и Ния фигурира в Никулденските именници, преди я нямаше.

# 228
Надя79, кога ли ще се запозная с теб на живо като си толкова работеща жена  Grinning Трябва да измислим нещо, да знаеш  Thinking

Уикедните съм на линия, имаш ми номера, звънкаш и се разбираме  Laughing
При положение, че живееш на горната улица срамота е да не запознаем децата, които са ни на една възраст даже Wink

# 229
честит празник   bouquet  bouquet  bouquet

некво разделение на квартали ли се получава?!?
10 жени сме в тая тема и пак се сформират групички!
говори Бай Бардър 4

# 230
Еее, ти пък разделение, Кики29 живее точно над нас (ако не греша) Wink

# 231
Привет!

Толкова се радвам да открия такава тема тук Grinning Преди 4 години, когато се преместихме в Банкя, пуснах такава, но почти никой не се разписа в нея Grinning

Да се представя - живеем по пътя към Градоман - до стария Снежен Рай, дъщеря ми е на 3г. и половина, ходи на градина в Банкя, но не в държавната - и там беше, но не й понесе. Аз работя, доста далече при това.
От 2 седмици съм на нова работа, и от първия ден детето се разболя, разбира се, точно в този момент не можех да си я гледам, досега все сме успявали с комбинации с бабите, но този път едва спасихме положението, като една приятелка от форума ми услужи с нейната детегледачка за няколко дни. Но и този вариант не става, жената получи културен шок от пътя Laughing
Сега си търся жена от Банкя за гледане, когато е болна и евентуално за взимане вечер 2 пъти в седмицата...
Ако случайно някой се сеща за някоя позната, съседка или нещо подобно, ще съм много задължена!

# 232
  • София
Добре дошла, мартеаHug

Аз не мога да ти помогна с детегледачка, но все някой ще е по-компетентен!  Peace

Погледни първата страничка и напиши вашите данни да ви добавя!

# 233
 welcome мартеа

# 234
.... жената получи културен шок от пътя

Ох, развесели ме неимоверно с този лаф Laughing

Приятно ми е да те видя и тук  Simple Smile

# 235
...

А вие от къде се познавате? (ако не е тайна)  Simple Smile

# 236
Съвсем не - от темата за детските градини в Люлин и Банкя  Simple Smile  По едно време даже щяхме да организираме занимания по балет за децата, ама явно и двете сме твърди заети, та не стигнахме много по-далеч от добрите намерения... Освен ако Мартеа не е направила нещо, за което не знам, де  Simple Smile

# 237
Съвсем не - от темата за детските градини в Люлин и Банкя  Simple Smile  По едно време даже щяхме да организираме занимания по балет за децата, ама явно и двете сме твърди заети, та не стигнахме много по-далеч от добрите намерения... Освен ако Мартеа не е направила нещо, за което не знам, де  Simple Smile

и на мен ми е много приятно, благодаря, че ме насочи Grinning
Нищо не съм направила Embarassed завъртя ме въртележката и така... Но времето е пред нас Grinning

# 238
  • София
Извинете момичета! Това
...

А вие от къде се познавате? (ако не е тайна)  Simple Smile
е от мен, не бях излязла от общия!

# 239
е айде ше те извиниме  Joy

Общи условия

Активация на акаунт