СЕПТЕМВРИйчето засмяно гушка и целува мама!

• 9 635
  • 218
  •   1
Отговори
# 195
Веси,ами то само нослето , надявам се да пресака и да няма друго

Пебс,ами аз незнам ама от тоз коларгол плаче детето,а клеевата нали щипе  newsm78

# 196
Мирта,да ти кажа на Лизи й ги капя даже по-лесно,от колкото другите! Rolling EyesНе знам,но не ми изглежда да я щипят.Нищо не й става!Аз съм направила и една малка дозичка от 0,5мг. физ. р-р и 2 капки клеева т-ра. Rolling Eyes Може да е малко,но действа за сега! Peace
А можеш и да вземеш да му давам клеева в сокче,за да го подсилиш и да не се разболее! Peace

# 197
Здравейте   Party Flutter

Честит имен ден на Стиляни и Стиляна    smile3525

да са живи и здрави малките красавици  Flutter и много да спинкат и да слушкат  Laughing

Аз се зачудих дали Стела няма и тя имен ден днес  newsm78 и аз да не знам Thinking

Болничките да се оправят бързо    Hug
А Ерайчо голям ужас е преживял  Sad да му минава по бързо.

И Стела онзи ден докато я хранех бутна манджата на земята малееее напарво откачих. Ама карам се, чистя пък тя мълчи и не мрънка на стола. Дали виновна се чустваше незнам   Wink

# 198
Честит имен ден на Стиляна и Стиляни! Дано името им носи много здраве и добър късмет!    bouquet   bouquet   bouquet
Мари, прииска ми се да изям всичко от почерпката  Hug

Инче, наистина си върхът откъм идеи!  Hug Стоил, а и всички останали са били възхитени от теб, както и ние тука - евала!  Hug Hug

екатеринче, трябва да провериш в някой църковен календар и аз не знам дали имате днес имен ден... newsm78

Беринче, голям ужас си изживяла, а пък Ерайчо да не говорим. Дано не прави повече такива опасни бели, а ръчичката да му мине бързо Praynig

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни!

Аз не писах два дена, почти три, защото Деси единия ден си разби носа и като текна кръвта изгубихме ума и дума. На другия ден пък, т.е. снощи, повърна на фонтан, а и беше акала на разтройство. Много се уплашухме, защото тя никога не беше повръщала досега, дори като малко бебе. Но днес няма повече такива работи и се надявам, че е било от храна, защото аз вчера на обед взех, че й дадох малко, ама съвсем малко, кисела краставичка - три-четири хапчици. Голямо пръцкане падна цял следобед, два пъти ака (твърдо) и вечерта като се нахрани я взех да й мия устата на мивката. Ама тя нещо се разрева и понеже едната ми ръка е мокра, та другата, с която я държах, беше единствената на разположение и аз, за да не я изпусна я притисках и 'провлачвах' по себе си докато я пусна на земята. В момента, в който я сложих и блъвна. После имаше и онова супер рядко ако на водичка. Ще им се не видят и краставичките, ама то аз съм виновна, защото й дадох. А как да не й дам като се строява в две редици до масата като обядваме и иска да яде и тя въпреки че си е изяла целия обяд само преди 5 минути!!!  #Crazy

# 199
Пебс,Благодаря за съвета  bouquet
ekaterinast ,Стелките мисля,че празнуват на Стефонов ден Party

# 200
Мирте, ами ще сложиш по-малко капки клеева  Peace пробвай първо на твоя нос  Peace
а коларгола "събира" сополите и след известно време е хубаво да се почисти нослето, т.е. пак да го натискаш. Но всъщност Тошето пък няма сополи, нали  newsm78

Тео, Екатерина, честито и на Стелките - празнувайте сега, пък после пак  Party нека има повече подаръци за сладурките   bouquet

Ески, ние като сядаме на масата, задължително има нещо дето става и за мишльото - въпреки, че той отскоро си възвърна апетита и едва от снощи вика "амммммм" на нашто ядене. та тая вечер ще правим риба и може и да не му дам, но съм поръчала на таткото да вземе 2 доматчета и 1 краставица - ще му нарежа половинкадомат и малко парче краставица и ето го амкането за него. Пък ако нищо не става от масата, обикновено слагам голяма филия хляб на видно място и посяга към нея - не че яде, ама си чеше венците с кората ...

Еми и Васко не съм ги чували скоро - Васко засичам с бабето на кухнята, ама мама не се е включила скоро 

а за "белите" и "поразиите" - ами те мъниците не са виновни, а ние  Rolling Eyes ако ги оставим в кухнята - ще бъркат в пералните, ще вадят от шкафовете, ще обръщат манджи и т.н. ако не ги допуснем обаче и затворим вратата - няма да направят беля. Ако оставя вратата на кенефа - ми много ясно, че ще се намърда вътре - ще размотае ролката, обърне коша, бърка в чинията и т.н. ако си оставя кремовете и козметиката на ниско, еми много ясно, че и там ще овършее ... така, че децата не са виновни, а ние  Peace кофтито е само, че животът на българина е събран в няколко стаи и не можем да осигурим пространство на децата - без забранени неща, ел. уреди и т.н.  Тъй че от известно време се замислям и вместо да кажа, а пък днеска каква беля направи, казвам на мъжа ми - ох, днеска знаеш ли, че забравих вратата на кухнята отворена  и т.н., или пък че съм си оставила кафето на ниско и т.н. ...

# 201
Мирте а прави ли ти впечетление  дали го сърби нослето   тоест да го търка.Ако има нещо такова   му вземи секрет от носа да го изследват  да няма някой бактерия.Пишати това ,защото нашия батко беше така.Всички болни да оздравяват.То  това време е ужасно.

# 202
Ей ама тези деца много палави-само падат...удрят се.... Rolling Eyes

Ами да ви кажа това,че има кой да ми помага както се вижда не ме успокоява много много,защото аз хич не излизам-от работа-вкъщи,а там нон стоп с малкия,като добавим и мъж,отсъстващ половината година,супер палаво дете и работа,която също ме натоварва психически ей ги-опънатите нерви налице.
Честно да ви кажа по добре се чувствам и не се нервя толкова ,когато се занимавам по цял ден с него,поне мога денем да легна да поспя.Ама айде обещавам повече да не се оплаквам.Само исках да го споделя,ама следващия път ще знам-ще си мълча Rolling Eyes

# 203
Ками,недей така,знаеш,че не сме го казали с лошо! Hug  bouquet Hug
Споделяй си,оплаквай си се,нали сме тука за това! Wink
Аз си мисля,че ако ходя на работа ще ми е по-добре,но сигурно ако ходя ще мисля обратното! Rolling Eyes

# 204
Истината е ,че с деца е трудно-ходиш,не ходиш пак си е зор.Аз преди да тръгна пък се бях побъркала без социални контакти,първите седмици в офиса гледа диво малко Grinning

И аз да честитя именния ден на Стелито Heart Eyes

Косе редовно си дояжда с кора хляб като ни види да ядем,кората си му е задължителна,а като се сетя преди кака хапвахме пред децата и те не разбираха какво правим,ама сега няма как и те имат място на масата Mr. Green

# 205
Ooo, Ками, аз напълно ти влизам в положението. Изобщо не ми се тръгва на работа именно заради това положение, което ти описваш. Ама няма как януари почвам и аз  Rolling Eyes Не стига, че цял ден ядове на работа (то зависи и кой какво работи де, ама явно и твоята и моята работа са от тия дето могат мнооого да те натоварят умствено и психически), ами и като се върнеш вкъщи детето си го поемаш ти, после готвене, чистене, пране и не знам още какво, всичко нас чака. Убедена съм, че работещите майки имат много по-малко време за почивка и за себе си отколкото, когато само са си гледали детето. Еееех, тежка е съдбата да една българска майка....

Куши, все забравям да ти пиша. Голямото копче на "Голямата игра"  Wink не работи може би заради батериите. Проверено е на практика при нас. Нашето също спря и моят мъж го разглоби цялото чудо, за да види къде може да има прекъснати връзки и т.н. Оказа се, че няма нищо такова. После се сетил да смени батериите и то проработи  Peace Явно на голямото копче му трябват повече тоци  Laughing

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 19:36 от Escarina

# 206
Убедена съм, че работещите майки имат много по-малко време за почивка и за себе си отколкото, когато само са си гледали детето. Еееех, тежка е съдбата да една българска майка....

Ески, при мен не е точно така - през деня не мога да готвя, ако пусна пералнята простирам вечер като сме двамата с таткото, готвим вечер - само единия от нас, прахосмукирвам вечер, не мога да отида да си потстрижа косата, защото няма на кого да оставя детето /мъжът ми е с ненормирано работно време и може да се прибере в 18 ч., може и в 24 ч., може да работи и в събота и в неделя/, пазаруването е мираж /с  дете по магазините  Crazy/ ... наобяд не лягам да спя, защото имам да измия пълна мивка от сутринта и обяда, тогава мога да пусна и пералнята, а ако спи повече от час и таткото ще закъснее, трябва да направя и нещо бързо за ядене/. Кафе пия на екс максимум за 1-2 минута ... тия дни детето не спи наобяд - спи само навън  Rolling Eyes  единственото развлечение е интернет и то сме двамата, та пиша постове по сто часа  Rolling Eyes  така че по цял ден играем, гледаме картинки и снимки на компа и цялата работа остава за вечерта ... ама аз не се оплаквам - свикнала съм на педал, така че не ми пречи
а бе всяко нещо си има плюсове и минуси
Кам, не се сърди, не ви знам отношенията вкъщи, но аз ако имах близки с които живея или поне в същия град, определено щях да намеря време за себе си и за развлечение  Peace пък ако живея с майка ми - естествено, че част от домакинските, да не кажа изцяло, задължения ще ги поема тя /както всяка майка разбира се/  Mr. Green та сори - не исках да обидя никого, наистина не знам вкъщи как се разбирате и как живеете  Hug  Heart Eyes

а за работата не ми се пише и даже не ми се ходи - ненормирано работно време, 24 часа на разположение, вечер мога да си тръгна в 18 ч., а мога и в 22 /до последно не се знае какво ще се случи/, няма събота, няма неделя - винаги могат да ти се обадят, а най е хубаво да ти звъннат в 2 през нощта ... ама въпрос на избор ... или по-скоро на липсата на такъв ...
тъй че всеки си знае себе си, да не почва пак спор и да няма разсърдени  Stop  споделяй, всеки има някакво напрежение, сори за предишния пост, че съм те обидила

# 207
Веси, аз пускам пералнята да работи през нощта. Сутрин като стана правя закуска за Деси и за мен, после след като хапнем, простирам и/или прибирам изпрани дрехи, поочиствам малко докато Деси си ходи и играе наоколо. В 11:30 отивам за кухня, а девойката я слагам да спи към 10:30-11. Тогава и пазарувам от магазинчетата наоколо. На обед ядем - първо Деси, после аз и тати понякога, мия чиниите, след това пак игра и към 14:30 девойката пак е комадирована да спи в леглото или излизаме навън, ако е хубаво времето, тогава пия/пием и кафе. Като се приберем, закуска следобедна, после мама почва да готви, ако няма сготвено, което идва към 18-19 часА и отива докъм 20-22 часА, зависи какво готвя. Междувременно Деси я къпем и вечеря и си ляга. А пък ние тепърва вечеряме и досготвяме. Сега още не сме седнали например. После мия чиниите. В общи линии, ако няма някакви извънредни ситуации, това ни е ежедневието. А пък като тръгна на работа, вярно, че няма да се занимавам с дете през деня, но пък ще ме натоварят с други проблеми и като се прибера вкъщи, (почти) всичко ще чака пак на мен. Затова казах, че разбирам Ками, защото си представям ежедневието точно както тя описва своето... Сега не казвам, че и на теб ти леко, да не ме разбереш погрешно. Особено това, че няма кой да ви помогне изобщо и никога. Майка ми поне е тук и понякога й поверявам Деси за разходките. Но през 90% от времето си го правя гореописания режим сама.

П.С. Между другото доста често ходя да пазарувам с Деси - след като се върнем от разходка или пък я вземаме с нас в Кафуланд (това е най-далечният магазин, до който сме стигали). Ти защо не пазаруваш с Гого?

# 208
  • гр.Варна
Честит имен ден и от нас на Стиляна и Стиляни!  newsm51
Дано името им носи много здраве и добър късмет в живота! 
newsm67

Честит рожден ден и на Бенич! (на патерици) bdbaloni
Да си много щастлива, винаги обичана и истински уважавана!
newsm67

Беринка, много мъчно ми стана за сладура Ерчо! Cry Cry Cry
Дано бързо му мине ръчичката и да не го боли много от изгореното. Praynig Praynig Praynig

Много прегръдки и за Тони и Маринка! Hug Hug Hug
Ужасни премеждия са имали и те! #Crazy
Какво ли ни чака от тук нататък, направо не ми се мисли. ooooh!

Краси, най-накрая и аз разгледах снимките от Ст.Загора. Embarassed Embarassed Embarassed Всички сте много хубави-и малки , и големи. Hug Момченцето изглежда прекрасно!  Hug Hug Hug Дано бъде здравичко и щастливо! Praynig Praynig Praynig

Инче, и тук ще изкажа своето възхищение от прекрасно организираното парти за РД на Стоилчето. Peace Peace Peace
Моите аплодисменти  за теб  smile3501 и целувки за сладките ти дечица   love001!

Анитка, аз малко да се върна назад в темата.
Когато се роди Валя и моят мъж ме хокаше,че не гледам добре детето и то падало, удряло се. Много се вкисвах! #Cussing out Когато обаче започна да остава сам с нея по цял ден и видя какво е да гледаш малко дете, вече не бърза да ми се кара за всяко детско падане и синина. Naughty

Относно съвместяването на работа и домакинство-не го приемайте за такава трагедия. Naughty Когато имате някой до вас, който да ви помага, не е страшно, нито тежко.   Peace
Когато се върнехме от работа мъжа ми поемаше Валя, аз домакинствах.След вечеря, обратното. Така си разпределяхме дом. задължения и имахме време за всичко.
Искрено пожелавам такава помощ на всяка една от вас! Hug Hug Hug

Ками, оплаквай се на воля, душко!
Ако не друго, то поне ще ти олекне.А знаеш,че винаги ще намериш подкрепа при нас. Hug Hug Hug

Направо прекалих с поста си! Embarassed Embarassed Embarassed
Дано не съм ви досадила много. Thinking

Лека и спокойна нощ!  bouquet

# 209
Влизам само да кажа на мамите със сополиви дечица ,Слагаите кпките докато спят сутрин преди да станат на обед като заспинкат и вечер също  Peace няма ревове няма нищо даже не усещат какво става.Аз деиствам така(въпреки че няма проблем и да е буден не ми протестира много) но предпочитам за да не го стресирам да му слагам докато спи.И ние сме със сополи от една седмица слагам коларгол и давам капки зиртек на самолечение сме вижда му се края. Hug

Общи условия

Активация на акаунт