Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Празникът, който се празнува на 7 декември, е Курбан Байрам, известен още като Празника на жертвоприношението. Той е свързан с историята за Авраам и Исмаил от Корана, когато Авраам бил готов да принесе сина си Исмаил в жертва, но ангелът Гавраил го спрял и предложил агне вместо него. Този празник е символ на жертвоприношението и благочестието.
-
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
Църквата „Св. Седмичисленици“, известна още като „Черната джамия“, първоначално е била изоставена след падането на нейното гранитно черно минаре. След Освобождението сградата е преустроена в църква. Архитектът на тази църква е същият като на Синята джамия в Истанбул - Синан. Това е интересен факт, който свидетелства за връзката между различните религиозни обекти в различни културни контексти.
-
Каква е историята зад поклонничеството Хадж?
-
Какво е мнението на иранците за поклонничеството Хадж?

Аз също пия само в голяма чаша, но аз си правя предимно нес кафе със сметана и може би заради това. Най-сладкото нещо сутрин ми е да си направя една такава голяма чаша кафе и да си го пийвам бавно.
Чудна работа как така изведнъж пристигна колета като отиде тя да си го потърси, та си мисля че ако не беше отишла хич нямаше и да си го получи.

май е хубаво да се маже с нещо мазно, но то кога остава споко и да не съм във студената вода!сега имам да беля няколко кила грах ,ето това го мразя най-много от ръ4ните или рязането и миенето на спанака и магданоз 8 връзки за едно ядене отиват!
тяхното торши(тънки 4ушки и лилава ряпа, моркови) не се яде от сол и киселост и се слага хариса! хубаво щ? стане,ако го пипна да го правя аз! това ще бъде днес зада4ката, да побългарим една туршийка! ние(бг) сме наистина майстори, тука досега не са ми паднали на вкуса нито една!
,какво ли си викат,тая я хапят щъркелите