Пробиотици?

• 614 581
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 765
а аз имам следния въпрос - може ли пробиотика да предизвика запек и подуване? такъв проблем ми се появи след едноседмичен прием.

Зависи. може да е допълнителен ефект и от нещо друго. По принцип трябва да действа като изчистване от вредните вещества и нищо да не се задържа в организма. какво точно си пила?

# 766
а аз имам следния въпрос - може ли пробиотика да предизвика запек и подуване? такъв проблем ми се появи след едноседмичен прием.

Зависи. може да е допълнителен ефект и от нещо друго. По принцип трябва да действа като изчистване от вредните вещества и нищо да не се задържа в организма. какво точно си пила?

пила съм стандартните неща. Първо био нещо си (не помня точно името) и после лактофлор, но нямам желания ефект.

# 767
Бих могла да ти препоръчам един друг пробиотик  и е на средна цена, който съм взимала И заради проблеми с изхождането. За пробиотик Pearls като попиташ в аптеката ще знаят какво да ти дадат.

# 768
Привет, взех си ПРОВИОТИК, макар да не виждам някакъв WOW ефект... даже никакъв Simple Smile (20+ дена  ползване)

Пробиотика е в капсули - приложението - капсулата се изсипва във вода/мляко, ок ама тази капсула доста трудно се "отваря" и няколко пъти половината съдържание от пробиотика остава по пръстите ми  Rolling Eyes
Пробвах и да пия капсулата... нямаше промяна от ефекта ..
Някой ползвал ли е пробиотика? Кога го пиете сутрин/вечер на гладно или след храна?
Отделно съм им писала имейл в някои въпроси не са ми отговорили... голяма реклама иначе..  ooooh!
Има ли ефект при вас?   Blush

# 769
Суха Мащерка, благодаря за отзива.
Не съм го пила, но мислех да го препоръчам на приятелка, на която другите не и влияят. Thinking
Пила съм Пробиен, разтворим, и преди и след ядене, все е имал ефект.

# 770
Здравейте!
След прекаран чревен вирус,преди 1 година,съпругът ми остана с разстроен стомах. Газове,подуване,тежест и разстройство! Направи курс с Пробитор, който му повлия добре за известно време. След време пак се появи проблемът,за капак преди месец пи и антибиотици за зъб. Отново почна Пробитор, но този път без резултат.Сега картинката е такава ... каквото хапне или пийне и е в тоалетната! Става дори нощем ,след като е пил 2-3 чаши вино.
Имам нужда от съвет,какъв пробиотик да вземем или да направим едно микробиологично изследване - без второто няма да мине Simple Smile

# 771
На моят колит много помогна Пробиен. Преди това и аз бях все подута, с болки, ту с разтройство, ту със запек.
Но все пак трябва да го погледне добър гастроентеролог, за да види какъв точно е проблема.

# 772
Вкъщи сме много доволни от пробиотиците на Аквасорс, особено програмата Лесно начало, където са в комбинация с храносмилателни ензими. Пият се за един месец, сега - ранна пролет- моментът е много подходящ за профилактика на храносмилателната система  Peace

# 773
Има  ли начин да се купят продукти на Аквасорс от физически магазин?  Rolling Eyes

# 774
От София ли си?

# 775
Да София.
Lemy може пробиотика да помогне на твоята приятелка. Може моите очаквания да са били други знам ли...
Или това, което е добро за американците не е добро за мен  Crazy

# 776
Здравейте!
След прекаран чревен вирус,преди 1 година,съпругът ми остана с разстроен стомах. Газове,подуване,тежест и разстройство! Направи курс с Пробитор, който му повлия добре за известно време. След време пак се появи проблемът,за капак преди месец пи и антибиотици за зъб. Отново почна Пробитор, но този път без резултат.Сега картинката е такава ... каквото хапне или пийне и е в тоалетната! Става дори нощем ,след като е пил 2-3 чаши вино.
Имам нужда от съвет,какъв пробиотик да вземем или да направим едно микробиологично изследване - без второто няма да мине Simple Smile

Здравей, ще кажа нещо от моя опит Simple Smile Възможно е след чревната инфекция да е отключил целиакия лайк синдром, което е временна непоносимост към глутена. Оправя се с около 6 месечна безглутенова диета. Консултирайте се с гастроентеролог. Ако е това и не се лекува, има доста неприятни последици. Имам няколко познати, чиито дечица след чревни инфекции /ротавирус, салмонела/  отключиха такъв проблем. А на моето дете предстоят изследвания за глутена.
Друго, за което се сещам е изследване за хеликобактер пилори. При мъжа ми симптомите бяха същите. Докато разбере какво става мина през какви ли не изследвания. Дано не е това.
Относно пробиотиците не мисля, че някой може да навреди, най-много да не помогнат. Например линекс - една лаборантка в клинична лаборатория сподели, че са изследвали линекса и се оказало, че при телесна температура загиват полезните бактерии, което значи, че докато минат през стомаха и отидат в червата - вече не стават за нищо. А като добавим и влиянието на стомашните киселини - смятайте, че още там голям процент от бактерийките умират за съжаление.
За кандида в червата нашата гастроентероложка препоръча Био култ с чесън и грейпфурт, били много ефикасни, но моето детенце не може да ги пие под никаква форма. Само трябва да се има предвид, че грейпфурта май влияе на усвояването на доста лекарства.
Хубав ден!

# 777
 Lemy взехме Пробиен! Ефект до тук-никакъв . Ще видим с времето Simple Smile

a_hamdieva ,благодаря ти!   bouquet
Ще направим изследвания и диета ,задължително!
Имам въпрос ,относно млякото в безглутеновата диета.
На едно място пише,че може да се консумира домашно мляко,
на друго намерих,че не е добре. Трябва да се спре,поне 2 месеца.
Кое е вярното?
Снощи взех и пектин -таблетки.
С колко хапчета се натъпка вече,направо е ужасно !
Дано намерим по бързо проблемът,защото се измъчи много !  Tired Face

# 778
Джулиана, а на гастроентеролог ходихте ли? Може проблема му да изисква по-сериозно лечение, и само пробиотик да не е достатъчно.
Пробиотиците трябва да се пият поне месец, аз ги пи 3. Ако нещо не му понася даден пробиотик, пробвате някой друг. Аз например почнах с Линекс, Ентеросан и накрая Пробиен.
Може да пробва да спре млечните за известно време, да кажем 2-3 седмици, и да се наблюдава, дали ще има подобрение. След това ги пробва отново и пак следи за реакцията на опганизма му.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 09:48 от Lemy

# 779
Juliana,  обикновено безглутеновата диета започва като се съчетаеа и с безлактозна. Без да съм 100 %  сигурна, аз мисля, че проблемът е в прясното мляко и купешкото кисело. Хубаво е наистина поне прясното мляко да се спре за известно време. Някои лекари казват, че било слузообразуващо и не трябва да се консумира при разстроен стомах. Други пък друго говорят. Пробвайте. А междувременно виж в нета какви кръвни изследвания се пускат за глутенова непоносимост. Тя се доказва най - точно с биопсия на тънкото черво и е доста неприятно, но кръвните изаледвания ще дадат много добра насока към диагноза. Пиша от телефона и не мога да пусна линкове към изследвания. Не трябва да спира глутена преди изследванията, за да не замъгли резултатите. И още нещо - лично аз не вярвам, че ЛЛ са запознати с проблема с глутена. Обикновен алерголог - също. Трябва си гастроентеролог. Някои лекари може да кажат, че глутена е проблем, започващ в детството, но не е така. Може да се отключи и при пенсионери. Хубав ден, желая здраве!

Общи условия

Активация на акаунт