Пробиотици?

• 614 332
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 810
Така е абсолютно !

# 811
Да, да! Това за милиардите бактерии го знам вече Simple Smile
А относно живите - не са ли всички пробиотици с живи бактерии все пак???  Rolling Eyes

# 812
Не мога да разбера защо пробиотиците са в алтернативната медицина, при положение, че  лекарите винаги когато изписват АБ изписват и пробиотик. Иначе съм съгласна с Малкото Хабиби, преди месец ми се наложи да пия антибиотик и го съчетах с пробиотика Пърлс. 

# 813
Не мога да разбера защо пробиотиците са в алтернативната медицина, при положение, че  лекарите винаги когато изписват АБ изписват и пробиотик.
На мен не ми се е случвало, самоназначих си ги.

# 814
  • София
Не мога да разбера защо пробиотиците са в алтернативната медицина, при положение, че  лекарите винаги когато изписват АБ изписват и пробиотик.
И аз си ги самоназначавам.  Confused

# 815
Относно "живите" полезни бактерии има едно лекарство, което на мене лично много ми е помагало при гастрит. Казва се Гастрофарм. Български патент е. Изнася се за Русия. Прави се в Биовет Пещера. В него се садържат ИЗСУШЕНИ бактерии Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, което някой ми беше казвал, че не били живи бактерии.

Аз и като малък съм си имал проблеми. Стомаха си ми беше разхлабен. Защо обаче в страната на киселото мляко НИКОЙ лекар не ми беше препоръчвал пробиотик , освен последния личен незнам. Така съм си живял цели 20 години докато "открия" пробиотиците. Не знам дали някой от вас е чувал за д-р Стамен Григоров, роден 1878. Той изследва подробно киселото мляко. В резултат на това е открит щама "Lactobacillus delbureckii subsp. bulgaricus Grigoroff 1905“ от него.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 20:19 от javor1980

# 816
Сетих се, че преди няколко години, когато ме оперираха от гангренясал апандисит, човек, който имаше достъп до правдоподобна информация, ми беше казал да изяждам всеки ден по една кофичка Елби кис.мляко, но само и единствено това от 2%, защото то от всички на пазара имало най-много от тези хубавите бактерии Simple Smile

# 817
  • София
Не мога да разбера защо пробиотиците са в алтернативната медицина, при положение, че  лекарите винаги когато изписват АБ изписват и пробиотик.
И аз си ги самоназначавам.  Confused

Питайте лекарите си, моят и педиатъра винаги ни назначават пробиотици, особено ако е изписан антибиотик.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 12:47 от Малкото Хабиби

# 818
Скрит текст:
Не мога да разбера защо пробиотиците са в алтернативната медицина, при положение, че  лекарите винаги когато изписват АБ изписват и пробиотик.
И аз си ги самоназначавам.  Confused
Питайте лекарите си, моят и педиатъра нвинаги ни назначават пробиотици, особено ако е изписан антибиотик.
Е какво да ги питам, вече знам сигурно повече от тях.  Rolling Eyes  Laughing

# 819
Вече като съм по-добре запозната с пробиотиците, и аз мисля, че не е необходимо да чакаш лекар да ти изпише пробиотик. Както и, че не се пие само при прием на антибиотик. А и доколкото схванах, пробиотиците няма как да ти навредят, напротив  Rolling Eyes

# 820
  • София
Нямам предвид, че пробиотик се пие само с антибиотик, а че е задължителна практика при приема на такъв.
Не мога и да си помисля, че знам повече от лекатите... Simple Smile

# 821
Здравейте, питах в друга тема, но да попитам и тук, от месец някъде задържам отровите, да си кажа направо страдам от ужасен запек. Та  прочетох, че пробиотиците регулирали нередовния стомах, но безвредно ли е да се взимат без лекарско предписание.

# 822
Здравейте, питах в друга тема, но да попитам и тук, от месец някъде задържам отровите, да си кажа направо страдам от ужасен запек. Та  прочетох, че пробиотиците регулирали нередовния стомах, но безвредно ли е да се взимат без лекарско предписание.

На опаковките им си пише, че са хранителни добавки, вземат се без рецепта. Въпроса е да улучиш добър пробиотик. Има един български  с фибри - би трябвало да помогне, но няма да навреди в никой случай. Има и други, разбира се. Изборът е огромен. Личното ми мнение е, че трябва и храненето да се промени - яж зелении по много

# 823
На мен зелениите ми докарваха ужасни болки и дискомфорт.
Първоначално за ходенето до тоалетната ми помагаха само овесени трици, малко накиснати в кисело мляко. След известно време пиене на пробиотици, нещата се оправиха и нямах нужда от триците.
Не ти трябва лекарско предписание, въпроса е да намериш "твоят" пробиотик. Гледай да е с по-голям брой бацили, и ако не видиш ефект или не ти понася, не се притеснявай да го смениш с друг.

# 824
Здравейте, питах в друга тема, но да попитам и тук, от месец някъде задържам отровите, да си кажа направо страдам от ужасен запек. Та  прочетох, че пробиотиците регулирали нередовния стомах, но безвредно ли е да се взимат без лекарско предписание.

Няма нужда от лекарско предписание Simple Smile Според мен и фармацевтът в аптеката би ти препоръчал някой. И виж по-назад - гледат се бактериите - колкото повече, толкова по-добре Simple Smile
И аз ще си самоназначавам, ама още не съм се натуткала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт