Пробиотици?

• 622 675
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 105
  • България
имали за деца на 7год от ПРОБИОТИК ПРОТЕКСИН РЕСТОР

# 106
За възрастни и деца над 6 години има на същата фирма Пробиотик Протексин Баланс - 60 капсули струват около 25 лева. За дете на 7 по една капсула на ден (може да се изсипе прахчето и да се изпие разтворено във вода), за възрастни по 2 на ден. Този пробиотик също съдържа 7 щама полезни бактерии, но единия щам е различен от тези в Рестор. А Протексин Рестор съдържа 15 сашета пак за около 25 лева и излиза доста по-скъпо, защото стига за 15 дни.
Ние, цялото семейство, ги пием от октомври, но не всеки ден и не сме боледували от грип и от нищо друго , свързано с гъбички и бактерии.

# 107
Наскоро ми попадна някакво инфо (сега не мога да го намеря, но ще го търся, ако някой иска), че продължителният прием на пробиотици води до появяването на мисля урати беше в урината, не съм 100% сигурна. Така че, моят съвет е да се използват само при необходимост и като временна профилактика.

Пробиотици можем да си набавим с храната - кисело мляко (най-добре домашно), кефир и всякакви други лакто-ферментирали храни, в туршиите също има изобилие (без да се прекалява, заради солта), особено киселото зеле е еликсир за стомашно-чревния тракт Wink

# 108
Български пробиотик Лиолакт. Съхранява се в хладилник има го по аптеките.Аз лично съм доволна.Основно повлиява стомашно-чревни проблеми, колити, гастрити, язва, колики, дисбактериоза след преим на АБ. Повишава защитните сили на имунната система.

# 109
  • Пловдив
незнаех че има и такова чудо...http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/4182_8623.htm

# 110
Предлагат се много марки пробиотици, критерият по който правите своя избор трябва да е количеството бактериите които се съдържат в една капсула.Един добър продукт е японският Перли /Pearls /на Ензиматик терапи предлага се в няколко разновидности, особенно е подходящ при по тежки случаи.

# 111
Наистина количеството на бактериите е от голямо значение, друг важен критерий е дали тези бактерии са живи или жизненоспособни.Тези пробиотици които съдържат живи бактерии са много по ефикасни.Доколкото съм запозната пробиотиците на Ензиматик са живи.

# 112
В киселото мляко със сигурност са малко или не са жизненоспособни, след като киселото мляко има трайност 15 дни, че и повече...а едно време киселoто мляко след 3 дни се изхвърляше...

# 113
В киселото мляко със сигурност са малко или не са жизненоспособни, след като киселото мляко има трайност 15 дни, че и повече...а едно време киселoто мляко след 3 дни се изхвърляше...
Домашното ни кисело мляко си е добро за консумация и след една седмица, така че тези 3 дни определено са пресилени!

# 114
И в домашното кисело мляко няма почти никакви лактобацили, защото няма от къде да намерите качествена закваска.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 18:24 от Инера

# 115
Никакви лактобацили, е доста крайно определение, то ако беше така нямаше изобщо да стане на кисело мляко!

# 116
Има някаква друга съставка в закваската, която не позволява лактобацилите да се размножават. Ако сравним колко лактобацили има в едно кисело мляко и колко в една капсула направо ще излезе, че нищо си няма в киселото мляко.

# 117
Точно така  е за съжаление, ако сте обърнали внимание в повечето кисели млека не се образува суроватка и не стават по кисели с времето , което доказва, че в тях няма живи лактобацили.

# 118
Относно киселите млека, не е съвсем вярно че няма никъкви Лактобацили в тях. Друг е въпросът, че когато ги има те не са доказано пробиотични.Всъщтност на 25.03.2011 по Ново телевизия в предаването на Гала "на Кафе" ще се дискутира темата за пробиотиците.

# 119
Моля, ако може мнение за ЛАКТО 4 !  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт