Пробиотици?

• 622 660
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 120
В една капсула качествен пробиотик естественно, че се очаква да има много повече лактобацили.Там те са в концентриран вид. Трябва разбира се да са пробиотични щамове и да са съхранени живи.

# 121
Валмар ,едно е да се очаква друго е да има.За това трябва внимателно да се чете описанието-брой на щамовете,количество на бактериите в една капсула, живи ли са или жизненоспособни и т.н.

# 122
Здравейтер
бихте ли ме посъветвали от пробиотиците на Лактофлор - кой е най-добър?За възрастни.
Искам да си взема за профилактика, но сега ги разглеждам и виждам, че има капсули, таблетки за дмучене, с фибри...
Кои се взимат по най- малко пъти на ден? 3х2 много ми се струва  Confused
Благодаря вил

# 123
Здравейтер
бихте ли ме посъветвали от пробиотиците на Лактофлор - кой е най-добър?За възрастни.
Искам да си взема за профилактика, но сега ги разглеждам и виждам, че има капсули, таблетки за дмучене, с фибри...
Кои се взимат по най- малко пъти на ден? 3х2 много ми се струва  Confused
Благодаря вил

Лактофлор форте е възрастни.
Искам само да кажа, че когато давате антибиотик и пробиотик трябва да има поне три часа интервал между двете иначе действието на антибиотика се обезсмисля.

# 124
  • Пловдив
Според мен,а и не само е най-добре ако пиете АБ да го изпиете и чак след курса почвате пробиотика! Peace

# 125
Валмар ,едно е да се очаква друго е да има.За това трябва внимателно да се чете описанието-брой на щамовете,количество на бактериите в една капсула, живи ли са или жизненоспособни и т.н.
Аз не съм задълбавала, но каква е разликата м/е живи и жизненоспособни бактерии?
Наскоро ми попадна някакво инфо (сега не мога да го намеря, но ще го търся, ако някой иска), че продължителният прием на пробиотици води до появяването на мисля урати беше в урината, не съм 100% сигурна. Така че, моят съвет е да се използват само при необходимост и като временна профилактика.

Пробиотици можем да си набавим с храната - кисело мляко (най-добре домашно), кефир и всякакви други лакто-ферментирали храни, в туршиите също има изобилие (без да се прекалява, заради солта), особено киселото зеле е еликсир за стомашно-чревния тракт Wink
Ако си намерила информацията, мен ме интересува. Всъщност, нямаше ли и някаква гъба, която вирее в чай, май комбуча?

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 03:07 от l`ange

# 126
  • България
Кефира е от тибетска гъба-залива се с прясно мляко.

# 127
Разликата е ,че живите бактерии директно могат да се развиват и се адаптират  сравнително бързо в червата, като образуват колонии.При тях шансът да оцелеят и да действат ефективно е в пъти по-голям от жизненоспособните.Освен това жизненоспособните имат потенциал да се развият, но всъщност голям процент от тях въобще не се развиват и така ефекта от пробиотика рязко пада. Пример за качествен пробиотик с живи бактерии е Pearls на Ензиматик терапи.

# 128
Аз също го пия Pearls когато се наложи и съм доволна, няма никакви странични ефекти.

# 129
Някой има ли впечатления от този: http://www.nowfoods.bg/p/GR-8-Dophilus

И всъщност някой може ли да ми препоръча хубав пробиотик, обаче изцяло растителен?

От тук изброените само този на Форевър Ливинг май е изцяло растителен, или поне така пише:

Не съдържа дрожди, пшеница, глутен, царевица, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати или консерванти.

# 130
Как може един пробиотик да е растителен?

# 131
Аз специално си ползвам пробиотиците на аквасорс и съм много доволна. Взимам си ги от www.aquasource-bg.com. За другите марки честно казано нямам мнение, защото не съм ги използвала, но доколкото знам на аквасорс са от малкото напълно натурални продукти.

# 132
  • Пловдив
ЗДравейте,искам да попитам за пробиотици за дете на 4 г???
Малкия има разстройство,и освен другите лекарства които приема,доктора каза пробиотици,но измърмори няколко имена,и аз никое не разбрах,пак ще го питам,това което разбрах че каза че Биогаята за него била слаба.
пробиотиците за деца същите ли са като за възрастни?

# 133
Ацидуфилус и Бифидус на Аквасорс са най-добрия вариант.Нищо не се отлага в организма имат 100 процента усвояване и много добър ефект за всички възрасти!Аз имах сериозни проблеми със стомаха, вече 1 година ги пия и съм много доволна!

# 134
  • Пловдив
ЗДравейте,искам да попитам за пробиотици за дете на 4 г???
Малкия има разстройство,и освен другите лекарства които приема,доктора каза пробиотици,но измърмори няколко имена,и аз никое не разбрах,пак ще го питам,това което разбрах че каза че Биогаята за него била слаба.
пробиотиците за деца същите ли са като за възрастни?

Ентеросан основен за деца,Лактофлор също за деца-на таблетки е и се дъвчат,а първите се поглъщат с чешмяна вода!

Общи условия

Активация на акаунт