Пробиотици?

• 623 517
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 360
Когато го бяха изписали, в листовката ясно сочеше, съдържание на аспартам. Явно е имало оплаквания относно това и са го махнали, това беше преди около 3-4 години. Но... са останали хидрогенирано палмово масло - палмовото масло се натрупва и не се усвоява от организма, лимонена киселина, да не мислите, че е естествена, а не изкуствена, кой ще сложи истинска лимонена киселина вътре, а не химическите заместители, които са Е 330, което е канцерогенно.

Ксилитол - ето нещо за нещо, когато малко се попрекали - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4815851

Всеки си ползва пробиотици, които си реши. Аз съм си взела избора у дома, кои да ползваме и спрямо цена и спрямо качество и резултати.

# 361
http://apteka.framar.bg/30012234/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0% … 8-5-%D0%BC%D0%BB-

Аз говоря за тези... явно за различни неща говорим. Не виждам палмово масло нито лимонена киселина... Както и да е... трудно доказуем е състава на което и да е вече Wink

# 362
Ползвам профилактично този пробиотик и съм доволна. По принцип имам капризен стомах, но сега като се замисля от как вземам пробиотик и нямам никакви болки.

http://www.amazon.co.uk/Solgar-Advanced-Acidophilus-Non-Dairy-Ve … #legal-disclaimer

# 363
В Биогайя - табл. за смучене са тези неща - биогайя http://apteka.framar.bg/30012210/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0% … B5%D0%BD%D0%B5-10, а за течният разтвор вече е друго, течните са в  пъти по-силни разтвори, за каквото и да се отнася - билки, силни лекарствени форми и др., по-бързо се усвоява от организма и са за предпочитане от таблетките, когато има и течна форма.

# 364
Течни пробиотици!!!!  newsm78 #Crazy
Каквото й да съдържат, едва ли частица, достига до мястото където биха били полезни.

# 365
Гледам съдържанието на бактерии и в най добрия случай имат около 200 милиона. Сега погледнах опаковката на моите и пише 10 милиарда!

# 366
В тази статия за пробиотиците пише, че течната форма е най-неподходяща.

Пробиотиците се предлагат като хранителни добавки под следните форми:
Изсушени чрез замразяване пудри, които се препоръчва да се използват разтворени във филтирана вода и да се приемат на празен стомах. Студената вода активира бактериите. Пудрата от пробиотици започва да действа в устата, преди да премине надолу в храносмилателната система.
Трябва да се контролира количеството на специфичния вид бактерия измежду многото такива в различни рекламирани продукти. Те могат да съдържат много малко от желаната бактерия.
Капсули, съдържащи определени видове, се предпочитат пред пудрите поради факта, че се разтварят на точно определено място.
Течности - съдържат най-неподходящата форма на бактериалните добавки. Те са годни в продължение на 2 седмици след производството им. Осигуряват много малък полезен ефект.

http://www.bb-team.org/articles/865_probiotitsi-prebiotitsi-i-sinbiotitsi

# 367
  • Пловдив
Здравейте,

Да попитам, някой взимал ли е Биостим на ЛББ?

# 368
Само едно не е казано, формата на таблетки, получени чрез лиофилизация, което е доста скъп начин и малко фирми си го позволяват. Лактобацилус булгарикума, който е основата на много пробиотици - те са смес от лактобацили, бифидобактерии и др. специфични си за тях добавки, най-добре се получава чрез лиофилизацията, методът какъв е може да се намери информация за него. Прахът получаван чрез този метод, после го оформят на таблетки, които се държат в хладилник. Българската серия Ентеросан се прави по този метод на лиофилизация.

Виждала съм автоклави, които се ползват за лиофилизация във нашата бълг. фирма "Елби булгарикум", която държи патента на киселото мляко и закваските.

# 369
Това, което разбрах за Нормофлора е че неговите полезни бактерии образуват колонии, които се размножават. Това малко пробиотици постигат.

# 370
  • София
Само Биогая ли са с патентовани  бактерии? Мен ме потресе този факт. Някъде има ли данни,  че не е ГМО?

Всеки производител твърди, че неговата бактерия е еднистнвената и най-добра и най-типична и тн. Тоест всеки казва, че всички останали са пълни боклуци и си даваме парите само за опаковка.
Един производител ми каза, че едната от двете бактерии - ацидофилус или бифидус, за съжаление забравих коя - се открива само при децата и за възрастните не е типична, тоест е чужда и вредна.

Преди 3 години, в богато заредена аптека с пробиотици, вбесих продавачката (не мога да я нарека другояче), защото поисках листовките на всички видове и ги прочетох старателно. Тя твърдеше, че всичките са еднакви.
Но всичките бяха абсолютно различни, една бактерия не се повтаряше!

В момента имаме салмонела в семейството и сме в критична необходимост - купили сме Биогая, Линекс и Лактофор. Давам от всичките,  дано се бият заедно на фронта...

# 371
  • София
В аптека на Граф Игнатиев преброих 18 производителя на пробиотици, някои с по 4-5 вида, повечето само по 1 вид.
Нормофлор нямаше да им видя количеството.
А и с такива дребни цифри, не си носех лупа да им видя милиардите и милионите. Но прочетох, че изписанот вежи към момента на пакетирането, никой не гарантира дали пристигат живи в червата.

Магазинът на Solgar се намира на бул Васил ЛЕвски, на ъгъла с Венелин. Изтъпанили са  шишенцата на витрината. Дано няма слънце директно, че всичко ще отиде по дяволите  (п

# 372
Един производител ми каза, че едната от двете бактерии - ацидофилус или бифидус, за съжаление забравих коя - се открива само при децата и за възрастните не е типична, тоест е чужда и вредна.

Тези дни и аз се засилих да чета за пробиотиците и от това, което срещнах, бифидус е бактерията, която е типична за кърмачетата. В последствие количеството и намалява за сметка на други и не се открива при всички възрастни (това зависи и от диетата примерно). Никъде обаче не срещнах инфо да е чужда и вредна.

От друга страна стигам до извода, че понятието типична (нормална) флора е много разтегливо и далеч от това, което аз си представях (толкова бактерии от вид 1, толкова от вид 2 и т.н.), т.е.  флората е нещо много индивидуално. Следователно няма как да има един вид пробиотик, който да действа универсално на всички и да е добър за всички. Следователно трябва да се действа на принципа проба - грешка по отношение на съдържанието, когато човек избира продукт, като се гледат, разбира се, и стандарти някакви за качество.

По отношение на опаковката и обработката на бактериите - до там не съм стигнала още в детайли Tired Това за капсулите е логично. Ако обаче се търси вариант за бебе или малко дете, така или иначе съдържанието на капсулите се разтваря във вода. Тогава не знам дали все пак не е по-добре да се предпочете течна форма на пробиотик, предполагам би била по-стабилизирана.

Абе с толкова много чуденки, не знам дали ще купя нещо в крайна сметка  newsm78

# 373
А и с такива дребни цифри, не си носех лупа да им видя милиардите и милионите. Но прочетох, че изписанот вежи към момента на пакетирането, никой не гарантира дали пристигат живи в червата.
За това е добре да бъдат съхранявани в естествена пребиотична среда. Това беше водещо за мен в избора ми на пробиотик. Много съм доволна от Бифидус - определено е възможно най-доброто за бебета и малки деца, но и на възрастни действа чудесно  Peace

# 374

Общи условия

Активация на акаунт