Пробиотици?

• 623 363
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 375
Да, точно водораслите са пребиотичната среда, която максимално запазва колониите полезни бактерии  Peace

# 376
  • София
А защо не е написано, че "бебето трябва да е достатъчно голямо и захранено , защото е абсурдно да се захранва с водорасли" - скандал с мен, бях тръгнала да давам на 50-дневно бебе по препоръка на тогавашния хомеопат.

# 377
В интерес на истината и аз се втрещих като видях, че го дават ОК и за 0 до 6 месеца, даже специално проверих за АФА-та - същото.. Реших обаче, че други не се вълнуват от пробиотици за бебе, затова замълчах. Големият ми син на 3 год. направи жесток обрив от въпросните водорасли, така че аз дотогава поне не бих ги дала, а на незахранено бебе - съвсем абсурд!

# 378
  • Пловдив
Да, точно водораслите са пребиотичната среда, която максимално запазва колониите полезни бактерии  Peace

Оооо,абсурд да купя каквото и да е на Аквасорс Naughty Най-големите мошеници Stop
Скрит текст:
още повече ще ме разочароваш,ако кажеш,че и хомеопата ви е съгласен да ги даваш...

# 379
mystic woman , защо ти е такова мнението? Може и на лични  Hug
И да - хомеопата ми е съгласен  Laughing

Maria.St , би ли споделила  и ти за обрива? Тъй като дъщеричката ми беше с атопичен дерматит в доста тежка форма и имам опит с обривите - знам, че едва ли ще ми повярвате, но те са признак, че организма се чисти от нещо - кожата е орган, който се включва, когато бъбреци, черен дроб не могат да се справят сами.
Всеки сам си решава какво да даде на детето си, естествено. Когато единствената алтернатива предлагана от лекарите за незахраненото ми дете беше кортикостероиди и антихистамини, убедиха ме, че това е единственото възможно, а нещата се влошиха още повече... Така стигнах до водораслите и съм благодарна, че ги открих, защото сега имам едно здраво и с чиста кожа дете, което никога не е пило лекарства  Peace

# 380
  • Пловдив
mystic woman , защо ти е такова мнението? Може и на лични  Hug
И да - хомеопата ми е съгласен  Laughing

Ами...просто от прочетеното за тези продукти-хич не ми вдъхват доверие!Чиста химия.Не бих дала на детето си такова чудо.
А и момичетата са ти написали разни доводи...

Скрит текст:
В темата за хомеопатията се е коментирало многократно,че хомеопат който ти изписва или ти препоръчва да пиеш този сорт водорасли значи...бягай далеч! Naughty Не би трябвало да е така,ако е класически.

# 381
Fata, първо да поясня, че аз не съм против Аквасорс, напротив, смятам, че имат сполучливи продукти, макар че са скъпички. На времето дадох АФА-та по препоръка на хомеопат, заедно с коластра и хом. л-во. Обривът, който се появи, не беше от този обрив, при който тялото се чисти, поне не така, както се очаква и описва в хомеопатията - беше силен, сърбящ, и периодично се появяваше и изчезваше от различни места, както при уртикария (пъпките приличат на ухапване от бълха или комар, само че порядъчно разчесани / зачервени отстрани). Първо заподозряхме коластрата, но следващия път същата случка се повтори и само от АФА-та. От тогава си имам едно наум с тези водорасли и бих подходила много внимателно, ако трябва да ги дам на малко дете, а на незахранено бебе, както писах, не бих дала. Мислиш ли, че водораслите са единственото, което е повлияло на АД-то във вашия случай?

Скрит текст:
пп Хомеопатът, след над 7 години опит с него не бих си го сменила, независимо какво пише в темата за хомеопатията. Жалко, че е твърде зает напоследък и не мога да се вредя с бебето.

# 382
Изпробвали сме ги многократно за различни проблеми - за мен няма нещо по-добро на нашия пазар. Вкъщи ги ползваме от 3 години и мога да ви говоря за тях с часове  Laughing Не познавам майка, която да е дала на детето си Бифидус и след това да вземе друг пробиотик.
Maria.St, не знам дали са единственото - хомеопатията също, но не е взимала ХЛ от почти година май. Напролет и наесен правим профилактика с пробиотици, настинки преборваме за ден-два само с коластра и Зелена енергия. Дъщеря ми преодоля дерматита, както и АБКМ, мъжа ми изкарва пролетта без една торба лекарства за сенната хрема... За мен не са просто добавки, а част от храната.
mystic woman , защо сушените водорасли да са химия? Аз например не бих си дала на детето нищо купено от аптеката, но си имам моите причини  Peace
Скрит текст:
В хомеопатичната тема срещу водораслите са се изказвали предимно тези, които никога не са ги ползвали  Wink Не бих си сменила хомеопата никога - освен, че е дипломиран лекар, класически хомеопат, за мен е в истинския смисъл на думата холистичен лекар  Heart Eyes

# 383
  • Пловдив
Всеки сам си решава...за себе си и за семействато си Peace

Скрит текст:
настинки преборваме за ден-два само с коластра и Зелена енергия- е кое му е хомеопатичното в това newsm78 Смяташ ли,че е според принципите на хомеопатията?Нали целта е да оставим организма ни сам да се справи,а не да го тъпчем с коластра???Нищо лично.

# 384
Fata, за дерматита - освен ХЛ, само водорасли ли даваше, или имаш предвид продукта с бифидуса? И този ли пробиотик ли само ти бяха изписали или в комбинация с другия, който е с ацидофилус?

# 385
  • София
Моля опитните да кажат дали е възможно при дете на 6г. дневен прием на Биогайа (4+2 капки на ден) и Линекс форте (2*1) да има разхлабващ ефект?

# 386
Fata, за дерматита - освен ХЛ, само водорасли ли даваше, или имаш предвид продукта с бифидуса? И този ли пробиотик ли само ти бяха изписали или в комбинация с другия, който е с ацидофилус?
В началото започнахме с Бифидус, коластра(в Колактив 3 има ацидофилус), есенциални мастни киселини и зелена енергия. После сме правили само курсове пробиотик. Разстройство и запек никога не е имала оттогава. Открих, че гел-тоника действа много добре на обривите, а за ухапвания от комари е направо вълшебен!
Сега й давам само АФА или Зелена енергия и ЕМК, коластра рядко - с нея пък съм сваляла и температура(или сама я е преборила  Laughing).
mystic woman   Не съм фанатична привърженичка на хомеопатията(по-близка до сърцето ми е ГНМ). Смятам, че даже тя е вид намеса в естествените функции на организма за справяне с болестите. Опитвам се да минаваме и без нея, не сме ползвали ХЛ от около година. Също съм на мнение, че организма трябва сам да се справя. Но пак повтарям - за мен водораслите и коластрата са вид храни - суперхрани, биогенни храни, както и да ги наречеш - смятам, че това, с което се храним определя в голяма степен здравето ни и не е все едно дали един човек се храни с плодове и зеленчуци или с тестени, сладки и консервирани храни.

# 387
Моля опитните да кажат дали е възможно при дете на 6г. дневен прием на Биогайа (4+2 капки на ден) и Линекс форте (2*1) да има разхлабващ ефект?

Не съм от опитните, освен, че сме пробвали различни пробиотици покрай проблемите на малката, но да кажа - нашето гастро е твърдо против Био-гаята. А лично аз не бих смесвала два различни пробиотика(освен Бифидус и Ацидофилус  Mr. Green)

# 388
.. нашето гастро е твърдо против Био-гаята.

Защо? Аз давах известно време против колики уж, но бързо се отказах. Ефект не видях особен, а и прочетох, че бактерията я има в кърмата (макар че лекарката, която я препоръча, твърдеше, че трябвал допълнителен прием). По този повод не бих купила сега, но ми е интересно какви са другите аргументи против.

ЗаСлон, и аз не съм от опитните, хич даже, но от това, което изчетох набързо тези дни - пробиотиците определено могат да предизвикат диария в първите няколко дни на прием (до седмица). Могат да предизвикат и запек, макар и по-рядко. Просто всеки организъм реагира различно. С времето нещата се нормализират, това, разбира се, ако човек е уцелил правилния пробиотик Tired

# 389
Деликатно се изказа, че не са много качествени  Peace
Толкова бях ошашкана тогава, че изобщо не съм я разпитвала за подробности. Иначе повечето майки, които познавам не са доволни от Био-гая или не са забелязали особен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт