ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят зимни премени

• 38 041
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, искам да питам каква е разликата между "програмирана" и меланжирана прежда?, малко глупав въпрос, но нали съм начинаеща Embarassed

# 196
Дани, благодаря! Каква марка е преждата? Ализе какво? Те са много разновидности.
Булечка, в предните страници и аз питах и ми обясниха, че при програмираната прежда като плетеш върху определен брой бримки и се получава точно определена картинка. Виж линка на dani_t. Тези шарки се постигат само от оцветяването на нишката. При меланжираната прежда се получава мацаница без ясно определени форми.
Кати, съвсем добре си се ориентирала. Тия "пънчета" не ги гледай - това са високите или ниските пълнежи от долния ред. Мишите зъбки/пико е това, което се плете върху тях. Изплитат се 3 синджира, в първия от тях се мушка куката и се изплита 1 нисък пълнеж, бърка се в по-следващата бримка (през една) от предния ред и се изплита 1 нисък пълнеж и се продължава пак с 3 синджира и т.н.
Линкът, който си дала не отваря нищо, само началната страница на сайта.

# 197
......................
Искам да си изплата пончо,но май и аз незнам какво точно... Искам да е с висока яка и с реснички покрая- това е всичко което знам и търся идеи от нета,но за съжаление нищо не намирам.
...................................

http://www.sherstinka.ru/knittings/326

Супер! Златна си! Дай да те прегърна  Heart Eyes
Сега обаче възниква въпроса как е плетено?
По средата има някакви свивки,откъм раменете май е зашито,а бордюра с плитките не ми изглежда зашит допълнително,как е плетен така,че да е в противоположна посока на останалата част?

Руския не ми е достатъчен за да разбера точно тази подробност.

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 12:47 от lubopitna

# 198
  • София
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312695&pid=9106994

Е, сега вече трябва да става.

Така и не разбрах какво означава "нисък пълнеж"...  Blush
И как става този синджир такъв... ами, оплетен?

И какво е изобщо СБ - върху което застават зъбите?

И как промушва през синджира така, че да останат 2, а не 1 нишка от 1та страна на иглата?..

# 199
  • Глоджево/близо до Русе/
                                                   lubopitna
Летящата,да ни е жива и здрава,го е обяснила много подробно
,щракни върху снимката за да се оголеми Peace

# 200
Понеже днес съм пак с мигрена и не мога да си оползотворя времето с плетки, успях да стигна до компютъра и е време да ви драсна някой ред. Днес друга една култура чества Денят на благодарността, доколкото знам, та по този повод:
Благодарности на Дидк@  bouquet Престраших се и пробвах да направя една калинка, за подарък на малката принцеска за Коледа. Става и за игленик. Peace
Благодарности на Летящата  bouquet, която успя да ме снабди със схема на ягодка, оплетох една чантичка за благотворителния базар и пак такава, почти, за голямата принцеса за Коледа, че много я хареса. Като й сложа копче ще снимам и нея да ви покажа.
Благодарности на Amelly и Vanyia и на всички отзовали се по въпросите с мънистата   bouquet Залепих едните, другите вплитах, поосмислих някои неща и за тях, имам още много какво да уча в тази област.
Благодарности и на maika mu na titi и Steisi bouquet, навих се аз да изплета ръкавици на една кука. Понеже не са много еластични, пак пробвах в кръг, само че с обръч, също не се получават зле, сега съм наумила да пробвам да ги плета на 2 куки с шев, да видя дали ще ги харесам.
Последни големи благодарности на всички   bouquet  bouquet  bouquet, които не съм посочила поотделно по-горе, със сигурност сте ми дали някой много полезен съвет или идея, които ако още не съм реализирала, сигурно скоро ще го направя Mr. Green

# 201
Благодаря на майката на Дили,разпечатах си указанието,поръчах си прежда от турския сайт,докато дойде трябва да си намеря иглите (не съм плела от поне 10 години)и запрятам ръкави.

# 202
  • в баира
katiABV : Много добре се е получило! Преждата меланжирана ли е или си ползвала няколко цвята? Този тип ръкави много го харесвам.
venividivince: Не само толяма производителност, но и доста красиви неща си направила.

От това Alize Angora Lux направих тази жилетка на дъщеря ми. Плетена е отгоре (влюбих се в този начин) на 3-ти номер, излезе ми под 200 гр.

А това елече е плетено отдавна, но гледам, че в Flickr почнаха да го избират за Favourite, та реших да ви го покажа. Не е кой знае какво - съвсем обикновена кройка и плетеница.

# 203
Благодарности и на maika mu na titi и Steisi bouquet, навих се аз да изплета ръкавици на една кука. Понеже не са много еластични, пак пробвах в кръг, само че с обръч, също не се получават зле, сега съм наумила да пробвам да ги плета на 2 куки с шев, да видя дали ще ги харесам.
Вени, розовите ръкавички са много сладки  Peace и аз се замислям, дали да не заплета и на сина ми едни такива без пръсти, но  newsm78 се чудя, няма ли да изглеждат смешно на момче  Rolling Eyes
а ти защо не пробваш да заплетеш ръкавици на 5 куки  Peace на мен това ми се струва най-удачния вариант - няма шевове, плете се само от една страна  Rolling Eyes
аз миналата седмица си започнах едни нови ръкавици без пръсти, само с една дупка отстрани, където да минава палеца и снощи завърших едната  Peace като се прибера вкъщи, ще снимам, да се похваля Grinning

# 204
...
А това елече е плетено отдавна, но гледам, че в Flickr почнаха да го избират за Favourite, та реших да ви го покажа. Не е кой знае какво - съвсем обикновена кройка и плетеница.

Фифундрела,
не мога да видя елечето

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 15:17 от dodofit

# 205
Аз пробвах с 5 куки, но не успявам да се справя. Никога не съм виждала на живо как се плете с тях, виждам тук разни снимки, как се разполагат бримките по куките, така и направих, но като свършат бримките и се прехвърлям от едната кука на другата, всичко се разтяга, да не говорим, че може би защото пробвах с акрилна прежда, куките, с които в момента не плета, се изплъзват през бримките и рискувам всичко да се разплете.

# 206
Аз пробвах с 5 куки, но не успявам да се справя. Никога не съм виждала на живо как се плете с тях, виждам тук разни снимки, как се разполагат бримките по куките, така и направих, но като свършат бримките и се прехвърлям от едната кука на другата, всичко се разтяга, да не говорим, че може би защото пробвах с акрилна прежда, куките, с които в момента не плета, се изплъзват през бримките и рискувам всичко да се разплете.
не би трябвало проблемът да е в акрилната прежда, защото аз при първия си опит с 5 куки плетох с такава и нямах затруднения  Rolling Eyes
номерът според мен е да плетеш с един номер по тънки куки, отколкото е дадено на преждата, за да стоят по-стегнато бримките и да не се изплъзва куката  Peace
ръкавиците, които плета в момента, са ми на куки №2,5 като общо ми са 48 бримки, т.е. по 12 бримки на кука  Peace които заемат около 1/5 от дължината на куката и е трудно да се изплъзнат  Peace
пробвай се пак на по-тънки куки, трябва да стане и ще видиш колко е по-удобно и лесно  Peace

# 207
  • в баира

Фифундрела,
не мога да видя елечето
Много съм зле, сега?

# 208
Здравейте отново Simple Smile
Моля да помогнете и на мен която плета елече за детето Simple Smile
Предницата върви много добре,илиците вече ги нямам за нищо Mr. Green
Но ми предстои тъй нареченото "свиване"за ръцете.За ръкави....е то няма да има ръкави....но нали се сещате.
Та не знам как става.
Като стигна дотам,бодвам по две бримки наведнъж ли?И като стигна следващият ред пак взимам 2 бримки и така става извивката?
Така ли е? Blush Blush Blush

# 209

пробвай с някакви леки куки, като се учех съм плела с дървени и пластмасови пръчици от "хоп-стоп" Wink
вземи си някоя по-рошава/влакнеста прежда или пък стягай повече, за да не ти изпадат иглите и давай
не е трудно
плете се както с две игли

започни с 32 или 40 бримки на едната игла
после раздели бримките на четири (може и на три Wink) игли
изплети 20 реда ластик (1х1, 2х2)
после още толкова редове или малко повече лицева (после като задобрееш Sunglasses и разни орнаменти от горната страна на ръката), ако плетеш от външната страна или опакова, ако ти е по удобно от вътрешната
и идва време за... палеца
с допълнителен конец изплиташ 6/7 бримки, после се връщаш и продължаваш да плетеш  като честичко пробваш, докъде си го докарала
като наплетеш достатъчно дълга тръба/чувалче/ръкавичка (зависи от големината на ръката) завършваш или заплиташ пръсти, което си е малко пипкаво и иска упражнения
после нанизваш най-удобно три игли (може и 2, и 4) на мястото на допълнителния конец и изплиташ палеца
пак пробваш и завършваш
подпъхваш стърчащите конци и ги завързваш от опаката страна

лесно е Simple Smile

http://shmekeria.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=2147137&df= … 22382&dflid=3

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 15:58 от dodofit

Общи условия

Активация на акаунт