410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 419
  • 627
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Щом са го гласували днес в понеделник или вторник ще излезе в държавен вестник.
Браво момичета  smile3501 smile3501 smile3501
Страхотни благодарности. Направихте ни невероятен подарък за коледа!!!

# 466
Хиляди благодарности на всички помогнали това да се осъществи...и пожелавам догодина (или по- рано да зарадвате и близнаците)  bouquet

# 467
  • Някъде там...
Благодаря на всички, които помогнаха това да стане факт!  Hug   bouquet

А за близнаците - важното е да ги родя живи и здрави, явно няма да се възползвам от някакви специални привилегии, но дано след някоя и друга година нещата са различни. Колкото ми е помогнала държавата в борбата за да имам деца, толкова ще ми помогне и в отглеждането им явно...

# 468
  А може ли един въпрос за една приятелка? Ясно е, че базата ще 12м. назад, а за да придобият право на обезщетение остават ли си 6-те мес.  общ осигурителен стаж или и те трябва да са 12м.? Благодаря, предварително  Hug

# 469
  • СОФИЯ
Май аз вече съм окончателно "втелена", но в интервюто на стр.13 от днешния "24 часа" има доста "цитати" преписани от тази тема. Имам предвид втората част на писанието.
Дайте малко да се посмеем, че аз лично вече изтръпвам:

"не че майките на България са мошеници, но правят нарушения и то законосъобразно; Joy

защо да разделяме майките на високо- и нискообразовани hahaha

неосигурените майки...при тях се раждат често проблемни деца"

Аз си обещах да рамкирам това произведение, но моля някой ако има възможност да пусне линк.

# 470
# 471
Тази повсеместна еуфория от последните страници е защото във форума са предимно вече родили мами. Поздравления за завареното положение.

Истината обаче е, че за всички, които сега са бременни (другото заварено положение, аз съм в 3 месец), както и за всички бъдещи мами, тези промени са ощетяващи и нямаме никакъв повод за радост.

# 472
  • До хладилника, който обичам
Греша ли, че студентите автоматично са осигурени?

# 473
  • СОФИЯ

Да, благодаря ти Голди81. В този вариант само липсва името на журналистката взела интервюто Simple Smile

Коментарът за майките-студентки е Крайна Наглост! Позицията "статуквото няма да се променя" сега звучи " а тези защо ги забравяме"!

Не ги забравяйте, и тях, и бъдещите и настоящи близнашки мамета също!

# 474
Често казано от това интервю такава простотия лъха, че просто ..............Сега вниманието било насочено към безработицата, не към майчинството, евала

# 475
  • Варна
Тази повсеместна еуфория от последните страници е защото във форума са предимно вече родили мами. Поздравления за завареното положение.

Истината обаче е, че за всички, които сега са бременни (другото заварено положение, аз съм в 3 месец), както и за всички бъдещи мами, тези промени са ощетяващи и нямаме никакъв повод за радост.

Annimar и аз като теб съм ощетена от промените и се чувствам леко подведена от петицията, която подписах, но нека бъдем благородни и се радваме на успехите на другите - нищо, че ни оплюха като неблагодарници и мошенички:). Съжалявам за майките на близнаците - те имаха най-голяма нужда от подкрепа.

# 476

Съгласна съм. Аз съм втори месец бременна и също ще бъда ощетена! И въпреки, че бременните също са в заварено положение това не се отчита. Да не говорим, че идея си нямам сега да си внасям ли изобщо осигуровки, да чакам ли нещо от държавата или да им тегля една. Имам повече от една година стаж, но той не е преди бременността ми. 

# 477

Съгласна съм. Аз съм втори месец бременна и също ще бъда ощетена! И въпреки, че бременните също са в заварено положение това не се отчита. Да не говорим, че идея си нямам сега да си внасям ли изобщо осигуровки, да чакам ли нещо от държавата или да им тегля една. Имам повече от една година стаж, но той не е преди бременността ми. 

Момичета,хайде да не се опорочават усилията на всички,които се бориха за по-добри условия. Peace
Презумпцията е,че никой не чака да забременее,за да започне работа (съотв. да се осигурява).Каквото и да се реши,все ще има недоволни и ощетени.Както се спомена по-горе-никой не е очаквал,че ще въведат база 12 мес. назад.
Колкото до това-има ли смисъл от по-високи осигуровки-една консултация със счетоводител би помогнала.
На всички бъдещи и настоящи мами - да са ви живи и здрави дечицата,другото са бели кахъри  Peace

# 478
  • Монтана
Първото си дете го родих като редовна студентка и съответно получавах майчинство до навършване на детето на 1 год. Стипендия не съм получавала дори не изплащаха и 45 дни болничния преди раждане.Но сама съм си го била избрала не съжалявам. Затова си и казах ако имам второ дете то ще е само когато мога да го гледам без да разчитам на държавата. Така че майките студентки стига сте плакали.
Яд ме е за близнаците защото като знам че  50 % от тях са родени от ин витро или други методи т.е 1 път плаща да ги имаш 2-ри път гледаш 2 деца с едно майчинство което е адски трудно.

# 479
  • Варна
Недоволството ни в никакъв случай не е срещу момичетата от Сдружението (благодарности за труда им), а срещу правителството, което хитро се измъкна от ситуацията и противопостави майките. Всички щаха да са доволни, ако базата беше останала 6 мес. и се беше увеличил срокът на майчинството на 12 мес. Но такова благородно решение е невъзможно в нашата тъпа държава, която се подиграва на майките и техните усилия да гледат достйно децата си. Дано поне след тази "дисциплинираща мярка" повече работодатели да започнат да осигуряват служителките си на реалните заплати, макар дълбоко да се съмнявам в това.

Общи условия

Активация на акаунт