410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 266
  • 627
  •   1
Отговори
# 150
АЗ СЪМ ПО МАЙЧИНСТВО 6 МЕСЕЦА ВЕЧЕ.Осигурявана съм на голяма заплата а получавам полвината.Според мен няма смисъл да се набутва човек излишно,по добре събирай паричките,отколкото да се внасят.Защото накрая едни формули едно чудо и не получаваш нищо.Отгоре на всичко отпадаш от правото да получаваш детски като имаш по големи осигуровки.Значи смисълът какъв е?Ако зависи от мен до края на живота си не бих дала и един лев в държавната хазна.Тя е каца без дъно.Хората я пълнат с надежда за по-добре,а правителството я изпразва на него да му е добре.Za men nqma cocialna politika.Ima interesi na politicite.Iskam da im vqrvam,ama ne sa me nakarali da im povqvam,za6toto se ubedih,4e decata i semeinata edenica ne e preoritet.Za6to spored vas re6iha da vdignat na 12 meseca osigurovki,12 meseca maj4instwo?Tanto za kukuriku.Tova e

# 151
Много се надявам да важи за завареното положение или поне да дадат избор на майките да избират. Аз се осигурявах на реалната заплата - такава беше политиката на фирмата. И сега трябва да тръгна на работа след 9-тия месец или да мизерстваме с 240 лева. Мъжът ми е с нисък доход и както сме с 3 деца... дано да важи и за завареното положение.

# 152
Всъщност кога ще се разбере дали важи и за заварено положение? (Когато периодът се увеличи от 3 на 9 месеца май важеше и за мамите в заварено положение  newsm78)

Редно е да се взима доходът 1 година назад - все пак една от причините предложението да бъде прието (според мен), беше че това е начин на борба със сивия сектор  Peace Не е редно мисленето 'държавата краде от мен и за това аз ще крада от нея'. Който не иска да дава, не трябва и да търси и да взема  Peace

# 153
  • София
все ми се струва, че няма как на заварено положение /жени в течащи 315 дни/ да им се преизчислява обезщетението на база 1 година назад
въпроса е дали за тях ще важи удължението май  newsm78 /на мен например след няколко дни ми започва 45 дневния и дефакто вече се водя в майчинство- т.е съм заварено положение, нали/

Ти ще родиш след 01.01.09 г., т.е. няма да си в заварено положение.
Отпуските са различни.

Не е вярно! В заварено положение е, т.к. се гледа кога започват 45-те дни преди термина. От опит го казвам. Аз биах така при при предишното увеличение праз 2007 г.

# 154
Здравейте,
по BTV -новините съобщиха че платеното майчинство става 1 год.,
Съветът на коалицията реши срокът на платеното майчинство за осигурените жени - в размер на 90 на сто от заплатата им, да бъде увеличен от 9 месеца на 1 година.
но Условието е бъдещата майка да се е осигурявала на този доход година преди раждането на детето, а не 6 месеца, както е в момента.
Как да го разбирам и тълкувам?
  Фирмата ми е започнала дейност от 01.02.2008г. и съответно  се осигурявам от февруари до август вкл.на мин. раб . заплата-240лв, а от септември се осигурявам върху максималния доход -2000лв.
Термина ми е 22.03.2009
А от 05.02.2009 излизам в болнични 45 дена преди раждането
Чудя се въобще има ли смисъл да се плащам осигуровки в/ху максимума ,след като няма да имам
1 год. общо в/ху висок процент?
И дали не означава това че ще ми се изплаща мин. обезщетение ...240 лв.
Предполагам и други майки в подобно положение си задават този въпрос ?
Някой ,който е наясно моля да пише
Какво ще се случи с майки осигурявали се примерно 6 м. в/ху висок процент и 6 м.върху нисък при 1 год. платено майчинство,като  бъдещата майка трябва да се е осигурявала на този доход година преди раждането на детето, а не 6 месеца, както е в момента.?
Аз подкрепих петицията , newsm78,но господата пак май пак намериха вариант да плащат по малко

# 155
Прецакани сме всички !!! ПАК !!! През цялата бременност сабирах пари от роднини да се самоосигурявам-(не съм алчна,не съм се осигурявала на максималното възможно-дори напротив-под средното).Изчислих колко има да връщам на роднини и приятели...и...сега се оказва ...че променят закона не за да ми се подобри положението,а напротив !!!

Плаче ми се и съм отчаяна !!!

# 156
Прецакани сме всички !!! ПАК !!! През цялата бременност събирах пари от роднини за да се самоосигурявам-(не съм алчна,не съм се осигурявала на максималното възможно-дори напротив-под средното).Изчислих колко има да връщам на роднини и приятели...и...сега се оказва ...че променят закона не за да ми се подобри положението,а напротив !!!

Плаче ми се и съм отчаяна !!!

# 157
подписах,но съжалявам,защото като си направиш малко сметката се оказва че за тая една година ще взема по малко отколкото съм дала за осигуровки.

п.п.и не мога да разбера какво означава че крадем от държавата?на някой да са му дали 5 лева за хубавите му очи?всеки път масата е прецакана.и не бих подписала вече друга петиция защото в ТАЗИ  не бяха описани реалните условия, т.е. подписвам все едно без да чета.

# 158
И аз току що стигнах до този извод като направих изчисления...

# 159
 #Crazy искам да ви питам.в момента се осигурявам за майчинство,което дай боже ще започне 04.2009,но започнах от 09.2008.няма да имам 12 осигурителни месеца до април.какво да правя?  newsm78

# 160
тва е истината много от нас ще са недоволни и прецакани . Знам че ще съм банална и с моето мнение , ама от 3 месеца я караме като пълни нещастници имали сме дни и без хляб , тва всичко за да можем да гледаме бебчето живот и здраве, а тва е истината -дори съм теглила пари за да мога да си плащам осигуровки на 800 лв заплата защото нямаме и знам че майичинството щеше да е помощ , а всъщност майчинството ми ще е дълг , дълг който ще плащат и дацета ни. Тва е истината - България

Съжалявам че се подписах наистина

# 161
това е реалната ситуация-другото са розовите сълзливи изказвания на хора, на които им дават пари, за да живеят...Движението на българските майки подразделение на БСП ли е? И защо се съгласиха на тази отвратителна промяна?
Мисля, че е доста грубо това изказване, освен това действията не са от страна на Движение на Българските майки, а от страна на Сдружение Настоящи и бъдещи майки, четете внимателно, не само със замъглени от гняв очи. И да ви кажа честно съм много щастлива, че най-накрая някак парите, които внасям толкова години, осигурявайки се на пълна работна заплата ще се връщат при мен!  Peace
Докога ще се толерира сивата икономика?
Хайде и ние "балъците" да получим нещо ...

# 162
правда_z , съгласна съм с тебе , ама колко са щастливките като тебе които са осигурени на реалното което получават, убедеба съм че може и напръсти да се броят. Ние които даваме хляба си за да си гледаме децата също искаме да имаме деца, не виня по никакъв начин майките които са решили да да подкрепят сивата икономика за да гледат смислено двцата си.

# 163
Както писах в друга тема, не виня майките, защото част от тях нямат избор, взимат ги на работа и това са условията на фирмата. Но е време борбата със сивата икономика да започне от някъде. А и това да внасяш 6 месеца определена сума пари с цел да взимаш 9 месеца повече пари - не е нормална схема, нали....

# 164
Както писах в друга тема, не виня майките, защото част от тях нямат избор, взимат ги на работа и това са условията на фирмата. Но е време борбата със сивата икономика да започне от някъде. А и това да внасяш 6 месеца определена сума пари с цел да взимаш 9 месеца повече пари - не е нормална схема, нали....
а нормално ли е да ти плащат по 240  лева сега, ако не ти достигат някакви си 2 месеца само, за да отговаряш на новите изисквания, истината е, че разни засегнати майки, коректно осигурващи се години наред сега се поздравяват , но на голяма част от бъдещите майки им се плаче, дано хората дали старт на инициативата относно тези промени си даде сметка , че щетата за Бг майката е голяма и трябва да се направи нещо незапавно преди това решение да бъде окончателно

Общи условия

Активация на акаунт