АПРИЛчето не се мотае, иска вече да играе!!!

• 13 346
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Vanyivan сега да не те стряскам излишно, но при малко бебе и "лоша" кашлица е добре да го чуе лекар. А иначе понякога ни се струва, че кашлицата е станала "по-силна", но това е защото почват да отхрачват, което е добре. Най-вероятно кашля през нощта, защото тогава секретът го дразни като е легнал. . Когато почне отхрачващата кашлица е добре да кашля колкото може по-често - аз например ги разигравам (гъделичкам, боричкаме се), въздуха трябва да е по-влажен - може и в запарена баня да го вкаряш или пък инхалации да му направиш с лайка и сода.

# 31
Ясмина, благодаря ти за загрижеността Hug

Аз се обадих на частен педиатър и той ни посети вкъщи. Реших, че дори и да може да изчакам до утре, ако е все така студено няма да е добре да извеждам Боби, а и като се прибави опашката от болни деца в понеделник сутрин пред кабинета на нашата докторка... Както и да е. Лекарят го прегледа и каза, че гърдите са чисти. Кашлицата е от секрета в нослето, който се стича надолу . Няма смисъл от рентгенова снимка или лечение с по-силни лекарства - например АБ. Не е страшно и фатално, но трябва да се вземат мерки.Диагнозата според него е инфекциоен ринит  newsm78 (сори, ако бъркам) Каза ни също, че Стодала няма да помогне и по-добре да му давам Синекод, който видя, че имаме вкъщи (от предното боледуване). Изписа ни капките за носелто Xylogel (0.05%).

Дано не съм ви отегчила с моето подробно обяснение, но аз лично все следя какво изписват и казват на другите бебчета, които боледуват и за това така обяснявам.

Ох, дано се оправи Бобата и все повече си мисля, колкото и банално вече да звучи, че напиращото зъбче ни доведе до тук , защото и с предното беше така.

Бързо оздравяване желая на всички болни бебчета и мами. Прегръщам ви не забравяйте, че майчината любов е най-доброто лекарство  Hug

# 32
Зравейте, снежни човеци! Я си признайте къде няма сняг - тук при нас даже и слънче пече днес!
Емма, текню-менкю-шамаренкю (както казва една малка госпожица)

Айде после пак  Mr. Green

# 33
здравейте и от нас.
дано всички болнички да се оправят по-бързо Praynig
ние от два дена сме със проходилка и се справяме доста добре.гони кака си и умира от кеф.само един праг много го мъчи Grinning

и още един снимков материал от Плевен с малко закъснение. аз ,веси и хеленблонди

# 34
Криси, ау че хубави мами! Браво! Peace

ВаняМ, аз давам каша всеки ден почти, не съм се замисляла дали не е от нея!  Shocked

Ася20, ето ти един цитат от друга тема: Peace И аз си го запазих! Peace
Никол - и каква закуска вместо попара препоръчваш?  ...

1. Грис + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
2. Грис с намачкан плод.
3. "Тутманик" от грис.
4. Овесени ядки + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
5. Овесени ядки с намчкан плод.
6. Пшенични ядки  + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
7. Пшенични ядки с намачкан плод.
8. Микс овесени, пшенични ядки и просо  + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
9. Микс овесени, пшенични ядки и просо + с намачкан плод.
10.Елда

Можеш да редуваш "сладък" със "солен" ден и щом държиш на попарата, давай през 3 дни и ето ти разнообразно меню за 2 седмици ...

# 35
 цоп и аз в новата тема... Емма, много е хубава.   bouquet Благодаря! Hug
 Отивам да ви четааааа

# 36
Ох, много ми е смешно това със снимките и приликата. Току - що бяхме на гости при свеки и тя вади едни снимки на синчето й и така невинно ми ги подава "виж Хриси дали си приличат" и аз едно отегчено и с едно наум как пак си втълпява разни неща тази жена, и виждам снимката и все едно Марти. Ама същият - и шкембенце и дупе и бузи, всичко...

Много неприятно за болестите и болните дечица Sad Аз компетентен съвет не мога да дам за нищо освем може би за разстройството, защото аз наскоро имах подобен проблем и педиатърката на Марти ме оправи за един ден с бебешки методи - едно специално сокче на Хипп (мисля, че има ориз вътре) и една лечебна бананова каша на Хумана - ефектът беше много добър и бърз  Peace

Днес бяхме около 3 часа навън. Много хубаво беше и Марти добре спинка, но като се скри слънцето стана ужасно студено  cold В градинката имаше много деца и малки и големи Nature Snowman Nature Snowman

ЛУДРЕС - супер идеи за закуска. Аз не съм много фен на попарата и ако я яде (ще го пробвам като стане на 8 месеца) със сигурност ще редувам с някои от другите предложения.

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 20:25 от hrisi-pisi

# 37
Момичета кажете, къде и кога да качваме снимки за конкурса за приликите с бебчетата. Питам щото ей сега свеки прати едни снимки на Васко като бебе и щях да падна от стола- все едно Габи гледам.  А за кое списание ставаше дума че има такъв конкурс? Аз предлагам да направим в нашия албум папка и там да казчваме снимките на бебчовците. Вие как мислите ?

Ванче радвам се че кашлицата на Бобката не е сериозна, дано скоро му мине напълно.  Praynig Hug

криси мн сте готини   bouquet

Хриси сега видях че и ти си писала точно за това.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 38
Хихи Мирка, и аз  Hug

# 39
  • Варна

Aquariel  bouquet-Темичката е супер-Благодаря Simple Smile

# 40
добро утро.бибибобо-Оливия пие мляко само в 22ч и в 6ч.другите 3 хранения без мляко + следобедно десертче.лурдес-благодаря ти,ама с тия ядки малко ме е страх,ще помисля.  bouquetтази сутрин Оливия яде в 5.30ч и така и не заспа.гледахме детско до 7ч и станахме.яде за закуска бисквити с киц.мляко,ама малко-нещо не и хареса.за следобеда баба и ще и направи мляко с ориз -проба Laughing.сисе-липсваш... Hug Hug

# 41
Айде не се помотвайте, ставайте веднамагически и готови за физарятка, Самуил от кога беснее в бънджито:   Wham - Last Christmas   
  Той сутринта се беше разкашлял и не знам-задавил ли се е или си кашля, направо ще откача вече.....
 Аз май няма да участвам в конкурса за прилика, едно че няма как да сканирам и да кача снимки на баща му (и мои) и освен това ми е.......преди баща му на Самуил техните са имали още едно момче, което е починало и ми е много гадно да гледам негови снимки като малък , щото много си приличат.....както и да е!
 Мойто син, много лошо се е научил да се напъва и да пищи, ама направо е като някой ненормален, ако нещо не му е на тамън и от веднъж се набира, почервенява за отрицателно време и почва да пищи и да се ядосва .....луда работа бе.
 Аз исках да ви питам нещо-относно парите. Все по-често като срещна малки деца (имам предвид 2-3-4 годишни) и като стане въпрос нещо я за играчки, я за нещо друго и те почват миличките да ми обясняват как техните или бабите/дядовците нямали пари за да им купят еди-коя-си играчка! Аз съм върл противник на това да се говори за пари, особено на такива малки деца. Ами те още от тапишони само за пари говорят. В нашата къща не помня да се е говорело за пари (то верно, че времето беше друго) докато сме били малки, нашите сами са си обсъждали тея въпроси и ми е много тъпо да чуя как на някое дете му обясняват че мама и тати нямат парички и за това не може да се купи това или онова, не може да се люлее на някоя люлка и т.н. Не знам дали ме разбрахте. А може би просто още не ми е дошло до главата и сигурно и аз така ще казвам....ама не ми се ще.
  Айде всички на отчет-кой болен, кой здрав и прочее.

# 42
  • In someone's dreams
Добро утро мами и бебета   bouquet

Първо да се похваля - най-после улучихме адаптирано мляко, което да се хареса на моя синковец - Милумил 2 с вкус на ванилия. Голямо благодарско на мама Lassi  Hug. Ей, вижда му се краят на моя кърмачески стаж  Mr. Green. За сега го пие 50:50 кърма + АМ, с тенденции за намаляне и постепенно спиране на добавяната кърма. Много съм щастлива! Не защото спирам кърменето, а защото най-после ще може да си спи спокойно малкият ми мъж, без да се буди n-пъти през нощта.

Емма, като майка с пораснало вече дете и от личен опит, ще ти кажа, че това с нямането на пари е един от най-безотказно действащите методи за справяне с изпаднало в почти истерично състояние дете. След като всички разумни обяснения си ги казала около 20 пъти, защо не може да купите някоя супер безмислена и глупава играчка, за която си сигурна, че ще бъде захвърлена моментално в най-далечния ъгъл на стаята, идва ред и на последния мотив за отказване - "мама няма парички в нея и не можем да купим сега тази играчка". Децата обаче помнят като малки слончета и до края на деня може би целият блок ще знае, че мама няма пари и рискуваш да те гледат като социално слаба. Но в името на възпитанието на малките мишоци, понякога това е единственото възможно обяснение. Ще минеш и ти през това и ще си говорим пак.

Tanzen и при нас няма сняг, дори и за миг не преваля. Има такова хубаво слънце, но въпреки това t е около нулата  cold

# 43
Добро утро и от нас!  Hug

Емма, благодаря за песничката! Една от любимите ми   bouquet

Ние в четвъртък сме на консултация и тогава ще се отчетем с мерки и теглилки  Peace
Ние вкъщи още не сме завършили ремонта и това много ме дразни - идват празници, а не мога да си украся, нито да си ползвам новата хубава готварска печка. А така ме сърбят ръцете да забъркам няколко дози коледни сладки  cook
Момичета, sisee много ми липсва... Къде се е дянала тази жена? Гледам, че от четвъртък не е влизала... Сиска, хайде пишиииииииии  smile3535

# 44
Брррррррррр, добро утро и от мен!

Емма, направо ми  иде да скоча в някои от тия картинки дето ги пускаш! Ще взема и да си сваля коледните песни - ще си спретна чуден албум!

Milenni, радвам се, че Хриси е одобрил Милумил-а! Да му е сладко! Laughing
А кога ще идвате пак към нас? Реяна каза, че новините като цяло са добри от прегледа! Ще ми е приятно да ви видим пак!

Чудя се днес да излизаме лииии newsm78 Вчера се разходихме за 1 час, Емата опакована до уши, само носът и се зачерви и замръзна, ама подиша малко чист въздух. Но да буташ количката по заледени бабуни си е доста неприятно преживяване. Та затова съм колебателна. Ще видиииим!

За конкурса за прилика - страхотна идея, ама аз няма да участвам. Така като гледах не можем да се похвалим с прилика с някой от родителите -  Но ще ми е интересно да видя ваши снимки.

Слънчев зимен ден на всички!

ПП Понеже коледното настроение вече осезателно витае във въздуха, ето и моя скромен принос:

каквото се сетите за коледа
и как да направим снежинки,
иоще идеи за Коледа

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 12:09 от Lassi

Общи условия

Активация на акаунт