АПРИЛчето не се мотае, иска вече да играе!!!

• 13 345
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Добро утро!

Vanyivan радвам се, че Бобко е по-добре. Друго си е като ти каже лекар, че няма нищо страшно  Hug

а за конкурса Направих албумче в "aprilcheta2008" - "Кой на кого прилича". Който има желание може да качва снимки и да не забравите да ги надпишете! Аз смятам да участвам с три снимки - моя, на Невена и на голямата ми дъщеря.

Преди години имаше такъв конкурс в сп."9 месеца", сега не знам дали продължава  Thinking

Емма вярно е, че децата са малки, но няма нищо лошо от малки да си правят сметката, че не може всичко , което пожелаят, да им се купува. Съгласна съм с Milenni, че доводът "нямаме парички да го купим" е по-силен от "не ти го купувам, за да не се разглезиш", или "не ти го купувам, защото имаш много такива играчки" и т.н.  Разбира се, не бива да се злоупотребява и да им се насаждат комплекси, понекога е трудно да се улучи баланса. Но както казва Милени, ще порастне Самуил, пак ще говорим  Hug

# 46
Емма и ние сме така.страшно много крещи това дете.а ако иска нещо и не му се даде от къде вади тоя глас Close.но нали са си овнета така ще е Laughing
много ни се зачервяват бузките и са едни изпръхнали.незнам с какво да го мажа вече.когато му е топло са още по-червени Thinking
имам един въпрос към мамите които хранят с ам.слагате ли допълнително от ам в пюретата?и ако да направо както си е на прах ли?и по колко лъжички?

# 47
здравейте и  от нас.

да се отчетем от последната консултация  наддали сме цели 420 гр/ това е много  за нас/  и  вече тежим 5920 гр и  сме дълги  66 см.

Почнахме попарата ама нещо  не и хареса - другия път ще я пасирам да видим длаи  ще я ядем.
Утре ще пробвам и кис мляко  с бисквити.

Hrisi Pisi  и  аз ходя на народни танци и  се чувствам супер. Докато бях бременна не ходих и  много ми липсваха, но  сег пак почнах. Действат ми много  разтоварващо.

На всички  болни бебоци  да оздравяват бързо

Като гледам как пече при нас може да му направя една дълга разходка

Лек ден на всички

# 48
Криси, ние сме на кухня вече и не слагам нищо там в пюрето или кремчето, обаче като правя попара някой път слагам 2 лъжици, обаче разредени в съвсем малко вода - после като е изстинала попарата вече!!!
А иначе Филип яде попара, че му пръщят и ушите    Animal Pig Animal Pig Animal Pig      ГРУХ ГРУХ ГРУХ!!!
Нищо не пасирам - предпочита да е на парчета!!!

# 49
  • Варна
Емма и ние сме така.страшно много крещи това дете.а ако иска нещо и не му се даде от къде вади тоя глас Close.но нали са си овнета така ще е Laughing
много ни се зачервяват бузките и са едни изпръхнали.незнам с какво да го мажа вече.когато му е топло са още по-червени Thinking
имам един въпрос към мамите които хранят с ам.слагате ли допълнително от ам в пюретата?и ако да направо както си е на прах ли?и по колко лъжички?

Добъррррр ви денннн! Wink Wink Wink
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на празнуваща днес малк дама!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Криси, и ний сме така. Нашите в това отношение много си приличат. Аз си мисля че са изпръхнали от студеното време, когато ги изкарваме. Мами, мажете ли лицата на децата с някакъв крем за студено време???
Десита79, браво на вас - и вий сте от нашия отбор /слаботелесни и дребнички/ Laughing Laughing Laughing Ще видим ний утре каква сме я свършили Embarassed
Ласи, благодаря за коледните линкчета, по-късно ще ги разгледам подробно.

За мамите, които също се оплакаха от болки в кръста, взимайте мерки, защото вчера се поразрових в нета и доста стресиращи неща прочетох относно тези болежки. Ето една по-малко стресираща тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287753.new#new Утре ще се опитам да минам при личната да видим какво ще каже по въпроса.

# 50
Криси, не слагам АМ в пюрето ! Един път пробвахме с Нана,но моята мис, така и не го яде Simple Smile

# 51
Добро утроо!

Ема това ми е една от любимите песни. МЕрси!   bouquet

Аз мажа Габи преди да излезем с на Мустела Cold Cream, много е хубав- мазен е  и мирише страхотно! Simple Smile

Сисе вярно къде си бе жена?

Ласи отивам сега да видя сайтчеата  Mr. Green

Ние днес няма да излизаме- изпрах си количката пък и вънка термометъра показва -8  Shocked

За снимките аз ще изчакам че днес баба свеки трябва да ги сканира и да ни ги прати  Hug

Лек и топъл ден

# 52
Здравейте мами  Simple Smile

Аз да ви кажа честно по въпроса с парите от сега няма да се изкавам, че като знам като бях бременна за колко неща си казвах - аз това няма да го допусна, или еди кое си няма да го позволявам на моето дете, ама е то на - като видях зора и почнах да се предавам за някой неща. Так, че знам ли накъде ще ми избие след още и някоя годинка  Mr. Green Иначе Ема, съгласна съм с теб, че не звучи много по детски и педагогическо, но ...ако работи....

За Боби да ви кажа, незнам как на всички доктори им се струва, че е добре детето, като аз го виждам как се мъчи и сърцето ми се къса. Започнах инхалациите - долу горе на 2 часа по 5 минути в банята. Пускам парогенератора на душ кабината, слагам 2 пакетчета чай от лайка и отварям вратата на душ кабината да се изпълни банята с пара. Сега да не си помислите, че става като сауна - нееееееее, не си мъча така детето. Парата е съвсем лека и поносима, не става горещо в банята, просто има пара,по-доре се получава отколкото над тенджерка - и това съм го пробвала. Ще ви пиша пак какво става след тия процедури в края на деня....

Сис, къде си бе жена...Не ни стряскай така. Пиши поне дали сте добре  Hug

Ники1074, ще ходит ели тая година на ски? А къде, ако сте решили?

# 53
Добър деннннн  Hug
честита тема и тенк Ю наЕмма  bouquet 
Alokazia такива кремчета има на почти всички фирми аз съм пробвала на Бюбхен и Нивеа определено от Нивеата съм по-доволна в него няма вода и е по-добър според мен  Peace
не добавям АМ в нищо .
Хелънче къде си ,как е Еличка ?? дано е отминало страшното .......и Боби и Самуил да се махат тея болести вече айде циганското лято си замина и скова студа стига с тия вируси   Praynig
за конкурса Стафи е абсолютно копие на Сашко ама двамата са едно към едно  Grinning Жоро вика ......."Или и двамата са от мен или не си сменяла любовника през последните 4 г. " hahaha
Емма и аз като майка на 4г. дете да си кажа опита ............ времената наистина са различни  Rolling Eyes и няма нищо общо с преди сега има всичко ама наистина всичко аз съм отраснала в бедно семейство и сега не знам дали избивам комплекси ама така ми е кеф да купувам на Сашко ,че все едно за мен ги взимам нещата  Embarassed Mr. Green мога да ти дам безумно много примери ,най-важното е да научиш детето да цени парите (което е много трудно) с гордост мога да кажа ,че Сашко се е научил преди да иска нещо да пита Имаш ли пари ? ама знаеш ли колко е хитър въпроса е подвеждащ ,защото като кажеш имам без да се замисляш че си ги подготвил за сирене ,хляб ,и т.н. и  следва отговор щом имаш ще ми купиш ли играчка ?  Mr. Green определено не се оплаквам от него никога не се е тръшкал ама никога дори в Джъмбо където е царството на играчките миналата седмица като ходихме нямаше нинджи (имаше ама най-ефтинката беше 17лв в размерите на монетно левче #2gunfire ) съответно Жоро му е отказал да му я купи и той с червени очички (не се разплака ама мус е искаше ) излезе от магазина на излизане в колата пита "Мамо ако ми помогнеш да напиша на дядо коледа той ще ми донесе ли нинджи? ей сърцето мис е скъса да ти опустеят и нинджите а в нас има 2 камиона нинджи ама пусто тея нямаме ... Tired ooooh!
Мирка е ставала свидетел на това как Сашко си иска играчка ....бяхме бременни малко преди да родим и една неделя съвсем не планувано и се обадих ,че ще дойдем със Сашето на метростанцията да се видим който е от София става дума за Вардар на изхода от към кино Арена и там има магазинчета забравям да подчертая ,че и аз и Мирката бяхме извадили спестяванията от Буркан банк  Mr. Green и аз разполагах с 5-6 лв. и Мирката там някъде .....при което той вижда в магазинчето оръжие на нинджа едно такова голямо (за мен си е чиста тояга) Crazy и като започна да ми се моли ама не да се лигави и да вика да истерясва ами съвсем тихичко "моля те мамо моля те " с едни големи кафяви очи .........е познайте купих му го а Мирката почерпи после с по-една кола ,че нямах вече пари  Embarassed Embarassed Embarassed
извинявам се ,че стана много дълго ама .......

# 54
Никито да ти отговоря .......не мога да пия прясно мляко ,да ям моркови ,да смесвам храни като ориз с месо или картофи с месо ,да пия кола  Embarassed общо взето каза ,че организма ми е най-предразположен към разделното хранене ,защото мога да ям всичко дори шоколад и бира да пия ,нооооо самостоятелно без да мешам храните и напитките  Peace

# 55
Здравейте мами Simple Smile
Vanyivan, ще ходим Simple Smile даже си съкратихме лятната почивка с тази цел (да си запази мъж ми малко отпуска). Мисля да идем на Говедарци - а от там е удобен изходен пункт - кеф ни на Мальовица, кеф ни на Боровец, кеф ни на самото Говедарци да караме. Живот и здраве и малката ще я учим след някоя и друга годинка Simple Smile Ами вие ще ходите ли? Къде? Много ми се кара, особено на тих слънчев ден..синьо небе, бял сняг, зелени борчета, идилия...Simple Smile
Ние днес бяхме да ни видят след пробата манту в петък - разминахме с нова ваксинация Simple Smile
И ние вчера акахме рядко (с извинение). Но на сутринта пампито беше чисто..та за сега чакаме. за всеки случай доки ни предписа едни прахчета. И по принцип ми каза за дрискащите бебета, че трябва да минат на лечебна хумана, и въобще на диета - например в попарата да няма масло, пюрето да е морков с картоф, такива неща..
мами, ами какви са ви плановете за Бъдни вечер? Имам предвид - сами ли ще си бъдете вкъщи, или на гости у семейството на ваште или на половинката или пък някой ще доиде у вас? Ние мислим тази година да сме сами вкъщи тримата, нали сме си вече и ние семейство..Simple Smile Но как ще се справя със софрата незнам  Grinning
Аз тая седмица ще си походя по доктори - днес на ирисолог, утре невролог (за кръста), после гинеколог (време беше..)и тъй..стискайте палци.
Много се олях с тоя пост, sry
Хайде мами, спорна седмица !

# 56
Ценителката, много ми стана интересен този вега тест вече..хм, само да не се зарибя и за него, че скъп е бе..Simple Smile дано устискаш и си спазваш режима Simple Smile
забравих да кажа - Дари прилича на мен Simple Smile И ако намеря някоя снимка за доказателство - и вие ще видите (много ми е кеф)

# 57
забравих да кажа ...........по-точно да честитя днес е св.Екатерина ако имаме празнуващи да са ни живи и здрави !!!!!!!!!!!  bouquet

# 58
  • Временно
Да се отчета и аз с няколко реда,че само чета....
Сиана на последната консултация миналата седмица беше 7800(+600гр.) и 65см(+1см).Май е най-нисичката тук.
Относно приликата-доста е омешана.Взела е и от двама ни.

# 59
Такаааа, аз имам няколко въпроса към мамите кулинарки(абе трябва всеки да членува в някой кръжок, според предпочитанията си-ето, разбрахме че някои са пристрастни към готвенето, други към фотографията....аз лично се водя на отчет в кръжока "Кунки в гъ*унки" (да ме прощавате за грубия изказ), познат също като "Ръцете ми пречат")-та въпроса ми е как да направя картофи соте, картофи по селски и рибена супа (е, не на веднъж де). Има много рецепти в нета, ама друго си е споделения опит!!!! Ако на някой му се обяснява-ще се израдвам да го изслушам.
 А също искам да питам дали мога да пия витамин Ц, от този-разтворимите таблетки. До като бях бременна бях настинала и мойто АГ ми беше предписала такъв, ама сега понеже къ*мя още не знам дали може......всъщност не  сте вие хората май дето може да ми отговорите, ама аз да си пробвам късмета.

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 14:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт