Отговори
# 90
пилешките дробчета варят ли се преди да се изпържат? с брашно ли се овалват?

Не се варят. В брашно, да. Аз ги овалвам в олио и брашно и пека във фурната  Simple Smile Солиш предварително.

# 91
  • София
Как се правеше  доматена салца?Чесън се слагаше и .....?Не мога да  се  сетя .Много благодаря за отговорите!

# 92
Има много различни рецепти. Варират най-вече според вкуса.  Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Salsa_(food)

Аз слагам червен лук, чили пепър, листа от кориандър (силантро, някои ги заменят с магданоз), сок от зелени лимони, сол, черен пипер, риган. И домати.  Laughing

# 93
Трябвами рецепта за карамел. Бях срещала преди време във форума но не мога да я намеря. Спомням си че се слагаяе сметана към захарта. Моля за помощ

# 94
Трябвами рецепта за карамел. Бях срещала преди време във форума но не мога да я намеря. Спомням си че се слагаяе сметана към захарта. Моля за помощ

Имам една рецепта за карамелова заливка, в която има сметана, обаче не знам дали точно това търсиш. Ето я - 1/2 ч.ч захар се слага на котлона да се карамелизира. Като е готово се добавят 60гр. масло и 1/4 ч.ч течна сметана. Като заври всичко се сваля от котлона.

# 95
Здравейте, мами  Hug
Искам да попитам за някоя хубава и лесна заливка за мусака, че никога не мога да я направя като хората  Sad Просто не ми се получава тази, която знам. Искам да опитам някоя нова  Peace
Благодаря предварително!  Hug

# 96
Е, не е нова, но аз тази правя - едно яйце, чаша кисело мляко, сол и брашно до получаване на кашица с гъстота като боза. И малко сода. Става леко, пухкаво и приятно. С прясно мляко заливките не харесвам  Confused

# 97
Пухкава заливка за мусака:
В тенджерка се запържват 100 грама( три супени лъжици с връх) брашно в 100 мл.( кафяна чашка) олио.
Когато брашното пусне мехурки се налива 0.5 литра( 2 чаени чаши) прясно мляко или разбито на гъст айрян по-сладникаво кисело мляко. Добавете и чаена лъжичка сол - инак заливката става малко блудкава.
Бърка се докато почне да се отделя от стените на тенджерката - става много бързо и НИКОГА не става на грахулки.
Сваля се от огъня и се добавят две яйца - бъркането продължава докато стане гладка паста.
Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.
Мусаката трябва да е гореща - всъщност като "наближи да става" намалете фурната наполовина и започвайте заливката.
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката, но не се притеснявайте особено - сама ще се заглади.

От "Гответе с мен" е рецептата!  bouquet

# 98
току що метнах мусака Wink
заливката я правя от 2 яйца,2 кисели млека+1 ч.л.сода и брашно,става много висока и пухкава.

# 99
  • Абсурдистан
Ние не ядем пухкавите заливки за мусака, затова я правя така:
4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч. ч. кисело мляко, 2 с.л., но не препълнени брашно, сол черен пипер

# 100
Здравейте, мами  Hug
Искам да попитам за някоя хубава и лесна заливка за мусака, че никога не мога да я направя като хората  Sad Просто не ми се получава тази, която знам. Искам да опитам някоя нова  Peace
Благодаря предварително!  Hug

Последният път като правих мусака сложих заливката на "Маги фикс малки тайни"за мусака.Стана превъзходна дори и с хрупкаща коричка отгоре.

# 101
Последният път като правих мусака сложих заливката на "Маги фикс малки тайни"за мусака.Стана превъзходна дори и с хрупкаща коричка отгоре.

Ммм, да, и аз я сложих веднъж и цялата мусака отиде на боклука  ooooh! Толкова хипер солено нещо не бях срещала  Sick Стана меко, лигаво и гадно. Следвах инстуркциите, но... всичко може да се преглътне, но 6 кг сол в една чаена чашка - не  Laughing

# 102
Благодаря на всички за бързите отговори.  Hug
Още утре ще пробвам някоя от рецептите за заливка!

# 103

Ммм, да, и аз я сложих веднъж и цялата мусака отиде на боклука  ooooh! Толкова хипер солено нещо не бях срещала  Sick Стана меко, лигаво и гадно. Следвах инстуркциите, но... всичко може да се преглътне, но 6 кг сол в една чаена чашка - не  Laughing

Съгласна съм.И на мен ми беше ужасно солено.Стана глетаво и ужасно.Е изядох си я де.с малко повечко кисело мляко отгоре.... Laughing

# 104
момичета,рових се из нета за рецепти за сърца и воденички,но не видях вариации с картофи...а точно това ми се иска да направя-с картофи в тенджерата,дали ще стане?иска ми се да е като манджа по-скоро,че от доста време само сухо,само пържено и ми писна Confused

Общи условия

Активация на акаунт