Отговори
# 90
  • Мнения: 27 523
пилешките дробчета варят ли се преди да се изпържат? с брашно ли се овалват?

Не се варят. В брашно, да. Аз ги овалвам в олио и брашно и пека във фурната  Simple Smile Солиш предварително.

# 91
  • София
  • Мнения: 1 948
Как се правеше  доматена салца?Чесън се слагаше и .....?Не мога да  се  сетя .Много благодаря за отговорите!

# 92
  • Мнения: 3 989
Има много различни рецепти. Варират най-вече според вкуса.  Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Salsa_(food)

Аз слагам червен лук, чили пепър, листа от кориандър (силантро, някои ги заменят с магданоз), сок от зелени лимони, сол, черен пипер, риган. И домати.  Laughing

# 93
  • Мнения: 90
Трябвами рецепта за карамел. Бях срещала преди време във форума но не мога да я намеря. Спомням си че се слагаяе сметана към захарта. Моля за помощ

# 94
  • Мнения: 2 000
Трябвами рецепта за карамел. Бях срещала преди време във форума но не мога да я намеря. Спомням си че се слагаяе сметана към захарта. Моля за помощ

Имам една рецепта за карамелова заливка, в която има сметана, обаче не знам дали точно това търсиш. Ето я - 1/2 ч.ч захар се слага на котлона да се карамелизира. Като е готово се добавят 60гр. масло и 1/4 ч.ч течна сметана. Като заври всичко се сваля от котлона.

# 95
  • Мнения: 48
Здравейте, мами  Hug
Искам да попитам за някоя хубава и лесна заливка за мусака, че никога не мога да я направя като хората  Sad Просто не ми се получава тази, която знам. Искам да опитам някоя нова  Peace
Благодаря предварително!  Hug

# 96
  • Мнения: 27 523
Е, не е нова, но аз тази правя - едно яйце, чаша кисело мляко, сол и брашно до получаване на кашица с гъстота като боза. И малко сода. Става леко, пухкаво и приятно. С прясно мляко заливките не харесвам  Confused

# 97
  • Мнения: 4 496
Пухкава заливка за мусака:
В тенджерка се запържват 100 грама( три супени лъжици с връх) брашно в 100 мл.( кафяна чашка) олио.
Когато брашното пусне мехурки се налива 0.5 литра( 2 чаени чаши) прясно мляко или разбито на гъст айрян по-сладникаво кисело мляко. Добавете и чаена лъжичка сол - инак заливката става малко блудкава.
Бърка се докато почне да се отделя от стените на тенджерката - става много бързо и НИКОГА не става на грахулки.
Сваля се от огъня и се добавят две яйца - бъркането продължава докато стане гладка паста.
Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.
Мусаката трябва да е гореща - всъщност като "наближи да става" намалете фурната наполовина и започвайте заливката.
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката, но не се притеснявайте особено - сама ще се заглади.


От "Гответе с мен" е рецептата!  bouquet

# 98
  • Мнения: 4 444
току що метнах мусака Wink
заливката я правя от 2 яйца,2 кисели млека+1 ч.л.сода и брашно,става много висока и пухкава.

# 99
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 342
Ние не ядем пухкавите заливки за мусака, затова я правя така:
4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч. ч. кисело мляко, 2 с.л., но не препълнени брашно, сол черен пипер

# 100
  • Мнения: 549
Здравейте, мами  Hug
Искам да попитам за някоя хубава и лесна заливка за мусака, че никога не мога да я направя като хората  Sad Просто не ми се получава тази, която знам. Искам да опитам някоя нова  Peace
Благодаря предварително!  Hug



Последният път като правих мусака сложих заливката на "Маги фикс малки тайни"за мусака.Стана превъзходна дори и с хрупкаща коричка отгоре.

# 101
  • Мнения: 27 523
Последният път като правих мусака сложих заливката на "Маги фикс малки тайни"за мусака.Стана превъзходна дори и с хрупкаща коричка отгоре.

Ммм, да, и аз я сложих веднъж и цялата мусака отиде на боклука  ooooh! Толкова хипер солено нещо не бях срещала  Sick Стана меко, лигаво и гадно. Следвах инстуркциите, но... всичко може да се преглътне, но 6 кг сол в една чаена чашка - не  Laughing

# 102
  • Мнения: 48
Благодаря на всички за бързите отговори.  Hug
Още утре ще пробвам някоя от рецептите за заливка!

# 103
  • Мнения: 1 260
Последният път като правих мусака сложих заливката на "Маги фикс малки тайни"за мусака.Стана превъзходна дори и с хрупкаща коричка отгоре.

Ммм, да, и аз я сложих веднъж и цялата мусака отиде на боклука  ooooh! Толкова хипер солено нещо не бях срещала  Sick Стана меко, лигаво и гадно. Следвах инстуркциите, но... всичко може да се преглътне, но 6 кг сол в една чаена чашка - не  Laughing


Съгласна съм.И на мен ми беше ужасно солено.Стана глетаво и ужасно.Е изядох си я де.с малко повечко кисело мляко отгоре.... Laughing

# 104
  • Мнения: 405
момичета,рових се из нета за рецепти за сърца и воденички,но не видях вариации с картофи...а точно това ми се иска да направя-с картофи в тенджерата,дали ще стане?иска ми се да е като манджа по-скоро,че от доста време само сухо,само пържено и ми писна Confused

Общи условия

Активация на акаунт