Отговори
# 195
  • София
Благодаря Hug Hug Аз я гелдах тази рецепта, ама не бях сигурна, че е този сос. Мноооого благодаря отново.

# 196
А какво питаш,че не разбрах?  Grinning  Hug

уфффф!Явно  не съм си написала целия пост.Та въпроса ми е с какво се пълни шарана и как се шие и т.н.  Blush

# 197
Момичета, помагайте! Искам да направя кисело зеле с ориз и наденица. Рецепта да има някой?Simple Smile

# 198
А какво питаш,че не разбрах?  Grinning  Hug

уфффф!Явно  не съм си написала целия пост.Та въпроса ми е с какво се пълни шарана и как се шие и т.н.  Blush
Задушаваш 7-8 глави лук(нарязани на филийки),2-3 моркова(на дребно),1 глава чесън(скилидките обелени),добавяш домати от консерва леко смляни (да не са цели доматите),черен пипер,сол на вкус,1-2 дафинови листа.Оставяш да покъкри.Добавяш 1-2 шепи орехови ядки нарязани по-едро.

Шарана го посоляваш отвън отвътре,отвън го напиперяваш с млян черен пипер и хубаво размазваш с ръце подправката и солта.

Пълниш с тази смес корема на шарана и после го зашиваш с конец.
В тава слагаш на дъното кръгчета лук(суров) отгоре слагаш шарана.Намзваш рибата с олио(така хваща хубава коричка отвсякъде).Отстрани на рибата слагаш остатъка от плънката,1 к.ч. бяло винце(или вода).Завиваш тавата с фолио и печеш.Като стане шарана,махаш фолиото да хване приятен загар и си готова.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 13:25 от TheNMaster

# 199
Момичета, помагайте! Искам да направя кисело зеле с ориз и наденица. Рецепта да има някой?Simple Smile

Задушаваш 1 глава ситно нарязан лук,прибавяш нарязаното зеле,похлупваш тенджерата.Отвреме на време разбъркваш.Когато зелето се позадуши и си промени  цвета,ако искаш ястието да е червено слагаш 1 с.л. червен пипер(ако искаш да е бяло не слагаш).Наливаш гореща вода,1 дафинов лист,черен пипер на зърна(5-6 бр.),наденицата(ако е сурова),3-4 щипки чубрица(по желание).Когато зелето е почти готово прибавяш 1 к.ч. ориз(може и повече ..не знам колко ти е количеството,което ще готвиш).
Когато ориза е полуготов махаш тенджерата и оставяш да поеме течността.

П.П. Може да се приготви и на фурна....След като задушиш зелето,слагаш наденицата,ориза,подправките,наливаш водата и буташ тавата във фурната  Laughing

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 12:56 от TheNMaster

# 200
Не мога да намеря рецептата за раирани кифлички с кашкавал.
Моля  за помощ Praynig

# 201
Не мога да намеря рецептата за раирани кифлички с кашкавал.
Моля  за помощ Praynig
Заповядай
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/various_sorts/chil … n/recipe_1111.php

# 202
TheNMaster ,Пак ми спаси живота.Благодаря ти много HugАз съм останала с в печатлението че се слага и ориз.Идея си нямам от къде си го измислих Thinking А може ли да не се слага лука в плънката(не обичам)

# 203

Задушаваш 1 глава ситно нарязан лук,прибавяш нарязаното зеле,похлупваш тенджерата.Отвреме на време разбъркваш.Когато зелето се позадуши и си промени  цвета,ако искаш ястието да е червено слагаш 1 с.л. червен пипер(ако искаш да е бяло не слагаш).Наливаш гореща вода,1 дафинов лист,черен пипер на зърна(5-6 бр.),наденицата(ако е сурова),3-4 щипки чубрица(по желание).Когато зелето е почти готово прибавяш 1 к.ч. ориз(може и повече ..не знам колко ти е количеството,което ще готвиш).
Когато ориза е полуготов махаш тенджерата и оставяш да поеме течността.

П.П. Може да се приготви и на фурна....След като задушиш зелето,слагаш наденицата,ориза,подправките,наливаш водата и буташ тавата във фурната  Laughing
Мерси, мерси Simple Smile Аз вече започнах да го правя и точна така я мислех да стане работата, както си я описала, барабар със  запичането във фурната.
Притеснявах се за ориза кога да го сложа, защото в нета има някакви обяснения, които не ми се нравеха.
Благодаря!

# 204
TheNMaster ,Пак ми спаси живота.Благодаря ти много HugАз съм останала с в печатлението че се слага и ориз.Идея си нямам от къде си го измислих Thinking А може ли да не се слага лука в плънката(не обичам)
Вариациите може да са много.Има и плънки с ориз разбира се.Вкусовете са различни на всички.Можеш да импровизираш...
Може да го напълнош и ориз,гъби,орехи.....

# 205
Звучи страхотно Heart EyesАма сега ако споделиш и как се прави....няма да имаш грешка Laughing

# 206
Звучи страхотно Heart EyesАма сега ако споделиш и как се прави....няма да имаш грешка Laughing
Joy Joy Joy
Разбира се....Ами....
В мазнина се задушават 1-2 моркова,като поомекнат се добавят измитите и почистени гъби,като пуснат вода,се прибавя ориза,орехите,магданоз,черен пипер,червен пипер(по желание).Ако трябва още добавяш вода.Чакаш да набъбне ориза и да е полуготов.Пълниш шарана(посолен и напиперен с черен пипер),зашиваш,намазваш го с олио и слагаш в намазнена тава.Сипваш 1 ч.ч. бяло вино,1 ч.ч. вода,завиваш с фолио и печеш.Накрая пак махаш фолиото за да хване приятен загар....

# 207
Златна си! Hug Значи утре ще пълня шаранче LaughingИ ако се изложа ми е простено защото ми е за първи път!Ще споделя после резултата.Още веднъж:Много благодаря  bouquet

# 208
Златна си! Hug Значи утре ще пълня шаранче LaughingИ ако се изложа ми е простено защото ми е за първи път!Ще споделя после резултата.Още веднъж:Много благодаря  bouquet
Успех! Няма да се изложиш!  Hug Hug Hug Hug

# 209
Търкалят ми се в хладилника 2 черени цвекла. Дайте идея как да ги направя. Веднъж си настъргахме сурово за салата, но ми мирише на пръст.  Sick Хем го мих и белих.
Яла съм преди години някъде, като салата, но беше сварено и с някакъв сос.
Приемам и други предложения...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт