Отговори
# 240
  • на брега на морето
Гери, благодаря ти  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 241
  • на брега на морето
момичета,как правите манджа с праз Thinking

Задушавам празът нарязан на едри парчета /около 1 см/. Добавям домати, сол, черен пипер. Добавям ориз, ама не знам колко. На око в зависимост как искам да ми е съотношението праз/ориз. Ние обичаме с повече праз, така че на 7-8 стръка праз слагам 3/4 малка чаена чаша ориз. Добавям и вода. Всичко това изсипвам в тавичка и пека.
Може да се направи  ис месо, като предварително запържвам месото, изваждам го и в мазнината почвам описаната по-горе процедура, като в тавичката добавям и месото

Олигавих си клавиатурата................. Много обичам праз

# 242
Преди малко по една от кабелните телевизии, Диема май,
имаше реклама на някакъв комплект - ренде, шприц и
форми за хапки. И цялото това за някаква баснословна
сума. Единственото, което ме интересува е от къде мога
да си купя САМО формички за изрязване на хапки. Не можах
да намеря в нито един от сайтовете за теле-маркетинг това чудо, за
да ви покажа. Ще ви бъда благодарна, ако можете да ми
помогнете! Благодаря!  Hug Hug Hug

# 243
Преди малко по една от кабелните телевизии, Диема май,
имаше реклама на някакъв комплект - ренде, шприц и
форми за хапки. И цялото това за някаква баснословна
сума. Единственото, което ме интересува е от къде мога
да си купя САМО формички за изрязване на хапки. Не можах
да намеря в нито един от сайтовете за теле-маркетинг това чудо, за
да ви покажа. Ще ви бъда благодарна, ако можете да ми
помогнете! Благодаря!  Hug Hug Hug

Аз имам подобен комплект от teleshop,н о той е поне на 5-6 години,може там да провериш,много е удобен за хапки,а има и доста други джаджи Hug

# 244
Не може ли да стане с чаша?Режеш с чашата хляб,кашкавал,там други джунджурий и салам на кръгчета и после си ги нанизваш на клечка за зъби... Thinking

# 245
  • Абсурдистан
Не може ли да стане с чаша?Режеш с чашата хляб,кашкавал,там други джунджурий и салам на кръгчета и после си ги нанизваш на клечка за зъби... Thinking

И аз това мислех да предложа.
Освен това има едни формички за изрязване на тесто. Пеперудки, калинки, цветенца, звездички и т.н. Аз на детето от тях правя хапки да белким хапне малко.

# 246
Даже може не на клечки за зъби, ана онези малките шишчета, дето са в различни цветове. Като малки саби  са.

# 247
Кой пита за праз - каквото и да готвя - имам ли праз, ползвам го вместо лук.
За празеника - да ви казвам ли?  Crazy

# 248
Искам да попитам как да приготвя  бакпулвер - за традиционното пакетче, което се продава става въпрос. Какво е съотношението - пропорцията сода бакпулвер - лимонтозу?

# 249
Да се поправя, сода бикарбонат - лимонтозу. Благодаря!

# 250

Давай го.  Hug

# 251
Искам да попитам как да приготвя  бакпулвер - за традиционното пакетче, което се продава става въпрос. Какво е съотношението - пропорцията сода бакпулвер - лимонтозу?
Доколкото си спомням е 2:1-т.е. една чаена лъжичка сода и половин лимонена киселина.

# 252

Давай го.  Hug

Копирам си поста за празеника от една друга тема. Забравила съм да напиша, че слагам и червен пипер. Може да се приготви и с обикновено тесто /за хляб например/.

"Приготвяте си тестото на пица Верди. Повечето го знаят, но го поствам и тук. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120  Аз добавям и сол.

Отделно си запържвате в повечко олио 2 -3 големи /обичаме с повечко праз/ стръка праз /нарязан на ситно/. След като поизстине сместа, разточвате тестото на правоъгълник и го намазвате със сместа /олиото и праза/ по цялата му повърхност. Навивате на руло и режете на шайби. Слагате ги в намазнена тавичка, да легнат, едно до друго и оставяте да втаса. Печете на около 230 градуса, полвин час.

Става разкошен! Благодарение на мазнината се отделят едно от друго и стои много красиво /като охлювчета/. Не съм го снимала, но ако искате, следващия път, когато го приготвям, ще ви постна и снимки."

# 253
Здравейте момичета, искам да помоля ако някой има рецепта за топло вино което се приготвя около коледа да пише. Преди няколко години ме черпиха с такова, леко топличко и с аромата на коледа .......... беше страхотно но не мога да открия рецептата.Това което си спомням е че се слага портокал накичен с карамфилчета, някакъв ликьор и ври на бавен огън, и до тук. Моля Ви  newsm17ако имате рецепта споделете я.

# 254
Купих без да искам фруктова захар, мислех че вземам кафява, но съм взела съседния пакет. МОга ли да я ползвам за кекс, и колкото гр. пише в рецептата за обикновена захар, толкова да сложа и от фруктовата или по- малко.
фруктозата е по малко сладка поне за мен е така ,затова аз слагам една трета  повече от писаното в рецептата

Общи условия

Активация на акаунт