Отговори
# 255
  • София
Софко и аз на опашка за името на кремчето Laughing
Иве видях, че си публикувала снимки на Емо. Познаваш ли го? Дано се оправи Praynig Praynig Praynig

# 256
   Момичета БЛАГОДАРЯ още веднъж FlutterИвко като се прибра от яслата искаше да сваля цветята LaughingИве ,май като се наложи ще свалям и шпакловката Laughing
   Да се присъединя и аз към махките с момчета с незабелени чурета.Хомеопата ми каза,да не пипам и аз не пипам,още сме си на памперс-но почти винаги акаме в тоалетната.
   Имам едно питане-днес номеопата ми каза,че Ивайло бил притенциозен към болестите,много тежко изживявал дори и леките настинки ТА ЗА ТОВА АЗ ТРЯБВАЛО ДА ГО ПРЕВАЗПИТАВАМ В ТАЗИ НАСОКА newsm78МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАК СТАВА ТОВА Shocked

# 257
ЧЕСТИТИ ВИ РОЖБИЧКИ,МИШЕ И ВЕНИ!ДА СА МНОООООООООООООООООООООООГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ИМ ПОЖЕЛАВА МОЯТА ТАЙФА!

Не съм писала отдавна,но нямам нет-компа ми е на доктор,някакъв вирус е пипнал.Децата са добре,трета седмица са на ясла.Имах още един-два скандала със сестрите на малките,сменям тактиката постоянно.Кофти ми е само,че са ми сложили етикет,че съм конфликтна личност,без да си направят труда да ме опознаят,но ще им покажа,че съм добър човек,че без причина не вдигам скандали и т.н.
За пишките-Марти го водих(ГОЛЯМА ГРЕШКА)на хирург да му я "обели",след 3-4 часа беше сраснала отново,три дни му беше оттекла и доста зачервена.Има тема за това,там е писал един хирург,които е твърдо против забелването.Прочетох я и реших да го послушам.Едно време на нашите мъже да не мислите,че някои им я е забелвал-питах свеки-не е,пък на мъжо всичко си му е наред в гащите Mr. GreenЩе пробвам да намеря темата,но там пишеше,че е опасно да се пипа,че трябва да се почиства все едно се почиства око,че ако не се забели(в редки случай)до към 4-5 год възраст,като попораснат малко и почнат да си "играят"с нея положението се оправя и т.н.Преди време на Марти му се отлепи от едната страна и изскочиха боклучета,които буквално се бяха сраснали с кожата.Явно малко съм прекалила с почистването,защото на другия ден малко му беше забрала и го болеше,потече мн малко гной,но Слава Богу с малко кремчета я оправих.От тогава само я забелвам докъдето може и мия,не натискам и дърпам,бая се поуплаших.
Шаманката,добре дошла!Мацките тук са СУПЕР HugЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ,ОБИЧАМ ВИ МОМИЧЕТА  love001
Да се запиша в отбора с памперсите.Не мисля в близките няколко месеца да им ги махам,защото специално моите са малки и има време.Както вече съм писала,за три дни Марти спря и през деня,и през нощта да се напикава-беше на 2год и9месеца.
Знам,че е дълго,ша ма извинявате,ама не знам кога пак ще имам нет.

# 258
Добър ден!

Шаманката, добре дошла   Peace

Мони, много, много се радвам, че Митко вече се чувства добре в яслата. Трудно му е било на детенцето да свикне. А на снимките е много хубав, пу-пу  Hug

Дени, защо казваш "Ама за да не ви развалям коледното настроение, се включвам само за поздравите..."? Как сте, здравички ли сте, всичко наред ли е ?

Клюки, страхотно си се справила   bouquet

Относно пампите - Алекс е без памперс, слагам на обяд за съня, но в повечето случай го свалям сух. Вечерта също слагам, там вече си е пълен сутрин, но като се постопли времето ще почна да ставам нощем да се изпишква и мисля, че няма да има проблем.

Пишата му е почти отворена, но и като че ли малко залепнала от едниния края, но доки отдавна не я е гледала ... Така че за сега сме на това положение.

# 259
# 260
Мише, аз май забравих да ти честитя тука  Embarassed

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА! ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО МНОГО ДА ВИ РАДВА!

Вени иначе е добре- днес се чухме. Ще ги изписват сигурно в неделя или понеделник. Party

Ради, приятно изкарване в Лондон! Страхотно ще е там по това време на годината, сигурна съм!

Мина, може да използваш възможността да се отбиете с Марти, ако си решена на такъв ход де....

Добре дошла на новата мама

Митко е много красив, пу-пу,

Клю, не успях да разгледам творението ти...сега отивам

За пампите - и ние сме още със...след неуспешни опити цяло лято....няма и един път да е свършила нещо там. Иначе Лина сяда, и казва дяволито ПИШШШШШШШШ,  - т,.е. приема го като игра и се "прави" че пиша  Joy Поръчала съм и седалка,..на тоалетната ще се учим сега, да видим...

Ивиче, ние на дядо коледа викаме ДЯУУУУУУУУУ с вой Simple Smile

Лек ден и до скоро, че нали съм все пак на работа  Mr. Green

# 261
  • София - Дианабад
Привет,
питане към мамите, които са подавали документи за детски надбавки:
колко е максималният месечен доход на член от семейството?
А на тези, които имат ЕТ, какво пише на удостоверението - брутен доход или осигурителен доход? Помня, че миналата година ме връщаха за нещо и си мисля, че беше точно заради думичката "осигурителен".

Благодаря предварително!

# 262
Betamethasone Dipropionate Cream USP (Augmented*), 0.05%

За любопитните- буквално това пише на тубичката, продава се с рецепта, обаче...

# 263
мама Мони, Емо е приятел на сестра ми. в една компания са във Виена. аз не го познавам лично. сестра ми ми прати снимките и каза, че е супер готин и позитивен човек. дано се съберат парите.
майка ми предложи да ни даде пари да си купим нещо за Коледа и ако искаме да си купим картина от благовтворителната изложба, която ще се открива утре. парите от всяка продажба отиват всичките за него.

# 264
Софко, благодаря ти, мила Hug
Всъщност ровейки се из нета се оказа, че Betamethasone Dipropionate Cream USP е еквивалент на Clotrimazole, който се продава без рецепта у наше село, но пък аз не бих мазала Тедката с него без да съм се консултирала с лекар, привсе че съм го ползвала върху себе си (става дума за Клотримазола)...още повече на това деликатно място Embarassed Имам позната, която ( по съвет на педитито ) го ползва за най-различни кожни проблеми и досега не се е оплакала...

бебка и бебко, благодаря за загрижеността  bouquet наред е... Praynig

# 265
ЧЕСТИТ СИН НА ВЕНИ  !С ПОЖЕЛАНИЯ ИВАН ДА РАСТЕ ЗДРАВ,ДОБЪР И ДА ИМА ГОЛЯМ КЪСМЕТ В ЖИВОТА!  smile3525 newsm04 newsm32 smile3525
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МИШЕНЦЕ!НЕКА МАЛКАТА АННА ДА Е ЗДРАВИЧКА,ИГРИВА,ПАЛАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА! newsm51 newsm30 newsm04 newsm51
Мацки,здравейте и от мен Hug.Аз се поизгубих ,но се надявам да не сте ме забравили.Не съм писала понеже Поли  ми се разболя от два вируса един след друг.Първо беше с кашлица само,заведох я на лекар и ни изписаха два сиропа от който тя се влоши още повече.Отказа да яде,не можеше да спи от кашлицата,и само се гушеше в мен направо ужас Cry.Заведох я отново на лекар,и се оказа,че от единият сироп Поли е получила почти астматичен пристъп.Ле-леее,побеснях направо вдигнах луд скандал на педито,като го попитах нашите деца дали ги взема за опитни мишлета Twisted Evil.Изписаха ни други лекарства който пихме 7дни по схема и слава богу оздравя детенцето ми.Пуснах я на ясла и след 2 дни отново беше болна този път с повръщане и разстроен стомах,отново лечение вкъщи,но покрай нея всички изкарахме и този вирус.Отидох да и взема дрешките от яслата,и от г-та разбрах,че в групата е имало 6-7 болни деца от същият вирус.И там се скарах,как може да приемат болни деца,а иначе на всякъде са разлепили бележки,че не приемат болни дечица.Но за сега,и дано и за напред Поли е о.к,здравичка е ,говори много,ходи с удоволствие на ясла и е научила много песнички.Дядо Коледа и донесе в яслата подарък-огромен строител,на който тя много се радва,не е плакала ми казаха,  че стояла все до чувала на дядо Коледа Laughing.
Относно памперсите,Поли вкъщи си ходи по гащички,и си казва когато има да върши нещо в гърнето,дори сама си сяда на него,памперс слагаме само когато спим,но в яслата ми казват,че не казва и да нося памперси,да отложа отучаването от памперс за пролетта.Малко ми е чудно,как така вкъщи казва ,а в яслата не newsm78,или Поли си казва,но на госпожите им е по удобно с памперс да я държат.
Поли на дядо Коледа-казва дадо Коледа.
Спирам,че сигурно вече ви досаждам с мойте оплаквания ooooh!
Клюки,страхотно си се справила,браво на теб имаш талант Hug

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 12:43 от ki4o22

# 266
Thinking  цяяяяял ден никой да не пише в темата...
Големи сте ми кОпОнджийки  Sunglasses
Вики и той само от парти на парти - тази сутрин беше последното предвидено за него, сега сме чак другата събота на РД на брат'четката Габи. Ще става момата на 1 годинка  Wink
Хич обаче не му харесва дядо ви Коледа на наш Вики - все мен ме бута да му взимам подаръците  Joy
Кичо, дано вече Поли да е добре и да не боледувате  Hug
Монка, много ти е хубаво мъжлето  Heart Eyes
Деничка, липсваш тук - все по-рядко ни пишеш как са нещата при теб.
За памперсите - Вики още от началото на лятото е без  Flutter  При нас стана много лесно. Изобщо не съм си и помисляла да го насилвам - стана от раз. Ама нали ми е разбрано момчето  Grinning  Но все още слагам нощен памперс - много рядко на 2 седмици веднъж, но се напишква. А не искам само да ставам и да проверявам дали не се е напишкал - така се спи по-спокойно.
Пишлето ни е готово цялото, та и това не го мисля  Peace
Хайде хубав ден  Hug

# 267
Благодаря за пожеланията, поздравите и куража. Страхотни сте, банда!

С три деца е трудно, но страхотно. Който размисля по въпроса за бройката, пак да помисли. Не е страшно.
Ето малко снимки от ражането и болницата:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=320627

Ето и раждането как мина (копирам от другата отчетна):

Отпуснаха ми няколко минутки и бързам да разкажа накратко за раждането на Анна.
Както бях писала преди, имах проблем с единия бъбрек. След последните много лоши резултати от кръв и урина с доки решихме да предизвикваме раждане, положението беше станало почти опасно за мен. Трето раждане, близки бременности, очакваше се нещата да минат бързо и безпроблемно.
В сряда, на 10 дек. сутринта, с багажа и с добро настроение кацнахме в клиниката. Единствената ми грижа беше дали ще ми сложат епидуралната навреме. Започнахме с хапчета някакви. През 4 часа по четвъртинка, лекарите прогнозираа раждане до 24 часа. Започнаха редовни болезнени контракции, но единствената работа която вършеха е да ме изнервят. Разкритието не мърдаше. И така - 3 дни с хапченца и контракции. Нощем успявах да поспя няколко часа, на следващия ден пак наново. На 12 дек. вечерта вече бях на предела на силите и търпението си, хванахме поредния застъпил на смяна док и си издействахме по-радикални мерки. Вагиналния гел също не подейства, но системата с окситоцин се оказа ефикасна. И още как. За мой лош късмет попаднах на най-грубата акушерка и най-лудата лекарка в целия екип на болницата. Раждането тръгна много бързо, контракциите бяха зверски силни и болезнени. Доки отказваше епидурал докато не е сигурна че раждането е започнало. По едно време започнах да повръщам от болка. Влизането в топлата вана не облекчи болката, но пък ми докара напъни по никое време. Исках си епидурал периодично, доки казва - ще видим.... По едно време я виждам как се кани да ми спука водите , казва на акушерката - 8 см... полудях и креснах че искам епидурал сега, веднага, моментално.... Анестезиолога беше в района, сложи епидурала, каза - ще подейства след 10 мин. Да, ама след 5 минути вече трябваше да напъвам с всичка сила, на третия напън се роди Анна - на 13 декември, в 1.14 часа сутринта. Смачкана, омазана, но най-прекрасната. Имаше малко шев и кройка, но аз вече бях съсредоточена да си гледам красавицата как суче и не ми дремеше за останалото.
Та така, моята одисея... от там нататък нещата се подреждат както трябва - детето суче като по учебник, аз се възстановявам бързо, бъбрека се подобрява. Извадиха ми тръбичката от бъбрека, нещата са чувствително по-добре. След контролните изследвания ще знам със сигурност, но вече се чувствам пълноценен човек, вярвам че нещата са ОК.
Таткото ни въпреки че е ветеран с ражданията, тоя път се стресна и му прилоша, трябваше да го свестяват. Явно наистина е било гадничко, не само на мен така ми се е струвало. Анестезилога май също не беше в час, боде ме 4 пъти докато улучи къде е истината.
Батковците приеха малката много добре, нежни и внимателни са, много и се радват. Ники не се отлепя от креватчето. Бобо го приема по-спокойно - човека е с опит.
От както сме в къщи въртележката не е спряла. Къщата е пълна, весела и е интересно. Трудно е, признавам, но пък си заслужава всяка минута.

У нас вчера беше Коледа. Решихме да празнуваме по-рано, за да сме заедно. Тати и големия батко заминават за БГ за празниците. Снощи беше веселба. Костюмирахме се всички като джуджета, и бабата даже. Е, аз го играех свръхтлъстото джудже, но важна е идеята. Децата си харесаха подаръците, едвам ги приспахме вечерта.

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 17:57 от Анонимен

# 268
Привет и от мен!

Мише -радвам се че всичко вече е свършило и сте добре у дома.Снимките ви са супер.

И у нас вече се усеща идването на дядо Коледа.Илина е страшно интусиазирана -първо скъса всичката украса и светещите лампички защото с батко и имаха спор на кой са.От вчера вече пак имаме украса и елхата вече е налице.Днес ще е първото тържество за Дядо Коледа-на Теди в училището.Там ще има подарък и за нея.На 25.12-ще дойде дядо Коледа и в майка ми.

Весели и щастливи празници на всички

# 269
Мише имаш невероятно красиво бебенце!!!!!!!!!!!!  Hug  Hug   Hug   Hug  Hug  Hug
И ти си прекрасна миличка! Изобщо не си ''свръхтлъстото джудже'', напротив - една от най-прекрасните майки си  Heart Eyes   bouquet
Много хубави снимки и се радвам, че все пак всички сте живи и здрави!
Целувки на малката принцеска  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт