Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 737
  • 493
  •   1
Отговори
# 120
Ех,ако съм знаела,че мога да кажа две думи тук щях да ви пиша,че можете да инициирате в рейки и децата докато са още вътре във вас,после връзката със тях ще бъде по-лесна
Докато беше малка дъщеричката на брат ми/а той нямаше рейки/ галех много нежно аурата и' като яйце и смъквах с помощта на рейки температура,безпокойство...
Моите деца имат рейки по тази причина да мога лесно да работя с тях
Дъщеря ми от време навреме има проблясъци да сложи ръце върху себе си,но не хаби усилия,защото моите ръце били"по-мощни"
редовно я "защитавам от изпитаване" по физика/надявам се учителката и' не влиза във форума  Sunglasses/
Escorial,
казвай като слагаш ръце за рейки за себе си или ситуация "рейки от енергията на светлина и любов",за да центрираш ,т.е. да стане това,което е най-добро за теб,но без да манипулираш,защото рейки е неутрална енергия и идва от нулата ако си представиш една ос със нула,"+ "и "-"
имам опит със "придърпване" на чергицата към "+",т.е. много искам нещо да се случи и в момента в който придърпвам към плюса,измествам нулата и "довлачвам" голям минус за да изравня
дали го обясних правилно?
ще дам пример
пускам рейки за едно девойче за изпит
притеснена е
а аз визуализирам /освен рейки/ как и' пишат "6"-даже три пъти в книжката
тя получи 5-най-висока оценка в цялата група,а аз цял ден се чувствах зле
после четох и питах знаещи
изместила съм "+"-са и съм предизвика изравняване,а е можело да стане ураган някъде посвета/май на това му казват "ефекта на пеперудата"

# 121
Петя,
Мен са ме учили никога да не имам намерения когато правя рейки. Аз просто трябва да съм един канал, през който тече енергията. А тя си знае какво да прави и къде да ходи - какво да подсилва и какво не.
Аз просто съм присъстващ, без его - т.е. и без намерения.
А докато бебето беше в корема ми му правех много рейки. Много ми се искаше да вложа намерение, но не го направих нито веднъж. Просто оставих нещата да се случат така, както са били писани.

# 122
  • Canada
petiai  - няма ли някакъв медод за преборване на кризата със сладкото, който да работи за деца? Laughing. Моя син като види шоколад полудява ("наследството " от градината, в къщи  много рядко има сладки неща)
Kalida - Благи е много любопитен като всички деца на неговата възраст, но яденето някак не го вълнува, май яде колкото да живее, определено не е изкушение за него с едното изключение - шоколада и всичко сладко. Ето това ми е голям проблем...

# 123
  • Варна
Mного интересна тема. От известно време имам здравословен проблем и започнах да се интересувам от нетрадиционни методи за лечение. Тази дискусия идва точно навреме:) Нищо не е случайно, нали?Simple Smile

# 124
Чак пък никога да нямаш намерение ми се струва крайно
без Его-да
когато оставим Егото на страна,ще се слеем със всичко около нас
чети Крион,ако не си го открила
аз чета на руски,че английския ми е по "подразбиране",даже вече не си отварям устата да питам,когато ми се налага в Европа
/преди години питах в Турция "къде е Троя" на един кръстопът с английски акцент и език завъртян на фльонга-ефекта беше бурен смях в цялата кола,и до днес не са забравили децата/
да се върна на Крион-има доста идеи,за които не съм  се сетила,простички неща от ежедневието като например как да поговориш на клетките си и да им пратиш цялата си любов
бяхме семейно на една почивка в Троян
аз със едно одеалце ,на една полянка,изричам ли си изричам на глас разни намерения и пожелания
през нощта се събуждам се с усещането,че се връща един спомен от детството ми,когато съм била болна,изгаряща от температура-навлизам в нещо като безкрайна кухина и се сливам с нея,не усещам тяло
винаги,когато усетя това състояние първата ми асоциация е :порьозната кухина в пилешките кости
като счупиш една кост вътре се виждат едни особени пространства,несиметрични,неправилни
върна се спомен от детските ми години или по-скоро 3-4г възраст,загубила съм връзката,но имам спомен
разказвам го,защото всеки има връзка с Абсолюта,Вселенат Бог или Това,Което Е-както си го наричате
с намерение всичко можем да възстановм
със силно намерение,но без привързване,без настояване-само поискваш и отпускаш без настояване
това съм натренирала,защото първо беше "искам ,искам и пак искам ,силно и веднага и то на секундата" Simple Smile

# 125
Rosist,
как да ти кажа като у дома проблема е същия
да не говорим,че пред мен  докато пиша стоят две празни опаковки от черен шоколад"Antilla",този е от Пикадили,дето не му знаех името и е био-мио/както обичат да казват бургазлии"кафе-мафе" / Joy
Росен се изхранва само на шоколад понякога,месо и шоколад при всичките здравословни навици,които се опитваме да създаваме звучи твърде крайно
при него има страх не ме обичат за ,който говорих по-горе и той го замества със сладко
тук майката трябва да работи,но е дълго за обяснения,че трябва да отворя книгите на Виилма и да поппрочета ,а не да се правя на веща
имаше нещо такова да му простиш още от момента на раждането,че си го оставила сам/това не важи за момичетата тук,които са спестили този момент на децата си/
нека ми остане повечко време ще седна и ще пиша
или поне ще кажа коя е книгата от поредицата
на руски мога да я пратя щом я открия веднага
но принципно майката може всичко-да говори с детето докато спи,да помоли да и' бъде показан къде е проблема с думите"искам да разбера какъв е отговора на проблема ..."
пак ще дам пример
лягам и преди да заспя питам "какво още иска от мен моя съпруг?"
на другата сутрин си говорим разни неща и той ни в клин ни в ръкав ми казва"искам повече да ме обичаш",а аз изумена питам "какво повече"
повече да ми показваш-беше отговора
направо паднах от изумление
човека си го каза директно,само дето аз не разбрах колко още

# 126
Lauren,
веднага ти давам няколко био-магазина в София
на площад Йорданка Николова,от лявата страна по посока  към Семинарията,на самия площад
на Парчевич:http://www.klasanovi.com/-те бяха първите
на щандовете на Пикадили-има зелени етикети БИО на храните на самия щанд,а ако питаш са така любезни да те насочат,защото са разпръснати по сектори
има и един на Борис 3-ти,пише интересни неща в сайта,но не опирам до него,че не ми е на път като ходя по работа в София:http://biozona.eu/
http://www.ecovege.org/sofia-zavedenia
http://www.ecovege.org/web-links

# 127
Humanis,
Ще ми е драго да споделиш нещо и от твоя опит Simple Smile
надявам се утре като се прибера от работа да не чета като последен коментар само моите постове  Sunglasses Grinning

# 128
Една идея от мен,изпробвана от брат ми.
Дъщеря му като беше бебе заспиваше на мантра,която той и' пееше:ОМ НАМАХ ШИВАЯ
Люшваше я два-три пъти и тя заспиваше
Пробвайте момичета !
на мен ще ми бъде интересно ако споделите
разминавам се по улицете със странни сини очи,гледащи от количките,търсещи отговор във всичко около тях,питащи
какво ли си мислят?усещам как ме приковават с поглед

В този дух на мисли бих ви препоръчала да четете Крион на децата-има книжка с "Притчите на Крион"

Пете, ще пробвам мантрата още утре. Има ли някаква специална интонация или произношение?
А за тази книжка "Притчите на Крион" къде може да се намери?

Ескориал, много ще съм ти благодарна, ако потърсиш упражненията за развиване на интуицията, когато ти остане време. Наистина, имам нужда от помощ да стимулирам моята.

Лаурен, в момента най-доброто за бебчето и за теб самата е да ядеш храни, които са подходящи за стимулиране на лактацията. Дали е странно съвпадение, че всички те са повече или по-малко здравословни Wink: много течности на първо място, най-добре вода и лактогонни чайове; овесени ядки, сурови ядки, варено или покълнало жито със сурови орехи, и.т.н. Нека другите ме допълнят. По-късно, ако се спреш на вариант педагогическо захранване, пак ще се ориентираш към по-здравословно меню, защото стомахчето на мъничето не може да се справи с разни химии, подобрители, овкусители, тежки пържени храни и.т.н. А то ще иска да яде, каквото ядеш и ти Party. И така съвсем неусетно си мисля, че ще успееш да извършиш промяната, която желаеш.

Момичета, аз имам въпрос - каква вода използвате съответно за вас и за децата ви /минерална, изворна, дестилирана, филтрирана чешмяна, преварена/?

# 129
petiai, благодаря ти, ще се възползвам от магазините, определено не ги знаех.
Мег, благодаря, че се отзова, както винаги  Hug
Ами с храненето започнах от около седмица да се старая, купих ябълки, портокали, карфиол, броколи, овесени ядки, чушки и т.н Тези, които съм изброила ям сурови, също така си позволявам млечни продукти- сирене и кашкавал, за прясното мляко малко се притеснявам, защото в болницата ме наплашиха, че детето било чувствително и можело да развие АБКМ ( за мой ужас му дадоха АМ, но тогава нямах увереността в себе си да се възпротивя). Не, че им вярвам, но се чудя как да процедирам, поне около чаша на ден с овесените ядки предполагам няма да е проблем. Хляб- мисля да си купим хлебопекарничка и да си го правим( ако намеря време), засега ям такъв от "Слънце и луна", които претендират да са био. Та общо взето това е здравословното, което успях да внедря за толкова кратко време. Имам намерение също така и да добавя тиква към менюто( само не знам през каква обработка ще е най-подходящо да минава, сурова не си я представям Laughing), сурови бадеми ( знам, че са източник на калций), сушени плодове- горе долу за това се сещам със моята скромна подготовка. Ами не е много, но нали сега се уча. Отворена съм към предложения и препоръки        bouquet
Gali80 Благодаря ти! Вода и лактогенни чайове да-пия, на житото и орехите определено мога да наблегна. Много мислих и за педагогическото захранване, но проблемът е, че имам желание да спра месото( даже вече го правя, не защото трябва, а по вътрешна необходимост, която усещам), от което мъжът ми е потресен и ако реша и детето да "лиша" от месо направо ще ме изядат с парцалите домашните, не ми се мисли...

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 00:56 от Lauren

# 130
Gali80 ,
Ние ползваме филтър, който се прикача на чешмата. Ето такъв: http://www.wellnessfilter.com/

А за упражненията. Ето какво намерих.
Първо, ако си запозната с чакрите - чакрата, която на английски наричат трето око (предполагам, че и на БГ така се казва) отговаря за интуицията. Т.е. когато медитираш, може да се съсредоточаваш там (точката между веждите ти). Намери си картинка на тази чакра, виж кой е цвета й и въобще намери колкото може повече информация за нея. Представи си твоята чакра и как тя работи...обръщай и внимание Wink Това според мен е най-силното упражнение, което можеш да направиш за интуицията си.

Другото, което са ни карали да правим е всъщност това което ви разказах вече: за 2 месеца слушай този вътрешен глас, дори и понякога да не си сигурна това ли е интуиция или не. С времето ще започнеш да разпознаваш кое е само представа и кое е истинската ти интуиция. Просто се опитвай да обърнеш повече внимание. Нищо, че в началото ще се чувстваш малко изгубена и от време на време ще се чудиш какво точно правиш Wink Просто си дай време и бъди търпелива със себе си.

Ето и едно "по-практическо" упражнение Wink
Ще го напиша 1 към 1 както е в учебника, надявам се да четеш английски.
Ако не - кажи ми, ще го преведа.
Over a few days or a week, record your FIRST thoughts when you wake up in the morning. The thoughts that come before the "to do list" for the day. Could be also dreams.
What do you notice about your thoughts? What is the theme that you are expressing?
Does this theme mirror any other aspects or issues in your life?
How do you manifest (create) this theme in your life?
What does this tell you about yourself and your journey?

Мислите, сънищата и отговорите на въпросите задължително ги пишеш черно на бяло.
Като преминеш през тези упражнения, ще знаеш много повече за себе си.
Успех, и като приключиш, пиши за да давам следващите Wink

# 131
А....извинявайте за спама...ама какво е това лилаво човече с кафе, дето се появи вместо думата морнинг.
Трябва да пише морнинг там, но на английски.

# 132
Сигурно е името иконката и затова се е появило. Grinning

# 133

...Човекът не може да измисли нещо по-хитро от природата...
Рикк, това ми хареса. Ти вегетарианка ли си?

Не. Аз съм хищник-екстремист  Laughing

Между другото, по темата за храненето, бих искала още да отбележа (понеже на някои места се забелязва задълбаване), че нито една храна или съставка и респективно действието й върху тялото/психиката не може да се разглежда изолирано (е, изключвам някои съставки като например наркотични вещества, тъй като нямам информация за тях...  Laughing). Дали човек ще яде фруктоза, джънк, или каквото и да е "вредно" нещо и как това ще му се отрази - ако диетата (диета=начин на хранене, а не на някакви безумни орграничения, смятания на калории и прочие) му е 80% дори адекватна, то "вредните" неща, няма да му навредят и пак ще е здрав. (Въпреки, че аз преди няколко месеца занемарих малко храненето за два месеца и после ме боля главата ужасно). Въпросът е цялостно човек да е в хармония със себе си (нали за това беше темата), с природата, с Вселената, със заобикалящия го свят... За мен лично вече компромисите с храната не са необходими, но са допустими, стига мислите, чувствата, движението и въобще начинът на живот да водят до удовлетворение.

# 134
  • Калгари, Канада
Само до 3-та страница стигнах, но стана късно и ще си лягам вече. Много ми е интересно и пак ще чета.
Като гледам плодове, салати и ядки се ядат, ама аз така ще умра от глад май, за половинката да не говорим. Я кажете някаква примерна храна за деня. Какво ядете - сутрин, на обяд и вечер - да си го представя някак, един стандартен ден. Извинявам се за глупавия въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт