Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 746
  • 493
  •   1
Отговори
# 195
  • София
за индиговите деца - това е мнението на един мой познат:
Индиговите деца бяха хит през седемдесетте и осемдесетте, вече новата версия са кристални и рейнбоу кидс има и долфин кидс и други подобни нови подобрени версии на индиговите, които всъщност не са въобще версии на индиговите, а просто еволюционна следваща стъпка. Те са пригодени за промените, но това не значи нищо повече от това, че имат малко повече способности от нормалният обикновен човек.
Индиговите между впрочем, са голяма напаст. Големи пакостници са и имат някои бъгове в системата, ако не са отгледани правилно. Просто са своенравни и имат лошия навик да мислят, че са единствените прави във всеки спор. Много от тях получават психични отклонения и други кофти прояви на поведението, това заради кофти атмосферата на земята (в метафоричен план).

за рейки - може да помогне до някъде, но източникът, от който черпи енергиите си е вече вибрационно нисък и остарял.
Идва новото време.

# 196
  • София
Мег1, привет!

Виждам, че участваш в тази тема. Ето един поздрав за теб и за всички тук с една прекрасна мантра:

http://video.aol.com/video-detail/tana-mana/3946200082%3Cbr%3E

bouquet

# 197
shivani ,

Мерси за поздрава! Wink

Еовин,
Аз също съм чела подобни неща за храните. Не само за плодовете, но и за всичко, което расте и се яде.
Аз лично си го обяснявам така (чела съм подобни обяснения, де, които ми допадат и ми се струват логични):
Локалната храна расте там, където и ти живееш. Диша същия въздух, пие същата вода. Ако храната е твоя лек, то тя трябва да се преминала през същите условия, през които преминаваш и ти. Същото важи и за билките. Трябва да са местни. Ще имат най-голям ефект.
Аз примерно като съм се преместила в Канада, въпреки, че съм от БГ, е хубаво да ям местната храна. (Не че съм тръгнала да си прехвърлям ябълки от БГ  Laughing )
Също една позната, която имаше студио за масажи в БГ, ми е казвала, че дори и кремовете за тяло и т.н. е хубаво да са с местни билки и извлеци. Защото когато се преместиш от един климат на друг, кожата ти по различен начин реагира и най-доброто, което може да направиш за нея е да и приложиш местната козметика, а не да продължаваш да си ползваш БГ крема. Просто ще има по-голям ефект.

# 198
Най-накрая ви изчетох! Много държа да следя всичко, защото е много ценно за мен, за което благодаря.
За храненето- както ме посъветваха escorial и Мег, карам по-полека, за да не е драстична промяната и най-важното- да е трайна. Неяденето на месо ми се отразява прекрасно- гордея се с това, че ми хрумна идеята, а не я плагиатствах от някого, после прочетох как същото се е случило и с escorial- не е случайно, просто такава потребност съм изпитала. Сега наблягам на ядките и плодовете, правя си овесена каша, от млечни продукти също не се лишавам (без прясно мляко, или съвсем малко). Шейковете обезателно ще ги пробвам, заплюла съм си един кухненски робот, който има и блендер и чопър, та ще ми е полезен за целта. Особено вредните храни( полуфабрикати, пържени и газирани напитки с подсладители) окончателно съм ги спряла, просто убеждавам тялото си, че няма нужда от тях и, че новото ми здравословно меню задоволява всичките ми потребности- та съответно нямам нужда от тези гадости.

А ето това се припокрива напълно с моя случай:

Знам, че е много трудно да се опитваш да следваш един начин на живот, а цялото ти семейство да е наопаки, даже може да се случи и да ти се подиграват или пък още по-зле: "Как може да лишаваш детето си от това и това." Много е трудно, но ако имаме воля и вярваме в себе си - всичко ще си дойде на мястото рано или късно. Много е важно обаче да не притискаш половинката или пък роднините и да очакваш и те да се променят заедно с теб. И тяхното време ще дойде, а може и да не дойде. Това също е възможно. Може никога да не те разберат и да те опрекват цял живот. Но докато вярваш във себе си и следваш един определен път - с времето поне ще се убедят, че няма как да те изкарат от релси и може би ще намалят упреците.
А дали някога ще се променят...да усетят и те това, което ти усещаш...да разберат как се чувства човек когато се грижи наистина добре за тялото и духа си...това я стане, я не Wink Не може да ги обвиняваш, колкото и да ти се иска да им помогнеш.

Домашните ми са в пълен шок, първо не вярваха, че няма да ям месо, но явно сериозността ми в това отношение проличава вече, което още повече ги " притеснява". Мъжът ми, обаче си е сериозно притеснен от купчинката книжки на нощното ми шкафче, като разбра, че медитирам изгуби ума и дума и ми забрани да го занимавам с моите "различни нива на съзнанието", да си ги запазя за себе си. Пита ме и бебето ли няма да яде месо, и на него ли ще му "промивам мозъка", ох даже ми е смешно сега като го пиша, ама на него хич не му е смешно. Каза ми тази вечер носталгично, че искал да си бъда както преди... Как да му обясня, че няма как да бъда както преди, защото по този начин искам да намеря начина да се чувствам истински удовлетворена, че досега това съм търсила, пътя, по който да го осъществя. Ще му дам време да се адаптира, само се надявам да не се дистанцира от мен. Тази вечер казах на баща ми, че не ям месо и, че " Не може да ядеш нещо мъртво и да се чувстваш  жив и здрав", а той ми каза " Ма ти май нещо подлудяла от толкова седене, вкъщи, а?"  Joy

# 199
  • Калгари, Канада
Lauren , според мен си е страшничко твоето положение. Може би трябва да се замислиш, да забавиш малко с показността /на това, което правиш/ и да не се "опълчваш" с/у половинката директно, намери начин леко по леко да промениш нещата. Такива драстични промени, знам ли, могат и да разрушат едно семейство. Важно е да постигнете някакъв баланс с половинката, поне да се приемате един друг. Дано не ти звуча песимистично. Успех ти желая! Ти ще намериш начина.   bouquet

escorial , Калида, бихте ли споделили от къде пазарувате в Канада?

# 200
Интересно, явно жените решават първо да се променят. newsm78
Моят мъж дълги години се е занимавал с бойни изкуства, покрай тях е чел и придобил много такива знания, и за хранене, и за медитиране...Обаче си е на ниво теория. Поне не е против това, което избирам и търся за себе си в момента, не пищи за месо (понеже той може и цял живот на паржоли да откара), дъвче вкъщи зеленчуците и малко животинска храна - сирене, кашкавал и яйца и не се оплаква. Месото си го яде като ходи при неговата майка  . Как аз ще се разбера с нея за яденето не знам, но те поне правят много салати и мога с тях да се наяждам без да се обяснявам много-много защо не искам второ.
Като ходихме на гости на майка ми, казах  - "Готви ми постно, аз месо няма да ям повече", тя каза, "Добре, ама на Коледа и Нова година какво ще правим"  Crazy И на мен ми стана смешно и казах, че ще ям пуканки  Laughing
Но въпроси от странични хора, примерно колежките, с които обядвам, не съм получавала...Попаднала съм явно на по-толерантно обкръжение.

# 201
Еовин, и на мен ми е интересно това, че първо жените решават да се променят. Моят мъж яде постни ястия, но без голяма охота и после все му се струва, че е останал гладен и посяга към хладилника Laughing. Но към моите прищявки е толерантен. Стига за него да има нещо месно, аз ако искам мога и само зеленчуци да ям. Само ми е забранил да падам под 40кг Mr. Green.

# 202
  • София
Lauren
браво на теб! Ти влизаш Октомврийскататема, нали?
Значи не съм само аз инакомислещата там.

Поздравления за кардиналната промяна. Един човек или яде месо или не. Нужно е да мине време, за да се изчисти организма от токсините, причинени от месото.

Аз съм вегетарианка от доста години. Храненето ми е според аюрведа. Йога е моят начин на живот.
В йога е залегнал силно един принцип - Ахимса, т.е. ненасилие, порад който не се яде месо от практикуващите йога.
А според мен не можем да ядем същество, което е родено от майка!

Влизането в крайности е катодвижението на махалото - днес си в единия край, а утре те притегля в другия край.
Златната среда във всяко едно отношение, за да може да се спре махалото, т.е. да няма какво да го поддържа, за да се движи.

Не, не се променят първо жените. Просто при тях майчинството отключва тази увереност за промяна.

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 13:49 от shivani

# 203
# 204
Lauren,минах по твоя път-ентусиазма в началото,опияняващото чувство,че най-сетне съм открила верния път...беше като влюбване,еуфорията ме понесе и мъжът ми остана някъде в периферията на случващото се.После се върнах да си го взема Mr. GreenМисълта ми е да почакаш малко без големи демонстрации пред семейството и после полека да въведеш новостите...запази емоцията за нас в темата,с удоволствие ще я споделим с теб HugМъжът ти още не е готов явно,дай му време.Казвам това не,за да те упрекна,а да ти помогна ако мога....
Когато аз реших да спра месото,не казах на никого,просто спрях...Георги забеляза след няколко дена,сега с удоволствие яде с мен салата на вечеря,майка ми мисли,че постя,ще поговоря с нея след празниците.Сърбах я тая попара на нож с всички роднини и не мисля,че това е начинът.
Още веднъж ти се извинявам за нетърсения съвет,но ми напомни много на самата мен споста си и...не можах да се удържа Simple Smile
Не, не се променят първо жените. Просто при тях майчинството отключва тази увереност за промяна.

Съгласна съм и аз с това.Всички мои търсения са плод на любовта ми към децата и стремежа да им дам най-доброто,на което съм способна.
shivani ,твоят познат циник ли е или ти грешно го перифразира?

# 205
Аз малко се позагубих. Но исках хубаво да прочета темата и тогава пак да се включа. По едно време ви изпуснах нишката.  Laughing

Калида, първо на теб да отговоря за рибката. Точно миналата неделя правих сьомга на пара. Стана много вкусна.  Wink
Лилибон нещо не пише. Да не би да се засегна?!

Сега някои неща, които си набелязах...
Не разбрах какво е салба?

Водата: и в БГ и тук ползваме Брита т.е. вече 3 години. В БГ каната, тук филтър за чешмата. Гледам колкото се може по- малко пластмасови неща да влизат за употреба в нашата къща. Като стана дума за нейно величество водата, тук в Алтернативния има пусната тема от Омега мисля за нейната сила. Интересна е.  Simple Smile

Плодовете: аз гледам да ги ям според сезона. Примерно ягоди и череши, праскови и кайсии, дини и пъпеши лятото; цитруси- зимата; някои като ябълки и круши целогодишно.

Щяхте да говорите за вредата от хомеопатията...И тук искам да кажа за продуктите на Боарон / прочетох, че се е споменало в темата /, че имат и високи потенции. Става дума за моноелементи, разбира се. Аз ги намирам тук, но след поръчка. Взимаме ги след консултация с лекарката ни хомеопат-класически.

Рейки ми е непознато засега, но интересно. За ребърнинга исках да спомена, че съм чела хубави мнения на xenia по въпроса. Според нея хич не е безобидно и шега работа.

мантрата за заспиване ОМ НАМАХ ШИВАЯ много не я разбрах. Пея тези думи по каква мелодия? Колко пъти? Докато заспи ли?

Ние с мъжа ми не пушим. Аз мразя цигарения дим от малка. Моите родители много пушеха- по 1-2 кутии на ден. Повръщаше ми се от дима. После майка ми ги отказа за дълго време. От 6 години пак пуши т.е. откакто аз живея с мъжа ми. Твърди, че е пропушила заради мен.  Wink Трудно прие, даже още не е приела, че аз мога да имам мое си семейство, искаше ме за себе си.

Алкохол / вино / само като имаме повод, гости. В други случаи много рядко, не изпитваме потребност.

Петя е споменала чувството мразене. Да живееш с това чувство както и със завистта е много съсипващо, изпива ти силите. Като в затвор си. И през това съм минала, знам какво е. Знам също колко е хубаво да се освободиш от тях. Чувстваш лекота. Аз се промених след като се откъснах от дома си. И манията за шоколад и сладко е логично и добро обяснение. В първия момент си казах нямам такъв проблем с мъжа ми и децата, но като се замислих имам на кого да търся обичта.  Confused

Интуиция имам, често не й се доверявам и после съжалявам. При мен за някои хора първото впечатление се оказва много вярно. Но си казвам недей да съдиш без да си го опознала човека. Давам му шанс, често му се доверявам прекалено и после оставам излъгана. Ще трябва да я слушам. Simple Smile

Гали, питала си за религията и вярата. Аз бях свикнала в България да ходя на църква на празници / не само Великден и Коледа, а и когато някой от семейството има имен ден /, на задушница и когато имам просто нужда. Това ме успокоява. Тук много ми липсва това мероприятие. БГ църквата ми е далече а и доколкото разбирам, не се вписва в моите представи за църква.

Пиша поста си 100 часа, пак ще се включа.  Hug

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 14:53 от Вери

# 206
Момичета, да ви попитам за сусама  Embarassed
Задължително ли е да е смлян? И как го консумирате? Четох в предните страници, че се слага в салати, но в какви по-точно?  Rolling Eyes
Извинявам се, ако този въпрос е дискутиран вече.

# 207
....
 Тази вечер казах на баща ми, че не ям месо и, че " Не може да ядеш нещо мъртво и да се чувстваш  жив и здрав", а той ми каза " Ма ти май нещо подлудяла от толкова седене, вкъщи, а?"  Joy

Хахаха, Lauren, може само да се подсмихваш Wink
Аз получавах същите коментари. Година след като се преместихме в Канада, аз не работя и си седя у нас и по цял ден чета за здраве и хранене. И като започнах да обяснявам по телефона на роднини и приятели колко съм си сменила храненето, колко добре се чувствам и т.н. и подобни фрази като тази, която ти си казала - реакцията беше: "Абе ти съвсем си се побъркала от седене в къщи - я вземи си намери работа!" Wink

Вери, ще ти покажа Салба като дойдете у нас в края на седмицата Wink

mijjjka, може и да не е смял. Но задължително да е суров.

Ето магазините от които аз пазарувам в Монтреал:
http://maps.google.com/maps?hl=en&rls=com.microsoft:en-us:IE … 29214988921228578

http://www.ecollegey.com/

www.cooplamaisonverte.com/

http://maps.google.com/maps?hl=en&rls=com.microsoft:en-us:IE … 69605343421692631

www.healthtree.ca

Който живее в Монтреал, може да ми пише ЛС и ще му пратя координати на човек, от който може да си поръчваш органик продукция. Носят ти я до вратата и качеството е страхотно. Аз лично поръчвам по 2 пъти на седмица от него.

# 208
Аз пък знам за сусама, че трябва да е стрит или смлян, иначе не може да се усвои.
Как в какви салати- еми във всякакви  Wink - домати с краставици, зелена ...всякакви свежи салати  Peace

# 209
Мерси за поясненията за сусама   Wink От днес съм горд собственик на две пакетчета, та затова рекох да попитам  Laughing

Видях, че Вери е говорила за завистта и омразата. В момента чета книгата "Тибетското изкуство на позитивното мислене" от Кристофър Хансард. Там се споменават осем вида вредни мисловни влияния, които според тибетската религия Бьон засягат всички ни. Това са - завист, ревност, алчност, гняв, ненаситност, арогантност, безразсъдни действия и мисли, егоизъм. Завистта е поставена на първо място. Дълбокото изживяване на тези мисловни влияния може да засегне физическото ни и психическо здраве. Ценното е, че авторът дава и практически упражнения за преодоляване на тези влияния.

Рибъртингът в никакъв случай не бива да се прави без контрол на доказан професионалист, защото вместо да се изпишат вежди може да стане друго  Wink

Общи условия

Активация на акаунт