Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 735
  • 493
  •   1
Отговори
# 150
...че ми вдъхваш кураж...
Аз не Ти вдъхвам кураж, Поетесо, аз Ти пиша от опит. Ти Си млада, амбициозна, творческа личност и като такава Си много емоционална, дори понякога позволяваш емоциите да вземат превес, но скоро ще се научиш да ги контролираш и тогава нещата ще си дойдат по местата. А за ядките аз винаги ги предпочитам сурови и небелени. Успех с откриването на подходящият човек, той може би е много близо до Теб, кой знае, просто търси със сърцето Си?!
...плодове, салати и ядки се ядат,...
Съседке, не само, но основно са те. Да не смяташ предколедно да смениш хранителните навици на сем- вото, мамаМиа?
...Аз съм хищник-екстремист...
Сладурана със страхотно чуство за хумор си Ти, а не екстремистка, също много трезво стъпило на краката Си момиче, нетърпящо чуждо влияние и налагащо се. Рик, хубави мисли имаш по отношение на храненето, ще ги запазиш ли след февруари? Повлия ли се начина Ти на хранене като смени континента или винаги си споделяла тез възгледи?
Гали80, ако искаш и аз мога да Ти напиша малко "упр- я", те са лесни и бързи. Иска се да можеш да отделиш ежедневно по 5мин.  Намираш някъде удобно местенце за себе Си/ обикновено докато кърмя бебката е при мен/ и затваряш очи и се опитваш да се съсредоточиш в дишането Си- вдишване, издишване, вдишване издишване...Наслаждавай се на момента. Следвайки всяка глътка поет въздух се опитай да прочистиш ума Си от напрежението и ежедневието. Постави ръка на сърцето, мисли за дишането и се отпускай, ще почустваш олекотяване, опитай се да се свържеш с вътрешното Си аз, Ти го познаваш, просто го потърси дълбоко в Себе Си. Съсродоточавайки се в сърцето Си, опитай се да извикаш в съзнанието Си- представата за човек, място или предмет който асоциираш със спокойствие, усмивка, светлина, красота. Като го постигнеш таз визуализация, доразвивай картинката в съзнанието Си. В тоз момент на сладка неподвижност започни да мислиш за въпроса, за който търсиш помощта на интуицията. Мисли за него, мисли... В подобно отпуснато съст- е отговора ще дойде, било сега било по късно в деня. Успех Ти желая! Проработи ли приспиването на Диди вчера?
Ескориал, а защо салбата я смилаш, обвивката й се абсорбира от стом. чревният тракт, не е като на флакса?
Били, бързо оздравяване на Ния и Виан и успешна "мама- терапия", важното е Ти да повярваш във възможностите Си и чудото ще стане.
Мег, доста странен човек си с невороятни интереси. Мъжът Ти споделя ли всичките Ти възгледи, вярва ли в Рейки- силата? Кога реши да захранваш Марти?
ЕАСпирит, аз не съм правила подобна йонна детоксификация, приятелка ми говори за нея. Отиде доста скептично настроена, след това каза че се чуства доста освободена и олекотена. Но тук го сачетават с педикюра след това. В БГ продават самостоятелните китчета ли вече? Ти някакво пречистване правила ли си досега?

Момичета, понеже темата е за хармонията със Себе Си, да погледнем въпроса от другата му страна, а когато хармонията е нарушена как я възвръщате, кои са тригерите които разрушават хармоничното човешко съществуване при Вас, успявате ли да ги парирате навреме и ако да, самопознаването и интуицията помагат ли Ви?

# 151
Kalida, благодаря ти за упражнението. Наистина, не е сложно. От утре започвам.
Не успях да пробвам мантрата за заспиване с Диди, защото снощи си заспа сама. И аз не разбрах как стана. Просто и казах, сега те оставям в кошарата и ще бъда тук до теб на леглото. Хайде да спинкаш. И няколко минути се въртя и шава, помрънка леко и заспа Crazy. Даже и днес през деня, успя да заспи в кошарата, пак с помощта на същия метод. А от няколко дни само на терасата с бутане на количката бяхме започнали да се приспиваме Blush.
За възстановяването на хармонията, аз не съм много навътре в духовното, и използвам по-скоро физически методи. Преди да родя основно се разтоварвах с танци /обожавам да танцувам/, физически упражнения и много разходки /поне по 2-3км на ден/. След като родих се разтоварвам с разходки /пак по 2-3км на ден/ и като погледна усмивката на дъщеря ми.

Ще се радвам да споделите и други по-земни методи, които вие използвате.

Аз ще си потретя питанката: каква вода ползвате и защо?

# 152
...Аз ще си потретя питанката: каква вода ползвате и защо?...
Логична и красива Варненке, Ескориал вчера Ти писа за въпроса Ти, а аз сега да Ти отговоря. Ползвам Брита/ каната/ вече 5 години, макар че тук масово препоръчват да се пие чешмяната вода. Във Варна не Ти харесва водата ли? А за хармонията, не е необходимо да Си навътре в духовното за да намериш пътя към себе Си, дори напротив в някой моменти може би логиката помага в подобни ситуации. А за усмивката на Диди, си права, има много оздравителна роля. Използвай това мощно антидепресивно средство. А морето, не Те ли успокоява, природата не връща ли загубеното равновесие, или при Теб активността, действието, движението е въртящата точка?

# 153
Ескориал, а защо салбата я смилаш, обвивката й се абсорбира от стом. чревният тракт, не е като на флакса?

Или мелена, или покълнала. Т.е. накисвам я в мляко от ядки най-често. Но аз ползвам черния вариант, на който му викат chia seed. По-рядко купувам бялата.
А защо го меля...явно за по-сигурно....такива дребосъци винаги ги меля, ако не ги покълвам Wink

Момичета, понеже темата е за хармонията със Себе Си, да погледнем въпроса от другата му страна, а когато хармонията е нарушена как я възвръщате, кои са тригерите които разрушават хармоничното човешко съществуване при Вас, успявате ли да ги парирате навреме и ако да, самопознаването и интуицията помагат ли Ви?

Когато усетя, че започвам да излизам извън баланс в някое отношение, обикновено започвам да се замислям повече и да се наблюдавам повече в дадените ситуации, които ме предизвикват. А какво ме предизвиква...все по-малко и по-малко неща, но най-често други хора, с които съм свързана по някакъв начин. Това, че познавам себе си много по-добре вече определено ми помага сама да се справя с нещата. Преди все си мислех, че някой друг трябва да ми помогне или да направи нещо, за да се възвърне хармонията. А сега знам, че аз съм тази която трябва да направи нещо и никой друг.

Между другото, аз също съм от Варна. Живяла съм там първите 18 години от живота си. Морето страшно много ме успокоява.
Въобще водата винаги ми действа много релаксиращо. Отпускащо.
Затова много ми се искаше да родя във ваната, но на косъм се разминах Wink
Все пак изкарах последния час (най-итензивните контракции) във водата и трябва да ви кажа, че между контракциите успявах да се отпусна невероятно добре...това много ми помагаше да си почивам и да имам сили за следващата.

# 154
Не мога да сваря да ви изчета. И като има по някой и друг линк в постингите и се отнеса там, тук сте изписали още няколко страници.  Blush

Телеграфно само по няколко топика:

Калида, мъжът ми никога няма да се откаже от сладкото. Аз и не искам да го карам.  Peace Така се чувства щастлив и е здрав. Не е боледувал от 20 години, с изключение на няколко двудневни настинки на крак. Хармонията не може да се постигне никога, ако постоянно се чувстваш лишен от нещо, което те прави щастлив.

Вода
Ползваме кана на Брита. Водата при нас е силно хлорирана и много мирише. Минералната вода в САЩ е неприлично скъпа, а евтината е изворна, която аз лично не предпочитам.

Рейки
Имам да чета още мноооого. Интересно ми е.

Списъкът с насоки на Мег
Много хубав, с изключение на частта за яйцата.  Sick Баба ми едно време ме караше да пия сурови яйца  Close - полезни били - повдига ми се само от мисълта за това. Обичам варени и пържени и не мисля, че ще се откажа от тях.
Останалите точки доста се доближават до принципите на разделното хранене. Да не кажа, че са същите.

Бадеми
Колко вода слагате в буркана? Мога ли да ползвам пластмасова кутия за храна?

Позитивното мислене
Обещала съм история, но ще я пиша друг път.

# 155
  • Калгари, Канада
Gali80 , благодаря ти за отговора   bouquet
Kalida , аз се смятам за трагичен случай. Няма защо да крия, че яденето ни е много неправилно. Нямам идея от къде да започна, говорили сме много пъти с половинката /той поне яде доста плодове/, но така или иначе нещата са си все същите. Лошото е, че напоследък се чувствам като "натровена", а не се виждам да ям само ядки и плодове. Пробвала съм преди, явно не по подходящ начин, понеже стигам до там /за 2 дни/, че съм си все гладна и спирам да ям каквото и да е, после естествено се връщам към яденето на всичко, само да не съм гладна. Пълна трагедия, както виждате. Всичко е от липсата на информация и най-вече как да ги готвя нещата - нямам си на идея. Затова сега, чета тука и се надявам, че може пък да ми просветне как да се променят нещата, тъй че хем да не съм гладна, хем да ям по здравословно.
А ако някой ми каже, че осъзнаването на проблема, е важна стъпка към решаването му - леле колко отдавна съм го осъзнала, и колко пъти съм уж започвала да го решавам, ама на - това може да се окаже поредния път.  Непостоянството е проблем също.

# 156
Ескориал вече го написа, но и аз да се включа - промяната на хранителните навици трябва да е бавна и постепенна, за да можем наистина да я приемем. Може да отнеме повече от година, индивидуално е. Моят опит беше първо да се откажа постепенно от най-преработените храни в менюто си - кремвирши (80 % соя, единственото "месо", което можех да ям), топени сирана, пържени храни. После отказах кафето (бях скромна - 1 на ден), прясното мляко, намалих млечните. В един момент идва нуждата от прочистване на тялото, за да продължиш нататък. След това е значително по-лесно, променя се вкусът, по-скоро се връща необремениято от химия и подобрители естествен вкус към естествените неща.

И аз да се отчета с един интерес сайт:
www.unhinderedliving.com
Открих го, когато търсех как да вържем пъпната връв, но намерих много повече от това. Всъщност за мен си остана най-добрият и пълен справочник за бременността и раждането, но това е само един малък раздел в него Simple Smile

Калида, аз съм нищо друго освен ужансо любопитен по отношение на света човек, оттам идва всичко  Mr. Green За захранването на Мартин съм решила само едно - ще бъде ПЗ, когато той пожелае. Исках да помоля Ескориал за съвети, но Карина е 3 месеца по-малка и няма да може да обменяме пряко опит... Мъжът ми приема всичко, което правя. Някои неща са му доста странни, но .. след като прие на раждането да не присъства никой друг освен него и искаше той да "хване" бебето.... май доста "напред" с приемането  Heart Eyes По отношение на храненето наляво и надясно разправя колко добре ми се отразява моят стил на хранене, но той за себе си не може да го приеме - по друг начин е устроен (засега)

Себепознаването помага изключително много за поддържането в добра форма и преодоляването на трудните моменти. Усещам много рано кога нещо не е наред с мен и веднага взимам мерки - понякога е разходка, понякога е почивка, понякога е вглъбяване в себе си, медитация, конкретно четиво или музика. Последният път когато позволих на някой да ми вземе силата, бях в осмия месец. Използвам именно "отнемане на силата" защото сама не можех да се "вкарам в релси". Отидох при хомеопата си и той ме попита защо съм си излязла от пътя и защо съм позволила някой си да ме отклонява. Само тези думи ми бяха достатъчни, за да започна да виждам какво трябва да направя в конкретния случай, за да се върна на пътя си и можех да го направя само аз, никой друг. В този случай наистина имах нужда някой отвън да ме "бутне" и да каже "хей, човече, какво ти става, това не си ти, хайде, върни се в себе си, ти знаеш как". За здравословни болки и неудобства използвам хомеопатия, Рейки, обяснения по ГНМ и "резолюции"; за събитя използвам визуализаци и най-вече намерение. Наблюдам какво мисля и какво се случва и избирам какво да мисля, за да променя действителността около себе си. Имам много добри резултати с парите, отношенията с хората, някои неприятни, но необходими неща...

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 00:03 от Meg1

# 157
 Момичета,позволете ми да се присъединя към вашата компания! Grinning
 Нещата,които обсъждате,са ми много близки.

# 158
Kalida, във Варна водата е отвратителна, поне на мен ми е отвратителна и пия изворна или минерална вода. Редувам ги. Може би ще вземем кана за филтриране, но на бебка дали мога да давам такава вода?

За преодоляване на конфликтни ситуации и аз използвам поглеждането отстрани на самата себе си, както и вдишване, издишване и усмивка вместо очаквания отпор. Когато бях по-малка обожавах да дебатирам на каквато и да е тема. С времето осъзнах, че е по-важно да изслушваш чуждата гледна точка и дебатите под една или друга форма са ме натоварвали. Някакси се научих да отсявам какво за мен е важно и се боря само за това, вместо да бъда "борец по принцип"

Мамамиа, и аз съм като теб. Никога не съм можела да спазвам хранителни режими, защото в тях винаги има нещо забранено. На мен винаги ми се прияжда това, което го няма в списъка. Затова следвам китайската мъдрост 100 храни - по една хапка от всяка. Като в същото време избягвам такива, от които не се чувствам добре както Мег е писала - много силни вкусове.

Лаурен, на теб щях да пиша. Това, че искаш да бъдеш вегетарианка не би попречило на ПЗ за бебчето. Четох пак тук някъде из форума, една майка много обича люти и пикантни храни. Естествено, те не са подходящи за захранване на бебето. Затова тя го взема с нея на масата и слага подходяща за него храна. То си хапва, а после тя си добавя лютичко или там каквото й се иска. На теб нищо не ти пречи да направиш обратното, да сложиш в чинията и месце, а то да бъде само за малчо. Може пък и бебето да не посегне към месцето Wink

Ескориал, Калида - да, морето ме зарежда, но по-скоро като го слушам и съзерцавам, а не толкова като "лятно удоволствие". Но може би, защото живеем във Варна, много по-възстановяващо ми действа планината. Зеленината, птичите песни, цветенца, преходите...Размечтах се Flutter

# 159
Към mamamia и всички други, които си мислят, че само на ядки и плодове трябва да карат Wink
Видях вече няколко подобни въпроса и притеснение, че човек ще остане гладен така. Ами така си е - прави сте! Наистина ще останете гладни и то не само гладни ами и недохранени в истинския смисъл на думата. Ядките са страхотно нещо, още повече полкълнали (така както някой вече писа, че може да се киснат 6-8 часа във вода (изключение правят орехите и бразилските ядки - тях няма нужда да киснете)). Плодовете и пресните зеленчучи трябва да са голямата част от диетата ви.
НО, има едно голямо НО. И то е: ЗЕЛЕНИНА!
Зелени салати, зелени шейкове, зелени прясно изцедени сокове. Това е липсващото звено, за да не останете гладни на подобна диета и да не сте недохранени. Зелените сокове са като витаминна и минерална бомба - все едно сте из изпили мултивитамина, че и много повече. Зелените шейкове са супер лесно усвояеми от организма, защото са хубаво пасирани, а зелените салати - те са задължителни, защото ни учат да дъвчем добре. И отново - зеленината просто трябва да е огромен процент от диетата. Иначе сте обречени на ндостиг от всякакъв вид - витамини, минерали...

Именно затова още на първата страница препоръчах книжката Green for Life. Аз самата бях 9 месеца само на сурова храна преди да забременея и следвах съветите от тази книжка. Не съм се чувствала и един ден гладна. Жената, която я е писала е била 11 години на сурова храна от ядки, семена, плодове и зеленчуци и колкото и да е много по-добра тази диета от 100% готвена храна, все пак тя не е най-добрата и на 12тата година тя е започнала да изпитва разни здравословни проблеми отново. Тогава е започнала невероятно прочуване какво точно липсва на диетата й, при положение, че 11 години тя я е смятала за перфектна.
Много ви препоръчвам да прочетете книжката преди да се хвърляте в начинания за смяна на хранителния режим. Има много какво да се научи от нея.

# 160
Още един съвет се сетих за тези, които искат да променят диетата си.
Съвет, който на мен много ми е помогнал при моите промени, продължили около 2 години.

Не мислете за нещата, които искате да премахнете от диетата си. Мислете за тези които искате да добавите.
Т.е. добавяйте това, което мислите, че е полезно, без да премахате веднага нещо "неполезно". С времето постепено фокуса ще се измести и ще усетите как ядете и предпочитате да изберете "полезните" храни, и ядете по-малко от "вредните". Така прехода ще е лек и нормален и няма да се чувствате лишени от нещо.
Ето примерно сега, да кажем решавате, че трябва да ядете повече зелено за сметка на нещо друго. Другото не го мислете. Яжте си го както си го яли досега. Но преди него, изяждайте по една голяма салата. С времето салатата ще ви се услажда много повече отколкото "другото" Wink
Просто добавяйте в диетата си всичко, което мислите, че е полезно и не се тревожете веднага да изключвате разни неща. Те постепенно сами ще се изключат даже без да разберете.
Чувстото за лишаване от нещо приятно и вкусно е ужасно и няма смисъл да се мъчим с него.

# 161
Искам да попитам мъжете ви спазват ли същите принципи при хранене като вас? Рейки, енергии, мантри и прочие - какво е тяхното отношение към това? Интересуват ли се от това или са оставили всичко във вашите ръце и просто правят каквото искате, за да няма "интимни италиански разговори на четири очи"?  Mr. Green

escorial, направих твоята любима зелена супа. Много ми хареса. Мерси за рецептата.   bouquet
Аз 'рупам целина и зелена салата почти постоянно.

И друг въпрос имам - насочен към не ядящите месо в темата. Лактовегетарианци ли сте или вегани?
Когато човек е в период на суровоядство ми е ясно. Имам приятелка, която от много години се храни алтерниращо: суровоядство + лактовегетарианство.
Интересува ме в литературата, която четете какво пишат за лакто-хранителния режим.

escorial, много ценни съвети даваш.  Grinning

# 162
Кюбит, Благодаря Wink Радвам се, че ти е харесала супата.

За моя мъж май вече бях писала някъде. Той се интересува също от хранене и чете, въпреки, че аз чета повече от него, просто защото имам повече време.
За много от нещата сме на едно мнение и това страшно много ми помага! Защото имаше период, в който аз държах да правя зелени сокове всеки ден, ама на никой друг не му пукаше освен на мен за тях. И ми беше малко нанагорно.
А за рейки и т.н. енергийните истории - правила съм му рейки няколко пъти, въпреки, че той не вярва, че нещо реално се повлиява по този начин. Но в крайна сметка, човека на който правиш рейки няма нужда да вярва Wink

Той поне е търпелив и много толерантен към чуждите "странности" и въпреки, че досега сме имали един два спора по тези въпроси, някакси успяваме да си живеем той с неговите си, аз с моите си разбирания и донякъде все пак ги споделяме.
В семейния живот е много важно уважението между партньорите (това го знам от дядо му). Докато има уважение - няма проблеми. Винаги може да се появят търкания от време на време, то даже е здравословно. Хората непрекъснато се променят и една връзка също.
Но в крайна сметка остава желанието да продължиш нататък със същия човек. Само това има значение, а не какъв проблем е възникнал.

Знам, че е много трудно да се опитваш да следваш един начин на живот, а цялото ти семейство да е наопаки, даже може да се случи и да ти се подиграват или пък още по-зле: "Как може да лишаваш детето си от това и това." Много е трудно, но ако имаме воля и вярваме в себе си - всичко ще си дойде на мястото рано или късно. Много е важно обаче да не притискаш половинката или пък роднините и да очакваш и те да се променят заедно с теб. И тяхното време ще дойде, а може и да не дойде. Това също е възможно. Може никога да не те разберат и да те опрекват цял живот. Но докато вярваш във себе си и следваш един определен път - с времето поне ще се убедят, че няма как да те изкарат от релси и може би ще намалят упреците.
А дали някога ще се променят...да усетят и те това, което ти усещаш...да разберат как се чувства човек когато се грижи наистина добре за тялото и духа си...това я стане, я не Wink Не може да ги обвиняваш, колкото и да ти се иска да им помогнеш.

Аз именно заради това се поболях когато родителите на моя мъж ни гостуваха миналата година. Толкова много исках да им обясня, да им покажа...да ги убедя, че това е правилно...бях им разпечатала един тон информация, бях я систематизирала, кое след кое да четат....те се опитаха да четат, обаче на 2ри , 3ти документ вече явно не им беше интересно. През целия си престой в Канада се притесняваха, гледаха ни с едни такива очи, все едно вече сме на изчезване...Чувстваха се ужасно покрай нас.
Та аз го приех толкова навътре и ми беше толкова неприятно, че така им повлиях, че самата аз се поболях. Въпреки, че осъзнавах, че това са техни притеснения, а не мои, и те сами трябва да се справят с тях, така, както те си знаят.
Не можеш насила да налееш информация в главата на някой. Той трябва сам да си я поиска.
Така че ако има някой около вас, който не е съгласен с вашите промени - трайте си и си действайте както знаете. Ако поискат от вас информация - обяснявайте спокойно и нормално защо го правите. Но ако чувате само упреци - просто не им отговаряйте - вие знаете защо го правите, вярвате, че е правилно и не се упреквате сами заради това. Нищо, че някой друг е решил да ви упреква. Винаги ще има такива. Те също заслужават уважение, така, че не се карайте с тях Wink

# 163
Kalida, ти да не четеш списание Alive? Wink

Вижте каква хубава статия излезе днес по въпросите, които обсъждаме тук:
http://www.naturalnews.com/024937.html

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 04:55 от escorial

# 164
  • Калгари, Канада
Цял ден изкарах в тази тема, прочетох я цялата и вече очите са ми на понички от стоене пред компютъра. Имам разни въпроси, но не мога да си събера мислите в момента. Много информация ми дойде.

Не мислете за нещата, които искате да премахнете от диетата си. Мислете за тези които искате да добавите.
Т.е. добавяйте това, което мислите, че е полезно, без да премахвате веднага нещо "неполезно". С времето постепенно фокуса ще се измести и ще усетите как ядете и предпочитате да изберете "полезните" храни, и ядете по-малко от "вредните". Така прехода ще е лек и нормален и няма да се чувствате лишени от нещо.
Мисля че точно това търсех да прочета.

Пак ще пиша като се по съвзема.

Общи условия

Активация на акаунт