Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 779
  • 493
  •   2
Отговори
# 165
escorial, благодаря ти за дългия пост.   bouquet Аз може би не съм се изразила правилно. Нямам проблем с моя съпруг. Той ме подкрепя и проявява разбиране. Просто ми беше любопитно как е при вас.  Grinning
Толерантността е в основата на всяка успешна връзка. Казвала съм няколко пъти когато е ставало дума - ние не се караме. Първата година беше година на напасване, на "проучване" на странностите и както се казва в един мой много любим филм, разкривахме постепенно "secret private behavior".  Mr. Green По това време имахме няколко търкания, но като разумни възрастни, седнахме и говорихме. След това всичко беше лесно.

Познатите и приятелите ни вече са свикнали на нашите странности.  Wink Не се впечатляват лесно. А и имаме такива, които са напред с материала в това отношение,  Wink така че имаме пример пред себе си.
Родителите и от двете страни са безкрайно уважителни и не ни притесняват по никакъв начин. Дори от двете майки има явен интерес. Бащите са "по-тежки".  Mr. Green
За рейки не съм чела достатъчно, но ми се струва много интересно. Майка ми е известна в квартала, че "лекува" главоболие като докосва леко с ръка задната част на тила на човека. Самата аз съм профитирала безкрайно много пъти заради мигрената от това. Мисля си, че може да е нещо свързано. Ще почета.

# 166
Калида,за нарушената хармония питаш-аз лично се придържам към съветите на аюрведа в такива случаи.По конституция съм вата-пита и започвам веднага програма за уравновесяване на вата-спирам си виното например Mr. GreenПо принцип правя всекидневно 20 мин медитация,ако съм извън равновесие-два пъти дневно,ям повече топли храни-зеленчукови крем супи например,отделям и повече време за асани,дихателни упражнения.В такова състояние избягвам да чета каквато и да е ново-духовна литература,търсения,алтернативна медицина...просто оставям ума да почине и да презареди батериите Simple Smile

Настолна книга за мен е "Съвършеното здраве" на Чопра.Има много практични програми за всеки тип тяло и най-важно е,че са някак адаптирани за нашия тип ежедневие.

Преди да открия аюрведа и йога бях много избухлив,мрънкащ и несигурен човек с хранителни проблеми.Голямата ми дъщеря е доста темпераментно дете и някъде към двете и години положението у дома започна да излиза от контрол,изпаднах в депресия,мъж ми изпиваше всяка вечер по 5-6 бири....прочетох тонове литература за подобни деца-индиго,темпераментни,наричаха ги по различен начин,съветите също се различаваха много...някои ми помогнаха наистина,но накрая реших,че е по-логично да се променя аз до степен,в която мога просто да приема Ния такава,каквато е,а не да се боря с вятърни мелници(разбирай да дресирам дивото Mr. Green).

За пречистването-аз съм правила някакъв вид с дишане-забравих термина...нещо като ребърнинг newsm78...идеята е чрез хипервентилация,причинена от интензивно дишане да се прочисти организма от токсините,лоши мисли....всякакъв вид ама-всичко това с учител за групата-ние бяхме около 20 човека.Не ми хареса,веднага след това ми беше лошо чисто физически,а после около месец бях тъжна и унила.Не бих повторила,поне не в България,много шарлатани има тук.

За рейки-моля за препоръки кои книги да си взема,за да се запозная с материята PraynigХодих в книжарницата,но има много литература,не можах да отсея сама.

Постоянно забравям да БЛАГОДАРЯ на escorial, за чудесната тема,подходящото заглавие и увлекателния и стил на писане Hug

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 10:16 от Bili

# 167
Понеже съм начинаеща в рейки, ще споделя какво ми препоръча моят учител (предпочитам тази дума пред "мастер") и много ми хареса:
Анатомия на духа - тази книга върви по чакрите, с конкретни примери за психически и физически проявления - много ми допадна
Духа на рейки - писана от едни от най-известните последователи на Усуи

Ескориал,   bouquet за съветите и насоките - многа са ценни!

Приемането от семейството при мен е много лесно. От една страна родителите ми са доста толератни хора и винаги съм била насърчавана да изразявам мнението си, а и аз един бунтар по душа, та не мога много да се сдържам  Wink Обаче по стечение на обстоятелствата съм най-образованото същество в родата и заради това съм си спечелила не малко уважение. И осебен след раждането, никой не подлага на съмнение това, което правя, колкото и революционно да им се струва - напротив търсят да знаят защо, как и пр. Съпругът ми ме е приел такава каквато съм, но след като видя голямата промяна в мен през последните 2-3 години и колко положителна бе тя, изобщо не се налага да спорим - той просто за себе си е решил, че още не е достигнал етапа за такава промяна. По отношение на детето ми се е доверил напълно - аз обяснявам кое защо и му давам да чете допълнително, ако иска.

Рибърдингът е инструмент за преживяване и преработване на родовата травма. Иначе с хипервентилация може да се работи по много други начини - аз го пробвах (с терапевт, разбира се!) в трансперсонална психотерапия и до днес имам спомени от преживяванията - прекрасни, много силни за мен Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 11:09 от Meg1

# 168
Meg1,мерси,още днес ще си ги взема книжките,наистина много се запалих Hug
Рибърдингът е инструмент за преживяване и преработване на родовата травма. Иначе с хипервентилация може да се работи по много други начини - аз го пробвах (с терапевт, разбира се!) в трансперсонална психотерапия и до днес имам спомени от преживяванията - прекрасни, много силни за мен Simple Smile
А сама ли беше по време на терапията?Ние бяхме 20 човека в едно тясно помещение....нали всеки се пречиства,тогава няма ли вероятност в такова беззащитно състояние да поемеш нечия отрицателна енергия newsm78

# 169
Здравейте милички,
радвам се че ви има  bouquet като вляза тук се успокоявам, че съм на прав път иначе доста трудности срещам и аха да се откажа ама не ще бъда силна.
За начинаещи Рейки лечители препоръчвам Даян Стейн " РЕЙКИ- цялостно ръковдство за едно древно лечителско изкуство" доста е добра за начинаещи.

http://www.youtube.com/watch?v=YcgNJ7cgDVs&feature=related

# 170
Хуманис, благодаря за поздрава!

Ескориал, много ми допадна съвета ти за храненето. Много бих искала да вмъкна в моето хранене зелени шейкове и сокове, но не мога да приема вкуса им Rolling Eyes. Още от тинейджър имах лекарска препоръка да изяждам по една връзка магданоз на ден и целина и да ям много спанак, марули, коприва и други зелении и не можех, дори като лекарство. Резултатът беше един и същ, повдигаше ми се. Аз не мисля, че това означава, че тялото ми няма нужда от подобна храна, но какво мога да направя. Освен да ги приемам насила Embarassed

И тъй като сме в сферата на духовното, искам да ви попитам: Какво мислите за Религията и Вярата?

# 171
Gali80 , не е нужно да се насилваш за да не предизвикаш обратен ефект. Според лечението с цветовете всики ден имаме нужда да вкарваме различен цвят в тялото си. Хубаво е да се оставим на интуицията си. Всеки цвят е свързан с определена чакра, червен с първа, оранжев с втора  и т.н. Според цветовете приети визуално и чрез храната ние ги хармонизираме и така се чувстваме щастливи и здрави. Ох дано да ме разбра Simple Smile

# 172
Здравейте момичета Simple Smile

Много интересни неща сте написали докато се включа,ако знаете само мен как ме зареждате Simple Smile

Благодаря на Еовин за информацията за Биоизложението,ще се опитаме да го посетим   bouquet

Канех се да пиша нещо за водата като прочетох поста на Gali80 с въпрос каква вода пием
Аз пия повече чешмяна вода в сравнение с минерална,опитвала съм се да правя прочистване с вода и това,че ми се ходи много често до тоалетна ми създава невероятен дискомфорт,защото често съм наваън
Преди години четох книжката "100 години за всеки" :http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=8702 и по идея на Петър Димков започнах прочистване с дестилирана вода.На принципа на осмозата става извличане на токсини от клетките;правих активно прочистване около 2 месеца;през годините съм правила и други кратки приеми на дестилирана вода.
После си купих апаратче за озониране на вода и пробвах два дни само на такава вода-ефекта беше силна детоксикация,силно изпотяване/течеше вода от лактите и коленете ми/.Бях прекалила естествено,имаше бърза реакция за възстановяване на PH .
Следващия ми опит е по-умерен Simple Smile
 У нас има издадени карти с кристали на Емото:http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=23023
зареждам си вода за пиене с тези карти,т.е. поставям картата с кристала под чаша вода и след 2 часа тя е заредена с енергията на кристала ,има карти за различни състояние,такива,които повлияват на на проблеми или органи.
С тази вода си поливам и цветята.
Аз самата нямам голям успех с пиене на вода,рядко ожаднявам и се насилвам да пия,когато правя прочистване задължително пия заредена вода,даже и само с мои думи като "любов,благодаря"
скоро четох някъде,че пиенето на много вода"разводнявало"възприятията и се загубвала остротата,с която се реагира на нещата около нас-не знам дали е вярно,но наблюдавам при мен,че с повече вода не се чувствам добре

# 173
Gali80   ,

Опитай различни шейкове.
Използвай по-малко горчиви зеленини, като спанак, салата, магданоз.
Като за начало слагай повече плодове, за да усещаш вкуса на плодовете.
Зелените шейкове са плодове, зеленина и вода. Всичко на вкус.
Аз лично обичам в моите шейкове да слагам ананас или зелена ябълка и лимон. Лимона убива горчивината на зеленината.
Също слагам и много кълнове. Най-често от слънчоглед.
Друг плод който обичам е ягоди и боровинки в шейка.
Но ти може да сложиш даже и банан или нещо друго по-сладко. Може даже и една-две фурми да добавиш, за да стане сладко и да не ти натъртва толкова на зеленината.
С времето ще видиш, че предпочиташ да има по-малко плодове и повече зеленина.
На мен ми трябваше около година за да намаля доста плодовете в шейка. Не съм го правила насила - то стана само.
Пробвай различни рецепти и експериментирай...сигурна съм, че ще откриеш няколко варианта които ще ти харесват.

Gali80  , ако ми дадеш e-mail, ще ти пратя един файл със 70 рецепти за залени шейкове.

# 174
Толкова интересни неща сте обсъждали,че не знам по-напред от къде да подхвана да коментирам.

Ще споделя аз как си правя прочистване:спирам да мисля за диета и започвам да си купувам различни видове зелени салати,спанак,кълнове,ядки,краставици,домати за да мога да посегна към всяко едно от тях и да си направя вкусна салата
задължително е да изглежда вскусно,подбрано цветово,понякога само в зелено,а понякога много цветно
една голяма купа обилно полята с лимонов сок/около лимон и половина/-това за обяд или вечеря
за да мога да сядам заедно с всички на масата и да не гледам лакомо към киноато в чинията на другарчето  Joy
през деня на работа си нося малка лъжичка в чантата/ Embarassed/ за да мога да ям киви разрязано на две
понякога е морков,круша или друг плод,който усетя ,че ми се прияжда
сутрин е само чай с мед/био/-две-три чаши;харесвам с джинджифил в състава на чая
в началото са само зелени храни-без ядки,без покълнали семена;по някое време прибавям и тях заедно с авокадо,после накиснати бадеми
накисвам си ги в чашка за няколко часа с карта на кристал под чашата и ги ям и през деня по 10-тина ,когато огладнея
към 20-ия ден ям все по-малко,пия повече чай и вода
захранвам,когато реша да спра и почти нямам желание за това,защото чувството за лекота е невероятно
но ме изкушава да "уплътня" салатата с киноа,амарант,тофу,нахут и др.

# 175
забравих да допълня,че освен лимон за вкус слагам и много зелени подправки за предпочитане пресни пред сушени

# 176
petiai , от къде се снабдяваш с тези карти на кристали? Скоро гледах филма Великата тайна на водата и горещо го препоръчвам. Много съм вдъхновена от този филм и бих искала да се снабдя с такива карти на кристали. До сега съм зарежзала вода само с планински кристал и други камъни.

# 177
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=23023,можеш да си ги поръчаш от книжарница,моите ми ги донесоха от пл.Славейков в София

# 178
Петя, благодаря за линка  bouquet и мен ме интересуваше.

Днес демонстрирах силата на намерението пред съпруга ми - казвам "демонстрирам", защото обикновенно не го информирам за намеренията си  Sunglasses Беше много нервен, защото още от входа на паркинга имаше задръстване, а аз ностях, че всичко ще бъде ок. В момента, в който влязохме в паркинга, една кола сигнализира, че ще излиза и ние сътветно се намъкнахме. Mr. Green

# 179
Meg,
има една мудра,която ползвам предимно в София Simple Smile за паркиране
забравих как се казваше мудрата,но действието е следното:палец,показалец и среден пръст се събират във върховете си с лек натиск и силно намерение "място за паркиране"-изричам го наум или на глас и това се прави три пъти подред Simple Smile
забравих да спомена,че я ползвам в частност за паркиране,а всъщност тя е за реализиране на намерение или желание/за тях имам други техники и съм ги разпределила  Wink/

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 22:19 от petiai

Общи условия

Активация на акаунт