Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 250
  • 216
  •   1
Отговори
# 75
  • в здрача
galinaig наистина е прекалено малка снимката, малко я увеличи, че така нищо не се вижда.
trixy акитата винаги миришат на вкиснато, това си е нормално за бебчетата, нещо заради млякото беше, ама може ли да помни човек  Blush
Моята мишонка започна както спи и да приплаква, но не се буди, не иска и да се успокои със сукане, само погалване по главиката помага или гушване. Започвам да се чудя какво става, макар да е само тази сутрин. От 6 часа е така, добре че си поспах преди това.

# 76
  • София
...
аз напоследък съвсем не пиша ама ви чета и гледам,че имаме еднакви радости и тревоги.а освен това свеки е в къщи за цели 2 седмици(слава богу едната мина)еми какво да ви кажа само се радва на детето от което аз полудявам защото все го държи по начин по който на мен не ми харесва и виждам,че и на нео не му е ок,да съм го оставяла да поплаче,гевезяла съм го,това неговото не било колики ами ми се качвал на главата и други такива щуротии...ама за 1 седмица успях да я строя и вече не се обажда толкова много ама сега взе пък съвсем нищо да не пипва в къщи.оставя си чиниите на масата така както е яла,пила и ръсила трохи. ooooh!хубаво ви се оплаках .
...
айде лека и спокойна!!!!!!!

Лиянка,
нужно е да си казваш директно в очите и точно на място какво точно не ти харесва. Не си мълчи, защото само ще трупаш негативи в себе си, което не е добре за теб и бебето. 
Майката на моят приятел беше дошла и още в началото бях директна. Получи се един сблъсък (неминуем беше) но след това докато си тиде всичко беше спокойно и окей за всички.
Мястото на свекървата е в кухнята при положение че е дошла да помага. Тя не е на курорт, за да се забавлява с бебето и родителите му и да им ходи по нервите с остарелите си разбирания. Отсрани е много лесно, ама много. И съвети лесно се дават, но пък това съм установила, че е най-глупавото нещо, защото съвет се дава само ако е поискан.

Фийл, обади се и я питай докторката за метергина и кърменето. Вероятно са съобразили този факт, но защо не са ти казали на теб нещо за успокоение. Нервно ти е защото си раздвоена – с този прием на Метергин дали вредиш или не!Всичко ще бъде наред, ти си знаеш. Браво на крали Максо!

....
Забравих одеве да се изкажа компетентно и за сокчетата  Laughing. Нашата педиатърка нищо не спомена за започването им, може би е по новите моди на захранването. Сина ми съм захранвала по старата методика и още втория месец почнахме с морковения и ябълковия сок. Не са го тревожили колики или други стомашни неразположения. Общо взето обожаваше соковете, но те наистина са много вкусни  Simple Smile
Сега като чета какви страхотии се пише за ранното захранване, за плодовите и зеленчукови сокове, за кравия белтък чак ми настръхва косата, сякаш за цианкалий става въпрос  ooooh!. А когато ние сме били бебета при липса на кърма майките са хранели с кисело мляко  Peace. Ама айде, да сме в крак с тенденциите ще изчакам и аз, по-натам ще разнообразяваме менюто, засега първо, второ и трето ще е произведено от мама  Crazy

alliss3 до края на 6я месец бебето ма нужда само от кърма и ти това го знаеш. Дадеш ли му се нещо друго, то заема част от коремчето и бебето ще приема по-малко кърма. Т.е. така се стимулира отбиването. А и друго много важно! В плодовите и зелечуковите сокове няма антитела! А пък и структурата на кърмата е уникална!

Манана, за правописа – не е нужно да се обиждаме. Всички правим грешки, нормално е, особено сега, когато сме 24часа с бебето в ръце. Дори има майки, които пишат с една свободна ръка. На мен също ми се е случвало. В постингите не е проблем всеки да греши в правописа, но за първа страница е редно да няма. Нужна е визия Joy

Галичка, чак за засилване на кърмата не знам какво може да се яде, но аз лично приемам следното:
От ядките наблягам на лешници, бадеми и орехи. Всяка сутрин изяждаш колкото можеш да побереш в едната си длан. Но ядките не ги смесвай, а днес един вид, утре друг вид. и т.н. Мюсли (но гледам в тях да няма корнфлейкс, заради трансмазнините), овесени ядки почти всеки ден. А също така и варено жито, не ми е фаворит, но си хапвам отвреме на време. Покълнали семена също, суров сусам по една лъжица на ден (когато се сетя), лененото масло също не го забравям (заради Омега 3 и 6) и т.н.
Но в бозата отдавна просото дали е просо, така че не разчитай на боза. Но виж, елда, гречка можеш да си правиш.
Ти си в Гоце Делчев виждам, как е времето при вас?! Имахте ли сняг? Прис нас днес се стопява сериозно. Запозна ли се с майки за и на разходка?! Ехааа, колко въпроси...

# 77
Манана, зеленото аки да не е от това, че суче само 5 минути и не може да стигне до задното мляко? Аз бях дала един линк от блога на Хедра за хипер-лактацията и лактазната непоносимост - ако искаш, мога да да го потърся...
Аз просто не цедях и така намаля кърмата - достатъчно, за да не се препълват. Освен това, давам да суче по 2 пъти от една гърда, но при нас трябва да е така, защото обикновено второто сукане се явява досукване и е скоро след първото - час-два. Ако даваш в продължение на 6 часа от едната гърда, а другата поизцеждаш съвсем малко за облекчение, кърмата ще намалее. Другият вариант е да цедиш и да даваш на баткото или запаси във фризера. Аз все още имам периоди, когато цедя, защото има доста кърма в тази, която е сукал, а и онази, която не е, няма да издържи без да се препълни до следващото кърмене. Това при мен се случва през нощта, а на сутринта батко Денис пие сладко мляко (странно, но това е първото мляко, което харесва без да му го подслаждам) Mr. Green

Момичета, благодаря за успокоението!   bouquet Ще се изтрае още 5 дни. Майка ми също го е пила и каза, че свивало кръвоносните съдове и затова съм се чуствала зле. Тя даже е колабирала веднъж докато го е приемала. Явно си е до организъм, на мен никога не са ми се появявали страничните ефекти на някое лекарство, а с това пък се проявиха  Shocked

Цвети, може да сънува нещо... Сигурно ако я болеше, щеше да приплаква по-настоятелно и нямаше да се успокоява така. Все пак я наблюдавай!

Мими, при вас  как е положението с яденето и акането? Не сте захранвали със сок, нали? Щото това с неяденето ми го направи Денис като започнах да му давам сок..

Шивани, днес си правих варено жито с орехи, мляко, захар и натрошени бисквити "Закуска". Много го обичам и мога по цял ден да го ям! А комбинацията си я измислих аз, въпреки, че май това слагат в "подавките"  Embarassed (но е по-сухо - без мляко)

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 12:01 от feel_u

# 78
Маняна, най-малко съм целила да те обидя!
Всъщност дори не знаех, че ти си автор на грешката, нали вече темите се пускат от общ акаунт. Но от 3-4 теми върви така ... Шивани е права, че пишем с една ръка с бебето в другата (и аз така често) и можем да дращим каквото си искаме, но 1-ва страничка е нашата фасада!

Фийл, присъединявам се към мамите с метергин, не изглежда да вреди. Но на мен ми го биха венозно още в болницата 3-4 дни, не съм пила на таблетки. А "погребалното" жито е като твоето, но без мляко Heart Eyes

# 79
Фийл точно блога на Хедра ме наведе на тези мисли. Според педи проблем няма щом детето е само на кърма  Grinning И аз почвам на принципа от статията, пък да видим докъде ще го докарам.
Относно обиждането - както Фийл каза за такива забележки има ЛС. Също така при желание да се оправи "визията" има общ акаунт. За мен постовете за правописа от вчера са си чисто заяждане  Naughty Не сме в училище, за да караме на публично порицание. Може би трябва всяка от нас да направи по веднъж първа страница на темата, за да може да оцени труда на другите  Thinking
Джиджи, Кехайов е един от добрите хирурзи в Горна Баня, но за да попаднеш със сигурност на него, трябва да си запишеш час за частен прием. Разликата между ЗК и частния прием е 10 лв., защото по ЗК си плащаш за ехографа, а реалното те претупват набързо. На баткото бяхме по ЗК, сега за малкия бяхме на частен прием при Алексиев (аз съм изключително доволна от него и го препоръчвам горещо с две ръце  Peace)

# 80
Дами, нещо взех сериозно да мепритеснява Станислав. Имам чувството че нещо не се чувства добре, може би го мъчи нещо и не са колики. Дали не е болен? Незнам какви симптоми трябва да има, но само се унася, спи, много бавно се храни и не е така активен като други дни  ooooh! newsm45.
Днес ще звънна на доки да дойде вкъщи да го види

# 81
Да ти кажа, Манянка, разликата в кърменето между двете ми деца е точно това - че на Макси давам докато се изпразни гърдата, а на Денис давах в началото и от двете (е, по-късно като порасне, със сигурност се достига до двете). И втората разлика - сега пия витамини за бременни и кърмачки, а преди не пиех.
Дали има някаква връзка не знам, но Макси наддава повече и е по-спокоен откъм колики. Не изключвам да си е до дете. А иначе, и баткото сучеше така безразборно - често, но по малко като Макси и никога не издържаше 3 часа  Laughing

Параходче, Маняна, я заровете томахавките и забравете това недоразумение!

Гале, звънни наистина, само тези изброените не са симптоми, но тя като го прегледа ще разбере дали има нещо притеснително  Hug

# 82
Момичета, и по-специално Тедико, Шивани, Ел и всички други, които пишат редовно - защо няма още ваша снимка и на бебчетата в албумите? Я, да се покажете  Party

# 83
 Здравейте  bouquet Ние снощи подивяхме, та си отспивахме до късно днес...играе му се на детето по нощите и това е. Joy

Днес съм на профилактичен преглед след раждането и хич не ми се ходи...но няма как.Мина цикъла отдавна и сега трябва да ме гледат...хич не обичам гинеколози и зъболекари.Само Никози, защото при нея  не ходя да ми прави зъбите

# 84
Здравейте милички!
Аз от сутринта не мога да мръдна за 2 мин. Много сме кисели днес. И пак не сме акали, вече в чудо се виждам. Снощи правихме гимнастика, пръцка като тракторист после, ама нищо. Днес съм сложила листенце от мушкато, дано най сетне имаме късмет да се облекчи милото. Аз се притеснявам, ама гледам д ане вкарвам излишно паника, ама свекър ми и свекърва ми направо ме побъркват - "как така детето няма да ака 3 дни, ще го повредите, веднага го водете на лекар, никакво изкуствено мляко, да мине само на кърма" и тем подобни. Кажете ми аз какво да отговоря като насреща ми кажат - ще повредиш детето! Само стискам зъби заради мъжо и се опитвам да бъда търпелива, ама на моменти ми иде ..... сигурно ме разбирате Sad
М/у другот да ви се оплача - бях н аконтролен преглед при докито, която ме израждаше. Нали си имам проблем с вътрешните конци. Оказа се, че уж били от хубавите, но съм поредната пациентка, която се оплаква от тях. Те просто не могат да се резорбират. Седят твърди, при мен даже са станали на възли. С 300 зора докито изкара единия, ама много ме болеше и се отказах за останалите. Разбрахме се да изчакам още малко, ако не паднат сами да ходя да ми ги маха.
За кърменето - педито ми беше казала да давам на хранене само от едната и после АМ, а на следващо - от другата и АМ. Обаче напоследък давам и от двете и понякога АМ-то ми остава, т.е. малкия сигурно изяжда повече кърма. Обаче и аз си мисля че напоследък ми се е увеличила кърмата, макар и малко, въпреки че не усещам гърдите си твърди или болезнени, а са по скоро меки. Предполагам че за да разбера колко кърма хапва на хранене трябва да се изцедя точно преди самото хранене нали?  Благородно завиждам на мамите с достатъчно кърма.
 Hug на всички

# 85
  • Bulgaria
Здравейте мамчета от два,три дни само чета нямам време за писане.
Вече някой почват да кърмят от едната гърда, а ние точно обратното почнах да давам и двете защото рязко ми намаля кърмата и дохранвам от двете само 70мл. Sad
Мойта поспалана пропуска по 2-3 хранения вечерта какво да я правя.Снощи яде в 9.30, следващото хранене трябва да е в 12.30 започнахме да я будим колкото и гадно да ми беше.Е такъв сън няма, не съм виждала до 1.30 я будихме като сукна 5 мин и пак отпра. В 6ч.се събуди яде и сега в 12 на обед.
За акитата: миришат и от два три дни е с разтройство.Така се напъва милата, много ми е смешна, чак се зачервява.На два пъти такова сране беше че чак мама оцапа LaughingТова с разтройството дали е нормално като и давам АМ.
Фийл стискам палци, мила Praynig
Еличка благодаря за хубавите линкове.
За захранването и аз мисля да поизчакам.
За разходките-обличам с боди с дълъг ръкав,тънка ританка.Гащеризон и в космонавта.Отгоре с одеяло.
Качила съм нови снимки в албума. Ще искам нова снимка на 1та страничка че тази е много размазана и не се вижда много добре.На кого да пратя линк?
Щях доста да пиша от два дни си набелязвам и като седна забравям то минало вечност Wink
Извинявайте за разхвърления пост ама пиша набързо че трябва да ходя да гладя една купчина пране и да чистя.
Утре за първи път ще ни идва една приятелка на гости нямам търпение в къщи се чуствам като изгнаник.Само вие сте ми компания.Мъжа ми имам чувство че ревнува,като седна и той:
пак ли в тоя форум,няма ли да обърнеш внимание на мъжа си Embarassed
А аз го правя защото само вечер като се прибере и се заеме с беба аз имам време да чета.
За подаръците да ви питам как да казвам от какво имам нужда и да определям кой какво да купи.Дали могат да отделят такава сума пари за подарък. А ме питат от какво имате нужда??
Айде ставам като имам време пак ще пиша.

# 86
Ел, от къде си го взимаш този чай? Аз търсих, но никъде не можах да намеря  newsm78

Лошото е, че аптеката от която го купувах, вече не е аптека.Ако го видя някъде, веднага ще ви кажа.

# 87
  • София
Момичета, и по-специално Тедико, Шивани, Ел и всички други, които пишат редовно - защо няма още ваша снимка и на бебчетата в албумите? Я, да се покажете  Party

аз скоро поисках паролата и да ми кажете дали иманещо по-така при качването на снимки в албума ни, защото до сега не съм качвала в този сайт, но не ми беше отговорено. И още чакам. Фийл, ако знаеш паролата, моля те, светни ми на ЛС. Joy

Манана, не приемай нещата лично. Оформлението на темите ни винаги е на ниво.
Параходке, този слинг наистина е по размери. Щом ти е пдарен и мислиш че ти е малък, то нека да го върнат за друг, съобразен с твоите габарити. На мен единия ми го ушиха след взимане на мярка!

Крисси, радвай се, че му се играе на детето! Пък твоя режим зависи от неговия Peace
и мен ме чака една камара пране! Нооо... първо да нацелувам бебето!

# 88
  • София
и аз няколко пъти моля за снимка на 1-ва страничка, и линкове пусках, но сега вече всички сме доста по заети и такива неща остават често без внимание, не се сърдя за което, разбирам...за съжаление не мога да си я намаля и сложа сама, особено след труда Инчето, да направи красивия ни албум в началото   bouquet
Дайте паролата за албума ни на лични, ще кача снимки да ни видите и нас Simple Smile

Аз май най леко обличам моята девойка...боди с дълъг ръкав, плюшен гащеризон и увита в завивка в коша я слагам...слагам само едно одеялце сгънато на 3-4 около главата, да и пази завет, нищо повече, надявам се да не я простудя, ама мен да ви кажа ме е страх повече да не се претопли или да не се разнежи, искам от малка да си я калявам, да е като мен, аз мразя да стоя на топло, в нас винаги е студено за хората около мен в стаята  Joy На работа също едва ме понасяха, защото аз пусках винаги климатика на студено, дори и зимата, че тия компютри много греят бе Simple Smile

# 89
Здравейте на всички мами и бебоци!Вече имаме и двумесечни дечица ,ех как върви само времето! #CrazyНие утре ще сме на молитва и вечерта ще се съберем в къщи приятели да го отпразнуваме а и да се видим ,че направо се забравихме не се събираме вече както преди и ми е домъчняло.
За храненето-аз му давам да суче около 30мин и доизцеждам каквото е оставил,ако ми се стори че е малко или другата е много напрегната малко облекчавам и нея.През нощавзе да се успива и да закъснява с яденето,а и е сънлив и суче вяло  и тогава се  доизцеждам,че инаме подмокрям всичко и само хабя материала  baby_neutralИнтересно че от биберона не заспива а от цицата на 15-тата минута е заспал и със зор го разбуждам да се донаяде,ама трябва,малко беше качил първия месец само 600 гр и затова сега се старая да си яде качествено.
За цикъла-започвам да се замислям дали и моето е цикъл,започна на 38-мия ден и е много по-различно от лохиите ,ярка кръв си е ама е слабичко в сравнение с преди,не е болезнено и затова не се притеснявам и реших че си е цикъл newsm78,дано да съм права ?
За килцата-е корема ми почти се прибра ама установих че ханша ми доста се е закръглил и 9-те килца въобще не мърдат,а идват празници и зима и дано успея да ги сваля до лятото ,така не се харесвам освен в бюста де  EmbarassedСкоро мисля да започна и с леки упражнения да стегна малко корема а диетата ще я оставя за след 6-тия месец ,когато може и с по-малко кърма да минем.Ами това е засега от нас,целувки и добро настроение от нас!

Общи условия

Активация на акаунт