Все още НОЕМВРИЙЧЕТО празнува,за първата годинка то палува

• 8 796
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, чудесни момичета!

Аз събрах урината за изследвания, таткото отиде да я носи, а младежта спи. Ще се опитам да драсна два реда преди да се събуди.

СкречСъчувствам ти за Коце. Ще се оправят нещата, но според мен тук голяма част от мъжете така са свикнали. Изкарват пари и смятат, че това е достатъчно. Аз, с риск да ви раздразня, мога само да се хваля с моя мъж. Работата му е такава, че може да върши голяма част от нея и от вкъщи и гледаме заедно детето. Така се и бяхме разбрали още преди да забременея и сега си делим по равно всичко вкъщи, защото все пак и детето и домакинството са общи, а не само мои. Изобщо не харесвам патриархалния модел семейство и смятам, че мъжа най- много страда от това, защото след време става много по- малко способен от жената в много отношения. Еми, жената може и да работи, да гледа децата и домакинството и е много по- бърза и ефективна във всичко. В същото време мъжа вятър го вее на бяла кобила и като срещне същата тази жена в работата тя го отвява по всички показатели. Вижте колко от шефовете вече са жени. Това не е никак случайно. Станах многословна, но наистина е трудна работа да се променят навиците и традициите. За твоя мъж съвет няма как да дам, защото не ви познавам, а и да ви познавах мисля, че всеки човек знае най- добре как да си реши проблемите. И ти ще се справиш. Hug Гале и за теб  Hug

Сладурче Давай го по- спокойно. мине се не мине и започваш да се самобичуваш. Правиш най- доброто, което можеш и детето ти си е съвсем добре, а за по- добре винаги и във всичко може да е по- добре, но кому е нужно да станем перфектни и да се възнесем в небесата.

Гале Нали съм социолог да ти кажа моята версия за възпитанието, която има някакъв научен корен  Wink С децата върви само доброто и спокойствието, а Шлябада вече ти е казала, че до определена възраст просто са си такива. Ако започнеш да воюваш с него ще стане още по- лошо, а викането и удрянето ще се обърнат срещу теб, защото няма как после да му обясниш, че е недопустимо да удря и да вика щом ти го правиш. За другите негативи от агресията няма да говоря, но като излезеш извън нерви отиди в другата стая и се успокой. Децата са интуитивни щом види, че се ядосваш ще направи същото нещо милион пъти, за да види емоциите ти. Като прави нещо забранено може спокойно да му обясниш /също милион пъти/ и най- вече да го отведеш при нещо позволено и интересно. Не му се ядосвай на Никича той си е бебе, а бебета си имат друг свят и други нужди и е трудно да ги вкараме в нашия свят с нашите правила. Всичко ще се оправи с времето.

Исках още нещичко да напиша, но младежта се събуди и ще трябва да ви оставям. Лек ден на всички и както казва Карлсон- Спокойствие и само спокойствие!

# 136
Привет!
Вятър,не вятър и ние бяхме навън,използвам до последно хубавото време,че после се не знае.
Ива стана в 9.30,ама то защото заспа в почти 00.00ч.,обаче кое му е хубавото на това късно ставане като цяла вечер се въртя,проплаква и ме избута в края на леглото,да не говорим за краката върху лицето ми. Сега пък заспа навън,не мога да си го обясня при положение,че стана късно,сега спи гладна-значи ще е за кратко,пък как исках и аз да си полегна smile3507
Снимчице наистина си спокоен човек и си много права за тия неща,ама пусто нервни майки(аз де),все се успокоявам,че много нанагорно ми идва да съм домакиня,ученичка,жена,майка и пак мине се мине си търся вината в себе си,сега реших да съм спокойна и да отделям цялто внимание на Ивчето,ама рано съм се сетила-от другата седмица май съм на работа Outta Joint
Гале то и аз го имам същия проблем с Ивче,а и Таш и сигурно всички-обяснявах кротко кое не може,после виках,после и отвличах внимание,леко я тупвам през ръцете и резултата е,че или ми се смее или се насилва да реве Twisted Evil Ама Юлчето е права,че е рано за възпитание.
Юлче какво сте открили на Дани?

Ох,събуди се ooooh! после пак Hug

# 137
Майчета, нов казус - как режете ноктите на краката на децата? newsm78 До сега нямах проблем, режех ги докато спи, но сега не дава! ooooh! Рита, рита, страх ме е да не я порежа. Crazy Изчислихме с мъжа ми, че ако изчакаме Симона да порастне и да седи кротко докато ги режа, ноктите ще станат около 30 см. Laughing Та, чакам идеи. Mr. Green

# 138
мерси моми4ета.ние сме се почти наредили.остана един кухненски шкаф да му дойде вратичката и да си монтираме булсата.то същност не съм сигурна в моя блок дали може но ние си свалихме сателитната чиния от квартирата и искаме да си я монтираме в нашия апартамент.

митко мисля да го записва на кухнята на "мама люси".какво ще кажете за нея?

Валенсия  и скреч  не можете  да си представите колко добре ви разбирам какво ви е по отношение на  мъжете ви. Моя е същи. Дори с къпането не помага. А и се прибира не по рано от 7:30-8, като много често ми казва „ами аз ходих до мама”  ,  „ами мама това ме помоли да свърша” и т.н. а в къщи и боклука не изхвърля. А това че има дете  .......   то като че ли е само за пред околните. В къщи го хваща за 30тина минути вечер и толкова. Но ще се строяваме. Няма начин, то аз едвам издържам. А това за парите е пълна глупост. Само ще ви кажа   че по закон когато се случи развод винаги всичко се дели на половина, защото евентуално докато мъжът е носел парички и е правел кариера, жена му си е стояла в къщи с децата. /то нямам да ви се случи ама само го давам като пример/  Поне Драго признава  че се грижа добре за Митко и се радвам че съм му създала интерес към книжките. те вашите мъже да се стягат. Вечер като се прибере оставяте децата с мъжете и кажете че отивате до магазина че нещо спешно ви трябва, или че съседката вие е помолила да и помогнете да изкъпете детето и че мъжът и е в командировка и така. Айде успех.

Гале по въпроса с огледалото. Ами решението е да го махнеш. Те явно децата не разбират или знаят че като направят някоя беля поне ще им обърнем малко внимание. Ние така с цветята. Митко ядеше пръст, мажеше по пода аз му се карах, той пак го правеше. Накрая махнах цветята и си реших проблема. То вярно че не с всичко може така ама........ и мерси Гале за пожеланието за новия дом много ми стана миличко.

Скреч още сме в младост да. Споко за неподреденото много добре знам какво е.скоро ще се наредите.

оставям ви че днес сме на гости на моята баба.Митко и племенницата ми спят и мисля да отида в кухнята да видя какво е сготвила бабчето.нали знаете при баба винаги е вкусно.

# 139
  • София
За ноктите- Не съм рязала по време на сън. И на ръцете, и на краката ги режа преди сън, след обедното хранене, когато вече е уморен и спокоен. Операцията се извършва в столчето за хранене. Издавам смешни звуци, залива се от смях и стои мирен. Знае, че ако мърда сменям тона и спирам смешките.

За възпитанието е важно постоянството. Не един път да пипне и да му се направи забележка, вторият път да му се размине, а на третия пак забележка. С упорство се постига ефект. На този етап не показват, че разбират, но след някой друг месец се вижда резултата.
Засега много се карам, когато пипа копчетата на фурната , на компа и контактите. Също и когато удря витрината в хола, но това вече не го прави. И другите белички ги разрежда. Уж пипа, по-скоро посяга, но ме гледа какво ще направя Simple Smile
Никога не съм практикувала метода с отвличането на вниманието, защото целта ми не е за момента да спре, а по принцип. Ако се разплаче- да поплаче малко и ще спре. Ако не спре до 1-2минути го гушкам или му показвам нещо. Но трябва да види, че съм категорична по въпроса и не одобрявам постъпката.
За да действат забраните трябва да са много, много малко и похвалите да са повече от тях. Когато го галиш, гушкаш, хвалиш непрекъснато едно твърдо НЕ има огромен ефект.

# 140
.... Като прави нещо забранено може спокойно да му обясниш /също милион пъти/ и най- вече да го отведеш при нещо позволено и интересно. Не му се ядосвай на Никича той си е бебе, а бебета си имат друг свят и други нужди и е трудно да ги вкараме в нашия свят с нашите правила. Всичко ще се оправи с времето.

Да довърша, щото снимка не може  Laughing Това е най-добрата стратегия, в началото е просто отвличане на вниманието, а с порастването се превръща в пренасочване на негативната разрушителна енергия към позитивно съграждащо действие. Обяснявам с пример - детето си харесва шкаф и отива към него с  желание да разпердушини всичко вътре. По една случайност това е шкафът със стъкларията от сватбата, на която много държите. Казвате "не" строго и неумолимо, клатите глава, изразявате не-то с цялото си поведение. Не е необходимо да се вика. След това местите детето пред друг шкаф, който сте го напълнили с неговите боклучета или с оня сервиз, който ви се повтаря или е от свекърва ви (пак от сватбата) и казвате весело: "ето тук  - да, тук - може". Така се избягва опасността от непрекъснатото повтаряне само на думата "не", детето е доволно, че хем работи нещо, хем му е позволено и избягвате от опасността да имате у вас дете, което прави както правеше сина на една приятелка след посещение у свекърва й - сам си викаше "не, не" и се удряше по главата. Ако се налага, повтаряте действието с преместването един милион пъти или колкото е необходимо, излишно е да се ядосвате, но в момента, в който се местенето се превърне в игра, сменете стаята - идеята е да не награждавате лошото поведение, а да го пренасочвате.
След като детето малко поотрасне, разбирайте след 3-4 месеца (ура, почти не остана!!!), вместо да местите детето пред шкафа със сервиза от свеки, просто вършете с него домакинската работа. Дете на година и 3-4 месеца може перфектно да подава по една щипка, за да простирате. Може дори да подава по една мокра дреха от легена с прането. Може да слага дрехи в пералнята. Може да си носи лъжичката и чинийката и да ги пуска в мивката, при условие, че са пластмасови. МОже да ви помага в събирането на играчки в торба или шкаф. Може да ви носи най-различни предмети. Може да бърше петната, които само е направило с мокра или суха кърпа. Може да бели яйца и да ви помага за някои дейности в готвенето. Този тип конструктивно възпитание, което при това на този етап детето върши с удоволствие, защото го възприема като игра, може да се използва и при изпадане в някоя от прословутите истерии. Много е важно да се поощрява  - всеки път, когато помогне да се казва браво, ти си голямо моче / момиче, помагаш на мама, а ако се сети да помогне само - поощрението трябва да е още по-голямо. Децата, въпреки че са перфектни егоисти (тъй като смятат, че светът се върти около тях и всички са подчинени на желанията им), страдат от много ниско самочувствие. Всяка похвала кара детето да се носи в облаците, затова е добре да има за какво да бъдат хвалени и при това да бъдат хвалени за наистина стойностни неща. Да не говорим, че един ден това дете няма да се чувства вкъщи, като че ли мама му е прислужница, а тате - фабрика за пари.
Вярно е, че можеш да хванеш детето и просто да му се накараш, защото си уморен и изнервен, но това не върши работа в дългосрочен план, освен това накрая и двамата ще бъдете нещастни.

Сладурка, ами не знам какво му е било на Дани. Т.е. вече знам, е е имал проблем и то не малък. Освен това знам, че част от проблема, но не изцяло, е била дисбактериозата, която оправихме на чак 7 месеца с Нормофлор (и то пак беше моя идея, не на педито). Но може да е имал и някаква лактозна непоносимост, защото все пак е имал разстройство и то ужасно, а не както ми казваше педиатъра от родилното на 1-месечния преглед - "ами то още червата му не работят добре, нали е мъничък"  #2gunfire  

Маруся, честито ви ново жилище и от мен.   bouquet

Дита, по твоя въпрос нямам умна идея. На моите им е достатъчно да им обещая, че така ще станат красиви. Контета са ми те, още от малки.

# 141
Бях прибрала част от грачките на Ива за ден и сега и ги дадох,мисля,че поне 5 мин ще има ефект,та да довърша:
Юлче пак да кажа,че си права Mr. Green Та как си мислите върша домакинска работа иначе:Ивче седи в мене докато беля картофи,"подава" ми прането,бърши и тя ooooh! Crazy А по въпроса-бях убедена,че като гледаш с много любов детето,то и възпитанието от само себе си ще дойде идеално...ама не било така...По някой път си мисля,че ивче се очертва да бъде глезана,защото всички около нея много и е радват и и обръщат внимание,татко и дори не два да и се скарам,само съм бучала Twisted Evil
Скреч....оф,кофти работа,ама ще те успокоя с това,че няма да е вечно-Митко ще порасте и ще имаш време  за дом.работа,а и на работа ще ходиш,т.е. ще имаш социални контакти и така..то верно еднообрзието убива,ама аз като изпадна в такива настроение все си викам,че няма да е винаги така и по-добре да се радвам на Ивчето,защто като порасне пък нито ще е толкова сладка,нито ще ми търси компанията и да искам,а тия моменти са страхотни. А ти пак си в по-благоприятна позиция,щото Коце се занимава с детето поне докато сготвиш или нещо такова,а при нас както невднъж съм казала го няма тоя момент.

Сигурно ми е пълен поста с грешки,ама бързах,че 5-те ми мин изтекоха Crazy
Маруся честит ви нов дом Hug,все забравям.

# 142
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БОБАЯ!!!ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!!!

Хи-хи-хи какви сте ми любопитки вие  Mr. Green Абе пповодът е,че вчера Любо като се прибра от работа го замъкнах в Пловдив и си купихме по един анцунг  Flutter Аз на "Адидас",а той на "Каппа"  Crazy Та викам да ви почерпя,та да не вземат да ни се скъсат  Mr. Green Днес правихме и прощапулник на Таня  Heart Eyes Но нали съм си замаена шматкарнапрвих 2-3 снимки и баш на сублинния /как се пише беее  newsm78 / момент батериите на фотото паднаха  Tired Ама карай  Rolling Eyes не щеше да ходи слид питата,та с 300 зора я замъкнах до вещите да си вземе нещичко  Outta Joint то не беше разглеждане,не беше чудо  ooooh! и в крайна сметка детето ми грабна четкаа за коса  Mr. Green Може да я е страх от сушоара,ноооо ще става фризьорка детето  hahaha   Та такива ми ти работи  Sunglasses  Сега мацки имам нужда от нови маТАРонки,та ако някой иска да ми купи за Коледа,много моля да свирка  Joy
Сега няма да ви отразявам по именно,че да имам работа за довечера  Naughty Мойто либе пак е в командировка  Tired та довечера съм на ваше разположение  Laughing
Хайде бай за сега   bouquet

# 143
  • Хасково
Здравейте момичета!!!

Първо да честитя на Бобая рождения ден: Бъди здрава, щастлива и много, много обичана от твоите съкровища!!! Пожелавам ви само щастливи мигове и приятни емоции!!!   bouquet
аз ли съм кьоравата или я няма на първа страничка с РД-тата

А сега за другите:
Сладурка и Стела не може без мен! не се занимава сама с нищо... постоянно ми виси за крачолите, и аз също не мога да я забавлявам по никакъв начин (особено в последните дни)... Нищо не й се прави, нищо не й е интересно  #Crazy И полудяваме заедно! Само дърпа якето ми и гледа към вратата. Иска на вън ама не може  Crazy
Значи в Хасково си била и не се обади  Crossing Arms верно сигурно не ти е било до срещи с непознати, щом заради здравословен проблем на майка ти сте били (дано е наред всичко при нея  Praynig) Но се надявам следващия път да дойдете просто да се разходите и тогава вЕрвам, ще звъннеш Mr. Green
Онзи ден като се припирахме от село и минахме през Кърджали се сетих, че като студентка имах съквартирантка твоя съгражданка, може и да я познаваш казва се Дарина Симеонова (по баща), омъжена е и има детенце на около 2-3 години може би...

Софче, честито !!! със здраве да си ги носите анцузите. Харесвам Каппа  Peace

Скреч, едва ли ще те успокоя, ако ти кажа, че положението при нас е същото с мъжО.  Другите са ти писали достатъчно по темата. Само да допълня, че ако мислиш да променяш нещо, го прави по-скоро... Оставиш ли нещата за по-нататък, му става навик и като че ли за него това поведение ще е в реда на нещата. И няма да разбира твоето Неразбиране. Ако ме разбра какво искам да ти кажа  Mr. Green Та така... аз вече май съм закъсняла да действам, щото и да не е на работа Десислав си намира такава, но задължително извън къщи и за цял ден!  #Cussing out Естествено, ако ми потрябва (а това често се случва) мога да му звънна и да се прибере , дори за да купи хляб от магазина, който е пред нашия блок  Mr. Green Но просто не е свикнал да си седи в къщи и да си ни гледа  Crazy
Ай олях се...
Мерги, как си. Дес Хриска по-добре ли е?
Оставям ви Стела се събуди...

# 144
ЕЕЕЕЕ - ето ме!

Багодаря на всички, които са писали по моите терзания, от голяма, голяма полза ще са ми.
Съгласна съм с всички мнения,радвам се че отговарят и на моите схващания по темата, но по някога леко се отклонявам от посоката си Simple Smile
Вярно е че от преумора, изнервеното ми ежедневие ме карат да съм доста в страни от правилните методи на възпитанието, но всеки се учи и един ден ще видим резултатите Simple Smile
Всичко изглежда някак лесно като се чете и осмисля, но в буквален смисъл е малко трудно, искам да се владея на моменти, но житона ми пада и после съвсем забравям, какво трябваше да направя.
Днес ходих до педката и слагахме 3-валентна ваксина за над 1 г и погледнаха изследванията на Ники, притеснява я ,че имало кръв в урината, пребледнях, сега ще пускаме нови и да видим.Момичета , ако някой знае нещо повече за това , нека ме успокои ....Ако има смисъл за успокоение де.

Софи
- честити ви Ханцунзиии Simple Smile, а на мен нещо свирката ми е развалена, така че няма да ти купувам аз маратоНите Simple Smile  hahaha

# 145
  • от Луната
Момичета, ето ви малко снимки от неофициалния РД на МИшка http://www.vbox7.com/play:e181562e       
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312813

В събота ще е купона с тортата Mr. Green

# 146
Mилички, благодаря за хубавите пожелания!
Съжалявам,че не мога да пиша повече, но нашия бати отново е болен Twisted Evil Cry 

# 147
Тиана - много съжалявам за диагнозата - ПАК БОЛЕН! От какво сега? Пожелавам ви бързо оздравяване.
Вери - много смело стъпва тази балерина, страхотни снимки. Да ви е жива  и здрава!

# 148
  • някъде там
вече и ЕМА ПРОХОДИ  smile3539вчера се пускаше до 5-6 крачки,а днес направи повече от 10 и затова я броим от проходилите  smile3501 newsm44
да почерпя

тези дни трябва да направя прощъпулника, ама първо ще трябва да си изясня кое, как и кога, може да помагате  Mr. Green

# 149
Браво на Емката. Все смело и сигурно да крачи! smile3501

Общи условия

Активация на акаунт