Дядо Коледа ела и зарадвай Юлските деца

• 22 038
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Олее,какви са тия болести,а бързо да оздрвявате  Hug

Ели правилно ли рабрах? 2-ро ще правите ??
На мен септември ми се върти в главата...

Жоржи какво правите,вие тез операции за нищо ги нямате..Защо го оперират братлето?

# 196
Ели, този тридерм педито ли ви го изписа? Той май е с кортикостероиди и незнам дали не е силен за дечица, особено за дълъг период от време. Дани преди време имаше едни пъпчици на дупето около анусчето само,но не беше зачервен и ни казаха , че били гъбички от влагата и т.н. Но ни изписаха Имазол, той става и за деца, с възпаления, гъбички причинени от влагата при пелените...четох му преди време листовката.
Весел празник довечера и да покажеш снимки! Wink

# 197
Честит празник на всички студенти - бивши, настоящи, бъдещи и най-вече празнуващи!

# 198
  • През девет земи в десета
Нанни,това го копнах от един материал за гъбичните нфекции:

Бременност и влагалищни гъбички
По мнението на много автори вагиналните култури за кандида са положителни в 1/3 от всички бременни жени. Това представлява приблизително 2 пъти по-висока честота в сравнение с небременни жени.
Особено важен белег е изразено по-честата поява на вагинална кандидоза през последните седмици на бременността. Добре се знае, че при развиваща се гъбична инфекция плодът може да бъде заразен, което става основно в хода на раждането. Този риск трябва да бъде избегнат или сведен до минимум. Ето защо се акцентира върху еднократното лечение на вагиналната кандидоза преди раждане.
Особено важно е да се проследяват за вагинални колпити бременни жени 3-4 седмици преди очакваната за раждане дата и да се назначи подходящо антимикотично лечение, ако се прецени, че това е необходимо.

Днес се чухме с Бетта,до края на седмицата ще проверим дали е свободно клубчето!

Жоржи ,ще стискам палци всичко да е наред Hug

Лети,ние ходим до Солун не толкова на шопинг,колкото да се поразходим,да пийнем по-кафе,естествено,че там е по-скъпо,просто стандарта е по-висок.Цвети обаче се кефи страшно много на морето и ни е по-близо от наш'то си море та затова.Иначе пазаруваме от един Мега аутлет до летището там цените са съвсем прилични и има интересни неща.

Ели,стрептококите са вид пръчковидни бактерии,доста устойчиви на антибиотици.Скарлатината също е вид стрептококова инфекция,както и повечето ангини.А за Тридерм,той съдържа,кортикостероид,антбиотик-гентамицин,противогъбично средство-клотримазол,знам,че го предписват на деца,но аз моето в никакъв случай не бих го мазала с това.Ако все пак го използваш не е препоръчително да е за повече от 5 дни,както и да се употребява прекалено често,защото обикновено когато използваш кортикостероиди за по-дълго време и след това спреш,след известен период от време,инфекцията,обрива,астмата или алергията се завръщат с пълна сила.Заведи Юл на лекар ,недей да я самолекуваш точно с този крем.  Локалните кортикостероиди при продължителна употреба водят до атрофия на кожата, разширени съдове (телангиектазии), стероидно акне, стероидна розацеа, бактериални и вирусни инфекции на кожата, повишено окосмяване и др. Страничните им ефекти са много и много неприятни. Сред най-леките са увреждане на надбъбречната жлеза и изоставане в растежа и развитието.Вредата от тях е много по-голяма отколкото ползата.Друго което мога да те посъветвам е да подържаш кожата чиста и суха,измивай дупето с нчкакъв недразнещ гел,който не съдържа сапун,има такива на А-дерма или Себамед,не изтривай кожата,само подсушавай внимателно,след това намазвай недразнещ крем,примерно балсам на доктор Тайс,Атодерм,Стелатопиа на Мустела.Обувай само памучни гащички,в никакъв случай не използвай омекотител и ги плакни втори път за да се отмие хубаво праха за пране.Дано съм ти била полезна.

Забравих,обикновено на бременните малко преди термина изписват Полижинакс,който е комбиниран анти бактериален и противогъбичен прапарат,за да се "изчисти" влагалището от гъбички и бактерии преди раждането.

Ето и карта на Елмо: http://www.elmopartyclub.com/KONTAKTUI.html

Айде махам се ,Цвети май иска да спи вече Grinning

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 20:55 от Пиги®

# 199
  • somewhere over the rainbow
И аз бях с гъбички през цялата бременност Tired Слагах разни ... неща..., ама нъц. Като отидох да раждам, викам на док, че още си имам гъби, дан' стане нЕкой сакатлък. Той: "Не се притеснявай, нали дезинфекцираме хубаво там с йод и други течности, няма страшно за бебето". Склонна съм да му вярвам Wink Така че, Нани, не се притеснявай за бебока Wink
Скоро гледах някакво предаване, говореше една хомеопатка. Каза, че гъбичките, ако не дразнят прекалено много, да се оставят на мира. И с лекарства и без, ще изчезнат тогава, когато организмът сам се пребори с тях. Т.е трябва да се набляга на укрепване на имунитета.
За кортикостероидите да кажа. Моята хомеопатка ме посъветва за нищо на света да не давам на Даяна две вещества: антихистамини и кортикостероиди, като за първите има изключения /много тежка алергия, напр. задушаване, при което трябва да се реагира бързо/. За вторите, обаче, няма никакво оправдание. Лично тя е имала пациент с тежко психическо увреждане, след продължителна употреба на кортикостероид.

Свалих си едни пъзели от нета и няма сън вече. Голяма зарибявка Crazy

# 200
Нан твоята хомеопатка да не е моята newsm78

Я дай насам тез пъзели не че имам време,ама Rolling Eyes

Ох хора то не е за хора с деца 8 декември луда работа ,чалга,младежи,шум невъобразим,по едно време си виках що не си взех тапи за уши,абе в началото беше хубаво музиката всичко,после като пуснаха чалгите  и не ги спряха ,бяхме в дъното на едно сепаре,от ляво 5 човека от дясно 5 ,ако трябва да ставаш вдигаш всички,сервитьора нищо не чува,нищо не носи,хич не идва,луда работа,моя (с него бях и с още един негов приятел)  изяде си изпи си всико и седи  никой не идва да си поръчаш,седяхме седяхме,дойде вечеря към след 3 часа седене,той пък му се падна косъм в гарнитурата,ама си го изяде чинно,....иначе беше вечсело,не спряхме да се смеем,оставихме колежките да се веселят а ние хайдеее в къщи,едвам станах сутринта Юл ни раздига в 8,кучето и то иска разходка драска на вратата ,абе не е за мен това късно  шумотевично събиране Crazy
После ще пускам снимки като ми ги пратят колежките Flutter

Иси какви календари правиш????Искам и аз да направя нещо на Юл за коледа я дай ако е програмка някаква да я разуча? newsm78

Ети щях да питам какво е това заболяване при теб,но щом се лекува -го лекувай и дано минава бързо,боли ли те какви са симптомите? Thinking

Пиги знам го това за кортикостероидните,повече от 5 дни не съм мазала,ама като спра  и се появи след време пак съм мазала.....никой не успя да ни каже какво  и е,2 урини пускахме на кожен,на гинеколог (там изписаха тридерм) на педиатър ,нашата ми каза за миенето,и вие и вече като я мия спря зачервяването,но да видим до кога де...

Иначе се напикава,педи каза че може да е от стрес #Crazy вчера два пъти ми се напика,снощи ставахме към 4 да пишка за да не се напикае и така,както си седи пикае ужас

# 201
  • Варна
 Hug на всички

Жоржи какво правите,вие тез операции за нищо ги нямате..Защо го оперират братлето?

Рени,от стрес за два месеца му се образува киста колкото яйце,на много кофти място Sad.
Изчистили са я,мой няма страшно вече Praynig

Тиция,нашият проблем с акането е,че той иска да ака само в гащите НО в къщи.като е на ясла се стиска,не ака там.като се прибере в къщи тогава Tired

И аз през цялата бременност имах гъби Peace Tired

Ели много лошо това с напикаването.дано да го израсте бързо Юл Hug
Ети и ти да се оправяш  bouquet

Ей сега,аз си пиша тук,а той дриска Close.

# 202
  • somewhere over the rainbow
Нан твоята хомеопатка да не е моята newsm78

Твоята е ами, нали ти ми даде координатите Grinning Утре с Даянка имаме час при нея, по Скайпа Crazy, да видим дали ще се получи.
А за пъзелите, ела на Скайпа да ти я пратя играта, не е голяма Peace
Права си за купоните, чак се чудя как съм издържала преди 5 год... всяка вечер, нон- стоп алкохол, музика, хора Crazy Но всичко с времето си, няма спор Peace Сега за НГ брат ми ще прави голям купон вкъщи, все младежи... Викам на Павел, вместо да ходим у скучните ни семейни приятели, по-добре да си останем вкъщи, да се почувстваме млади, като едно време   bigdance2 Децата при бабите  smile3513

И аз мислех да правя календари, нали миналата година правих и станаха супер. Проблемът е, че всеки който го види, иска, та миналата година дадохме 80 лв само за календари /6  лв. беше единият, 6 листа/ Crazy То не стигат всички други разходи за подаръци... Та само от тази гледна точка, ще пропуснем правенето на календар Blush

ПП. Жоржи, Дая гледа снимката на Митето и вика: "Ааа, гахме моето!" /играхме си на морето/. И аз я питам как се казва това момченце, а тя вика: "Станка!" Crazy Joy Joy

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 10:45 от N_A_N™

# 203
Ели, честит празник с малко закъснение!

Днес е св. Анна!
Анет, честит имен ден. С много здраве да си носиш името!  bouquet
Ако има и други именници да се чувстват поздравени!

Ние с Ема сме на тема рисуване. Рисуваме с боички, моливи, химикалки... Crazy Особено интересно става с боичките, лудницата и цапаницата е на 6, но пък детето се забавлява много.

Тук вчера и онзи ден беше хубаво времето и затова не съм се мяркала. Днес обаче отново си вали и сме в къщи.
С мъжо отказахме цигарите...така де опитваме се. Дано този път имаме успех, че се отровихме от този тютюн. Sick Та по този повод сега ми е малко нервно и ме избива на яденееее. Crazy

Вчера харесах един апартамент, обаждахме се и чакам да се обадят кога може да се види. Имаше за вчера едни хора, и ако не са го взели ще ни се обадят, ако не....продължавам с търсенето.

Онзи ден купихме на Ема много хубави ботички от естествена кожа за безпари. много съм доволна от покупката. В събота отиваме за подаръци, че после става лудница около празниците.

# 204
Честит празник и от мен на всички студенти, с малко закъснение.
Честит празник и на теб Анет!  НАН, я прати линка на пъзелите, и на мен ми е интересно. ЕВа също много обича да рисуваме. От няколко дни пишем и буквичките. Има голямо желание да ги учи. Вече познава някои.От една седмица е вкъщи, мъжа ми я глада.Не я пускам на ясла, че има много болни дечица. Станала е много щура. И зъбите я мъчат, изби единия кътник с голям зор, сега чакаме останалите. Цяла нощ не сме спали. Рев през половин час. За петицията-аз я подписах, въпреки, че не ме касае за момента.Не съм много наясно за вратичките, които е имал стария закон, но според мен една година  да се получава 90% от заплатата е доста по-добре от 9 месеца. За осигуровките обсъждате- това зависи изцяло от работодателя, не от самия работник.

# 205
  • Варна
ПП. Жоржи, Дая гледа снимката на Митето и вика: "Ааа, гахме моето!" /играхме си на морето/. И аз я питам как се казва това момченце, а тя вика: "Станка!" Crazy Joy Joy
hahaha hahaha hahaha Ей така Димитър  никой не го е наричал  Joy Joy Joy

Честит Имен Ден на всички които празнуват днес Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

# 206
Аз нямах гъбички през бременноста,или поне нямам такъв спомен.Но знам че е нормално явление.Нани според мен ги лекувай само преди да родиш.Иначе колкото и лекарства да накупиш,то ще ги подтиснеш само временно.  Wink

Аз повечето подаръци ги накупих.Останаха само 2 още,но са свършили.Ще чакам да заредят.Вчера бяхме с мъжо в Метро и купихме шоколадови Дядо Коледа,яйца,помбер и други такива за торбичките.При нас е прието и мандаринки да се слагат.Вие как ги правите?

Нан дай линк за тия пъзели да ги видим.И как така по скайпа.После как си оправяте сметките с нея,по банков път ли?  Thinking

# 207
  • През девет земи в десета
Момичета,днес говорихме с Ели за срещата ако ви устройва за петък 19-и от 11 или 12ч., защото в събота или неделя е изключено да намерим свободни часове където и да било.Утре ще отидем с нея до клубчето и казвайте дали да запазим залата ,наема е 60лв. за 2 часа. Peace

# 208
Рени, не мога да чакам, щото освен течение, се появи и гаден сърбеж, който е ужасно нетърпим. Направо се чувствам като крастава. ooooh! Та затова, не мога да го търпя още 4 мес., а дотогава сигурно пак ще са се появили...

Пиги,мен ме устройва този ден, но дали ще се съберем поне 6 човека за този наем? newsm78

Честито на днешните именяци!  bouquet

# 209
Нан заболяха ме очите, то е интересно ама и е трудничко,стигнах до 42 % на един с три кученца и до там,хубавки пъзели Flutter

Общи условия

Активация на акаунт