Дядо Коледа ела и зарадвай Юлските деца

• 22 035
  • 291
  •   1
Отговори
# 165

Първата почерпка е от мен. Сестричката ми днес има имен ден.да ми е жива и здрава!
Та сега, вече мога да си призная какво дирих в София Crazy Разбира, че беше около моя проблем, новините са може би добри. Нарушение на функцията на щитовидната жлеза-Автоимунен тиреоидит на Хашимото или Хипертиреоидизъм, но това ще се установи с допълнителни изследвания. Хубавото е, че няма да ме режат  Naughty Ще се оправя със лекарства, може би с месеци или пък с години. Но важното е, че е лечимо  Praynig Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност но Деси / Пиги/. Ако знаеш, колко съм ти признателна за помощта.... . Пък и ме заредихте двете с мъничката с много позитивна енергия. Hug Hug Hug Такова послушно дете, никога не съм виждала.  Heart EyesОще един път- голямо БЛАГОДАРЯ,  bouquet
Джорджи-не става от само един път. Трябва да си постоянна в убежденията и ще постигнеш резултат.  Hug
Арлина-супер е, че сестра ти се подобрява. Дано всичко скоро е само лош спомен Praynig
Нани-дано наистина има заварено положение, но ако има такъв вариант не трябва ли още сега декември да излезеш болнични?
Ели-много готини картички!

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 10:09 от eti_31

# 166
Ети,аз съм със същата диагноза Автоимунен тиреоидит на Хашимото от години.От раждането обаче спрях лекарствата,за да мога да кърмя и от тогава не съм пила,защото заболяването ми е в ремисия.Последно ходих миналия месец да пускам хормони за изследване и всичко си беше в нормите.Оказа се май,че бремеността почти ме е излекувала. WinkНе се притеснявай,няма страшно,дори и да си на терапия всичко ще е наред.Просто си намери един наистина добър ендокринолог,който ще те следи.Ако нещо мога да помогна-питай. Hug

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!  bouquet  bouquet  bouquet

# 167
Честит Никулден! И празник на Бургас!

# 168
Честито на всички именници!
Честито и на Бургазлии!

Нани, много хубава техника, не я бях чела. Ще я прилагам и аз! Peace
За майчинството попитай тук във форума. Ако не се лъжа има тема точно за счетоводното майчинство, или нещо подобно.
От друга страна пък е хубаво това с 1 година назад, особено когато е първо дете. Първо и за самите нас е хубаво да ни осигуряват на реалната заплата, второ така ще получават прилично майчинство наистина тези които са осигурени на реалната си заплата.
Дано не се нахвърлите срещу мен, но това е мое мнение.

Аарлина, много се радвам за сестричката ти. Сигурна съм, че е въпрос на време да започне да усеща и краката си.
Приятно изкарване в Лондон. Големи скитници сте, ей. Wink Малко завиждам, но благородно. Ще чакаме снимки. Simple Smile

Джорджи, според мен не при всички деца метода действа от първият път, бъди постоянна! Бързо да се оправя дим с кашлицата и сополките.

Ели, големи красоти. Наистина откъде фантазия и време? Браво а Юл, септември ученичка ще бъде. И Ема септември тръгва тук на училище(така го водят), да я видиме как ще се справя. Март месец е записването при нас, но пък проблем с местата няма.

Етко, радвам се, че новините не са лоши. След като бременност влиае толкова добре....една мома да си спретнете с Дидо и всичко е ок. Wink Това в кръга на шегата разбира се!

Моят мъж сега е за риба, чакам го към обед да се прибере, и ще ходим за моят подарък. Искам нов телефон, но още не съм си избрала какъв. newsm78 Ще го измисля в последният момент.

# 169
Етко, радвам се, че новините не са лоши. След като бременност влияе толкова добре....една мома да си спретнете с Дидо и всичко е ок. Wink Това в кръга на шегата разбира се!
Хм, не е лошо като идея, ама искам да почакам мъничко. Догодина ще потормозя Дидо, защото той не иска трето, а аз искам много Heart Eyes
Арлина-благодаря ти за предложението! Аз затова се навих да ходя в София, Пиги беше така добра да издири един професор ВМА Simple Smile Много съм доволна от него. Така спокойно ми обясни нещата и най-вече той каза, че не е притеснен и затова съм позитивно настроена. Макар, че да си призная тайничко се надявах да имам сгрешена диагноза от Русе  Rolling Eyes

# 170
Здравейте майчета. Честит празник на всичи   bouquet
Отдавна не съм писала ние сме добре гледаме се Цвети все още ревнува малко но и се радва на Васито, а тя расте много бързо на 4м. вече е 7,500кг. Ето снимка на двете ми госпожички http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269695&pid=9242332
Подаръци още не съм избрала затрупани сме в къщи с играчки и не знам къде ще сместя още  Grinning
За майчинството и мен няма да ме огрее аз се осигурявах за да взимам малко повече пари сега с Васито, само се надявам да съм заварено положение че да не ми ги орежат сега след нова година. Те конкретните промени и тълкуването им сигурно след седмица -две ще станат ясни.
Майчета имам едни проблем писах и във форума за геникологични проблеми но не получих конкретен отговор. Та проблемът ми е че в края на бремеността при изследване на влагалищен секрет се оказа че имам стрептококи и то резистентни към повечето антибиотици, сега слагах глобули правих промивки но те не се махнаха и гениколожката ми каза ако нямам оплаквания, а аз в момента нямам, да изчакам да отбия и тогава да пия антибиотици. Та се чудя до колко мога да протаквам Цвети си я кърмих до година и половина мислех Васито поне до 2 да си я кърмя, имала ли е някоя от вас подобен проблем.

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 13:30 от st.g

# 171
Честит празник на всички именици!!! Честит празник и на гр. Бургас!!!

Дано не се нахвърлите срещу мен, но това е мое мнение.

Ронка, моето мнение е същото.

Арлина, радвам се, че сестричката се възстановява!

Ели, много са хубави картичките. За базара ли си ги правила?

Ст.г, не съм се сблъсквала с такива проблеми! Дано намериш решение на проблема.

Лек ден, отиваме да купим риба и да разгледаме за някакво кукленско семейство.

# 172
Ето ме и мен  newsm71 пак бях по магазините  ooooh! На мъжа ми му писна вече от мен.Кой какво прави,аз по магазините.Колежките и те ме бъзикат вече.
Ходих до Вега,купих 2 играчки,но дребни.Търсих дъска за гладене с ютия,но бяха свършили.На едно бебче на 4м. взех купичка с лъжичка и виличка/всички с гумирани дръжки/,3 лигавника в комплект и едната играчка

Иначе съм си направила списък.Ще трябва да купя общо 7 подаръка,като 2 от тях на Гали.И 6 торбички ще правя  Gift
На Коледа подаръците,а на Нова година торбичките.При вас така ли е  Thinking И на племенниците даваме парички на 1-ви.

Днес сме на Никулден.Наздраве на всички!  cheers

# 173
Нека свети Никола закриля всички моряци, когато морето реши да бъде жестоко!Да са живи и здрави всички именници!

Арлинка, мене нали си ме знаеш WinkАз завиждам ама не чак толкова благородно Joy
Много ама, много се радвам на добрите новини около сестра ти.Чакам още такива и вярвам че ще ги има Hug

Джорджи, в на Додсън книгата също пише за тази "Техника на отразяването на чувствата".
В интерес на истината тази книга не ми харесва на 100%За доста неща не мога изобщо да се съглася с Додсън.С тази техника обаче наистина си заслужава да опиташ PeaceА синковеца ти ще се научи да ака там където трябва, бъди сигурна.Аз поне не съм виждала ненаучен човек Mr. Green

Ети Hug

Ели, за базара ли работиш GrinningМного са ти хубави картичките!

Аз за подаръци още не съм мислила.Не ми остава време да се обърна, че с 5 дини съм под една мишница.КОга ще се свърша, я физически, я психически ...ше се види тая работа Crazy

# 174
Това за 90% от майчинството 1 година го разбрах,но за колко месеца назад ще се гледа дохода,я ме светнете  Thinking

Изтеглих я книгата,ще я прочета в понеделник.

Ети щом Арлина ти е казала не е толкова страшно.Гадното е че ще спонсорираш аптеките най-редовно,но това да е.
Аз пък второ искам,само че мъжо не знае.Мисля че няма да се навие с  толкова малка разлика.

Арлина весело изкарване в Лондон и бързо възстановяване на сестра ти  Peace

# 175
Цитат на: Ронка
Първо и за самите нас е хубаво да ни осигуряват на реалната заплата, второ така ще получават прилично майчинство наистина тези които са осигурени на реалната си заплата.

Всичко това е много хубаво, но не зависи от майките, а от работодателите. За тях са доста големи спестяванията.
Най-прецакани са Самоосигуряващите като мен, които са си направили сметка за 6мес. напред да дават повече парички от семейния бюджет, които както изглежда само ще ми се върнат във времето /дано не са и по-малко, че не съм ги смятала/. Ако си бях плащала осигуровките в/у мин. раб. заплата, поне щях да взема нещо отгоре, защото щях да вложа по-малко пари. Tired
Но най-важното е да си родя здраво бебче, че иначе всичко друго губи смисъл. Praynig

"А за още незаченалите- късмет, когато се опитате да кажете на работодателя "спрях хапчетата, осигурявай ме на пълна заплата, че ще забременявам"." ....Не се нахвърлям върху никого, но този цитат е и мое мнение. Много е трудно и пак разчитат майките да се борят.

Ренито
, за 12мес. назад се гледа.

Честит Никулден на всички!
Много здраве, добро настроение и пълни чаши!
Wine Glass Drunk Wine Glass

Чакаме Дани да се събуди и отиваме на имен ден на племенницата!
А пък ние с мъжо на този ден се видяхме за пъри път преди 9 години... ама нещо изненадата ми се губи, ще му напомня аз. Mr. Green

Ели, много хубави картички. Все се каня да купя още гланцови блокчета и да направя ботушчета и елхички, които да ги закачим после някъде и все забравям.
Арлина браво на сестричката ти! Само хубави новини да ни споделяш за нея оттук насетне! Hug
Жоржи Tired Hug Praynig
st.g Много са сладки двете кукли! Hug
Ети Поне ще ти се размине операцията, хич не съм наясно с тази диагноза, но дано бързо се възстановиш. Hug Heart Eyes

# 176
Първоначално смятах, да не се включвам в темата за майчинството, но нещо не ме свърта Laughing
Аз съм от тези които са били винаги осигурявани на минимална работна заплата.Такава е масовата практика в Бургас или поне в рекламния бизнес тук.В една рекламна агенция, целия дизайнерски отдел, се пише като "оператор на компютър" за да може работодателя да спести някой лев и да осигури на минимална заплата.Кажете ми в коя нормална държава е възможно същесуването на рекламна агенция без нито един човек назначен на длъжност дизайнер в нея.Защо държавата го позволява това?!
Радвам се за жените които са попаднали на работодатели, но нека не гледат на нас като на търтеи.Не аз прибирам в джоба си парите от спестените осигуровки.

п.п. И само да вметна че не съм се втурвала в последния момент да се осигурявам на пълна работна, нито пък шефовете ми помислиха за това.Унижавах се чинно целите две години майчинство, а мъжът ми носеше в къщи аз да меся

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 17:48 от Asya_

# 177
  • somewhere over the rainbow
Честит празник! Hug

Ох, и при нас е така със заплатите, осигурява се на минимална. Само в държавния сектор всичко е както трябва Confused
А с тази една година назад, си вързаха кончето. По рядко някоя жена ще се наема да си плаща осигуровкте върху висока заплата в продължение на една година. А и така не знаеш кога ще забременееш и не можеш да си правиш сметката. Койт' излъгал, излъгал Mr. Green

Нани, ти ЕТ /или друга абривиатура/  ли си или на свободна практика? Щото само тогава си законно"самоосигуряваща се". Иначе просто се опитваш да направиш това, за което държавата чинно се погрижи да не можем да го правим Grinning

Шаранът се пече Whistling

# 178
  • София
Здравейте и от нас,няколко дни нямахме интернет и решихме да сменим доставчика.Надявам се да няма проблеми сега.
За осигуровките,последния ми работодател ме осигуряваше на реалната ми заплата и бях много доволна.Онзи ден ходих да подам молба за напускане-бях се възползвала от всичките си превилегии,дай Боже повече такива работодатели!
Арлина-много обнадеждаващи новини,бавно-бавно нещата ще се нормализират.А като пътувате малката взимате ли я?
Ети-много ме е яд,че нямах интернет тогава и не разбрах,че ще се срещате,щеше да ми е кеф да те видя,въпреки,че по неприятен повод си идвала.Имам приятелка със заболяване на щитовидната жлеза,но тя е оперирана и още е на лечение.
St,q-много са ти сладки куклите!Малката какви бузакита има-само за целувки!
Жоржи-както винаги-все едно говориш за Влади-е,аз съм оставила нещата да дойдат от само себе си.Важното е,че успях да го отбия най-после!От седмица вече не се цокаме,първите дни беше война,но се мазах с оцет и той ще-неще спря да иска.Спи много спокойно-не се събужда изобщо.Така и аз започнах да се наспивам.

Аз сега не разбрах в крайна сметка ще се събираме ли или не?

# 179
Цитат на: Нан
Нани, ти ЕТ /или друга абривиатура/  ли си или на свободна практика? Щото само тогава си законно"самоосигуряваща се". Иначе просто се опитваш да направиш това, за което държавата чинно се погрижи да не можем да го правим

Ами ЕТ съм, всъщност след като ми изтече майчинството ме попитаха какво правим - съкращение или да си плащам сама осигуровките и аз реших второто. И понеже имах право на 6мес. неплатен отпуск си го дръпнах. В последствие разбрах , че съм бременна и го прекратих като отново се върнах на работа. Сега се чудя дали този неплатен отпуск ми се води прекъсване, понеже се плащаха през този период /1мес./ само здравни осигуровки. Само да не се окаже, че няма да ми изплащат никакво майчинство, че... #2gunfire
А държавата се опитва да си вземе дължимото от работодателите, но ако може друг да се погрижи за това, т.е. майките.
И наистина вече не си струва да покриваш високи осигуровки за 12мес., за да ти ги върнат в последствие пак за 12 мес., но 90%.
 Е, голям келепир и реверанс към майките, няма що. Crossing Arms Облагодетелствани са само тези, които ги осигуряват на пълна раб. заплата, но за съжаление те са твърде малко. Thinking Знам, че в една нормална държава това е добър вариант за майките, но не и тук, където има толкова много неуредици.

Тук чета и нещо друго, но не е потвърдено и незнам дали да се надявам:
Цитат
На мен счетоводителката ми каза , че въпросния закон не ни ощетява, защото под 12 месеца назад се има в предвид лицето да има такъв стаж, но сумата на майчинските се изчислява въз основа осигуровките за 6 месеца назад. Тя каза че прецизно е чела и разчитала въпросния закон...вярвам й.

Ели, ще празнувате ли утре? Wink

Аз пък съм на консултация. Flutter

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 12:14 от Nanny

Общи условия

Активация на акаунт